dark_clouds

nedjelja, 16.04.2006.

da...

Rock, skraćeno od rock and roll (često zapisano kao rock'n'roll), je vrsta popularne glazbe, najčešće s vokalima, električnim i bas gitarama, te naglašenim, jakim ritmom; u nekim podžanrovima rocka pojavljuju se i drugi instrumenti, primjerice saksofon.

Kao kulturni fenomen, rock glazba je na svijet utjecala kao nijedna druga - smatra se zaslužnom za okončavanje ratova i širenje mira i tolerancije, kao i kvarenje nevinih i širenje moralne truleži. Popularna je širom svijera i razvila se u veliko množinu vrlo različitih stilova.

Žanr rock-glazbe je širok i nije strogo definiran - naziv rock često se koristi kao skupni naziv za veći broj različitih podžanrova od metala do soula. Izraz rock'n'roll se češće koristi za specifičnu vrstu rocka iz 1950-ih i '60-ih, a kraći rock za krovnu kategoriju

Podvrste rocka
Alter rock
Black metal
Blues rock
Country rock
Folk rock
Garage rock
Glam rock
Gothic rock
Grunge rock
Hard rock
Hardcore
Heavy metal
Indie
Lo-fi
Jazz rock
New wave
Nu metal
Pop rock
Progresivni rock
Psihodelija
Pub rock
Punk
Rockabilly
Simfo rock
Sludge metal
Space rock
Surf music
Trash metal

naprimjer...
Guns N´Roses je američki hard rock sastav, kojeg je u Los Angelesu u lipnju 1985. godine osnovao pjevač William Axl Rose, gitaristi Tracii Guns i Izzy Stradlin, basist Ole Beich (kojega je zamijenio Duff McKagan) i bubnjar Rob Gardner. Ime benda je nastalo spajanjem dva sastava iz kojih su originalni članovi došli: Hollywood Rose i L.A. Guns. Njihova glazba je bila jedinstvena mješavina punka, bluesa, glama i heavy metala u to vrijeme.
Priča počinje početkom ´80-tih, kada su školski kolege Axl Rose i Izzy Stradlin iz svoga rodnog grada Lafayettea (Indiana), doselili u velegrad Los Angeles. Godine 1983. Axl i Stradlin su osnovali bend "Rose" koji je kasnije preimenovan u "Hollywood Rose", a ostali članovi su bili: gitarist Chris Weber, basist Andre Roxx i bubnjar Johnny Kreis. Godinu dana kasnije razilaze se i Axl pristupa "L.A. Gunsima", a Stradlin bendu "London", da bi se ponovno 1985. godine ujedinili pod imenom "Guns N´Roses"
Razdoblje najvećih uspjeha započinje 23. siječnja 1991. g. nastupom na Rock in Rio-Festivalu u Rio de Janeiru (Brazil) pred više od 260.000 posjetitelja. Nakon toga je počela u svibnju velika svjetska turneja koja je trajala punih 28 mjeseci.

- 11:34 - Komentari (17) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.04.2006.

Cyber sex

Ovako...
Upisite rijec "cyber sex" u neki od pretrazivaca (google, yahoo, altavista...) i vecina rezultata ce se samo odnositi na opasnosti. Naravno postoje mnoge prednosti cyber sexa koje cak i nadmasuju potencijalne opasnosti.
cerekcerekcerekcerek
Izgubit cete sva svoja moralna nacela. Anonimnost moze biti mocni afrodizijak.
Sve vrste zadovoljstva, a spolnih bolesti ni na vidiku. Jedna od najvecih prednosti je da se osjecate sex bogom (bozicom) koji ste oduvjek htjeli biti. Rezultati jednog americkog ispitivanja, pokazuju da je 30% ispitanih korisnika interneta priznalo da je partnere iz virtualne veze upoznalo i u stvarnom zivotu.
zato ljudi... na net i u akciju!!
smijehsmijehsmijehsmijeh
- 22:16 - Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.04.2006.

samo nekima zanimljivo

smokinsmokinsmokinsmokinsmokinsmokin
Tisućama godina ljudi su pušili ili žvakali lišće duhana. Ta biljka je otkrivena otprilike 6000.godine pr.Kr. Duhan se danas prerađuje na različite načine, suši i- nakon što odstoji- koristi za pušenje, žvakanje, udisanje i ekstrakciju nikotina. Nikotin ne ostaje dugo u tijelu. Njegovo je vrijeme poluraspada oko 60 minuta, što znači da 6 sati nakon pušenja cigarete u tijelu ostaje tek 0,031 mg nikotina od jednog miligrama koji je ušao pušenjem jedne cigarete. Zato pušači puše cijeli dan, nesvjesno nastojeći održati količinu nikotina u tijelu stalnom.

aaahhaaaa.... nesto pametno i od mene!!
nisam dugo pisala post jer stvarno nisam stigla, jedva cekam subotu da idem na ribnjak, ako cu ic... ajde pozdraf svima!!!
smokinsmokinsmokinsmokinsmokinsmokinsmokin
- 19:24 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>