DALLAS MUSIC BLOG

četvrtak, 31.03.2011.

>>>MARS FESTIVAL 10.6.2011, DVORIŠTE JEDINSTVA<<<

Vatra i Diskurz - nova imena na Mars festivalu!
Treće izdanje Mars festivala, s američkim rock sastavom 30 Seconds to Mars u naslovnoj ulozi, kako je već najavljivano, događa se ove godine u petak 10.06., u dvorištu Jedinstva na Trnjanskom nasipu.
Odlična početna prodaja ulaznica najavljuje reprizu prošlogodišnjeg rasprodanog festivala kada su Skunk Anansie oduševili posjetitelje i priuštili im nezaboravan provod!

Uz headlinere i već najavljene Ninu Romić i Stonebride poznata su i dva nova domaća imena ovogodišnjeg festivala - Vatra i Diskurz!
I jedni i drugi svježim singlovima najavljuju nove albume; Vatra u suradnji s Damirom Urbanom sa odličnim singlom ''Tremolo'', a riječki Diskurz sa energičnom ''Jedini'' koju od jučer možete slušati na radio valovima.

Ulaznice po 230 kn potražite u Dallas music shopovima diljem Hrvatske, Dancing Bearu, Dirty Old Shopu, Rockmarku i svim Eventimovim prodajnim mjestima, kao i na www.eventim.hr i http://dallasmusicshop.com/

Line up:
Thirty Seconds To Mars
Vatra
Diskurz
Stonebride
Nina Romić

31.03.2011. u 16:24 • 0 KomentaraPrint#

>>>MIKA MALE ''posebni, originalni, drugačiji i divni''<<<

Novi singl ''Vremenom''
+ ''Eskim'' na 20.Danima hrvatskog filma
Uzdanice Dallas Recordsa, najoriginalniji bend na domaćem glazbenom nebu svojom su kvalitetom zavrijedili i osvrt na dosadašnji rad u britanskom Continental Drift, prilogu magazina R2 koji od 1988 godine nosi titulu najprodavanijeg eklektičnog glazbenog magazina na Otoku.

''...ništa me nije moglo pripremiti na to koliko je ovaj album poseban./ Kroz cijeli album, prekrasna originalna glazba prepuna je alternativnih-pop-jazz obrata./Mika Male teži tome da budu drugačiji i divni. S albumom 'Vremenom'' to su i postigli.''
- Eddie Cooney, Continental Drift

Uz pohvale iz svijeta, Mika Male nastavljaju svoj put potvrđivanja kvalitete i na domaćem terenu.
Tako je video spot za prvi singl ''Eskim'' uvršten u konkurenciju na 20. Danima hrvatskog filma koji se ove godine održava u prostorima Studentskog centra od 4. do 9. travnja.

Mika Male će u srijedu 6.4. u emisiji Dallas special na HR2 najaviti i treći singl ''Vremenom'' sa istoimenog albuma.

31.03.2011. u 15:38 • 0 KomentaraPrint#

>>>Simply Red “Farewell – Live In Concert At Sydney Opera House” <<<

CD/DVD, DVD i Blue-Ray izdanje u prodaji od 16. 05. 2011.

Simply Red su do sada postigli gotovo sve što se u pop glazbi postići može. Njihove pjesme su prepoznate u cijelom svijetu, što nije ni čudno obzirom da je bend ''proizveo'' 30-40 hitova i prodao preko 50 milijuna albuma.

Mick Hucknall i Simply Red odradili su veličanstven koncert u prosincu prošle godine u londonskoj O2 Areni koji se uživo prenosio u kinima diljem svijeta.

16. svibnja biti će objavljen - ''Farewell - Live In Concert At Sydney Opera house'' - prigodni live dokument još jednog fantastičnog koncerta u australskom Sydneyju koji će biti dostupan kao CD/DVD, DVD i Blu-Ray i koji će zasigurno zagospodariti privatnim kolekcijama brojnih fanova, poglavito stoga što DVD i Blu-Ray sadrži i ekskluzivni intervju s Mickom Hucknallom.

S impresivnom scenografijom opere u Sydneyju, Simply Red su otvorili ovaj koncert 13.studenog 2010 u odličnoj formi. Uz pratnju Iana Kirkhama na klavijaturana i saksofonu, Kenji Suzukija na gitari, Dave Claytona na klavijaturama, Pete Lewinsona na bubnjevima, Steve Lewinsona na basu i Kevina Robinsona na trubi i flauti, Mick je maestralno otpjevao repertoar najvećih hitova i evergreena iz cijele karijere koja obuhvaća 10 studijskih albuma, od ''Money Too Tight (To Mention)'' s kojom su 1985. započeli karijeru, do ''Holding Back The Years'', ''It's Only Love'', ''Something Got Me Started'', ''For Your Babies'', ''Fairground'', ''You Make Me Feel Brand New'', ne ostavljajući fanovima niti jednu želju ne ispunjenu. Koncert uključuje i veličanstvene obrade ''Heaven'' od Talking Headsa i soul klasik ''If You Don't Know Me By Now''.
U svojoj 25-godišnjoj karijeri Simply Red su odsvirali preko 1100 koncerata pred više od 11 milijuna ljudi. Osvojili su 3 Brit Awards nagrade, Ivor Nowello nagradu, MOBO Special Achievement nagradu i World Music nagradu.
2010. godine u Njemačkoj im je dodijeljeno priznanje Golden Kamera za životno djelo. U ime benda primio ju je Mick Hucknall, glas i nezamjenjiva zvijezda benda.

