Ninth Heaven (VLR)

nedjelja, 11.12.2005.

Jagshemash!

Britanski komičar pod imenom Sacha Baron Cohen, poznatiji kao Ali G, je svojim uzastupnim nastupima u koži svog alter-ega, kazakstanskog novinara Borata izazvao gnjev vođa te bivše sovjetske republike. Naime, u svojim emisijama u Britaniji i SAD-u stalno je prikazivao kazakstanske stanovnike kao neandertalce koji se još po niti jednom društvenom kodeksu nisu civilizirali.

Sacha Baron Cohen, inače Židov, je tako u Americi pokušao navući gnjev američkih rednecka na sebe pjevajući pjesmu „In my country there's a problem“ gdje je prvo blatio kazakstanski sustav cesta da bi samo par sekundi nakon toga prešao na refren: „Throw the Jew down the well...“. Nije upalilo, jer su pripite i priglupe seljačine zapjevale zajedno s njim... Ali, na jednom od lokalnih rodeo natjecanja dao je svoju punu podršku predsjedniku Georgeu W. Bushu izjavivši: „I hope your great president George W. Bush drinks the blood of every Iraqi man, woman and child...“ Recimo samo da su redneci gotovo primijenili stari sustav linčovanja na Boratu, koji je uspio pobjeći na vrijeme.

Da stvar bude bolja, kazakstanska vlada je uručila S.B.C.-u pismo u kojem ga optužuje za klevete usmjerene prema kazakstanskom narodu. Borat je na to rekao da se zbilja nada da će „jebenog Židova optužiti zbog takvih laži jer se Kazakstan još od ukradenih izbora 2003. demokratizirao pa su im tako prostitutke najčistije na svijetu, žene se smiju voziti na kraju autobusa, a pederi ne moraju nositi plave kapice prilikom izlaska na ulicu.“

Ovo bi zbilja trebalo biti čudno za mene i ostale koji su gledali Ali G Show („I had a good shit.“, „My wife is dead, but that's OK, I have a new wife now...“ itd.), jer ako se ne znaš zajebavati sam sa sobom, kako očekuješ da ćeš smišljati uspješne šale o drugima, jel tako?

- 19:17 - Komentari (16) - Isprintaj - #