petak, 15.02.2013.

104. IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

U subotu, 9. veljače, u Bregani je održana 104. izborna godišnja skupština DVD-a. Kao i svake godine na skupštinu DVD-a se okupi veliki broj predstavnika.

Među nazočnima bili su Krešo Beljak, gradonačelnik Grada Samobora, Hrvoje Frankić, dogradonačelnik Grada Samobora, Vladimir Domin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora, Mladen Žitković, zapovjednik JVP Samobor, predstavnik tvrtke "Vatropromet" iz Zagreba, predstavnici mjesnih odbora, Lug, Podvrh i V. Jazbina, Mala Jazbina, Bregana, predstavnici OŠ Milana Langa, NK Bregana, predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društva: Bobovica, Klokočevac, Jastrebarsko, Galgovo, Pavučnjak, Gornja Vas, Rakitje, Jarušje, Buševec, Kerestinec, Molvice, Otok, Petkov Breg, Samobor, Staro Čiče, Strmec, Stupnik , Rakitje, Sveta Nedelja, Veliki Lipovec ,Vrbovec te PGD Obrežje.

Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne te minute šutnje za poginule i umrle vatrogasce, sve nazočne pozdravio je predsjednik DVD-a Bregana, Vladimir Hribar i predložio dnevni red, u kojem su, među ostalim bila izvješća, plan i program za ovu godinu. Iz izvješća tajnice Irene Trkeš vidljivo je da je tijekom 2012. godine bilo puno aktivnosti, vježbi, sudjelovanja na natjecanjima i svečanostima drugih društava.
U izvješću zapovjednika društva, Juraj Matijaščića, naglašeno je kako je DVD sudjelovao na 13 intervencija te pokaznoj vježbi u Jarušju. Tijekom cijele godine radilo se s djecom, mladeži i seniorima. Ekipe su sudjelovale na brojnim kup i županijskim natjecanjima i uglavnom postizale odlične rezultate jedan od tih odličnih rezultata je osvojeno 4 mjesto na Županijskom natjecanju u Jastrebarskom i s tim rezultatom muška B-ekipa plasirala se na državno natjecanje u Zadar.
29.09.1012. muška B-ekipa nastupila je na VI. državnom natjecanju vatrogasaca RH. U konkurenciji od 59 ekipa zauzela 6 mjesto sa vremenom 36,4 sec i štafetom 63,94 sec. Sa tim plasmanom izborene su kvalifikacije za vatrogasnu olimpijadu koja će se održati u Francuskoj.

Budući da je skupština bila izborna, birano je novo čelništvo društva, pa su na njegovom čelu novi–stari: Vladimir Hribar predsjednik, Zvonko Trkeš dopredsjednik društva, Dubravko Matijaščić zapovjednik, a njegovi zamjenik Željko Mahović, tajnica je i dalje Irena Trkeš, blagajnik Boris Kišiček. Izabrani su i Upravni odbor , Nadzorni odbor i voditelje mladeži.
Predstavnici za VZG Samobor:
Renato Hribar, Dubravko Matijaščić, Željko Mahović i Vladimir Hribar.

Iznesen je i program rada za ovu godinu u kojem važno mjesto zauzima priprema B-ekipe za izlučno natjecanje za Francusku, suradnja sa Gradom Samoborom, VZG Samobor, OŠ Milan Lang, mjesnim odborima i drugim društvima.

Na skupštini se iz rukovodstva povukao čovjek koji puno dao za DVD Breganu i pomogao nama da smo tu gdje jesmo i da sa ponosom gledamo u budučnost. Nakon 46 godina aktivnog rada u DVD-u Bregana naš dragi zapovjednik Juraj Matijaščić otišao u drugu zasluženu mirovinu. Na svemu mu jedno veliko hvala! Želimo mu puno zdravlja, sreće i da nas ne zaboravi.
Na kraju skupštine skupština je izglasala da dosadašnji zapovjednik Juraj Matijaščić postane počasni zapovjednik društva.
Isto tako skupština je izglasala da g. Hrvoje Frankić, dogradonačelnik Grada Samobora, postane počasnim članom DVD-a Bregana.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Bregana danas ima 49 člana, od čega 41 aktivnih članova, 4 pričuvna člana i 4 počasna člana.


Objavljeno u 16:05 • Komentari (0) •

<< Arhiva >>

NAJAVE:

INTERVENCIJE:

23.11.2013. - nadzor poplavljenog objekta
23.11.2013. - saniranje kanala
23.11.2013. - ispumpavanje vode
02.05.2013. - ispiranje ceste
22.04.2013. - nadzor spaljivanja krijesa
22.04.2013. - nadzor spaljivanja korova
07.01.2013. - ispumpavanje vode

UPRAVNI ODBOR:

Vladimir Hribar - predsjednik
Zvonko Trkeš - dopredsjednik
Dubravko Matijaščić - zapovjednik
Željko Mahović - zam.zap.
Irena Trkeš - tajnica
Marijan Librić - spremištara
Boris Kišicek - blagajnik
Renata Gredelj - članica
Renato Hribar - član
Hrvoje Kovačić - član
Ivica Petrić - član

NADZORNI ODBOR:

Josip Petrić - predsjednik
Željka Lojina - član
Vladimir Vapnar - član


brojac poseta

brojac poseta