<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script> Dony Nešto
Credits.^^.
Design: Sk8Designs
Picture: DeviantART
Thx: Dafont

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ako netko želi moj benner staviti an svoj blog neka mi samo kaže u komantarima


Zabranjeno je kopiranje i oduzimanje postova i stvarčica
Možete uzeti samo pod uvjetom da me pitate i ja vam to pošaljem meilom ili kako želite.....
Benner možete uzeti tako da označite tekst u malom box-u držite lijevim klikom i vučete do mjesta gdje ga treba spremiti

Malo o meni
Ja sam DoNoVaN PaVlEkOvIć....
Volim sve što vole mladi....
Imam 12 godina.....
Sims igram od 6 godine.....
Lady GaGa,Green day su Najbolji.....

Na ovom blogu nema vrijeđanja,psovki i problema.
my msn: dony.012@live.com
Facebook Donovan Pavleković

Blog je otvoren 29.06.2009. (14:24)
BlOg oDrŽaVa i UrEđUjE Donovan

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr




Pošalji mi mail!




Download stranice



Liana Sims 2
AnnaMaria sims2
sims2cri
Peggy zone
RoseSims2
stylishsims
RaonSims
all-about-style
ShopSims2
thesimsresource
Mod The Sims 2
XmSims





Moji PoStIchy


Stvoren je novi blog
Sims 3
Kako napraviti vrtić u sims 2 free time
Sims 2 pets
Šifre za sims 2
Slike slide
Kako napraviti zombija u sims 2 apartment life i sims 3
O mom sims 2
Sims 2 sesaons
Sims 2 open for business
Sims 2 nightlife
Sims 2 bon voyage
Sims 2 free timeSims 2 apartment life
Sims 2 university
O meni ( VIŠE )
Sims 2 life stories
Kako da vam Pas ostane skotan u sims 2 pets
Evoo meee
1. Dio obitelji Hart-bo
Samo kratko2.dio Obitelji Hart-Bo
3.dio Obitelji hart-Bo
4.dio obitelji Hart-Bo
Biografija Ushera Hart-Bo
Biografija Mary Hart-Bo
Biografija Hanry Hart-Bo
Kako napraviti odjeću u body-shop
Biografija Karen Hart-Bo
Slike
POSLJEDNI dio obitelji hart bo
Instalaciski kodovi
Što ja mislim o svim nastavcima The sims
Sims 3 i njegove predlosti
Što je mash
Kako download-ati
Sims 2 teenStyel stuffž
Sims 2 kitchen and bath disign stuff
Sims 2 family fun stuff
Zahvala za najbolji dizaj simsa
Kakve simove,a kakve kuće volim
Sims 2 glamour stuff
Sims 2 ikea home stuff
Download
Zaboravlja se sve
Sims 2 celebration stuff
Wow.Još malo
Sims 2 h&m fashion stuff
Miss sims 2
Modeli Nastavak
Misice u Svečanim Prilikama
MiSiCe U SlAtKoJ VeRzIjI
.....New.Miss.New.Cretaor..
Zadnja epizoda Miss sims 2
Zadnje Miss sims 2
Post nakon dugo vremena
Svašta
O sims 3,
Sims 3 and my love for Sims 3
News
DoNoVaN News
O belli Goth
Ništa Od Svašta
download-fashion-for-sims-2








Ana Lucija sims 2
Sve misterije
deer-dance-song
mallacurka-dora98
Twilight girls
Ferventdaisy
sk8designs
sims2coollife
nikkixskel
fakesmile
Stop moj blog
Jure world
Ananova
082dizajn
candyvampire
Muffin in love
Nea sims 3
1skatergirl1
TheSims 2 i 3
ena0tomi
Vita
Bubica Trubica
my-world-my-things
Mlađo
Hello Kitty Girl
Klara
Lanasims3
Karla
Breathe-today
fallen-angel-kaulitz
marchetta sims
this-is-what-friends-are-for

Nastavak o obitelji Hart-bo

Kada je Hanry malo porastao želja za bakom ga je počela popuštati.Mary je dobila otkaz.I sam aga je željela.A usher je zatražio otkaz.Počelo je druženje s Hanry-jem.Sve do jednog dana kada su odlučil da se odsele u drugu kuću (JER JE OVA KUĆA IMALA 5 KATOVA,BILA JE PREVELIKA).Našli su nešto prikladnije za njjih troje.Mala kućica s jezercem.Skinuta s http://www.xmsims.com/sims2/ehtm/simerhouse/residential01.htm

Prijašlja im je kuća odma prva na toj stranici.Idemo mi dalje fino .Sve je krenulo kao po špagi.Kupili su psa dalmatinera.Zvanog Deds.Počeli su putovati.Prvo su bili u Tree lekes.Onda u tekamizu villages.A zadnja je destinaciaj bila Twiki island.Pokupili su sve najbolje osječaje.Od hrane do provoda.Vraćenje kući bilo je tužno već su se naviknuli putovati.Psa ej cijelo vrijeme čuvala najbolja pet nenny u gradu.Ostalo im je prepuno novca ostavili su ga po strani a dio su kupili avion.Jel dobro bilo??? yes Nadam se da je tako.

Pisati krećem u subotu.Može??? ali mogu krenuti prije ako dobijem 20 komića. wave

Komentari [ 12 ]
Obitelj Hart-Bo

Obitelj hart-bo je jedna vrlo vrijedna obitelj.Radio sam ih čak 3 sata.A samo 3 osobe.Mama Mery dobra domačica,uvjek u trendu,Sve iskušava na putovanjima od a do ž,jedna riječ predobra je.Tata Usher je komunikativan omiljen na poslu,Zabavan je,drži do svega,voli glazbu i opuštanje.Mali Henry je tek postao dječak,Voli igračke i najbolji je u obitelji u svim igrama,najdraža igra je slaganje štapića(dobija se u free time),U školi je vrlo dobar,Voli zabave,Još dan danas tuguje za svojom bakom jade.Koja ga je odhranila,jer su usher i mery morali raditi.Kada je baka umrla hanry je postao depresivan.

Sad kreću svi događaji.

Obitelj Hrat-Bo prvo je živjela u gradu Bella Donacow(kako se već piše).U malom stančiću blizu središta.Baka Jade živjela je 5 kuća dalje od njih u drugom apartmanu.Mery i Usher upoznali su se kao djeca išli su zajedno u školu,u kino od tud je sve počelo.Kad su odrasli.Mery je zatrudnjela.Bila je jako živčana,stalno je jela i bila u krevetu.A jadni usher je sve to morao trpiti.Jedne noći Mery je dobila trudove i počela je misija zvana beba.Porod nije bio težak.Dječaka su nazvali Hanry.Henry je odrastao s bakom a mamu i tatu nije viđao po 5 dana.Nekoga dana henry se vratio kući iz škole i ugledao je baku mrtvu.Ubio ju je satelit.Plakao je tako jako.Nazvao je mamu i tatu i tree lekes(kako se već piše) da je baka preminula .Došli su za 6 sati.Henry je spavao uplakan.Od tada Henry se promjenio.

Sljedeći nastavak dolazi u ponedjeljak.Što se zbivalo.S njima.Komajte pa možda čak i prije dobije te novi nastavak.

Komentari [ 10 ]
Evo meee

Vratio sam se s mora.i opet ću pisti postiće.Komajte sve i reci te mi o čemu da pišem stavljam you tube video za svaki pack tako da saznate što više.Jeste li znali da možete birati odječu za psa to sam vidio u sims 2 pets na pc ja neznam kako potražit ću pa našime više o tome.Izašao je neki novi dodatak za sims 2 to vam je između holiwood-a i valentinos day.Što vam je najdraže u sims 2 .Meni igrica i dodaci.H ah aha h lol.