''Farewell - Live In Concert At Sydney Opera'' savršeni je podsjetnik nevjerojatnog pjevačkog i kantautorskog talenta Micka Hucknalla i šansa da pogledate live nastup zbog kojega Simply Red toliko vole obožavatelji širom svijeta.

31.03.2011. u 14:32 • 0 KomentaraPrint#

>>> NEBOJŠA BUHIN NEBO <<<

- nominacija za nagradu Status -

Status je nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja koju Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje najboljim instrumentalistima.
Ovogodišnja nagrada Status 2011. petnaesta je po redu.
Od 13 katergorija, za ovogodišnju nagradu predloženo je 297 instrumentalista, a nominirano je njih 24!
U 'Kategoriji br.1 - električna/akustična gitara' jedan od nominiranih je i Nebojša Buhin Nebo, višestruko nagrađivani i cijenjeni gitarist koji je nedavno, nakon Porinom nagrađenog ''Guitar Language'' objavio novi studijski album ''Six String Diary''.
Rad na novom albumu trajao je gotovo dvije godine, a snimanje je započeto u Dallasu (Texas, USA) gdje je američki bubnjar i producent Greg Koch zajedno s Buhinom snimio pjesmu ''Rollin' ''.
Produkciju i ovaj puta potpisuje Nikša Bratoš, a kao gosti pojavljuju se Goran Kovačić – klavijature, Martin Petračić – bas gitara, Robert Vrbančić – bas gitara, Marko Petrović - klavijature, Krešo Oremuš – usna harmonika, Jurica Leikauff – klavijature te gosti iz USA: Mike Gage – bubnjevi i već spomenuti Greg Koch.

Drugi krug glasovanja za nagradu Status završava 4.4., a svečana dodjela održat će se 11.04.2011. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci!

31.03.2011. u 10:56 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 30.03.2011.

>>> Gibonni u Glazbenom showu Dalibora Petka o nominacijama za Porin <<<

'...IMPONIRA MI PRIZNANJE KOLEGA I STRUKE...'
'...SVAKA ČAST TBF-u i JINXIMA...'
'...HVALA PUBLICI I RADIJSKIM UREDNICIMA...'

Nakon što je objavljeno da najprodavaniji album 2010. godine u Hrvatskoj, Toleranca, konkurira i za 10 kipića na predstojećem Porinu, Zlatan Stipišić Gibonni sinoć se javio u radijsku emisiju Glazbeni show Dalibora Petka. U ekskluzivnom razgovoru na Narodnom radiju zahvalio se svima koji su glasovali za njega.
'Ovo mi je već sad kompliment. Poslije toliko dobrog prijema kod publike, imponira mi priznanje kolega i ljudi iz struke. Zahvalan sam svima koji su tako odlučili,' rekao je Gibonni otkrivajući da bi se najviše obradovao Porinu za album godine.
Osvrnuo se i na svoje glavne konkurete, grupe TBF i Jinx. 'Svaka čast TBFu i Jinxima, zaslužili su. Meni to veseli zato što ih poštujem i volim. Ako ti se dogodi da ne dobiješ nagradu, lakše ti padne ako znaš da je otišla u dobre ruke. Ugodnije mi je biti nominiran s nekim do kog puno držim' – rekao je Gibo.
Za 18. Porin, koji će se 15. svibnja održati u Biogradu na moru, Gibo se bori u 10 kategorija, uključujući i one najvažnije: za album godine , te s pjesmom Žeđam, koja ima nominaciju za pjesmu i hit godine.
'Bez obzira na glasačko tjelo najviše sam zahvalan svojoj publici, a odmah do su mi radijski urednici koji su prepoznali nešto u mojom pjesmama i da se ovaj album zavrtio, kaže Gibo.

GIBONNI – Porin 2011.

