subota, 26.11.2005.

Što je mama pušta samu - do kamere...

Image Hosted by ImageShack.us
Jedna kanadska tinejdžerica je, nezadovoljna svojim džeparcem, ukrala maminu videokameru i prodala je. No, nije pogledala što je unutra...
... a unutra je bila snimka mame kako sa svojim dečkom, je li, obavlja izvanbračne dužnosti. Cura je kameru našla u ormaru u maminoj spavaćoj sobi i prodala je za 200 kanadskih dolara (oko 145 eura). Majka, pak, nije ni znala da je inkriminirana snimka nestala dok joj se njezin dragi nije požalio da kućni video s njih dvoje kruži po cijelom Peterboroughu u Ontariju. Bijesna majka prijavila je kćer policiji, i cijeli slučaj dospio je do suda. Odvjetnik Robert Beninger kaže da njegova 19-godišnja klijentica priznaje krađu kamere, ali za ništa drugo nije kriva, jer nije ni znala da se u kameri nalazi ta vrpca: "To je samo neugodna uzgredna posljedica njezine krađe kamere."

| 20:49 | Komentari (46) | Isprintaj | #

nedjelja, 20.11.2005.

Reality show za "astronaute"

Image Hosted by ImageShack.us
Organizatori jednog reality showa spremaju najveću prevaru u povijesti. Njihov je plan prevariti devetero Britanaca koji će biti uvjereni da su lansirani u svemir. Britanski program "Channel 4" će na show "Space Cadets" potrošiti 50 milijuna kuna. Natjecatelji će se ukrcati na zrakoplov, a organizatori će ih uvjeriti da lete na obuku u Rusku svemirsku agenciju. Umjesto toga, letjet će iznad Velike Britanije i Sjevernog mora oko četiri sata, a potom sletjeti u britanski zračnu bazu koja je preuređena u svemirski centar. Potom će na pet dana biti poslani u "svemir". Njihov "shuttle" će biti onaj isti iz filma "Space Cowboys", a lansiranje će biti lažirano uz pomoć zvučnih efekata i vibracija. Golemi ekran će projicirati slike svemira, tako da ukoliko pogledaju u prozor misle da su stvarno u svemiru. Neće biti simulacije prostora bez gravitacije, jer će se natjecateljima reći da nisu dovoljno daleko od Zemlje. Vjerovali ili ne, show su smislili u tvrtki Endemol, odgovornoj za "Big Brother"!! Natjecatelji su odabrani nakon što su ih ispitali psiholozi nakon što su ustanovili koje od prijavljenih je najlakše zavarati. U ovom se trenutku skrivaju negdje izvan Britanije, gdje će biti sve dok ne desetodnevna serija ne započne 7. prosinca. I sad se pitaš kave će još gluposti smislit??!!

Image Hosted by ImageShack.us

| 16:40 | Komentari (30) | Isprintaj | #

nedjelja, 13.11.2005.

Kad baš nemate pametnijeg posla: Napravite luksuzno pseće vjenčanje!

Image Hosted by ImageShack.us
Dva psa 'vjenčala' su se ispred sedamdesetak uzvanika – naravno, u Americi! Susan Laurer (79) iz Clinton Townshipa u Michiganu pratila je svog dvogodišnjeg ljubimca Bobbyja na ceremoniji kojom je uplovio u bračnu luku s godinu dana starijom Gracie, čiji su vlasnici njeni susjedi Frank i Cyndi Parise. Bobby je nosio šešir, crni smoking i crvenu kravatu, dok je Gracie na sebi imala elegantnu bijelu vjenčanicu. Vjenčanje je obavljeno u Evangeličkoj crkvi, a nakon njega uslijedio je domjenak s tortom u obliku kosti... Organizacija cijelog događaja vlasnike pasa koštala je više od 1.000 dolara.


| 10:49 | Komentari (34) | Isprintaj | #

nedjelja, 06.11.2005.

Veliki patenti rođenih lijenčina

Tko kaže da lijenost ne može biti produktivna? Ovo troje si je zacijelo mislilo 'zašto se mučiti bezveze, kad može i puno jednostavnije'!
Image Hosted by ImageShack.us
KOREKTOR
Image Hosted by ImageShack.us
Bette Graham je početkom pedesetih godina radila kao sekretarica u firmi Texas Bank and Trust u Dallasu. A kao i većina njenih kolegica, imala je problema s prvom električnom IBM pisaćom mašinom. I naravno, s tipfelerima. Premažeš slovo ili riječ bijelim lakom, malo puhneš, porašpaš si nokte i voziš po mašini dalje pazeći da si ne zakineš upravo uređeni nokat. Nažalost, tek godinu dana prije njene smrti, dakle 1979., Bette je uspjela i prodati svoj patent pod imenom Liquid paper korporaciji Gillette za 47,5 milijuna dolara.

PELENE ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU
Image Hosted by ImageShack.us
Da, ne možemo ni zamisliti kako su prije 50 godina mame od dvoje pa nadalje djece bile zaposlene. Peri, suši, peglaj te pokakane pelene. No, zato se bivša redaktorica Voguea Marion Donovan nije zadovoljavala time da ispravlja besmislene tekstove, tj. reklame za proizvode koji nam, ako ćemo pravo, niti ne trebaju niti si ih možemo priuštiti. Ne budi lijena, Marion je 1951. izrezala jedan plastični zastor za tuš i tako napravila prvi prototip jednokratnih pelena. Trebalo je još samo zašiti par gumbića i patent je tu!

USISIVAČ
Image Hosted by ImageShack.us
Zapravo bi čast za izum ovog čudesnog stroja trebala pripasti Londončaninu Hubertu Cecilu Boothu. No, zašto onda dovraga Englezi kažu to hoover, umjesto to booth? Vrlo jednostavno! Zato što je mašina koju je izmislio Booth bila pravi monstrum. Motor i pumpa su bili tako veliki da je za njihovo pokretanje trebalo unajmiti par konja. A onda je sve to dopizdilo izvjesnom Jamesu Murrayju Spangleru iz Ohija pa je počeo petljati nešto s jastučnicama svoje supruge, jednim ventilatoroim i jednom drškom od metle sve dok nije usavršio svoj izum i prodao ga Williamu Hooveru. Ovaj je potom prepoznao tu rupu u niši i prodao izum 1908. pod imenom usisivač. Jadni Booth!
evo kako je izgledala ta "močna" mašina:
Image Hosted by ImageShack.us

| 11:18 | Komentari (52) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>