Komentari [ 0 ]
Kako da vam pas ostane skotan u sims 2 pets

1.Morate imati Sims 2 pets
2.Morate imati 2 psa neovisno o vrsti i veličini (bolje da su oba dvoje mali ili veliki)
3.Kupi te Neku zatvorenu kučicu za pse najbolje onu najskuplju predsjedničku ili onu o planetima (ako nemate novaca šifra za 50.000 tisuća je MOTHERLODE)
4.Ti psi moraju biti vrlo bliski(nesmiju biti u rodu) možete ih zbližiti tako da upišete šifru boolProp testingCheatEnabled true u susjedstvu.Onda samo odete na psa i na frendove njegove i povucite u desno obadvije crtice.
5.Kada ste to obavili naredite čovjeku da zamoli jednog od psa za TRY FOR PUPPY kako već tamo piše sada bi vaš pas trebao otiči do drugog psa obaviti (razgovor).Otišli su u kučicu i sada imaju razmnožavanje.Ljudi će vam otrčati do kučice i fučkati vikati.
6.pas izlazi iz kabine(kućice) čuje se glazbica kao kod simova kad zatrudne.
7.Sada samo trebate dugo čekati
8.Nakon nekog vremena pas će vam se okotiti slično će biti kao ljudi
9.Najviše mogu imati 10 mladih s tim da će ih najmanje 3 umrijeti

Komentari [ 1 ]
Sims 2 life stories

SIMS LIFE STORIES

Riley's Story
Riley se iz SimCityja doselila u Four Corners ka teti. Izgubila je posao i sada tu želi započeti novi život. Teta ju odmah ostavlja da se raskomoti jer mora do banke, a ona upoznaje susjede i svidi joj se Mickey. Problem je u tome što se Agori također sviđa Mickey te mu se uvijek natoji prikačiti. Na prvom spoju odu na večeru koju ona plati, a on joj pokloni ružu. Riley ima i sveznajuću frendicu Fionu. Od nje saznaje da se u Four Corners nedavno doselio Dylan, Rileyin dečko iz srednje. Ne uspije ga odbiti te on dolazi na večeru kod nje. Rezultat - jedan žvalj. Mickey ju sutradan u parku pita za dejtanje i ona sva usplahirena pristane. E, i cijelo se vrijeme škaklju. U teretani dok su u jacuzziju pridruži im se Dylan i kaže da bi "mogli ponoviti ono od neku večer". Mickey poludi, potuče se s Dylanom, nazove ju droljom i prekine s njom. Dylan joj se ponudi kao rame za plakanje i cijelo vrijeme spominje njenu tetu koja se još nije pojavila, a on ju po svi zakonima logike ne bi trebao poznavati. Na povratku kući dočeka ju na krevetu, ona mu se bez puno razmišljanja odluči podati nakon čega se on pokupi. Od Fione sazna da se Mickey i Agora planiraju vjenčati. Kako bi se utješila nazove Dylana da ju odvede u šoping, ali ju on otkanta i pođe sama. Budući da nema novaca tješit će se, kao i većina cura, gledanjem. Na izlasku uleda Dylana gdje flerta s kolegicom s posla i potuče se s njim. Njemu na odlasku ispadne novčanik, a ona mu se odluči osvetiti tako da će potrošiti sav novac! To ju samo kratkotrajno usreći i vrati se kući. Odluči ponovno pridobiti Mickeya, ali on joj govori da mogu biti samo frendovi te da će se vjenčati s Agorom. Dolazi bijesni Dylan s nekakvim prijetnjama, a nakon njega policija koja ga uhiti. I sada saznajemo gdje je teta bila cijelo vrijeme - zaključana u Dylanovom podrumu. On se htio dokopati njenog novca i oženiti se s Riley i onda ih se obje riješiti. Sazna da je i Agora upletena u sve te želi upozoriti Mickeya i spriječiti vjenčanje. Dolazi u posljednji trenutak, sve spriča Mickeyu, Agora se pravda time da je to napravila zato što ga voli, dolazi policija, nastaje opća tučnjava i uhite ju. Mickey i Riley se vjenčaju na licu mjesta odlaze na medeni mjesec. Na povratku teta im daruje kuću i krevet simboličnog imena "The Fertilinator". Znate već što naprave na tom krevetu... Riley zatrudni povraća. Rodi dvoje blizanaca koje možete imenovati po želji. Tu priča završava a s njima je moguće nastaviti igru u Free Modu.




Vince's Story
Vince se vraća kući nakon dvotjednog poslovnog putovanja i zatiče nered. Dočekuje ga Samantha, ženska s kojim dejta oko tri tjedna i odmah ga zaskoči s idejom da se vjenčaju. On se preplaši što joj bude dovoljan razlog za prekid. I jadni Vince još jednom požali što je bogat i što sve žele samo njegov novac (mladić teži gotovo 3 mil. simoleona i kad ide na posao po njega dolazi helić). Frend Greg Chomsky ga pozove na kuglanje navečer kako ne bi mislio na Samanthu. Pridruži im se i Sherman. Odluči zavesti konobaricu Naomi koja mu vrlo brzo da svoj broj, ali sretne i Samanthu koja je već našla novu žrtvu, nekog lovara Johnnyja. Zahvaljujući Samanthinim spletkama popadne mu prvi spoj s Naomi. U međuvremenu se zadovoljava curama s eDatinga. Jedna je sponzoruša, a druga... Zove se Alexa i pozove ga na večeru. Po dolasku ona popije dva espressa i trese se nekako čudno, gubi se dok priča, te joj drhti lijevo koljeno. Vince ode na WC, a ona uzima treću. Opet se gubi i on joj se ne uspijeva predstaviti čitavo vrijeme. Na kraju zaspe s glavom u tanjuru i posramljena odlazi. Kad i to propadne, odluči sve svoje snage upotrijebiti da pridobije Naomi. I malo pomalo dođe i daj svečani trenutak kad ga nježno poljubi. Od Shermana sazna da se Samantha planira udati za Johnnyja i pozove ju da s njom raščisti stvari. Nakon što ju pita je li to radi samo da bi ga povrijedila ona ga ismije. Kad ju pokuša izbaciti iz kuće ona mu podmetne požar i malo nakon toga pošalje električnu gitaru. Nakon toga se puno toga bezrazložnog dogodi i na kraju: Vince s Naomi gleda zvijezde, na nju padne satelit, dolazi "Smrt" koju moli da mu ju vrati. Ona pristane pod uvjetom da mu da sva svoja ovozemaljska dobra. Kako dirljivo...





Komentari [ 3 ]
O meni (više)

Ime i prezime:Donovan Pavleković p.x.b
Boja kose: plava nezna se koja je boja
Oći: plavo zelene
Visina:139 cm
težina: 29 kg
Osobine: dobar,pametan,brižan,zanimljiv i puuno toga
Mane: brzopletost,svadljivost,ponekad lud ima toga
kakav sam takav sam
naj pjevačica. Avril Lavigne
naj hrana:sve tjestenine
naj piće:kakao
naj pjevač:bill
naj glumac:bred ppit
naj glumica:olsenke angelina goli
naj odječa:uske majce i trepke cool
naj obuča:sterke
naj životinje:psi
naj voće:lubenica...
Naj boja: crna,ljubičasta,kričavo zelena.....
ovo volim:ples,facebook i msn,MOJ BLOG I KOMATELJE,svog psa kiku,i naravno sims 2 i 3,Volim i dobre pjevačice i pjevače.........
Naj film:sumrak,Kill Bill
Naj knjiga:Dnevnik Pauline p.,eko Eko,ima ih.....
Naj smajlič:Onaj slatki s velikim Sweet očima
Ljubav:slobodan
Ovo nevolim:Ubijanje(ovisi kakvo) Tučnjavu,kelj,mahune,testove u školi,zatvor,prevelika društva(bolje mi je biti sam)
naj povrće:salata(sve,osim gorkih),grašak,grah,krumpir
nadimci: DONY ,DON,gigy igi mali

Moja kratica koju nitko nikada nije saznao što je imam je već od 7 godine.A to je p.x.b.Može te i vi probati odgonetnuti što ta kratica krije iza sebe.Pa ja vam volim sve što vole madi ha ha ah.
Čudan je moj EMO život
Volim starke,,Emo svijet,samoću i tišinu,Crnu boju Sims 2

Malo čudno ali istiniti:Dok mi se komp morao resetirati zbog msn sve mi je simse izbrisalo ništa nije ostalo,plakao sam kao kišna godina,bio sam toliko tužan kao da mi se nešto strašno dogodiloo

Komajteeeee

Komentari [ 0 ]
Sims 2 university

Adolescentski Simsi sada mogu iseliti iz svojih kuća i otići na sveučilišta. Kada odu na sveučilište odrastaju u punoljetnika i ostaju tamo dok ne diplomiraju, ispadnu ili budu izbačeni. Kako bi se to olakšalo, uveden je stadij punoljetnika. Samo Simsi koji odu na sveučilište ulaze u ovaj novi stadij života; adolescenti koji ne žele na sveučilište prelaze direktno u stadij odraslog Simsa. Kako bi se ove obrazovne institucije mogle napraviti, dodano je ekspanzijsko sveučilišno susjedstvo. Postoje tri različita, ranije napravljena sveučilišta koja dolaze sa University igrom:

Sims State University, koji pruža sve osnovne značajke jednog sveučilišta u igri. Postoji dobra ravnoteža između školskih ustanova i običnih zemljišta zajednice kao što su butici i mjesta za druženje poput knjižnice.
La Fiesta Tech, sveučilište u pustinji slično Strangetownu, čini se kao da je prožeto zabavom i dobrom atmosferom. Čini se da je usredotočenje na obrazovanje veoma maleno, bar što se tiče studenata (postoji već napravljeni student koji je vanzemaljac), te je ono ovdje većinom radi zabave.
Académie Le Tour, prestižno sveučilište gdje se najviše pažnje posvećuje obrazovanju. Na ovom sveučilištu malo je zabavnog sadržaja, jer su studenti ovdje veoma marljivi i vrijedni (ne postoje već uspostavljena bratstva).
Ova područja imaju sve što se može pronaći u stvarnom studentskom životu. Većina Simsa živi u zajedničkim spavaonicama, gdje kompjuterski kontrolirani Simsi popunjavaju prazna mjesta u slobodnim spavaonicama, iako Simsi sa dovoljno visokom školarinom mogu započeti školovanje u privatnim rezidencijama. Privatne rezidencije mogu se prijaviti za status bratstva, dozvoljavajući članovima kuće da vrbuju druge Simse kako bi povećali broj članova svoga bratstva/sestrinstva. Izvan privatnih rezidencija, ranije napravljana susjedstva sadrže rekreacijske centre (teretane), knjižnice, studentske centre, itd.