TOLERANCA
- ALBUM GODINE –
- NAJBOLJI ALBUM POP GLAZBE –
- NAJBOLJA PRODUKCIJA –
- NAJBOLJE LIKOVNO OBLIKOVANJE -

ŽEĐAM
- HIT GODINE –
- PJESMA GODINE -
- NAJBOLJA MUŠKA VOKALNA IZVEDBA -
- NAJBOLJI ARANŽMAN -
- NAJBOLJA SNIMKA -
- NAJBOLJI VIDEO BROJ -



30.03.2011. u 16:04 • 0 KomentaraPrint#

>>> DISKURZ ''JEDINI'' <<<

Ponosni su vlasnici domaćeg albuma godine 2009. (po Jutarnjem listu), najveće otkriće ovih prostora (po T-portalu)
i bend sa stavom...
Nakon sjajnih kritika za debi album 'U protivnom', mlada riječka grupa Diskurz uskoro će objaviti svoj drugi studijski uradak.

Novi album najavljuje žestoki adrenalinski singl 'Jedini' koji premijerno i ekskluzivno možete poslušati od srijede, 30.3. na portalu Muzika.hr i u emisiji Dallas special na HR2 od 19 sati.

'Jedini' će uskoro dobiti i video uprizorenje, a jesu li Diskurz ostali poletni, eksplozivni i nabrijani, otkrit ćete sa izlaskom albuma, dok nagovještaj novog proširenog zvuka ove riječke trojke možete čuti već od sutra!

Diskurz nastavljaju i s koncertnim aktivnostima, pa ih tako možete uloviti:

06.05. petak, Zagreb - Route 66 ,
22.07. petak, Sinj - Sars Festival ,

a uskoro slijedi objava novih datuma i gradova...

30.03.2011. u 10:29 • 2 KomentaraPrint#

utorak, 29.03.2011.

>>> PORIN 2011. <<<

I ove godine izvođače i izdanja Dallas Recordsa glasačko tijelo diskografske nagrade Porin 'obasulo' je brojnim nominacijama , ukupno njih 43!

Za Porin 2011. iz kataloga Dallas Recordsa nominirani su:


GIBONNI
TOLERANCA
- ALBUM GODINE –
- NAJBOLJI ALBUM POP GLAZBE –
- NAJBOLJA PRODUKCIJA –
- NAJBOLJE LIKOVNO OBLIKOVANJE -

ŽEĐAM
- HIT GODINE –
- PJESMA GODINE -
- NAJBOLJA MUŠKA VOKALNA IZVEDBA -
- NAJBOLJI ARANŽMAN -
- NAJBOLJA SNIMKA -
- NAJBOLJI VIDEO BROJ -

JINX
DIKSILKEND
- ALBUM GODINE -
- NAJBOLJI POP ALBUM -
- NAJBOLJA PRODUKCIJA -
- NAJBOLJA SNIMKA -
- NAJBOLJE LIKOVNO OBLIKOVANJE -

DA SMO SE VOLJELI MANJE
- PJESMA GODINE -
- NAJBOLJA IZVEDBA GRUPE S VOKALOM -
- NAJBOLJI ARANŽMAN -
- NAJBOLJI VIDEO BROJ -

NA ZUB SU ME UZELI MAMA
- NAJBOLJA VOKALNA SURADNJA -

TBF
PERPETUUM FRITULE
- ALBUM GODINE -
- NAJBOLJI KONCERTNI ALBUM -
- NAJBOLJA PRODUKCIJA -
- NAJBOLJA SNIMKA -
- NAJBOLJE LIKOVNO OBLIKOVANJE -

FANTASTIČNA
- NAJBOLJA IZVEDBA GRUPE S VOKALOM -
- NAJBOLJI ARANŽMAN -

MATIJA DEDIĆ
FRIENDS
- NAJBOLJI ALBUM JAZZ GLAZBE –

SIENNA
- NAJBOLJA SKLADBA JAZZ GLAZBE-

BLUE IN GREEN
- NAJBOLJA IZVEDBA JAZZ GLAZBE -

LET 3
OMAĐIJAJ ME
- NAJBOLJA ORIGINALNA VOKALNA ILI INSTRUMENTALNA SKLADBA ZA KAZALIŠTE, FILM I/ILI TV -
- NAJBOLJI VIDEO BROJ -

