let u slobodu

ponedjeljak , 12.10.2020.

.......................................................................................................................................
Gotovo sam siguran da postoje žene - ptice, one koje nikad ne možete u potpunosti imati.
Mogu one vas voljeti, možete vi njima činiti i moguće i nemoguće, no one će dio sebe uvijek čuvati samo za sebe. Često će poželjeti poletjeti i nijedan kavez to neće spriječiti.
Lete one, pa se u gnijezdo vrate. Možda im ne treba oduzimati te njihove letove.

Ništa na svijetu nije stvoreno da u kavezu živi. To je ljudska izmišljotina; da stavi lanac, da veže za drvo, da napravi krletku za sve, pa i za sebe samoga

........................................................................................................................................


lijepo je biti žena - voljena zaštičena ramenima jačeg i spreminijeg za životne okršaje.
osjeti se nježnost pa i zahvalnost u trenucima osame - ima, dakle netko kome je stalo da te čuva i sačuva jer je jači i spremniji.
ali, žena je i ptica : ponekad poželi zamahnuti krilima, osjetiti vjetar oko sebe, izboriti se za prostranstva koja ne obećavaju ali zadivljuju, znaju ta prostranstva biti i okrutna za nespremnu ženu-pticu ,ali, kao i svaka nepoznanica izazivaju oduševljenje slobodom rizika.
kad se vrati žena-ptica i udje u svoj kavez ne stavljati veliki lokot...neka kavez ostane poluotvorenih vrata da može odletjeti, jer uvijek se vrati navici života u krletki.
ne mora biti zlatna, dakako, može biti skromna, od žica sklepana ali je sigurno obitavalište u nesigurnom letu k povremenoj slobodi.

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.