Malen, ali zamjetan dodatak igri je nova sveučilišna radio stanica, koja pušta stvarne pjesme samostalnih glazbenih sastava na sveučilištu, no riječi pjesama su, dakako, na Simlishu (Simljanskom ili Simskom jeziku).


Sveučilišno obrazovanje [uredi]
Najveći aspekt The Sims 2: University igre jesu sama sveučilišta te, očekivano, sami kolegiji. Brucoši prema standardu dobivaju "neodlučeni" kolegij kojeg se mora odabrati do njihove godine juniora, inače će mu kompjuter automatski dodijeliti filozofiju.

Studenti imaju jedanaest različitih kolegija na izbor. Svaki kolegij zahtjeva određene vještine (Karizmu, Logiku, itd.) kako bi se dobile najviše moguće ocjene, što znači da će svako predavanje izravno pomoći studentu kod njegova ulaska u neku od mogućih profesija nakon boravka na sveučilištu.

Ovi kolegiji jesu:

Matematika
Filozofija
Fizika
Političke znanosti (Politologija)
Psihologija
Umjetnost
Biologija
Gluma
Ekonomija
Povijest
Književnost
Šest dana na sveučilištu računa se kao jedna provedena godina, u tom vremenskom periodu Simsi moraju podići svoje ocjene na predavanjima na nekoliko mogućih načina. Najbolji način jest kombiniranje svih navedenih mogućnosti, što Simsa lako može dovesti do Dekanova popisa, velikog dostignuća za Sim studente.

Rješavajući zadatke, što se može započeti pritiskom na igrivog Simsa, zatim "College…", a zatim "Do Assignment". Ova radnja traje jedan ili dva sata, podižući Simovu ocjenu. Ako Sim ima dovoljno utjecajnih bodova ili je član bratstva, on/ona može utjecati na druge da naprave njegove/njene zadatke, povećavajući Simovu ocjenu bez imalo utrošenog rada.
Istraživajući o trenutnom kolegiju, što se može započeti pritiskom na policu za knjige i pritiskom na "College…". Ova se radnja može proširiti na grupno istraživanje ("Group Research"), što je zapravo socijalna interakcija kojoj se može pristupiti pritiskom na drugog Sima i pozvati ga na istraživanje. Simsi iz svih kolegija imati će značajnu korist od grupnog istraživanja, što se tiče i ocjene i druženja. Iako istraživanje ne pruža trenutačno podizanje ocjene, ona će se polagano podizati što duže Sim provede nad knjigom istražujući, a grupno će istraživanje podići ocjenu brže od samostalnog istraživanja.
Pišući semestarski esej, kojeg se može napisati pritiskom na računalo i odabiranjem opcije "College…", a zatim "Write Term Paper". Ova radnja traje nekoliko sati i veoma je zahtjevna, ali značajno podiže Simovu ocjenu. Računalo sprema napredak eseja, kako bi se Sim mogao odmoriti, a zatim vratiti na započeto. Kao što je slučaj sa zadacima, Simsi mogu utjecati na druge da im oni napišu esej.
Odlaskom na predavanja. Svaki Sim ima određeni vremenski period otkada dokada su njegova predavanja. Simova će se ocjena smanjiti ako ne prisustvuje predavanju (osim na završnom ispitu), ali se ocjene povećavaju redovitim odlaskom na predavanja. Kako bi Sim otišao na predavanje u točno određenom periodu, potrebno je odabrati Sima i pritiskom na njega odabrati "College…", a zatim "Go To Class". Sim će krenuti na nastavu i vratiti se za nekoliko sati, često donoseći zadatke sa sobom.
Druženjem sa predavačima. Što su bolje interakcije među njima, ocjena će biti viša, značajno se podižući. Istovremeno, loša interakcija sa profesorima znači i snižavanje ocjene.
Još jedan veliki razlog dobivanja dobrih ocjena, osim napredovanja kroz predavanja, jesu sveučilišne školarine; ako Sim dobije dobru ocjenu, dobiti će i novac od samog sveučilišta. Ocjena A+ studentu daje mjesto na Dekanovu popisu, kao i 1,200§, dok sa ocjenom C (najniža moguća prolazna ocjena) uopće neće donijeti Simeleonse.

Postoje i nagrade za prolazak kroz svaku godinu kroz kolegij.

Nakon završene brucoške godine, Sim dobiva dodatno prazan utor za još jednu Želju
Nakon završene druge studentske godine, Sim može promijeniti aspiraciju.
Nakon završene juniorske godine, Sim dobiva mogućnost zaključavanja utora Želja/Straha.
nakon apsolviranja, Sim dobiva još jedan utor za Želju, što znači šest utora za Želje i strahove.

Financije i poslovi na fakultetskom dvorištu [uredi]
Svaki Sim započinje svoj život na sveučilištu sa 500§ (osim ako imaju školarinu) te sav dodatni novac smatra se iznimno korisnim. U The Sims 2: University, studenti mogu trošiti svoj novac na luksuzne predmete u njihovom životnom prostoru, višak garderobe, elektroničke spravice (mobitele, mp3 playere i prenosive video konzole) ili čak iznajmiti kuću koja može biti privatna rezidencija ili ju se može pripremiti na nešto što će se na kraju pretvoriti u Kuću bratstva. Simsi mogu zaraditi novac i na još nekoliko načina.

Podučavanjem: Simsi koji imaju višu Logiku od drugog Sima mogu kliknuti na zadatke tog Sima i podučavati ga za Simoleonse po satnici.
Treniranjem: Simsi sa višom Tjelesnom kondicijom od drugog Sima mogu kliknuti na Sima koji već vježba i fizički ih trenirati za Simoleonse po satnici.
Glazbom/Freestylingom: Pojašnjeno niže u članku.
Radom u kuhinji: Pritiskom na radnika koji trenutno radi u kuhinji zajedničke spavaonice, igrač može zaposliti svog Simsa odabirom na "Work In The Cafeteria" te će na taj način preuzeti posao tog radnika i dobivati Simoleonse po satnici. Zbog blizine ovog posla sa studentovim prebivalištem (u istoj zajedničkoj spavaonici, vjerojatno odmah na drugoj strani hodnika), rad u kuhinji je idealan posao za Sima u financijskom škripcu.
Konobarenjem: Kada je na zemljištu zajednice, Sim može naići na kafić, a iza njegova šanka, na konobara. Odabirom na konobara i pritiskom na "Work As A Barista", Sim preuzima posao konobara i na taj način zarađuje Simoleonse po satnici. Konobarenje se smatra najbolje plaćenim poslom (16 Simoleonsa svakih deset minuta u igri, dok većina drugih poslova pružaju 10 Simoleonsa svakih deset minuta u igri) na sveučilištu, ali najviše iscrpljuje Simse.

Društvene interakcije [uredi]
Postoje mnoge nove društvene interakcije u The Sims 2: University. Primjeri su nove interakcije zafrkancije kao što su "Joy-Buzzer", "Ventrilo-Fart" i "Water Ballon". Simsi sada mogu otvoriti vodene prskalice (najčešće u kuhinjama, blizu štednjaka) paljenjem upaljača neposredno blizu njih. Postoje i neke nove temeljne interakcije druženja, kao što su "Introduce To…" (za upoznavanje), i "Hang Out" (za druženje sa više Simsa odjednom). Postoje nove tehnike učenja, što dozvoljava Simsima da se u isto vrijeme druže i podižu svoje ocjene. Najčešća društvena interakcija između University Simsa jest "Kicky Bag", igra šutiranja malene loptice, gdje svi Simsi pokušavaju održati lopticu u zraku dobacujući je jedni drugima. Ovdje je veoma važna vještina Tjelesne kondicije, s kojom Simsi mogu pokazati razne manevre bacajući je po zraku, i naravno, pobijediti (iako sama igra može trajati kolikogod Simsi žele). Simsi sada mogu imati borbe jastucima.