KIM VERSON
- NOVI IZVOĐAČ GODINE -

E.N.I. & MASSIMO
LIJEPA KAO SAHARA
- NAJBOLJA VOKALNA SURADNJA

VAVA
SUMMERTIME
- NAJBOLJA INSTRUMENTALNA IZVEDBA -

KLINCI S RIBNJAKA
ČETVRT STOLJEĆA
- NAJBOLJI ALBUM ZA DJECU -

LAUFER
THE BEST OF
- NAJBOLJE REIZDANJE -

ROBBIE WILLIAMS & GARY BARLOW
SHAME
- NAJBOLJA INOZEMNA PJESMA -

DEPECHE MODE
TOUR OF THE UNIVERSE: BARCELONA 20/21.11.09
- NAJBOLJI INOZEMNI VIDEO PROGRAM -

CASSANDRA WILLSON
SILVER PONY
- NAJBOLJI INOZEMNI ALBUM JAZZ GLAZBE -

MAX EMANUEL CENČIĆ
HANDEL: MEZZO-SOPRANO OPERA ARIAS
- NAJBOLJI INOZEMNI ALBUM KLASIČNE GLAZBE -

EVGENY KISSIN
MOZART PIANO CONCERTOS 20 & 27
- NAJBOLJI INOZEMNI ALBUM KLASIČNE GLAZBE -

SIMON RATTLE, BERLINER PHILHARMONIKER
TCHAIKOVSKY: THE NUTCRACKER
- NAJBOLJI INOZEMNI ALBUM KLASIČNE GLAZBE -

Dallas Records čestita svim svojim izvođačima i svima nominiranima za ovogodišnju nagradu Porin!

29.03.2011. u 16:15 • 0 KomentaraPrint#

>>> BARBARA DAUTOVIĆ - 'PREVIŠE ŽELJA' <<<

U utorak, 29.03.2011., Barbara Dautović gostuje u emisiji 'Glazbeni show Dalibora Petka' na Narodnom radiju
Barbara Dautović, mlada Novogradiščanka i najbolje plasirana pjevačica prve sezone showa 'Hrvatska traži zvijezdu' izdaje svoj prvi singl 'Previše želja'.
Ova prekrasna pop balada izrazito pjevne melodije, savršeno odgovara Barbarinom nježnom vokalu, a opet i dovoljno moćnom da svakog slušatelja uvjeri u ono o čemu pjeva.
Glazbu i aranžman potpisuje Olja Dešić, dok je za tekst, uz Olju, zaslužna i sama Barbara.

O svom ponovnom povratku na pozornicu i uzbuđenju koje osjeća, Barbara je rekla:

''Kad sam bila mlađa, zaista nikada nisam razmišljala o tome da bi se moj životni san mogao početi ostvarivati pred dvadesetu godinu. I sada se to događa. Neizmjerno sam sretna, i zahvalna Bogu na talentu, svojoj obitelji i prijateljima na podršci, Olji Dešiću na ovoj početnoj, a toliko predanoj suradnji i svima onima koji su vjerovali i još uvijek vjeruju u mene...''

Prvi Barbarin singl premijerno poslušajte u utorak, 29.03. od 19 sati u emisiji 'Glazbeni show Dalibora Petka' na Narodnom radiju, a u 20.15 h na još 5 radijskih postaja u Hrvatskoj: Radio 1, Radio Quirinus, Radio Slavonija, HR Pula i Radio Dalmacija.
Od srijede singl će se zavrtiti na svim radio stanicama u Hrvatskoj.

29.03.2011. u 09:54 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 28.03.2011.

>>> Multipli Eargazam <<<

U Zagrebu će se 06. svibnja održati Tuborg Eargazam, a Let3, Jinx, Električni orgazam, Quasarr, Lollobrigida, Kandžija & Gole žene i Diskurz svirat će na četiri lokacije.

Zagreb, 28. ožujka 2011. - Prije no što započne intenzivna sezona ljetnih open air festivala, Zagreb će prvi uživati u Eargazmu. Naime, Tuborg će u suradnji sa Mars koncertnom agencijom i Dallas Recordsom, u petak 06. svibnja organizirati koncertnu noć koja će objediniti četiri lokacije i sedam izvođača koji svi donose nešto novo. No, krenimo redom. U maloj dvorani Doma sportova svirat će Quasarr, Lollobrigida, Let3 i Jinx. Quasarru će to biti prvi zagrebački nastup nakon objave albuma Propaganda, a Lollobrigida će na pozornicu sletjeti ravno iz studija gdje snima novi album. Što se tiče velikana, Jinxi će, prvi put od izlaska, u velikom prostoru u Zagrebu predstaviti svoj hit album Diksilend, dok će Let3 u Dom sportova dolepršati na krilima singla Omađijaj me, a očekuje se da otkriju i nešto od materijala s albuma u nastajanju.

Nakon male dvorane Doma sportova Tuborg Eargazam će se multiplicirati po zagrebačkim klubovima. Legendarna Tvornica kulture svoja će vrata otvoriti za legende, a Tuborg Eargazam će do vrhunca dovesti Električni orgazam. Treba li uopće išta reći o njima, osim da smo već zaboravili kada su posljednji put svirali u Zagrebu i da album To što vidiš to i jest potvrđuje vječitu mladost rock 'n rolla.

Iskusnom Orgazmu pridružit će se i riječki pankeri Diskurz koji će bijesom svoje glazbe pojačati Eargazam, a Kandžija će, u pratnji svojih Golih žena, Tuborgovoj koncertnoj noći dati dodatnu energiju. Lokacije nastupa Diskurza i Kandžije organizator će definirati naknadno.

