< rujan, 2007  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

u ovom ce blogu droga i sjena pisati o drogi koja vreba iz sjene



Counters
Counters

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

Ime:Droga
Živim u:Pločama
Razred:1. gimnazije
Posao:Spašavanje Sjene kad se predozira
Hobi:Pljuvanje preko prepona
Ljubav:Sretno zauzet
Spol:Muško



Ime:Sjena
Živim:u jednom malom mjestu blizu ploča
Razred:2. ekonomske
Posao:%
Hobi:%
LJubav:%
Spol:Muško
Životni moto:Đava odnija prišu



Metadon

O metadonu, metadonskoj terapiji ili tretmanu, javnost malo zna. Poznato je samo to da država besplatno daje tablete metadona ovisnicima. Ovisnici i porodice ovisnika poznaju nešto detaljnije praktični dio besplatnog snabdijevanja metadonom, ali o refleksijama i pozadini cijelog programa također malo znaju. Zato su polemike u javnim medijima o izradi algoritama za supstitucijsku terapiju metadonom, o optužbama odgovornosti Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH u svezi metadona od strane dr. Torrea i dr. Sakomana i o kriminalnim djelima prodaje metadonskih tableta na ulici - potpuno nejasne.
Obzirom na to da zlouporaba droga eskalira i da postaje jedan od kapitalnih problema naše budućnosti, "metadonski" segment državne akcije u suzbijanju ovisnosti treba pojasniti.
Metadon, zapravo "Plivin" heptanon (komercijalni naziv), analgetik je u kirurgiji, a koristi se i u takozvanoj supstitucijskoj detoksikaciji opijatskih ovisnika. Prevedeno na razumljiviji jezik, to znači da se opijatskim ovisnicima svakodnevno, besplatno izdaju tablete metadona koji bi oni morali uzimati uz kontrolu i u nazočnosti dežurnih osoba. Uz propisani broj tableta ovisnik nema potrebu za heroinom i nema apstinencijskih kriza. Doduše, euforija nije intenzivna kao kod ubrizgavanja heroina i zadovoljstva su manja, ali ovisnik nije u stalnom strahu zbog nabave droge. Ovakva, kontrolirana primjena metadona utvrđena je temeljem Nacionalne strategije za suzbijanje zlouporabe opojnih droga u Saboru 1996. godine.

LSD

OPĆI SIMPTOMI
-Čudno ponašanje,
-smeteno stanje, dezorijentacija,
-moguće halucinacije,
(stanje može biti slično psihozi, ludilu),
-proširene zjenice,
-povećan puls,
-otežana komunikacija,
-nepovezan govor.

POSLJEDICE
-povećani rizik razvoja psihoze,
-oštećenje funkcije mozga,
-paranoja, strah, panika,
-hladnoća,
-povećan rizik stradanja nesretnim slučajem,
-sklonost uzimanja drugih droga,
-flashbacks (naknadne halucinacije)

ZNAKOVI UPOTREBE
-obojene kockice šećera,
-želatinske kapsule,
-komadici papira s crtežom,
-jak tjelesni miris.




Flash - droga gora od kokaina

Droga poznata kao ice, met, christal i flash pojavila se na našem tržištu. Za nju je karakteristično da je u odnosu na druge droge relativno jeftina te je dostupna velikom broju mladih. Poznata je i kao gay droga jer pojačava seksualnu aktivnost, a ima djelovanje četiri do šest sati. Iako još nije potisnula kokain, ova droga njegov je najveći konkurent. Dilerima je još uvijek kokain isplativiji zbog svoje cijene, ali ova jeftina droga brže se širi među korisnicima koji ju povremeno ili prvi put uzimaju.Najviše je rasprostranjena u Aziji zbog raširenog seksualnog turizma, u američkim gay klubovima, a u Europi je ima u Češkoj. Gram jako čistog metamfetamina može stajati i do 100 eura, ali najčešće je cijena puno niža. Uzima se uglavnom za provode, partyje, a nije rijedak ni na seksualnim orgijama. Najčešće ga uzimaju mladi, u dobi od 17-18 godina, koji se kreću po klubovima i različitim partyima.

Opasan je jer uzrokuje gubitak kontrole i stvara psihičku ovisnost. Potiče ugodu u mozgu, pojačava uzbuđenje i agresivnost. Može uzrokovati visoki tlak, nepravilan rad srca, oštećenja kardiovaskularnog sustva, mozga te psihoze. S vremenom stvara potrebu za sve većom količinom, a smanjivanjem njegove količine pojačavaju se negativni učinci. Nakon prestanka djelovanja čovjek se osjeća iscrpljeno i ima potrebu uzeti "nešto" kako bi mogao normalno funkcionirati.

Karakteristično je da ovisnici o metamfetaminima često izgube sve zube. To nije direktno vezano uz drogu, ali neredovita higijena, suha usta, duži periodi bez uzimanja kvalitetne hrane, mogu posjpješiti gubitak zuba. Također uzrokuje gubitak težine, mučninu, nesanicu i nekontrolirano znojenje.