U University ekspanziji, dostupna su i tri glazbena instrumenta; električna gitara, bas gitara i bubnjevi. Ako se ijedan od ta tri instrumenta nalazi u blizini onom drugom, Simsi mogu zasvirati na njima kao grupa. Što je veća Kreativnost jednog Sima, njegove će glazbene vještine biti bolje. Veća Kreativnost dovesti će do značajnih promjena u načinu na kojem Simsi sviraju, što znači da će talentirani Simsi moću prebirati po bas gitari na kompliciraniji način, dok će kreativniji gitaristi svirati sa instrumentom iz leđa. Iako The Sims 2: University ne podržava komplicirani sistem glazbenog sastava, Simsi mogu zaraditi svoj novac svirajući navedene instrumente, kod kuće ili na zemljištu zajednice kao što su kafići i klubovi. Na istim instrumentima, Simsi mogu svirati u tri različita stila te nakon što jedan Sim počne svirati jednim stilom, ostali će uzeti instrumente i početi svirati u istom stilu. Ti stilovi jesu:

Rock
Jazz
Country
Iako Simsi ne mogu biti prateći vokali tim instrumentima, imaju pristup novom, "Freestyle" nastupu, tj. nastupu slobodnim stilom. Simsi će odabirom na tu radnju moći pjevati uz pratnju instrumenata, kao i usputno zarađivati novac. Ne nalik sviranju (gdje se talent mjeri Simovom Kreativnošću), Freestyling temelji se na Karizmi pojedinog Sima.

Studenti imaju pristup raznim novim predmetima, različitim od svakodnevnih predmeta, kao i novoj odjeći, poput toge.


Dodatne karijere [uredi]
The Sims 2: University zasad je jedina ekspanzija koja donosi nove karijere, uz deset uobičajenih iz The Sims 2. Ove karijere dostupne su samo Simsima koji su uspješno apsolvirali i dobili diplomu. Mnogim se igračima ne sviđa činjenica da su te karijere dostupne samo kada Sims diplomira. Karijere su sljedeće:

Prirodoslovna znanost
Zabavljačka industrija
Nadnaravna
Likovna umjetnost
Ove karijere, kao što je i očekivano, dolaze svaka sa svojom nagradom.

Laganaphyllis Simnovorii, križanac biljke mesožderke i krave koji jede druge Simse kako bi proizvela Eliksir života (Prirodoslovna znanost)
Dr. Vu's Automated Cosmetic, alat namijenjen plastičnoj kirurgiji u kućnoj radinosti koji može izmijeniti izgled lica Sima, ali mu se može obiti o glavu sa komičnim posljedicama (Zabavljačka industrija)
Resurrect-O-Nomitron, neobični oltar na kojemu leži telefon kojeg Simsi mogu upotrijebiti kako bi kontaktirali sa Crnim koscem te, ovisno koliko Sim ponudi novca, mu ovaj može oživjeti preminulog Sima ili ga vratiti kao zombija (Nadnaravna)
Luminous Pro Antique Camera, starinski fotoaparat koji može slikati krajolik ili slike Simsa u različitim pozama (nova mogućnost koju pruža sami predmet), a slika se može objesiti na zid, staviti na neku površinu, ili ju se jednostavno može prodati (Likovna umjetnost)

Zombiji [uredi]
Zombiji su nova posebnost u The Sims 2 igri, pojavljujući se po prvi put u University ekspanziji. Zombiji se mogu koristiti samo ako je u blizini prisutan Resurrect-O-Nomitron. Kako bi Sim dobio Resurrect-O-Nomitron, prvo mora imati posao u Nadnaravnoj karijeri. Nakon što Sim dođe na šestu razinu te karijere, Resurrect-O-Nomitron postaje dostupan kao nagrada.


Uskrsnuće [uredi]
Svaki Sim koji je iznad pete razine u Nadnaravnoj karijeri, i ima Resurrect-O-Nomitron može povratiti preminulog Sima natrag u život. Ovo je moguće samo ako u dvorištu postoji grob ili urna preminulog Sima. Nakon što se upotrijebi Resurrect-O-Nomitron, Sim nudi novac Crnom koscu. Uspjeh reanimacije ovisi na novcu koji se ponudi Crnom koscu. Postoji više razina uspješnosti:

§1 – §987: Uskrsnuće ne uspijeva i ponuđeni se novac nepovratno gubi.
§988 – §4,127: Sim se u život vraća kao zombi, u istom dobnom stadiju u kojem je bio u trenutku kada je preminuo.
§4,128 – §8,152: Sim se u život vraća sa vještinama smanjenim za tri razine i okrenutim faktorima osobnosti. Sim je sretan što je živ.
§8,513 – §10,000: Sim se u život vraća u istom stanju kao što je bio u trenutku smrti. Sim je oduševljen i zanesen jer je živ.
Postoje odvojena pravila što se tiče uskrsnuća djeteta:

§1 – §999: Uskrsnuće ne uspijeva i ponuđeni se novac nepovratno gubi.
§1,000 i iznad: dijete se u život vraća u istom stanju kao što je bilo u trenutku smrti.

Prednosti [uredi]
Zombiji imaju svoju specifičnu boju kože, svijetlosivu. Imaju i svoj vlastiti potret na Sim meniju.
Zombiji ne mogu začeti, ali i dalje mogu imati spolne odnose.
Zombiji ne stare te iz tog razloga imaju više vremena za posvetiti druženju i poslu.
Ako se zombija ostavi dulje vrijeme u mirovanju, njihova će glava skliznuti u stranu, što dovodi određenu dozu humora u igru.

Nedostatci [uredi]
Zombiji ne mogu trčati, mogu samo vući svoje udove za sobom po tlu.
Zombiji ne mogu imati djecu, ali mogu posvojiti dijete preko telefona.
Zombiji gube svoje vještine.
Zombiji često razmišljaju o mozgovima te vole govoriti o tome.
Zombiji su veoma loši u svakodnevnoj komunikaciji.
Mrtvi se zombiji u život opet mogu vratiti samo kao zombiji.


Komentari [ 8 ]
Sims 2 apartment life

Welcome to Belladonna Cove!
Naime tako se naziva novo susjedstvo. U njemu se nalaze razne kuće sa apartmanima koje možete unajmiti, zajednički lotovi i skriveni lotovi.
U ovoj ekspanziji simsi će se moći mnogo više družiti nego do sada. Moći ćete pitati druge simse razna pitanja,High Five, Earthy Hug, Fake Out, Kiss Kiss Darling i Handshake.
Djeca imaju nove aktivnosti (npr.preskakanje užeta,novo igralište) kao i odrasla npr ples (klasični i break dance).

U svakoj zgradi može živjet 4 obitelji,a naravno možete izgrade raditi i sami.U zgrade koje vi neželite useliti svoje simse uselit će se automatski susjedi. Susjede možete posjećivati,ostvarivati prijateljstva ljubavi, žaliti se na njih,ali ih nemožete kontrolirati.
Dodan je i Reputation panel. DA biste poboljšali svoju reputaciju možete prirediti tulum za cijelo susjedstvo,no ako vas susjedi nevole i nemate dobru reputaciju najmodavac vam može povisiti rentu.

Dodano je i novo područje o kojem simsi mogu učiti iz knjiga: Fire safety, Anger Management, Lifelong Happiness, Physiology anf Couples Counseling.


Rent!Način unajmljivanja apartmana je vrlo sličan kao i kod Bon Voyagea (ako ga imate). Dakle postoje posebna vrata na koje kliknete i izaberete rent. Posjetit će vas najmodavac kojem plaćate apartman. On će povremeno dolaziti ali možete ga i vi nazvati u slučaju da se nešto u apartmanu pokvari da to dođe popraviti.
U luksuznim apartmanima postoje i domari koji automatski popravljaju sve pokvareno.
Ako vam je stanarina previsoka možete izabrati cimera na način da nazovete telefonom i počmu vam dolaziti kandidati.Kao pomoć pri odabiru možete vidjeti osobnu kartu svakog kandidata s njihovim podatcima.Ali svog cimera nećete moći kontrolirati.


Novi Objekti!Od novih stvari dodan je super krevet koji se može sklopiti u ormar i tako vam uštedijeti prostor dok nespavate. Dodan je i vibrirajući krevet. Kante za smeće se nalaze u hodniku zgrade u zidu,možete napraviti ugradbeni ormar.
Za gradnju su dodane super svari: Spiralne stube i Zaobljeni zidovi

Dodana je i magija!
Postoje 3 vrste vještica: good, evil i neutral.Dobre su obučene u bijelo, neutralne u smeđe a zločeste u crno.
Ako želite i vi postati jedan od njih morate se sprijateljiti s vješticom. One borave u susjedstvu. Ako postanete vještica dobit ćete svoju knjigu čarolija i moći ćete ući u tajni lot (postoje 2 jedan od dobrih i jedan od zločestih vještica) . Od vještica možete naučiti i kako postati opet normalan sim. Što više vježbate magiju moći ćete pripremiti bolje napitke a time i čarolije.
No vještice imaju zanimljive moći:

Good Spells:
Banish Death: vraća mrtvog Sima u život.
Aura of Niceness: čini cijelo susjedstvo sretnim.
De-Fuego: u trenu gasi vatru.
Bugs of Ambiance: Doziva leptire i krijesnice ovisno o dobu dana.
Make Agreeable: spaja nova prijateljstva.
Waves of Happy: dobro za tulume jer čini sve zadovoljnima
You Can Has Cheezburger: Stvori platu hrane.

