Brojač posjeta
tumblr page counter

MOMCI ĐURE CRNATKA 2

28.05.2011., subota

Poziv na sastavljanje ankete: Najbolje stvari na ovom svijetu koje su ikada postojale

Dragi čitatelji,

Špajzin komentar na prethodni post potaknuo nas je na pokretanje ove ankete kako bismo opipali puls našega divnog čitateljstva. Stoga vas molimo da u komentarima predložite stvari koje su za vas najbolje ikada. Potom ćemo u anketu uvrstiti sve nominirane stvari i omogućiti svim čitateljima da izraze svoje stavove.

Nagrada nema, ali se jednako tako može reći da je i anketa sama po sebi nagrada. Kao da vas dijete pita što mu je nagrada ako pojede komad torte. Ili ako vas baba pita što joj je nagrada ako vam dadne damferožića. U oba je slučaja čin sam po sebi nagrada. Ista stvar je i za anketu.

Molimo da nominirate najviše pet stvar za koje smatrate da su najbolje na ovom svijetu. Ikada.

Prva dva komentara bit će Špajzini (26. 5. 2011. u 16:43) i Profini kandidati (4. 1. 2011. u 00:11).

Nadamo se da ćete ovoj anketi pristupiti ozbiljno.

Kolegijalni pozdrav,

uredništvo bloga

- 23:29 - Komentari (18) - Isprintaj - #

22.05.2011., nedjelja

kolo broj pet, @Zen Nudizam, Jarun

Zen Nudizam čine:
Njihov kapetan Björn Ulvaeus - Prle je ugledni Profesor klavira i voditelj katedre uvoda u nudizam.
Björn Borg
Laki Ćevapson
Torvald Helmer
som Jura(Jan Uwe Olafson)-pokemon

Malo ljudi zna da je Jarun utočište švedskih emiganata, a još manje da je puno ime soma Jure, Jan Uwe Olafson te da je on ujedno i pokemon.

Naš kapetan Gazivoda je izvukao prvu krv protiv ni manje ni više - Björna Borga(čovjeka asimiliranog sa vešmašinom). Bilo je gadno igrao se peti set, kada je Borg ubacio u treću brzinu i krenuo izvoditi svoj poznati centarfugalni servis, ali inverzni inače inertni centripetalni živac u Gazivode na opće oduševljenje prisutnih nenordijaca je proradio u pravom trenutku i poput kalgona očistio trunje od ugrušaka. Björn Borg je okačio reket o klin, ovaj put zauvijek i za ozbać. Fakat. (0:1)

Đambo je igrao protiv Dvogrbog pjesnika Lakija Ćevapsona. Sve što ću reći jest to da Ping Pong arena nije mjesto za pjesnika tim više što ima dvije grbe. Đambo je bio tako lud, a opet tako prosječan da mu ni sto grba ne bi pomoglo. Na koncu laganih 3:0 i prijateljsko tapšanje po leđima. (0:2)

Torvald Helmer se pokazao kao tvrd orah za mene, čovjek se prosto pojavio nag i probudio u meni vjersku netrepeljivost i homofobnu sklonost emancipaciji. Glupa greška priznam, greška koju ne namjeravam ponoviti. Ali ekipa je bila tamo, sve vidjela i dobio sam njihovo razumjevanje. Osim naravno od Quatroocullija koji se opet pokazao beskrupoloznim italofilom, te je nizom upadica poput "Svrši taj poen" ili "Dam ti k...c da si oči izbiješ" stvarno više odmogao nego donio koristi, dakle, glatka pobjeda Torvalda Helmera u četiri seta. (1:2)

Na red je došao i četvrti par, ovaj susret bi nazvao rugala se sova stjenici, jer su se sučelili naš Quatrooculli i njihov kapetan Björn Ulvaeus. Ovo je bio sukob malih titana i prestavljao je sve osim ping pong duela. pop je prštao pri svakom potezu. Invocirali su se zvuci prošlosti, ali iskustvo se pokazalo presudnim. Pri zadnjim poenima petog seta, Quatrooculli je taman privodio kraju svoju invokaciju Of Montreala( "all people look so beautyfull while they march...nešto") kojom je otjerao švede u očaj, kadli ga uto iz milozvučnog grla Björna Ulvaeusa iskliznu i uljepšaše dan slijedeći stihovi:

"My my, at waterloo napoleon did surrender
Oh yeah, and I have met my destiny in quite a similar way
The history book on the shelf
Is always repeating itself

Waterloo - I was defeated, you won the war
Waterloo - promise to love you for ever more
Waterloo - couldn’t escape if I wanted to
Waterloo - knowing my fate is to be with you
Waterloo - finally facing my waterloo

My my, I tried to hold you back but you were stronger
Oh yeah, and now it seems my only chance is giving up the fight
And how could I ever refuse
I feel like I win when I lose

Waterloo - I was defeated, you won the war
Waterloo - promise to love you for ever more
Waterloo - couldn’t escape if I wanted to
Waterloo - knowing my fate is to be with you

And how could I ever refuse
I feel like I win when I lose

Waterloo - I was defeated, you won the war
Waterloo - promise to love you for ever more
Waterloo - couldn’t escape if I wanted to
Waterloo - knowing my fate is to be with you
Waterloo - finally facing my waterloo"

Quatrooculli je bio matiran, previše nihilizma u popu čak i za njega, dakle ukupan rezultat (2:2).

