Denis Avdagic blog

ponedjeljak, 20.04.2009.

Studenti Filozofskog zauzeli fakultet za besplatno obrazovanje

Studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zauzeli su danas svoj fakultet sa zahtjevom da se obrazovanje učini dostupno svima, odnosno da se ukinu školarine. To je ukratko opis onoga što je danas učinila grupa studenata (njih par stotina).

Neću ulaziti u opravdanost izbora lokacije za zauzimanje, nego par riječi o njihovim zahtjevima.

Zahtjev za besplatno obrazovanje je i više nego opravdan, o tome pročitajte u mom starijem postu "Zašto bi visoko obrazovanje trebalo biti besplatno". Samo to (besplatno obrazovanje) kombinirano sa apsolutno besplatnim i dostupnim zdravstvom može zagarantirati uspjeh i napredak Hrvatske ili bilo koje druge suvremene države.

Ja u Klubu studenata Filozofskog fakulteta

Davno sam za intervju u Vjesniku rekao da ulaganje u autoceste i brojne druge sektore nema smisla ako nećemo imati visokoobrazovane ljude koji će sa svime tim upravljati. Teško da tu bilo tko može proturječiti s iole kvalitetnim argumentom. Jer sve priče o tome kako danas ništa nije besplatno ispadaju potpuno promašene ako na državu, bilo koju, pa i Hrvatsku, gledamo kao zajednicu koja želi težiti svom boljitku i jednakim mogućnostima za sve građane. Uvjeti svima (za životni uspjeh) nikada neće biti jednaki u potpunosti, ali bez obrazovanja i zdravlja sve drugo nema nikakvog smisla, i upravo zato podržavam studente Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Bravo kolege!

Prethodni post o obrazovanju: Zašto bi visoko obrazovanje trebalo biti besplatno?

- 20:14 - Komentiraj (47) - Isprintaj - Link posta - Pošalji - Naslovnica - -