Nataša

20 veljača 2018

R. (3) i ja šetali psa oko zgrade i naiđemo na iskorišćeni kondom, a i ona je u tim godinama po pitanju rezona koji je kao u odraslog psa (nažalost, ne mogu trenutno da se setim kom čovekovom razvoju pas pripada - mislim da je tu negde), nema tu neke velike razlike i jako je neprijatno bilo povući ih oboje - psa za povodac a nju za ruku i izmišljati šta da se vidi kad okolo nema šta da se ugleda a oboje se opiru jer svako ima zanimljivija posla od bega negde tamo gde nema kondoma i tragova seksa... baš gledam te sugrađane, sve sami kreteni. Razbijaju flaše, bacaju kondome, bezveznjaci. Ma, ja samo da vidim...
E, znaš li ti šta bi se desilo...
Uf!

I šta se to dođavola sve više događa sa filmom i serijama u kojima deca imaju ljubavne i seksualne živote? Ne smeta mi to u smislu kao da živim na Marsu pa nisam svestan današnjice ili da seks treba da bude tabu tema ali u isto vreme to posmatram kao što bih posmatrao dva leptira, ne privlači me ni poetično ni seksualno ali zapitam se baš tad koga to suviše interesuje u tom romantičnom smislu i čemu potreba da se deca još tokom osnovne škole u filmu predstavljaju kao zaneseni ljubavni parovi od tridesetak godina, drugim rečima hoću da pitam o kojoj ciljnoj grupi je reč i kome se zaljubljena deca obraćaju?
Možda čovečanstvo jednostavno ne može bez seksa i romantike kao što ni krimi priče prepune ubistava ne mogu bez ljubavnih čarolija koje su dobar doprinos drami.


PS. Sneg lagano cvili i šušti kažu da je u pitanju hladan sibirski vetar i posmatrajući ga tačno mogu uvideti oštru svilu kako leluja po zelenim livadama. Ne prepuštam se utisku, sneg nije padao ove zime verovatno neće ni ovaj ostati, sneg unosi nemir i samo prividnu promenu, zavaravanje jer u sledeći mah biće blato, sreća, sivilo.

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.