Denis Avdagic blog

srijeda, 26.03.2008.

Obama je rođak Georga W. Busha!

Busheva genealogija

Amerika se ovih dana zabavlja genealogijom predsjedničkih kandidata kao i aktualnog Predsjednika SAD-a. Najveća vijest je svakako da je jedan od demokratskih kandidata za predsjednika Barack H. Obama, daljnji rođak Georga W. Busha, a nešto bliži rođak aktualnom Potpredsjedniku SAD-a Dicku Cheneyu.

Bush je osim s Obamom genealoški povezan i s princezom Dianom i glumicom Marilyn Monroe poznatoj po tijesnoj, ali ne i rodbinskoj vezi s bivšim Predsjednikom SAD-a Johnom F. Kennedyem.

Dok je Bush rodbinski povezan s tragično preminulom princezom Dianom, senatorica Hillary Clinton je u rodbinskim vezama sa sadašnjom ženom princa Charlesa, Camillom Parker-Bowles.

Obama je u daljnjoj vezi s glumcem Brad Pittom, dok je sa njegovom životnom partnericom Angelinom Jolie u rodbinskoj daljnjoj vezi senatorica Clinton.

Osim s Angelinom, Hillary Clinton je u daljnjim rodbinskim vezama i sa Madonom, Celine Dion i Alanis Morissete pa sigurno ne bi trebala imati problema s organizacijom fundrejzing koncerata za svoju predsjedničku kampanju.

Iako su mnogi smatrali kako Bush mlađi i nije najprimjereniji predsjednik SAD-a, osim oca, Geoga Busha starijeg, on itekako ima državničke korijene. Naime, genealogija je pokazala da je povezan sa predsjednicima Abrahamom Lincolnom, Geraldom Fordom, Lyndonom Johnsonom, Harryem Trumanom i premijerom Velike Britanije Winstonom Churchillom. No osim povijesnih državnika, rodbinski je povezan i sa svojim protukandidatom iz 2004. Johnom Kerryem, Playboyevim osnivačem Hugh Hefnerom, Vladom Tepešem pa i princezom Pocahontas kako je istražio CBS.

Izgleda da je život kao bombonjera, nikada ne znaš što ćeš dobiti, kako je to uostalom u jednom filmu rekao Tom Hanks, ujedno daljnji rođak Hillary Clinton kako kažu genealoška istraživanja. Ili da parafraziram jednu staru izreku koja kaže, ako pogledamo dovoljno daleko u prošlost svi smo u biti povezani.

Kada su glasnogovornicu Obamine kampanje zatražili komentar Obame o novootkrivenim rodbinskim vezama, ona je šaljivo odgovorila kako svaka obitelj ima svoje crne ovce…

- 14:39 - Komentiraj (7) - Isprintaj - Link posta - Pošalji - Naslovnica - -