Događanje 06. svibnja tek je uvod u grupni Eargazam jer Tuborg sa svojim glazbenim užitkom nakon Zagreba kreće na turneju. Naime, u lipnju uživat će Rijeka, u kolovozu Split, u listopadu Osijek, a u prosincu će se opet napaliti Zagreb.

Ulaznice za zagrebački Tuborg Eargazam u prodaji će biti od srijede, 30. ožujka. Za one koji ulaznicu kupe od 30.03. do 06.04. cijena će biti 70,00 kuna, a od 07.04. do 05.05. ulaznice će se prodavati po 80,00 kuna. Na dan događanja, 06.05., cijena ulaznice će biti 90,00 kuna. Ulaznice se u Zagrebu mogu kupiti u Dallas music shopu, Dancing Bearu, Rockmarku i Dirty old shopu te na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr .


28.03.2011. u 16:17 • 0 KomentaraPrint#

petak, 25.03.2011.

>>> Kandžija ''Desno'' - download i premijera singla! <<<

Siteovi regionalnog MTV-jamtv.rs, mtv.si i mtv.com.hr – donose u nedjelju, 27. ožujka ekskluzivan besplatan download singla “Desno”, najpoznatijeg slavonskog repera Kandžije.
Pjesma će biti dostupna sa skidanje puna tri tjedna, do 18. travnja.

Singl “Desno”, nakon odlične “Krize”, najavljuje izlazak njegovog drugog studijskog albuma u izdanju Dallas Records-a. Inspiriran situacijom na cijelom Balkanu gdje je uočio jedan te isti, zajednički smjer vjetra, Kandžija nije štedio nikoga. Produkcijom se pozabavio zagrebački producent Koolade jedan od najpoznatijih hip hop beatmakera u Europi. Old School Funk i oštar Kandžijin jezik zasigurno neće nikog ostaviti ravnodušnim.

Kandžijin novi singl ''Desno'' od subote, 26.3. premijerno slušajte na Muzika.hr!

A ako poželite još, pričekajte do svibnja kada izlazi Kandžijin drugi album.

Singl “Desno” besplatno skinite od 27. ožujka do 18. travnja na sva tri MTV-jeva regionalna sitea – mtv.rs, mtv.si I mtv.com.hr – i naučite ga napamet jer ćete upravo 18. premijerno na MTV-ju vidjeti pripadajući spot!

25.03.2011. u 14:36 • 0 KomentaraPrint#

>>> Mars festival - posljednji dani promotivne prodaje ulaznica <<<

Treće izdanje Mars festivala, s američkim rock sastavom 30 Seconds to Mars u naslovnoj ulozi, događa se ove godine u petak 10.06., još jednom u dvorištu Jedinstva na Trnjanskom nasipu.

Nakon što je prošlogodišnji Mars festival do vrha napunio spomenutu lokaciju s Skunk Anansie i nizom ostalih izvođača, čini se da nas i ove godine očekuje sličan scenarij. Odlična početna prodaja ulaznica ide tome u prilog, a one s promotivnom cijenom od 200 kn mogu se kupiti još samo do ponedjeljka navečer.

Od utorka 29.03. cijena ulaznica iznosi 230 kn.

Poznata su i dva domaća imena za klub Močvaru, i ove godine drugi stage Mars festivala. Nina Romić dolazi predstaviti svoj fenomenalni prvijenac "Daljine", jedno od najhvaljenijih izdanja od strane kritike unazad godinu dana, dok će underground rock snagatori Stonebride svojim naslagama debelih riffova i ritmova dodatno oznojiti zidove Močvare.

Ulaznice po 200 kn dakle još samo do kraja ponedjeljka u Dallas music shopovima diljem Hrvatske, Dancing Bearu, Dirty Old Shopu, Rockmarku i svim Eventimovim prodajnim mjestima, kao i na:www.eventim.hr

25.03.2011. u 14:24 • 0 KomentaraPrint#

>>> LETEĆI ODRED - danas na HRT-u u emisiji 'Garaža' <<<

Grupa Leteći odred ove godine obilježava 18 godina postojanja, a svoju punoljetnost obilježavaju albumom 'The best of odreda'. Tu će se naći 35 najpoznatijih pjesama odabrane sa osam studijskih albuma koje je grupa izdala do sada, a među ostalim pjesmama naći će se i najnovija pjesma 'Studeni' u kojoj se kao gost pridružuje i Kristijan Rahimovski.

Više informacija o nadolazećem albumu, prepunom hitova, koji se očekuje sredinom travnja, saznat će te danas ako pogledate HRT-ovu emisiju 'Garaža' na 2. programu u 00:27.

