subota, 12.12.2009.

Što smo sve spremni kupiti zbog blagdanskog raspoloženja



Još 13 dana do Božića. Već su počele sumanute kupnje, ali vrhunac se očekuje u božićnom tjednu. Svi se, što zbog posla, što zbog drugih obveza odlučujemo za kupnju u zadnji tren. Jesmo li svijesni što smo sve spremni kupiti zbog blagdanskog raspoloženja? Navučeni smo najčešće savršeno uređenim izlozima, božićnim pjesama u dućanima, toplinom božićnih lampica koje vise sa svih strana. No, prečesto se zbog navedenog odlučujemo za kupnju stvari koju su nam stvarno nepotrebne. Tako sam ja na primjer jučer u dm-u na policama uočio, vjerovali ili ne, blagdanski toilet papir limited edition. Da, drage i dragi moji, limitirana edicija blagdanskog toilet papira. Naravno da sam odmah kupio paket od 6 rola prije nego što se svi razgrabe rofl Pa tko ne bi želio imati u kupaonici limitiranu ediciju toilet papira s mirisom kokosa koliko sam primjetio i zlatnim printom zvjezdica i sobova? rofl Limitirana edicija vam pritom jamči da vaša susjeda neće imati isti.

No šalu na stranu, osim ovog blagdanskog toilet papira, spremni smo u ovo vrijeme baciti novce na svakojake gluposti, poput klizaljki koje ćemo ravno dva puta obući, zatim glupih poklona poput stroja za izradu mlijeka od soje ili tako malih novčanika u koje ne stanu ni sve kartice. A po Novoj Godini ćemo svakako uplatiti članarinu za teretanu i privatnog trenera u koju ćemo ići dok traje raspoloženje. Umjesto ovako bačenih novaca radije uplatite koju kunu u humanitarne svrhe ili kupiti neki ukras na štandu udruge Mala Anja na Dolcu. Vjerujte mi, osjećat ćete se bolje nego kada kupite neku glupost samo zato što je vrijeme blagdana.

20:59 - Komentiraj { 6 } Print - #

srijeda, 02.12.2009.

Putovanje u Sofiju i Plovdiv


Kao što sam obećao u prošlom postu stavljam slike s petodnevnog putovanja u Sofiju i Plovdiv. Putopis se nalazi u prošlom postu. A sad slike...
Photobucket
Crkva Aleksandar Nevski u centru Sofije

Photobucket
Katedrala Sv. Sofije po kojoj je grad dobio ime

Photobucket
Unutrašnjost Katedrale... bili smo zločesti pa smo snimali iako je zabranjeno wink

Photobucket
Zgrada Parlamenta. Prije se čitavom dužinom koristila kao parlament, a danas je u jednom dijelu ekskluzivna robna kuća

Photobucket
Zgrade u centru (uptown) su jako lijepo osvijetljene noću, za razliku od downtown-a u kojem rasvjete gotovo da i nema

Photobucket
Rimski forum u Plovdivu, točnije rečeno ostaci Rimskog foruma, isplatilo se dva sata vožnje autobusom od Sofije do Plovdiva i dva sata natrag jer stvarno jako lijepo izgleda

Photobucket
Etnografski muzej u Plovdivu. Na tom malom brdu na kojem se nalazi forum s prethodne slike, sve kuće oko foruma pretvorene su u muzeje. Kuća koja je pretvorena u Etnografski muzej mi je bila najljepša izvana kao i vrt. Sviđa mi se način na koji su kuće oslikavane izvana.

Eto, to su samo neke od meni dražih slika s ovog putovanja...

22:20 - Komentiraj { 4 } Print - #

Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Image Hosted by ImageShack.us

since 18th January 2008

* sve mikro i makroekonomske teme
* najaktualnije vijesti iz svijeta businessa i politike
* brojne kritike na svakodnevne teme

Image Hosted by ImageShack.us


Sva pitanja šaljite na ovaj mail


Image Hosted by ImageShack.us

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


Tko je Funky Business?
- magistar ekonomije
- međunarodni volonter
- ljubitelj likovne umjetnosti




Do sada vas je bilo na blogu:free hit counter

hit counter



Vaši komentari na temu posta su uvijek dobrodošli kao i vaše kritike i pohvale. Svi komentari koji imaju svrhu reklame drugog bloga ili u sebi sadrže uvredljiv sadržaj biti će trajno izbrisani te će autorima istih biti zabranjeno daljnje komentiranje.

Image Hosted by ImageShack.us
since 18th January 2008