destiny RI

srijeda, 30.01.2008.

Stvarno djeluje !!! ;)

Koliko je pametna tvoja desna noga ???

Ovo je tako zabavno, da čete se jako, jako iznenaditi i probat
više puta, ali vaša noga neče slušat :-)

1. Dok sjediš za stolom (najvjerovatnije tu za PC-om),
digni desno stopalo malo od zemlje i počni kružiti
u smjeru kazaljke na satu.

2. Sada, dok vrtiš s nogom, probaj s desnom rukom
po zraku napisati broj 6.

... NOGA ČE PROMJENITI SMJER, PROTIV VAŠE VOLJE ...
beljzujonut ... wave
- 19:39 - tell me (1) - $

četvrtak, 17.01.2008.

Mobbing - kad radno mjesto postane bojno polje

Što je mobbing?

Mobbing je specifični oblik ponašanja na radnom mjestu kojim netko (pojedinac ili grupa) na razne načine planirano, osmišljeno i sofisticirano ometa drugu osobu i to s ciljem ugrožavanja časti, ugleda i dostojanstva, i u krajnjoj liniji eliminacije s radnog mjesta.

Mobbing se najčešće događa tijekom duljeg vremenskog razdoblja, najmanje šest mjeseci, i to u odgovarajućim vremenskim intervalima (najmanje jednom tjedno).

Takva je agresija zapravo više ili manje otvoren nasrtaj na integritet druge osobe koji karakteriziraju uvrede, omalovažavanje i kršenje osnovnih ljudskih prava.

Tko su najčešće žrtve?

Žrtve mobbinga najčešće povučene osobe koje se po nečemu izdvajaju iz okoline. To može biti frizura, odjeća, boja kože, seksualna orijentacija… Udruga Mobbing je tijekom svog rada sa žrtvama mobinškog ponašanja ustanovila kako su najčešće žrtve samohrani roditelji oba spola.

Iako statistike pokazuju da su mobbingom najčešće pogođene osobe niske stručne spreme, u udruzi tvrde kako se njima javlja samo 4-5% osoba sa završenom osnovnom školom, oko 34% osoba sa srednjom stručnom spremom, a ostalo su visokoobrazovane osobe.

Zlostavljači – moberi

Na pitanje zbog čega netko postane mober (zlostavljač). To su najčešće moćne osobe koje žele još više moći. Moberi često imaju smanjen osjećaj za ljubav, radost, igru, davanje, kreativnost... Često zlostavljanjem drugih zapravo prikrivaju nemoć u nekoj drugoj sferi svog života.

Posljedice mobbinga

Posljedice mobbinga su zapravo slične posljedicama dugotrajnog izlaganja velikom stresu i pritisku, jer ga mobbing uzrokuje. Mobbing u krajnjoj liniji može dovesti i do smrti.
U takvim situacijama zapravo nemate koga optužiti za ubojstvo. Ako je osoba i imala nekakvih zdravstvenih problema, mobbing je sigurno bilo ono što je prelilo čašu i nekome sasvim uništilo zdravlje.
Kronični umor, probavne smetnje, prekomjerna tjelesna težina ili pak mršavljenje, smanjen imunitet ili razni bolni sindromi, tjelesne su posljedice mobbinga.

Mobbing osim tjelesnih posljedica, ostavlja i tragove na psihu žrtve, a to mobu biti: depresivno raspoloženje, burn-out sindrom, emocionalna praznina, osjećaj gubitka životnog smisla, anksioznost, gubitak motivacije i entuzijazma, apatija, poremećaj prilagodbe, depresija, nesanica, povećana potreba za alkoholom, sedativima ili cigaretama…



- 18:59 - tell me (2) - $

ponedjeljak, 14.01.2008.

Rage Against the Machine

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Rage Against the Machine, također poznat kao RATM ili jednostavno Rage bio je Američki rock bend zapažen po promicanju mješavine hard rocka i rapa (poznate kao rapcore), kao i po svojim ljevičarskim uvjerenjima. Na vrhuncu prije raspada u 2000., Rage Against the Machine je jedan od najpopularnijih političkih hard rock bendova svih vremena, i u svakom slučaju 1990ih. Trenutačno, tri člana benda—Tom Morello, Tim Commerford, i Brad Wilk—su članovi benda Audioslave, uz bivšeg pjevača Soundgardena Chris Cornella.

Rage je isnpiraciju dobivao iz ranog metala i rapa poput Public Enemya i Afrika Bambaatea. Spajanje raznih tipova rime i vokalnih izvođenja pjesmi, zajedno s Tom Morellovim virtuoznim sviranjem gitare, čine RATM teškim za svrstati u određeni glabeni žanr.

Početak
Tom Morello je napustio svoj stari bend Lock Up i odlučio započeti novi. Morello je u jednom Los Angeleskom klubu upoznao Zacha koji je tamo repao. Predložio mu je da mu se pridruži. Morello je pozvao u bend bubnjara koji je bio na audiciji za Lock Up, Brada Wilka, dok je Zach nagovorio svog prijatelja iz djetinjstva, Commerfolda da im se pridruzi na basu. Ime benda je došlo od Zacha, Rage Against the Machine je trebao biti naziv njegovog albuma ali budući da nikad nije izašao iskorišten je za ime novog benda. Prvi nastup su imali u kući Timovog prijatelja. Ubrzo su snimili demo kazetu s 12 pjesmi i nakon što je nekoliko izdavačkih kuća pokazalo interes potpisali su za Epic Records.

Raspad
18. listopada 2000. Zach de la Rocha je odlučio istupiti iz benda, zbog različitih želja članova, te ponajprije jer je osjećao da bi daljnje postojanje potkopalo njihove rezulate kao glazbenika i aktivista.

Članovi
Zach de la Rocha - pjevač
Tom Morello - gitarist
Tim Commerford - bas gitarist i pomoćni vokal
Brad Wilk - bubnjevi
- 19:19 - tell me (1) - $

petak, 11.01.2008.

Hrvatski velikani 2

Juraj Dobrila
Photobucket

Ban Josip Jelačić
Photobucket

Ivan Gundulić
Photobucket

Ivan Mažuranić
Photobucket

Stjepan Radić
Photobucket

Marko marulić
Photobucket

Ante Sterčević
Photobucket
- 19:35 - tell me (0) - $

srijeda, 09.01.2008.

HR velikani

Koliko znamo o Hrvatskim velikanima???
Neki znaju više, neki malo manje, a neke ljude uopće to ne interesira.
Ali ... svakodnevno se družimo s njima (HR velikanima)... kako???
Novcem !!! E tu dolazi pitanje koliko ih poznajemo, znamo da svaka novčanica
ima sliku jednog HR velikana, ali dali znate (bez da pogledate u njih)
koji velikan je na kojoj novčanici. Ja iskreno znam od 1000,500 i 200 kn,
baš onih kojih imam najmanje headbang ,a one manje neznam iako mi svakodnevno
prolaze kroz prste. Probajte nabrojit HR velikane od 10 do 1000 kn ,
pa ćete vidit koliko zapravo znate (bez gledanja u novčanik).
Kome su bitni HR velikani i koji kad živio, bitno je da ih imamo
jako puno, u novčaniku greedy
- 19:00 - tell me (2) - $

utorak, 01.01.2008.

Photobucket
- 19:57 - tell me (1) - $

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>