Denis Avdagic blog

nedjelja, 28.02.2010.

Odlično odrađen PR ZABA-e i visoke kamate

Da li treba zamjeriti Zagrebačkoj banci što je nedavnom objavom o smanjenju svojih kamata na stambene kredite ugrabila medijski prostor? Naravno da ne. Ne radi se tu o skrivenom PR-u, nego jednostavno dobro odrađenom poslu s njihove strane.

Nakon mjeseci loših vijesti oni su jednostavno iskoristili dobar trenutak, a možda i spoznaju kako će Vlada uskoro objaviti svoju odluku o predlaganju Zakona o poticanju prodaje stanova!?

Popularno i skraćeno zvana ZABA je tako svoje među skupljima kamatama na stambene kredite približila svojoj konkurenciji, ali dobila i ogroman prostor u medijima, koji bi plaćali milijunima.

Ono što me žalosti u tomu, nije to što je ZABA dobila besplatan prostor u medijima, nego to što sam samo u rijetkim izuzetcima čuo kako se radi o banci koja inače ima kamate koje spadaju u niže ponuđene na tržištu. Da je to uglavnom tako dokazuje i nedavna aukcija HBOR-a za program kreditiranja obrtnih sredstava, gdje ZABA nije dobila niti jednu kunu upravo radi visine predloženih kamata…

- 17:15 - Komentiraj (4) - Isprintaj - Link posta - Pošalji - Naslovnica - -