Nedostaje mi japanska hrana!

17.06.2018.

Ne mogu vam ni riječima opisati koliko mi nedostaje japanska hrana i to zbog određenih začina kojih je kod nas teško nabaviti ili su preskupi. Što se tiče sušija...ili ga voliš li ne voliš. Ja spadam u one prve. Posebno volim suši sa svježom tunom.

Već sam spomenula da Japanci vrlo malo sole hranu što meni savršeno odgovara. Čak ima i one hrane koja je bez trunke soli i to mi odgovara na pr. jedna vrst pohane dinje. U biti, kad smo bili tamo i vidjeli svu tu njihovu hranu moglo bi se zaključiti da nema te biljke koju Japanci termički ne obrade za jelo. Jako često koriste đumbir skoro u svakoj hrani što meni osobno isto jako odgovara.

Interesantno je i to što kod Japanaca slatka hrana (torte, čokolada, keksi itd.) nije baš na cijeni tj. više vole slanu hranu i umjesto slatkiša radije vole pojesti voće. Ovom prilikom moram spomenuti jedan slučaj sa sladoledom u čašici (ne s grahom, hehehe).

Dakle, kupila sam si sladoled i odšetali smo dalje u razgledavanje. Malo sam sjela na klupicu i gledam u taj sladoled (baš je bio ukusan!) i kažem Morskom: "Pa kako ću ga jesti bez žličice?" - taman kad sam to izrekla ugledali smo prodavačicu u trku prema nama s drvenom žličicom u ruci!!! Možete li to zamisliti??? Hoće li mi to itko vjerovati???U svakom slučaju, obožavam japansku hranu i nedostaje mi ali više od toga nedostaju mi sami Japanci i njihova predivna zemlja!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.