Od 1992. godine do 2010. Leteći odred je izdao ukupno deset albuma; osam studijskih, jedan live album s koncerta u Domu sportova i jedan kompilacijski best off album, te tri videosnimke s koncerata u Domu sportova "Zagrebu za Valentinovo" 1997., 1998. te 2002. povodom obilježavanja 10. godišnjice banda.

Veliki uspjeh band je postigao autorskim pjesmama Denisa Dumančića poput 'Sanjao sam moju Ružicu', 'Večeras je, dušo, rođendan tvoj', 'Od Prevlake do Dunava', 'Zbog tebe oženiti se neću', 'Daj mi sebe', 'Žao mi je', 'Ja sam mali Mate', 'Kažu', 'Jednu mladost imam', 'Ljubav nije matematika', 'Bez obaveza' i mnogim drugima.

Frontmen grupe Leteći odred, Denis Dumančić, proteklih se godina na hrvatskoj glazbenoj sceni nametnuo i kao jedan od najizvođenijih mladih autora na temelju izvješća Hrvatskog društva skladatelja. Do sada je intenzivno surađivao s mnogim poznatim i afirmiranim autorima i izvođačima pa se tako njegove pjesme mogu pronaći na albumima Ivane Banfić, Crvene jabuke, Massima, Borisa Novkovića, Teške industrije i mnogih drugih.

25.03.2011. u 10:49 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 24.03.2011.

>>> JINX - SNIMILI SPOT ZA AKTUALNI SINGL "ČUVAJ ME, NE DAJ ME" <<<

Odlična atmosfera šestom peronu zagrebačkog Glavnog kolodvora vladala je sinoć za vrijeme snimanja novog spota grupe Jinx. Prekrasna laganica "Čuvaj me, ne daj me" odabrana je kao treći singl s "Diksilenda", a režija spota prepuštena je Andreju Korovljevu koji je sve skupa zamislio kao kabaretsku zabavu u vlaku koji putuje kroz vrijeme.

Tako se osim članova benda u spotu pojavljuje 30 statista čija nas odjeca i uniforme vracaju u 20te, 30te i 40te godine prošlog stoljeća. Snimanje je trajalo cijeli dan i odužilo se do dugo u noć, ali svi su protagonisti jako zadovoljni učinjenim.

Premijera spota "Čuvaj me, ne daj me" se očekuje kroz koji tjedan.


24.03.2011. u 12:47 • 0 KomentaraPrint#

>>> Depeche Mode ''Remixes 2:81-11'' <<<

Depeche Mode objaviti će 6. lipnja kolekciju novih i starih remixeva nazvanu ''Remixes 2: 81-11''.

Album će pokrivati cijelu njihovu karijeru, od ''Speak And Spell'' debija iz 1981.do ''Sounds Of The Universe'' iz 2009., a predstavlja nastavak Remixes: 81-04 iz 2004., učvrščujući tako status Depeche Mode kao jednog od najutjecajnijih i najinovativnijih bendova današnjice.

Depeche Mode se gotovo tri desetljeća nalaze na čelu kulture remiksiranja, a najnovija kompilacija sjedinila je klasike remixiranja od M83, UNKLE-a, Trentemřllera, Françoisa Kervorkiana i Dan The Automatora, kao i nove remixeve Stargatea, Eric Prydza, Karlsson & Winnberga (Mike Snow), te Röyksoppa.

Prošireno izdanje sadrži i ekskluzivne remixeve bivših članova benda, Vince Clarkea i Alana Wildera, koji su po prvi puta remixirali pjesme za bivše kolege.

''Remixes 2: 81-11'' biti će dostupni u dva različita CD formata; jednostruki i trostruki, kao 6×12'' vinil LP box set, te kao digitalni download.

Vrhunac kompilacije svakako su remiksirani klasici poput ''Dream On'' (Exciter), ''Suffer Well'', ''John The Revelator'' i ''A Pain That I'm Used To'' (Playing The Angel), te ''In Chains'', ''Peace'' i ''Wrong'' (Sounds Of The Universe), dok su novo remixisani ''Tora! Tora! Tora!'' i ''Puppets'' (Speak And Spell), ''Never Let Me Down Again'' i ''Behind The Wheel'' (Music For The Masses) i ''Question Of Time'' (Black Celebration).

Najpoznatiji singl ''Personal Jesus'' sa albuma ''Violator'' iz 1990. na kompilaciji je izašao u nekoliko remixeva.

Depeche Mode pripadaju probranoj grupi prvoligaša koji su od 1981. do danas uspjeli preživjeti s netaknutim idealima, kreativnim vizijama i gotovo nedirnutom osnovnom postavom benda .

Martin Gore, Dave Gahan i Andy 'Fletch' Fletcher, koji su 1981.osnovali bend, nastavljaju dobivati priznanja kritike i publike diljem svijeta, kako u studiju tako i na koncertima.

