Kad ne platiš kaznu..

srijeda , 04.05.2016.

Kad ljudi vide ovaj auto, najprije se upitaju jesu li nešto dužni državi, odnosno gradskoj poreznoj upravi.

IgreKlik - Igrice online

Taj otkriva preko registarskih ploćica sve one koji su dužni porez ili neku kaznu koju nisu platili. Ovaj “utjerivač dugova” je u službi gradske porezne uprave. Kruži gradom i skenira registarske tablice automobila, a podatke šalje u bazu podataka.

IgreKlik - Igrice online

Ovdje je uhvatio “Nijemca” koji nije platio kaznu za krivo parkiranje, kako stoji na naljepnici koju su mu poreznici zalijepili na šoferšajbu i na vozačeva vrata..

IgreKlik - Igrice online

Ne, nije ovdje napravio prekršaj, nego negdje drugdje. Njegova gazdarica ga u ovoj ulici parkira već duže od godinu dana i ima karticu za parkiranje u ovom sektoru.

IgreKlik - Igrice online

E sad, kolika je kazna, zavisi od toga gdje je napravljen prekršaj. Kazne za pogrešno parkiranje kreću se od 35 do 370 €, zavisi od lokacije gdje se prekršaj dogodio (dvostruko parkiranje, parkiranje na uglu ulice, na zebri, rezerviranom mjestu za druga vozila, izvan označenog parkirališnog mjesta, uz žuto liniju itd.)

Kazna za parkiranje na mjestu rezerviranom za invalide bez invalidske dozvole iznosi 370 €.

Na jednu od ovih kazni, gazdarica ovog auta platit će još i 302 € za skidanje kleme sa kotača i na to sve skupa još i administrativne troškove.

Oznake: porez, kazna, parkiranje, invalidska dozvola

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.