Neutral Spells:
Make Fit: U trenu određeni Sim smršavi.
Make Fat: Suprotno od Fit
Mighty Cluck of the Beyond: Učini da određeni sim dobije kokošije pokrete.
Leave'spolsion: Očisti lišće s lota.
Puddle Evaporator: Očisti nakupljene lokvice vode od kiše s lota.

Evis Spells:
Resurrect Zombie: Mrtvog sima pretvori u zombija.
Bees!: Natjera pčele da napadnu nekog.
Mist of Plague: Natjera sima na povraćanje.
Fuego: Stvori vatrenu kuglu i pali objekte. Ovo je s nea sims 2 bloga.



Komentari [ 1 ]
Sims 2 free time

Sims 2 free time omogućiti će vam više slobodnog vremena.Vaša djeca moći će ju od sada ići u vrtić.Djevoljčice moći će ju se baviti baletom i plesom a,dječaci ići na sport.Cure moći će ju učiti djecu svirati.Ljudi će ju moći promatrati ptice ili ići u prirodu.A za one koji vole glazbu moći će ju biti DJ.Žene postati će vrhunske kuharice.Letjeti će puno pčala ali će neki igrati igre na TV.A žene šivati djeci igračke i odječu.Tako će ju sada simsi uživati u slobodno vrijeme.To je sve što će se moći raditi u simsu 2 free time!


Komentari [ 0 ]
Sims 2 bon voyage

Fokus ove ekspanzije je turizam, odlazak s obitelji (ili samostalno) na odmor ili pak putovanje na jednu od tri ponuđene destinacije: Twikki otok - ljetovalište s plažama, selo Takemizu - orijentalno mjesto za odmor te Tri jezera - zimsko odmaralište.
Sva tri mjesta pružaju mnoštvo sadržaja za odmor i razonodu, jedinstven krajolik i klimu. Osim očekivanog hotelskog smještaja na sve tri lokacije, simse očekuju mnoga iznenađenja koja se odvijaju van hotela u kojem odsjedaju. Svaka destinacija pruža specifičnu atmosferu. Na ljetovanju vas očekuje more u kojem se može kupati, što je velika novost u igri jer je voda dosad bila statičan, dekorativan detalj. Šetnjom se krećete od mjesta do mjesta, što je također novost - prije je bila moguća samo vožnja taksijem na bilo koje mjesto. Na Twikki otoku vas na jednoj od sunčanih plaža čeka stari, nasukani brod čije tajne vaš čovječuljak također može otkrivati.





U orijentalnom odmaralištu Takemizu možete pronaći pagode za ceremoniju čaja s mještanima, zdenac želja, zen vrtove za meditaciju i mala parna kupališta u stijenama. U planinama vas čeka mjesto za kampiranje i spavanje u šatoru, ribolov u planinskom jezeru, igra bacanja sjekire u staro stablo i održavanja ravnoteže na deblu u vodi - idealne aktivnosti za aktivan odmor i razonodu. Postoje situacije zajedničke svim trima destinacijama. Prva je odlazak na istraživačke ture s lokalnim turističkim vodičem. Druga je isprobavanje lokalnih gurmanskih specijaliteta u malim restoranima pod vedrim nebom te naposljetku upoznavanje lokalnih običaja komunikacijom s mještanima.
Zanimljivo je i otkrivanje tajnih mjesta na kojima treba otključati neki novi feature. Na Twikki otoku to je susret duhom gusara, u Takemizu susret s starim mudracom od kojeg saznajemo tajnu priču, a u planinama susrećemo Yetija - poznato biće iz bajki i legenda. Zanimljiv je i lokalni ples koji se može naučiti na svakoj od navedenih lokacija. Također se možete opustiti u rukama lokalnog masera, nakon čega se bacite u saunu i odmor je potpun.
Igra je puna novih socijalnih interakcija bilo s mještanima bilo s osobom koju ste poveli sa sobom. Logorovanje, čavrljanje uz vatru na otvorenom, ples, ispijanje čaja - sve to doprinosi odnosima među simsima. Istraživački dio odmora sastoji se u otključavanju tajne lokacije. Taj dio asocira na avanturu s obzirom da se, što nije bio običaj za Simse ranije, moraju napraviti određeni potezi kojima tražimo rješenje.





U kombinaciji s prethodnom ekspanzijom “Seasons”, ova ekspanzija dobiva na zanimljivosti zbog klimatskih prilika i neprilika koje se prilično razlikuje od destinacije do destinacije. Nepredvidljivo vrijeme koje donosi grmljavinu i kišu daje dodatnu čar igri. Povratkom kući, osim suvenira koje smo kupili, dobivamo i “mementoR1;, sjećanje zabilježeno u našem Sims profilu. No, ekspanzija je prilično grafički zahtjevna i bugova ne nedostaje. Nažalost ne postoji mogućnost logičnog povezivanja ove ekspanzije s starijom “Open for BusinessR21; jer kupovati ili voditi hotel na nekoj od novih destinacija nije moguće.


Komentari [ 0 ]
Sims 2 night life

Igra podsjeća na ekspanziju namijenjenu prvotnoj igri The Sims imena The Sims: Hot Date, koja se usredotočila na nove međusobne interakcije Simsa, kao i na nova mjesta na koje Simsi mogu otići, poput plesnih klubova i romantičnih restorana. Ekspanzija Nightlife na isti način upotpunjuje igru The Sims 2.

Nove dopune koje dolaze s ovom ekspanzijom jesu osobni inventari Simsa, nove socijalne interakcije (primjerice "Dip Kiss", "Gaze") i preko 125 novih predmeta. NPC Simsi sa kojima igračev Sim ode na spoj sada mogu ostaviti poklone ili pisma mržnje ispred Simovih vrata, ovisno o uspjehu pojedinog spoja. Neki od novih NPC Simsa jesu DJ-i, Ciganska ljubavna posrednica i vampiri.

Nightlife ekspanzija istovremeno dodaje i dvije nove aspiracije. Aspiracija užitku može se dati Simu na isti način kao i prethodnih pet aspiracija. Simsi sa ovom aspiracijom teže, kao što je to i očito, užitku na sve moguće načine te se boje sramoćenja bilo kakve vrste. Nightlife ekspanzija uvodi i novu nagradu, ReNuYu SensoOrb, predmet koji Simsima omogućuje da promijene svoju aspiraciju u bilo koje vrijeme. Doduše, i ova nagrada može imati svoje negativne strane, kao i uostalom sve nagrade u igri. Ako se to dogodi, Sims koji je upotrijebi u to vrijeme dobiti će aspiraciju prepečenom siru, i sve će normalne želje potisnuti ogromna želja jedenja prepečenog sira.

Simsi u ovoj ekspanziji mogu imati i vlastite automobile. Postoji više dostupnih modela i boja automobila. Kao dodatak, igrač može izgraditi prilaze (što je obaveza za sve Simse, ili igrače, koji na svome zemljištu žele smjestiti automobil), kao i garaže.

Igrači sada mogu praviti bazene u novijem obliku.

Pregled unutar zemljišta proširen je u Nightlife ekspanziji te je sada moguće gledati susjedna zemljišta iz svog dvorišta, što prije nije bilo moguće. Igrači mogu napustiti jedno dvorište kako bi posjetili neko drugo, bez vraćanja u pregled susjedstva. Ipak, nemoguće je da Sims samoga sebe pozove u drugo dvorište.


Novi načini igranja igre [uredi]
Kao što je i slučaj sa prethodnim ekspanzijama, tako i The Sims 2: Nightlife donosi novitete što se samog načina igre tiče. Ona ne donosi samo nove predmete, već i novi fokus igre, a to je zabava. Novi načini jesu:


Gnjev [uredi]
The Sims 2: Nightlife uvodi novu koncepciju, a to je gnjev. Ograničenog trajanja, ovaj koncept obično utječe na to koje su interakcije između određenih Simsa prihvatljive. Najčešće dolazi kada jedan od supružnika uhvati ovog drugog kako ga vara. Ako neki drugi Sim postane gnjevan na igračeva Sima, igračev će Sim postati meta vandalizma, kao što je, primjerice, krađa novina ili šutiranje i prevrtanje kanta za smeće. Ovo se može razriješiti ponovnim prijateljstvom između ta dva Simsa.


Kontakti [uredi]
Kontakti jesu prijatelji Simovih prijatelja koje Sim može nazvati kako bi sa njima ostvario neku vrstu veze. Ovi kontakti dolaze sa prethodno definiranim bodovima, što čini građenje veze lakšim, no ipak, ovi su bodovi dostupni na ograničeno vrijeme.