Bobo Knezevic & Los Bobos - Dominik

Dominik, moje ime je Dominik
Ja po noci cuvam spomenik
U jednom muzeju

Dominik, jedno vece rece spomenik
Sad smo sami u muzeju
Imam super ideju

Domine, hajdemo se igrati na Domine, Domine
Ukrao sam ih iz trgovine, Domine

Dominik, bio sam ziv
Sad sam spomenik
Ovo je zadnja partija
Koju igramo ti i ja

VAŽNO:Svi koji žele da se baš njihov blog nađe u našim linkovima neka se jave

nedjelja, 09.09.2007.

Speed

Speed (brzina) ulični je naziv za prilično širok spektar kemijske obitelji
metamfetamina. Ulična imena, još su meth i chalk. Učinci su, na centralni nervni sistem, jači nego kod amfetamina. Dugo su se ovi spojevi upotrebljavali kao legalni lijekovi za smanjivanje tjelesne težine, prehlade, astmu, migrene, epilepsiju... Posebno je interesantna njihova uloga u Drugom svjetskom ratu, kad su se dijelili vojnicima britanskih, njemačkih i japanskih formacija. U američkoj vojsci korišteni su tijekom Korejskog i Vijetnamskog rata. Poznato je i to da je Hitler bio na speedu; redovito si je ubrizgavao doze nekoliko puta dnevno od 1942. godine.
Restriktivnijim zakonima sedamdesetih godina prestala je legalna prodaja. Danas se na ilegalnom tržištu speed pojavljuje najčešće u dvije solucije, kao amfetamin (prah amfetamin sulfata) i metamfetamin (prah metamfetamin klorida - naziv; crank). Standardna pakovanja prozirne su najlonske vrečice s prahom ili s kristalićima. Prodaje se i u obliku tableta, masne stvrdnute paste i kapsula. Čistoća praha je 6 do 10%. Kristalići (metamfetamin), slični ledu (ice) izazivaju jaču reakciju i imaju dugotrajno djelovanje (maksimalno i do 30 sati).
Speed nije toliko čest i nije ga tako jednostavno nabaviti kao ecstasy. Cijena mu se kreće između 100 i 150 kuna po gramu, ovisno o kvaliteti. Ulični speed redovito je razrijeđen, pomiješan sa sodom bikarbonom ili sa šećerom u prahu da bi se dobio veći volumen i težinu. Speed je najčešće u prahu (sličan je cocainu) - bijele je boje i ima grudvice koje se mrve prije upotrebe.
Jedan gram speeda dovoljan je jednoj osobi za cijelu noc. Problem za konzumenta je to što se mora uzimati u nekoliko navrata, ukoliko je slabijeg djelovanja, pa nije zgodan za uporabu u klubovima (treba ga nositi sa sobom, što je rizik!, za razliku od bombona koji se proguta - mnogo ga je jednostavnije sakriti!). Detekcija u mokraći moguća je kod amfetamina 8 do 24 sata od upotrebe, a kod metamfetamina 2 do 3 dana.
Uobičajena upotreba je šmrkanjem, ali može se konzumirati u hrani i piću (tada mu je djelovanje slabije i početak djelovanja je kasniji). Rjeđe se upotrebljava pušenjem. Moguće je ubrizgavanje i to je najsvrsishodniji način u postizanju ugode. Ubrizgavanje je najopasnije, posebice zbog rizika predoziranja i zbog zaraze korištenim iglama.
Djelovanje speeda počinje nakon 15 - 30 minuta. Trajanje je različito (od 3 sata do čak 12 sati, ići će i do 30 sati) i zavisi od čistoće i dodataka, ali i o osobnosti konzumenta (težina, tolerancija i dr.).

OPĆI SIMPTOMI
-povećana živahnost,
-povećana agresivnost,
-isušena usta,
-povećan tlak,
-raširene zjenice,
-moguće povraćanje.

POSLJEDICE
-teški poremećaji bubrega i pluća,
-oštećenje jetre,
-neishranjenost,
-pojave čireva,
-smanjeni imunitet,
-srčane smetnje,
-nesanica,
-oštećenje mozga.

ZNAKOVI UPOTREBE
-bočice tableta raznih boja,
-smeđi do bijeli prah u malim plastičnim vrećicama.

Izvadci iz sažetih materijala o amfetaminima koji se daju novim studentima većine sveučilišta SAD:
Amfetamini i metamfetamini uzrokuju ubrzan puls i ubrzano disanje, povišen krvni tlak, nesanicu i gubitak apetita. Može doći do znojenja, glavobolje, zamagljenja vida, vrtoglavice i tjeskobe. Moguća su trajna oštećenja bubrega i dišnog sustava. Dugotrajno uzimanje velikih doza može dovesti do psihoze, koja uključuje halucinacije, opsjene i paranoju. Mogući su smrtni slučajevi.



~16:50~ Droga i Sjena (11) print #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.