Svih 11 studijskih albuma (koji su prodani u preko 95 milijuna primjeraka) našlo se na Top 10 listama, ne samo u Britaniji i SAD-u nego i u 20-ak zemalja poput Kanade, Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Švedske, Danske, Švicarske i Blegije.

Tracklisting:

1-Disc version:
1. Dream On - Bushwacka Tough Guy Mix Edit (2001)
2. Personal Jesus - The Stargate Mix (2011)
3. Suffer Well - M83 Remix (2006)
4. John The Revelator - UNKLE Reconstruction (2006)
5. In Chains - Tigerskin's No Sleep Remix Edit (2011)
6. Peace - SixToes Remix (2009)
7. Tora! Tora! Tora! - Karlsson And Winnberg (from Miike Snow) Remix (2011)
8. Never Let Me Down Again - Eric Prydz Remix (2011)
9. I Want It All - Roland M.Dill Remix (2011)
10. Wrong - Trentemřller Remix (2009)
11. Puppets - Röyksopp Remix (2011)
12. Everything Counts - Oliver Huntemann And Stephan Bodzin Dub (2006)
13. A Pain That I'm Used To - Jacques Lu Cont Remix (2005)

3-Disc version

Disc 1;
1. Dream On - Bushwacka Tough Guy Mix (2001)
2. Suffer Well - M83 Remix (2006)
3. John The Revelator - UNKLE Reconstruction (2006)
4. In Chains - Tigerskin's No Sleep Remix (2009)
5. Peace - SixToes Remix (2009)
6. Lilian - Chab Vocal Remix Edit (2006)
7. Never Let Me Down Again - Digitalism Remix (2006)
8. Corrupt - Efdemin Remix (2009)
9. Everything Counts - Oliver Huntemann And Stephan Bodzin Dub (2006)
10. Happiest Girl - The Pulsating Orbital Vocal Mix (1990)
11. Walking In My Shoes - Anandamidic Mix (1993)
12. Personal Jesus - The Stargate Mix (2011)
13. Slowblow - Darren Price Mix (1993)

Disc 2:
1. Wrong - Trentemřller Club Remix (2009)
2. World In My Eyes - Dub In My Eyes (1990)
3. Fragile Tension - Peter Bjorn and John Remix (2009)
4. Strangelove - Tim Simenon/Mark Saunders Remix (1998)
5. A Pain That I'm Used To - Jacques Lu Cont Remix (2005)
6. The Darkest Star - Monolake Remix (2006)
7. I Feel You - Helmet At The Helm Mix (1993)
8. Higher Love - Adrenaline Mix Edit (2004)
9. Fly On The Windscreen - Death Mix (1985)
10. Barrel Of A Gun - United Mix (1997)
11. Only When I Lose Myself - Dan The Automator Mix (1998)
12. Ghost - Le Weekend Remix (2009)

Disc 3:
1. Personal Jesus - Alex Metric Remix Edit (2011)
2. Never Let Me Down Again - Eric Prydz Remix (2011)
3. Behind The Wheel - Vince Clarke Remix (2011)
4. Leave In Silence - Claro Intelecto 'The Last Time' Remix (2011)
5. In Chains - Alan Wilder Remix (2011)
6. When The Body Speaks - Karlsson And Winnberg Remix (2011)
7. Puppets - Röyksopp Remix (2011)
8. Tora! Tora! Tora! - Karlsson And Winnberg (from Miike Snow) Remix (2011)
9. Freestate - Clark Remix (2011)
10. I Want It All - Roland M. Dill Remix (2011)
11. A Question Of Time - Joebot Presents 'Radio Face' Remix (2011)
12. Personal Jesus - Sie Medway-Smith Remix (2011)


24.03.2011. u 09:36 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 23.03.2011.

>>> PLACEBO - 'B SIDES 1996-2006' & ' LIVE AT LE CIGALE' - u prodaji <<<

Ovih dana, u prodaji su se našla dva izdanja iz EMI-evog kataloga britanske rock skupine Placebo,
ranije dostupna samo kao dio deseterostrukog box seta objavljenog prije dvije godine.
'B SIDES 1996-2006' na 2 CD-a donosi 28 pjesama, tj. B-strana singlova, uključujući pjesme Flesh Mechanic, HK Farewell, Aardvark i Soulmates koje nisu bile objavljene na spomenutom box setu.

'Live At Le Cigale' donosi koncertnu snimku benda iz legendarnog pariškog kluba Le Cigale iz 2006. godine, a uključuje sjajne izvedbe klasika poput Meds, Song To Say Goodbye, The Bitter End i Infra-red.

Ova dva izdanja, nezaobilazna su za svakog fana skupine Placebo, a možete ih potražiti u svim Dallas Music Shopovima...

23.03.2011. u 12:05 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 22.03.2011.

>>> Father ''Venus & Mars'' - uskoro novi spot! <<<

"S novim albumom, svijet je njihov!"