Vampiri [uredi]
The Sims 2: Nightlife uvodi NPC vampire i dopušta igračevom Simu da i sam postane vampir. Prijateljevanjem sa "Veličanstvenim vampirima" (koji su poznati i kao "Count" i "Countessa") koji vrijeme provode u centru grada tijekom noći, igrač može natjerati vampire da ugrizu njihovog Sima. Nakon što Sim postane vampir, dobiva karakteristične očnjake, crvene oči i blijedu kožu. Vampiri umiru ako su dulje vrijeme izloženi Sunčevoj svjetlosti (ostaju u lijesovima tijekom dana). Dobrobit koju Sim dobiva postajući vampir jest da se njegove Potrebe (Needs) ne snižavaju tijekom noći. Zbog toga, vampiri se mogu zabavljati cijelu noć u središtu grada, ujutro se vratiti kući i odspavati, a zatim se probuditi u 7 navečer, upotpuniti svoje Potrebe i pripremiti se za ponovnu zabavu. Još jedna prednost vampira jest da, nakon ugriza, postaju besmrtni, i zbog toga, vječno ostaju u onom životnom stadiju u kojem su bili kada ih je vampir ugrizao i nikada ne ostare. Vampiri isto tako mogu imati poslove, kao i svi normalni Simsi, iako je održavanje samog posla otežano. Ako je njihov lijes u garaži, mogu se probuditi iz sna, ući u auto, otići na posao ili meditirati prije posla te se na taj način teleportirati odmah pokraj auta, ili, možda najjednostavnije, izgraditi garažu i spojiti je sa kućom.

Ako Simu dosadi život vampira, može nazvati Cigansku ljubavnu posrednicu i kupiti napitak koji ih mijenja u njihovo normalno stanje, dopuštajući im da ponovo žive normalnim životom, bez straha od Sunca.

Vampiri nemaju svoj odraz u ogledalima, iako će se pojaviti u fotografijama.


Privlačnost/Odbojnost [uredi]
Svaki adolescent, odrasli i ostarjeli Sim ima određene stvari koje ga privlače ili odbijaju. Privlačnosti i Odbojnosti napravljene su kako bi olakšale (ili otežale) vezu. Simsi koji se međusobno privlače imat će malene munje pokraj svojih slika u ploči za veze. Simsi na zemljištima zajednice mogu razgledati po prostoriji, i vidjeti ako u njoj ima Sim koji ih privlači.

Popis faktora Privlačnosti i Odbojnosti:

Kolonjska voda
Smrad
Debljina
Vitka figura
Naočale
Boja kose (plava, crvena, smeđa, crna, siva, ili posebna)
Šešir
Brada
Šminka cijelog lica
Šminka
Svečana odjeća
Kupaći kostimi
Donje rublje
Vampirizam (prisutan samo ako je Nightlife instaliran)

Ciganska ljubavna posrednica [uredi]
Ciganska ljubavna posrednica je ostarjeli Sim koji pomaže Simsima da pronađu svoju srodnu dušu, a dostupna je preko telefona. Nakon što je nazove, igrač joj može platiti između 1 do 5000 Simoleonsa. Što je bolje plaćena, boljeg će Sima naći za igračevog. Najbolji parovi imaju slične faktore Privlačnosti/Odbojnosti. Prodaje i ljubavne napitke i lijek protiv vampirizma.


Spojevi [uredi]
Spojevi su fokus ekspanzije The Sims 2: Nightlife, što gradnju veze sa drugim Simom čini mnogo lakšom. Kao i u stvarnom životu, spoj počinje pitanjem drugog Sima na spoj. Kada je ponuda prihvaćena, pojavljuje se ploča na ekranu sa satom koji pokazuje koliko je vremena ostalo do kraja spoja, kao i mjerač koji pokazuje koliko je uspješan spoj. Prednost ove ploče jest to da je moguće vidjeti Želje i Strahove drugog Sima, što spoj može lako pretvoriti u san (ili u noćnu moru). Svaka ispunjena Želja (kao što je zajedničko večeranje ili plesanje) produžuje vrijeme spoja.


Novi NPC Simsi [uredi]
Nightlife sadrži i nekoliko novih NPC (neigrivih likova) Simsa. NPC Simsi mogu se sresti na zemljištima zajednice, a neki se pojavljuju češće od drugih.


Gospođa Crumplebottom [uredi]
Gospođa Crumplebottom je daleki rod liku sličnog imena u The Sims: Hot Date. Gade joj se svi javni oblici iskaza ljubavi te će opomenuti Simse koji ne sreću njene standarde ponašanja, a kazniti će ih udarcem svoje torbice. Sim ju može izazivati zafrkavajući se s njom.


Diva [uredi]
Ovog je NPC Sima gotovo nemoguće osvojiti, a najčešće ju se može vidjeti sa ogledalom u ruci dok si popravlja frizuru. Iako je spoj sa njom težak, Diva je vrijedna utrošenog vremena i energije. Još jedna njena prednost jest da je na najvišoj razini karijere za Lijenčine, tj. Professional Party Guest. Jednako važan je i njen veliki broj prijatelja, što je veoma poželjno kod Simsa kojima je potreban dobar broj prijatelja za napredak u pojedinoj karijeri. Diva ima aspiraciju bogatstva i žudi za novcem i skupocjenim predmetima koji će ispuniti njen dom. Zbog toga, život sa Divom zna biti veoma skup.


Faca [uredi]
Faca je još jedan izazov za spoj, i jednako ga je teško impresionirati kao i Divu. Kao i Diva, Faca ima veliki krug prijatelja i velik broj Simoleonsa u svome džepu, što ga čini odličnim izborom za "Move In" opciju. Doduše, Faca ima aspiraciju romantici, i zainteresiran je za gotovo svakog ženskog Sima u gradu. Teško ga je pronaći u centru grada, baš kao i Divu, a dijeli svoje ime sa poznatim likom iz serije Seks i grad.


Majmuni [uredi]
Majmuni (The Slobs) su još jedan NPC dodatak u Nightlife ekspanziji. Nije ih tako teško impresionirati kao Divu i Facu, ali, kao što im i ime implicira, oni majmuni i ljenčine. Posjeduju aspiraciju užitka i lako se prepoznaju po raščupanoj odjeći i odvratnim plinovima koje ispuštaju. Majmuni su potpuna suprotnost Divi i Faci.


Grof ("Count") i Grofica ("Countessa") [uredi]
Najmoćniji od svih vampira, ovi NPC Simsi imaju sposobnost da svakog Sima pretvore u vampira. Sa jednim ugrizom, Grof se može pobrinuti da Sim nikada više ne izađe na danje svijetlo. Vjerojatno najlukaviji od svih NPC Simsa, najteže ga je pronaći. Njegov ženski ekvivalent je Grofica. Vampiri hodaju sa jednom rukom ispred svoga lica i teško ih je zaobići. Adolescenti se isto mogu pretvoriti u vampire ako ih ugrizu roditelji.


Nova glazba [uredi]
Kao i u University ekspanziji, i Nightlife uključuje glazbu poznatih izvođača. Kako bi se najbolje uklopili u tematiku ekspanzije, odabrani su House i Dance.

Junkie XL i Timo Maas omogućili su sve remixeve od The Sims 2 i Universitiy tematskih pjesama, a razni drugi izvođači snimili su svoje postojeće pjesme na "Simlish" jeziku. Zbog lokalizacije, potpuni popis pjesama nije dostupan na svim jezicima. Doduše, pjesme je moguće izdvojiti iz datoteka igre.


Popis izvođača/pjesama [uredi]
Annie: Heartbeat i Chewing Gum
Christian Forss: Hubny Harb (That's How It Goes)
Andy & Lucas: Madre i Mi Barrio
Victoria: Cry
Jeanette: Run With Me
The Faders: Jump i What It Takes
Timo Maas: Sims 2 Theme Remix
Lux Spencers: O blay wobba zoon (All I Want To Do)
Adam Freeland: Busy
Musikk ft. John Rock: Summer Lovin'
Junkie XL: Sims 2 Uni Theme Remix
Cansei de Ser Sexy: Gabloodip neep (Computer Heat)




Komentari [ 4 ]
Sims 2 open for business

The Sims 2: Open for Business daje Simsima sposobnost da vode vlastita poduzetnička carstva, bilo to u vlastitom domu ili na prethodno kupljenim zemljištima zajednice. Nekolicina novih načina igranja uvedeno je u ovoj ekspanziji povezanih za samo poduzetništvo, kao što su Bedževi za talente (Talent Badges) i sposobnost razmetanja, (dostupna samo vlasnicima obrta i trgovina).