Na parovima je bilo da paraju gaće. Šokre Brutala u pratnji najmilijeg nam pokemona Gengara spremno je dočekao sad već okuraženog Björna Ulvaeusa u pratnji svog pokemona soma Jure, što se pokazalo pogubnim za ovog potonjeg jer ko što stara poslovica kaže ne vjeruj slavoncu kad sataru nosi, a pogotovo mu ne prijetiš s ribom, jer Brutala + satara+ som = fišpaprikaš. Björn Ulvaeus je ostao bez teksta, a Gengar je to znao iskoristit, glatka pobjeda 3:0 u setovima, ukupno 3:2 u mečevima za momke iz Crnatkove. Teška pobjeda, greške su napravljene, lekcije naučene, ali "Pobjeda je pobjeda" rekao bi Đambo i pustit ćemo da ostane na tome.

Uživo samo za vas
sa dna Jaruna
Nemadija, prorok PhD


- 10:08 - Komentari (111) - Isprintaj - #

17.05.2011., utorak

Kolo broj četiri, na kurcu te nosamOdmah smo znali da neće biti lako.

Protivnici su nam bili opaki momci iz stolnoteniskog kluba "Kuga". O njima se pričaju brojne užasne priče, ali niti poznata pingpongaška pretjerivanja nisu nas mogla pripremiti na ono što nas je čekalo. Usrali smo se. Doslovno. Smrdilo je. Curilo je po podu, slijevalo nam se niz nogavice, a kako smo nosili kratke hlače to je prizor bio posebno gadan. Ili apetitlih, ovisno o afinitetima. Grlica je sletjela na prozor dvorane i kada nas je vidjela počela je povraćati. Jadna mala.

No, polako.

U ovoj utakmici nisu vrijedila uobičajena pravila. Ne s "Kugama" kako ih od milja zove društvo iz lige. Kuge. Ne mogu to niti napisati da mi ne pozli. Diže mi se ručak. I doručak. Odvratno. Zakleo sam se da više nikada neću doručkovati muesle s kavom i opet pokleknem. Šta ti je čovjek!

Kuge nameću svoja pravila. I nitko se ne buni. Nitko ni ne pokušava. Bilo bi to glupo. Nepotrebno. Bilo bi to pogubno. Dovoljno je da te Kuge pogledaju i sve ti je jasno. I u isti mah ti ništa nije jasno. Jer Kuge nemaju oči. Pojela ih je kuga. Ali to je već neka druga priča.

Igrali smo u sljedećem sastavu. Gazivoda, za ovu priliku prozvan Bernard. Nemadija, za ovu priliku prozvan Torvald. I ja, Qouatroocculli, za ovu priliku prozvan Mario.

Protiv njih trojice. Kuga.

Prvo je igrao prvi Kuga protiv Bernarda. Nismo ih pitali imena. Da i jesmo, ne bi nam ih mogli reći. Jer nemaju usta. Prilično je zajebana sudbina imati tri glave, a niti jedna usta. Nije lako, da.

Drugo je igrao drugi Kuga protiv Torvalda.

Treće je igrao treći Kuga protiv Marija.

Ja sam sve to gledao sa strane i pravio bilješke za ovaj izvještaj. To je profesionalna deformacija. U štali čovjek lako stekne brojne nezgodne navike. Ne biste vjerovali što se sve može s blokom i olovkom. Razmislite malo.

Netko će se možda upitati kako sam ja sve gledao sa strane ako sam već rekao da sam za tu priliku bio prozvan Marijem, a treći je Kuga igrao baš protiv njega tj. mene. Ne znam ni sam, da budem iskren. Znam samo da je sa Kugama svašta moguće. I da volim limunadu.

Nije bilo pokemona, nije bilo igraćih karata, nije čak bilo ni marijači benda. Uništilo nam taktiku, sve smo polagali na asa kojeg je Torvald nosio u rukavu.

Već me strah uzvrata. Treniramo kao sumanuti, bacili smo u vatru i pokemone (tren kasnije smo shvatili da to nije bilo pametno, pokemoni, jebiga, imaju nezgodnu naviku goriti kada ih se baci u vatru), a Bernard je usvojio osam trikova s po osam karata, zna ih napamet.

Strepimo. Izjeda nas paranoja. Znamo da to neće biti dovoljno, ne protiv Kuga.

Ne.