Kao i prethodne dvije ekspanzije, Open for Business uvodi novo ekspanzijsko susjedstvo: Kupovni okrug (Shopping District), koji predstavlja glavnu ulicu cijelog područja. Obrti Simsa nisu ograničeni na Kupovni okrug, može ih se otvoriti i u glavnom susjedstvu ili u Nightlife ekspanzijskom susjedstvu, iako priručnik u igri navodi da su zemljišta Kupovnog okruga skuplja i imaju značajno višu stopu prometa.


Novi dodatci [uredi]

Promjene glavne igre [uredi]
Glavna promjena u načinu igranja od glavne igre, uvedena u ovoj ekspanziji, jest novo ekspanzijsko susjedstvo - Kupovni okrug imena Bluewater Village. Manji broj Simsa već i živi tamo, primjerice obitelj koja ima trgovinu igračkama, žena koja posjeduje cvjećarnicu u vlastitom domu, obitelj koja ima pekaru i bogati magnat koji posjeduje noćni klub i trgovinu elektronikom.

Zemljišta zajednice sada su mnogo fleksibilnija, i uklanjaju prijašnja ograničenja koja su bila prisutna u glavnoj, prvotnoj igri. Igrači sada mogu sačuvati svoj napredak u igri dok su njihovi Simsi u zemljištima zajednice, što prije nije bilo moguće. Nakon što igrač iznova učita kućanstvo tih Simsa, bit će izravno usmjeren na zemljište zajednice na kojem se nalazio kada je prethodno sačuvao igru. Mana ove sposobnosti jest da sada Simsi mogu umrijeti na zemljištima zajednice, doduše, samo na onima koje su kupili i koje igrač kontrolira.

Kao i u prethodnim ekspanzijama, i u ovoj su dodane nove Želje, Strahovi i nove socijalne interakcije, uključujući i nove Doživotne želje i nekoliko novih interakcija za djecu. Prisutne su i neke promjene na predmetima iz glavne igre, primjerice, vrata se sada mogu zaključavati, i dopuštaju ulaz pojedincu, cijeloj obitelji i/ili zaposlenicima.

Nekoliko posebnosti iz Nighlife i University ekspanzija i dalje je prisutno bez instalacije navedenih ekspanzija, poput sistema Privlačnosti/Odbojnosti.


Vođenje obrta [uredi]
Potpuno novi način vođenja obrta uveden je u kao glavna posebnost ove ekspanzije, i sada donosi potpuno novi smjer igri The Sims, jer sada predstavlja elemente tajkunske igre.

Nove posebnosti povezane za samo poduzetništvo jesu:

Sim može voditi više obrta i zaposliti rukovoditelje, dopuštajući im da ostvaruju prihod tijekom odsutnosti vlasnika obrta.
Prihod se može ostvarivati na tri različita načina: prodajom predmeta Sima (napravljenih ili kupljenih u kupovnom katalogu), zaduživanjem Sima da koristi određeni predmet (primjerice stolicu za uljepšavanje) ili naplaćivanjem prilaza po satu na samom zemljištu koristeći se naplatnim automatom.
Pri prodaji predmeta, igrači mogu kupiti bilo koji predmet u kupovnom katalogu i kasnije ih prodati u svojoj trgovini.
Obrt Simsa sposoban je prodavati bilo što u samoj igri.
Simsi mogu voditi kućni obrt ili kupiti jedno od zemljišta zajednice (ako već nije zauzeto) i voditi ga tamo.
Prilagodljivi meniji u restoranu dopuštaju Simsima da vode restorane brze hrane ili gurmanske restorane (ili oboje).
Igrači mogu mijenjati shemu trgovine kako bi što bolje privukli pretraživače, dostaviti prijateljske usluge odanim klijentima, ili šarmirati zahtjevne kupce.
Simsi mogu zaposliti novo osoblje kako njihov obrt raste, iako će neki neizbježno ljenčariti. Plaće zaposlenika lako se mogu usklađivati, kao i sam položaj zaposlenika u trgovini.
Svi Simsi u istom kućanstvu kao i vlasnik obrta automatski postaju zaposlenici vlasnika obrta.
Simsi s vremenom i trudom mogu dobiti Bedževe za talente vježbanjem određenih vještina, primjerice, dobivanje Bedža za prodaje (Sales Badge) postepeno se dobiva pokušajima prodavanja kupcima nekih proizvoda (neovisno o uspjehu prodaje). Bedževi dopuštaju Simsima korištenje naprednijih socijalnih vještina (kao što je "Dazzle") na njihovim klijentima.
Kako njihov rang obrta raste kroz odanost klijenata, Simsi mogu razviti nove socijalne vještine "razmetanja", koje poboljšavaju stare vještine komunikacije, otvaraju nove, smanjuju veleprodajne cijene i povećati njihov položaj u društvu.
Simsi mogu izabrati maskotu za svoj obrt, uključujući vitezove, nindže, gorile i kokoši. Svaka maskota ima svoju vlastitu uniformu i ogromnu skulpturu za ukras.
Tajni reporteri ponekad će posjetiti obrt, pretvarajući se da su kupci. Reporter će nagraditi obrt ovisno o kvaliteti obrta, uslužnosti zaposlenika, cijenama. Oni najimpresivniji obrti mogu dobiti nagradu "Najbolji Od Najboljih".
Adolescenti mogu raditi u obrtu, održavati ga, pa čak i voditi i posjedovati obrt.
Djeca mogu započeti mini-obrte: štandove s limunadom.
Igrač sam određuje od kada je do kada obrt otvoren, kontroliranjem znaka na vratima ili automatskim otvaranjem trgovine kada je igrač posjeti.
Obrti se mogu prenijeti među članove obitelji, a mogu se i naslijediti nakon Simove smrti.

Oko kuće [uredi]
Simsi sami mogu praviti nove predmete, uključujući igračke, cvjetne aranžmane i robote. Ovi se predmeti mogu prodati, a sposobnost Sima da ih pravi s vremenom se poboljšava. Sama ekspanzija dolazi sa otprilike 125 novih predmeta, uključujući i postolja za artikle, stolicu za uljepšavanje, radni stol za pravljenje igračaka i cvjetne aranžmane, novu blagajnu, kao i predmete za mlađe Simse. Uključena je i nova hrana, kao što su pite i torte sa sirom, a ako ju pojede trudni Sim, roditi će (gotovo uvijek) blizance.


Roboti [uredi]
Roboti su nova posebnost, dostupna samo sa Open for Business ekspanzijom. Svaki od robota ima svoje određene funkcije koje može i smije obaviti, ali imaju i svoje mane, koje život u kući mogu učiniti težim.

Pravljenje Servoa, popularnog robota iz Livin' Large ekspanzije prvotne The Sims igre, zahtijeva zlatni robot bedž kako bi ga/ju Sim mogao napraviti (Sim može odabrati kojeg će Servo biti spola kada ga po prvi put uključi). Servo tada postaje dio obitelji, i ima svoje motive: snaga (Power), zabava (Fun), druženje (Social) i okoliš (Environment). Ima i svoje Želje i Strahove, a aspiracija i osobnost jednake su mu kao i one njegova stvaratelja. Servo može imati spolne odnose, iako ne može imati djecu (ali može posvojiti). Ima najvišu razinu kulinarske i mehaničke vještine, kao i najvišu razinu za čišćenje, i nasumičan set bedževa za talente koje Simsi nemaju. Servo ne može ostariti, ali se može pokvariti - kada se pokvari, trči po dvorištu onečišćujući kuću i šokirajući Simse udarima struje; ovo može dovesti do smrti svih Simsa u dvorištu, igrivih i neigrivih. Ipak, Servo može umrijeti, primjerice ako ga pojede Kravobiljka (u University ekspanziji), na njega padne satelit (kada se izabere opcija "Watch Clouds" ili "Stargaze") ili padom dizala.

Uz Servoa, postoje još pet različitih vrsta robota u igri:

Toy robots - nemaju neku posebnu funkciju. Ako ih se ispravno napravi, njima se mogu zabavljati djeca i odrasli. Ako ih se napravi neispravno, ili ako se pokvare, pokušat će napasti osobu koja se njima igra.
HydroBots – zalijevaju biljke i gase požare. Ako se pokvare, roboti će prskati vodu posvuda.
CleanBots - čisti pod. Ako se pokvari, robot će širiti prljavštinu.
SentryBot - dostavlja električne šokove svakome tko pokuša ukrasti predmete u kućanstvu (čak i novine) ili ruši predmete. Ako se robot pokvari, nasumično će šokirati Simse, što može dovesti do smrti.
MunchieBot - dostavlja hranu (pizza, kineska hrana), koja jednako košta kao i kada ju dostavljaju Simsi, ali je mnogo brže dostavljena. Kada se pokvari, robot će napuštati dvorište i vraćati se sa prljavim posuđem.

Arhitektura [uredi]
Open for Business donosi dizala u igru. Dizala se obavezno moraju popravljati ako se pokvare, u protivnom bi Simsi mogli umrijeti ako se dizalo padne. Simsi mogu imati i spolne odnose u dizalima, iako čineći to uvelike doprinose padu dizala.

Igrač sada može graditi kupolaste, čunjaste i osmerokutne krovove različitih veličina. Istovremeno, može graditi i odvojene katove, koji se tretiraju kao jedinstvena površina. Igra nudi i velik broj novih prozora, vrata, zidnih boja i poda.




Komentari [ 14 ]
Sims 2 seasons

hrvatska The Sims 2: Seasons ekspanzija je koja uključuje dva nova koncepta u seriju igara The Sims 2: vrijeme i godišnja doba. Svako godišnje doba traje pet dana i igrači posjeduju mogućnost mijenjanja njihovog redoslijeda izmjenjivanja. Simsi mogu graditi snjegoviće tijekom zime, grabljati otpalo lišće u jesen, kupovati veći izbor cvijeća i skakati u lokvice nastale tijekom kiše u proljeće, i dobiti sunčanicu ili doživjeti toplotni udar tijekom ljeta. Uz činjenicu da su godišnja doba većinom vizualan dodatak, svako godišnje doba poboljšava određene atribute Simljana: ljeto poboljšava sklapanje prijateljstava, jesen ubrzava učenje novih vještina i promaknuća u poslovima, zimi Simsi brže grade obiteljske veze, dok proljeće poboljšava i učvršćuje ljubavne veze.


Vrijeme i temperatura [uredi]
Kroz svako godišnje doba mijenja se određeno vrijeme, uključujući sunčev sjaj, laganu kišu, tuču, oluje i snijeg. Iako su izmjene vremena prvotno trebale biti uključene u The Sims 2 temeljnu igru, 3D greška nije to omogućavala te bi se pojavljivali razni grafički problemi (npr. kiša je padala u zatvorene prosotre). Vrijeme u Seasons ekspanziji na različite načine može utjecati na Simse. Primjerice, vrućina tijekom ljeta može uzrokovati toplotni udar ili sunčanicu kod Simljana. Zimski snijeg može izazvati hladnoću kod Simljana, te se mogu utopliti šalicom tople čokolade, toplom kupkom ili sjedenjem pokraj kamina. Ako Simljanin ostane predugo vani tijekom snijega i k tomu je neprikladno odjeven, može se zalediti i naposljetku umrijeti ako drugi Simljanin ne pokuša ugrijati ga. Doduše, ova je interakcija dostupna samo ako dva Simljana imaju dovoljno visoku vezu. Ipak, ako djeca ostanu predugo na hladnoći, doći će socijalni radnik i oduzeti djecu roditeljima. Ponekad, no veoma rijetko, Simljanina može pogoditi grom; doduše, grom će mnogo češće udariti u stablo ili neku drugu vrstu biljke.


Sim biljke [uredi]
Sim biljke nova su bića koja dolaze u ekspanziji The Sims 2: Seasons. Sim biljke imaju zelenu kožu s tetovažama nalik viticama, posebnu kosu načinjenu od listova ili cvijeta, te žute oči. Kako bi Simljanin postao Sim biljka, mora u pretjeranim količinama prskati svoje voćnjake ili biljke. Stanje je moguće "izliječiti" ako Simljanin kupi Plantophic-C iz vrtnog kluba ili od ljubanve ciganske posrednice, NPC lika dostupnog u ekpanziji The Sims 2: Nightlife.

Pošto im nedostaju životni stadiji novorođenčeta, djeteta i adolescenta, odrastaju samo kroz tri životna stadija: dojenče, odrastao Simljan i ostarjeli Simljanin. Izuzev razlike u životnim stadijima, Sim biljke imaju samo tri potrebe: Sunčevu svjetlost (što se zadovoljava sunčanjem ili stajanjem pod sunčanom lampom), Vodu (što se zadovoljava tuširanjem, kupanjem, provođenjem vremena na kiši, ili plivanjem) te Ljubav (potreba jednaka socijalnoj potrebi običnih Simljana). Istovremeno, Simsi su sposobni stvarati potomke iz svojih izdanaka, i otpuštati spore sreće koje povećavaju potrebe obližnjih Simljana. Potomci Sim biljaka nastali iz njihovih izdanaka posjeduju zlatni bedž u vrtlarstvu, te jednake vještine i osobnost kao njihov roditelj.


Predmeti i dopune [uredi]
Kao i u ostalim ekspanizijama za igru The Sims 2, Seasons također ima nove predmete, uključujući tobogan za bazen, klizalište, staklenik, zdenac želja. Dostupna je i nova aspiracijska nagrada koju Simljanin može iskoristiti kako bi promijenio trenutačno vrijeme u neko drugo po njegovoj želji. Rubovi bazena sada mogu biti zaobljeni, te površina bazena sada odražava sjene te se boja njegovih zidova može mjenjati. Isto tako, potpuno novi dodatak je sposobnost nošenja različitih frizura u različitim situacijama. Primjerice, igrač može namjestiti određenu frizuru uz svakodnevnu odjeću, te drugu uz svečanu odjeću. Simsi istovremeno imaju novi tip odjeće, "odjeća za van", prilagođena za određena godišnja doba.



400" height="300">

Komentari [ 0 ]
O sims 2 i 3 što da a što ne

Koje dodatke i simse imaš ???

Imam sve dodatke a simse imam od 1 do 3!!!

Koji ti je najbolji exspencion pack kako se vać piše???

Najbolji ma svi su odlični !!!:::

Najgori pack???

Nepostoji...

Naj stuff??

To je kitchen and beth,family fun stuff

Najgori stuff???

Ikea home stuff

Naj sims do sad ???

To je sims 2 i 3 ...Jedinica je bila najbolja kad je bila in

S kojom obitelji najviše igraš

To je Ren-Hay Između kineske i amaričke obitelji

Skidaš li odječu s interneta

Naravno da da

A frizure

To obavezno

Što ti je naj u sims 2

To je izgradnja obitelji

A sims 3

Čekanje prije rođenja djeteta jer je preteško

I to je to za danas................................................

Komentari [ 0 ]

party Evo malo da napišem.Sims 3 je specifičan po tome što možete ulaziti i izlaziti iz obitelji u Obitelj.Nema učitavnog ekrana sve se događa u sekundi.Za svaku odječu i Kosu (bilo što) Možete mjenjati boje nijanse materijale sve . Igrica je 3d.Sve postaje Stvarnost.Nekima će biti Čudno što nema nekih stvari npr. daske za skakanje u bezen,raznih vrsta bazena ne onog koji je u koso,više nećete moći igrati a ni kupiti sims 2 ili 3 (nije otkriveno).posebno birate cipele.teško je izgraditi stepenice treba skužiti ali reći ću vam mora te na doljenjem kate (prizelju) prekriti s tepihom(nečim drugim) osim ako je na bazi,Također trebate prekrit i gornji kat tek onda možete staviti stepenice nije kao u sims 2 netrebate prekriti pod.Pomalo zbunjuju stepenice veličina njih možete imati čak osam metara (kvadrata) stepenice.Evo i malo šifri za Sims 3 pa ovako za 50.000 tisuća ista šifra kao u sims 2 motherlode kaching vam daje samo 1.000 simsovskih dolara moveobjects on/off za stavljanje stvari na nemoguća mjesta čak i više nego sims 2 .Možete drvo smjestiti na visinu od 10 metara a da nema dodir s tlom. E sad malo o sims 2. Znate li da u sims 2 apartment life možete imati zombije da da.Nisam se zabunio s university-jem ne ne.Ovako možete napraviti to čudo

1.Napravite zlu vješticu/čarobnjaka (dolaze u sims 2 Apartment life) nakon toga izvadite iz škrinjice onu knjigu za učiti i kotao onda napravite sve one stvarčice npr.Oči od zmaja itd.sve to napravite ali po više znači nemoj te 1 tu stvar nego najmanje 3 ili 4 onda napravite politione ako možete ako ne otiđite učiti iz začarane knjige o zloj magiji tame nakon što ste dosta naučili napravite politione.Mislim da čovjek nije dobro napišite šifru maxmotives i eto sve ok.Napravili ste sve politione i stvari i takve gluposti.e sad pogledsajte u škrinjicu imate li te stvari nemoj te ih vaditi .ostavite ih.Onda stisnite na tu vješticu/čaraobnjaka i stisnite kao magije nešto takvo i sad jesu li vam dostupne mogučnosti ako da onda pronađite nešto u čemu se spominje zombi Čudne su riječi stisni te na to i odaberite koga želite staviti sebu u kuću i ujedno da postane zombi sad će se pored vešehg sima stvoriti taj čovjek zombi.Malo je teško ali vrijedii isti je kao i zombi u sims 2 university jel da ????E sad moram nešto reći neda mi se više pisati oprostite javim se sutra s ocjenama jedva čekam bok moji simsoljupci i simsomanijaci LOL

Komentari [ 0 ]

Komentari [ 1 ]