- 01:08 - Komentari (85) - Isprintaj - #

04.05.2011., srijeda

strip epizoda 7: Gozba vrana

Image and video hosting by TinyPic

- 01:20 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2011 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Siječanj 2012 (1)
Rujan 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (5)
Opis bloga
Ono, halamo, ne.
O NAMA
NOVI ČLANOVI


ŠPAJZA

Nadprosječno visoko čelo, prosječan spolni izrast i ispodprosječan intelekt, osobine su koje krase ovog polugolog fakina iz Travnog. Fantastičan bekend, odlična kondicija, rustikalni izgled i neugodni servisi. Juha od govedine. Pasijans u predvečerje. Jedan na jedan bez golmana.


ZEZALICA

Ova djevojka u sebi ima nešto što druge žene nemaju. A to je Gazivoda. Istinabog, bez pristanka i nesvjesno. Ali ipak. Voli romantiku i povijesne filmove. Ne voli sladoled od pistacije i fritule. Igra penholderom, loše. Servis je prosječan, a bekend nema. Rad nogu slab, ali se popravlja.


TOMISLAV TRBUH - KRALJ

Skroman i povučen, misli da je poseban, voli pušiti droge, vjeruje u boga, ima tri kornjače. Odlični refleksi, brzi i precizni forhend, bekend solidan ali se može popraviti. Igra u mjestu. Voli pobjeđivati.


GENGAR

Najbolji prijatelj djece odrasle dobi i zloglasni zlostavljač pokemona, ovome članu ekipe ništa zemaljsko nije strano. Voli tartufe, vodene tobogane i eklektični provincijalizam, a smetaju ga titlovi i Radler. Može reći jedino svoje ime, ali to čini najbolje na svijetu. Hini prijetvornost i ne libi se u svemu se suzdržavati.


STARA GARDA


HOMO QUATROOCULLI

Pristupačni bonvivan i hipohondar s pedigreom, on je dobri duh ekipe. Zbog svoje društvenosti ima mirijadu nadimaka, od kojih se ističu DJ Hrvatska Kostajnica, Beken Dmane, Pali od malube, Druga petorka i Četverooki madafakin men (latinizirano Homo Quatrooculli). Kao mana mu se može prigovoriti korištenje izraza "troduplo" ili "poštivajući". Stolni tenis igra stilom Beneluks, u kojem se česte pogreške i nedostatak strategije izmjenjuju s bljeskovima briljantne izvedbe. U igri forsira žumberače i tvrdi da najbolje igra poslije šest decilitara gemišta.ČOVJEK-GAZIVODA

Rezolutnog forhenda i bekenda koji nije vrijedan spomena. Hrabar kao dabar, škica kao ptica, frizure kao u jazavca. Majstor organizacije i prikrivene masturbacije. Formalni, duhovni i duhoviti vođa ekipe, produhovljen poput kineskog dječarca koji dane provodi lijepeći potplate za međunarodnu korporaciju. Vlasnik čak osam službenih mobitela, nekretnine na Baliju i reketa kojim je Zoran Primorac (kojega ovaj uporno zove 'Goran') osvajao brončane medalje po Hrvatskoj i šire.PROROK NEMADIJA

Lucidniji od Ivana Supeka, a manje konstantan od tečaja jugoslavenskog dinara. Vratit će i lopticu koja se od mrežice odbila na stol pa nakon njega direktno u crnu rupu koja prijeti progutati našu jedinu planetu, ali će u istom meču promašiti zicer koji ne bi promašio niti slijepi jednoruki stogodišnjak koji je uvjeren da to što drži u ruci nije reket nego mast za hemeroide. Ispred svog računala osjeća se kao zelje u zeljanici, nema mu premca u likovnom izražavanju pa je i ponosan autor vizualnog identiteta ekipe.ŠOKRE BRUTALA

Smirene vanjštine, a burnog unutrašnjeg života. Napreduje u igri brže nego kuglica snijega koja se pretvara u lavinu. Servira ubojito, ali dekoncentrirano. Kada efektno završi poen kaže da je to 'slađe nego kruva se najest', a kada promaši nepromašivo u psovkama kombinira Hitlera, pse, majke, majmune, oči, pse i papagajke. Još nismo čuli psovku s francuskim ključem, ali pitanje je trenutka kada će se i to dogoditi. Vrlo je plodan autor nekoliko kratkih proza objavljenih po efemernim književnim časopisima, a njegova prava strast su bankarski sustavi kao i trčanje po nasipu koje je, zapravo, bijedan pokušaj kamufliranja silovateljskih namjera.ĐAMBO ĐAMBO ĐAMBO

Hladan kao špricer, miran kao bubamara na dlanu, postojan kao klisurina. Defenziva je njegova specijalnost, kada treba napasti uznemiri se kao šiparica pri dirljivoj sceni u sapunici. Obožava pivo, ali uporno tvrdi da ga ne pije radi opijanja, već zato što je puno vitamina B. Ponosni je vlasnik reketa kojega mu je poklonio hrvatski veleposlanik u Kini, ali mu on nije od neke prevelike koristi budući da je previše sitan za njegov medvjeđi dlan.Ako niste znali, Kinezi imaju male dlanove. I rekete. I još ponešto. Voli pobijediti, ali ni poraz ga neće uznemiriti. Sposoban je reternirati do sudnjega dana i još koju