Tim je rječima najčitaniji web sajt u Hrvata, T-portal opisao novi album riječkih metalaca, uvrstivši "One Eon" na prvo mjesto domaćih albuma za 2010.g. u čemu su im se pridružile i kolege iz Vip.hr-a te Muzika.hr-a, važnih domaćih glazbenih sajtova, gdje novi album Fathera također drži vodeću poziciju novih domaćih ostvarenja.

Najavu da se nešto "kuha" u taboru riječke petorke Fatheri su dali nagovjestiti još prije godinu dana izbacivanjem odličnog predsingla "Eleanor Rigby" legendarnih Beatlesa, a potvrda da nisu "zaribali" došla im je u formi radijske glazbene emisije koju je osobno vodio frontman Iron Maidena, Bruce Dickinson, puštajući "Eleanor Rigby" ekskluzivno i premijerno u svojem radio-showu na BBC-u.

Za prvi službeni singl sa novoga albuma odabrana je pjesma "Venus & Mars" za koju su dečki ovih dana u Rijeci snimali i spot, a posebnu čast iskazao im je poznati hrvatski glumac Alen Liverić (Transatlantik, Ničiji sin, Duga mračna noć), ne dvojeći ni trenutka želi li sudjelovati u snimanju novog video uratka.

''Dečki su sjajni i rade odličnu glazbu, a takve riječke glazbene priče treba uvijek podržati'' - rekao je Liverić.
Kako je scenarij zahtijevao različite interpretacije raznih karaktera, poznatom riječkom glumcu pridružili su se i odlična Anastazija Balaž-Lečić, te ''buduća zvijezda hrvatskog i svjetskog filma'', kako naglašavaju dečki iz Fathera, mladi Filip Krasny u ulozi Alenovog sina.

Redateljske palice prihvatio se Igor Modrić, iskusni Riječanin sa više od 400 ostvarenih videospotova, a zanimljivu priču kamerom je zabilježio Robert Kalčić, uz asistenciju light majstora Svena Jelovića.


Na albumu ''One Eon'' radilo se je ukupno 3 godine, ali uloženi se je trud, sudeći po reakcijama publike i kritike, uistinu isplatio.

U šali su dečki iz Fathera rekli da im se čini da se album više sviđa kritičarima nego njima samima.

O ''One Eon-u'' su rekli:

'One Eon' je fenomenalan album za svakog ljubitelja metal glazbe iz bilo kojeg djela svijeta. S novim albumom, svijet je njihov!
- Dubravko Jagatić, T-portal

Kao žanrovski proizvod prvorazredne kvalitete posve usuglašen s globalnim standardima – One Eon riječkog Fathera apsolutna je blagovijest za sve ljubitelje metala. Od srca preporučam.
- Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija

Glazbeno, Father zvuče teško poput dizelske lokomotive čiji su klipovi savršeno podmazani te poput strogo kontrolirane eksplozije kojom dinamitaši ruše stare zgrade ne bi li na ruševinama podigli nešto bolje. Originalno i prepoznatljivo.
- Aleksandar Dragaš, Jutarnji list

Svjetsko, a naše!
- Zoran Baljak, Novi List

Najbolji hrvatski metal album svih vremena. A možda će i tako dugo ostati. Na vidiku nema nikoga. Samo jedan eon.
- Terapija.net

Father se iznova dokazuje kao beskompromisan svirački band koji je u stanju napisati pjesme sa glavom, tijelom i repom. Album za novu alternative/metal/rock generaciju.
- Mixer.hr

Diskutabilno je da li bi za Father išta značilo da su iz nekog drugog kutka svijeta, za ovako kvalitetan i vizionarski bend zbilja nije bitno od kuda dolaze.
- Cmar-net.org (Croatian metal and rock)

Father su se vratili u maniri pobjednika i stvaralaca, a ne kao slijedbenici glazbenih trendova. Genijalnost i jedinstvenost je doista u detaljima, a njih ovdje baš nikako ne fali!
- Sandi Sadar Šoba, Rockline.si



Također bend poziva sve zainteresirane za sudjelovanje u javnom snimanju glazbene emisije "Garaža" na HRT-u da se jave i prijave na info@fatherband.com. Dečki su gosti emisije u četvrtak 14.04.2011., a o datumu emitiranja "Garaže" kao i o datumu i mjestu premijere novog spota možete uskoro više saznati na www.facebook.com/fatherband

22.03.2011. u 15:53 • 0 KomentaraPrint#

>>> Vatra i Damir Urban snimili spot za singl Tremolo! <<<

Otkako se pojavio u radijskom eteru, ''Tremolo'', novi singl grupe Vatra izveden u duetu s Damirom Urbanom, sigurno se penje na vrhove domaćih top lista, a na Youtube-u preslušan je više od 27 000 puta u samo 3 tjedna.
Vatra je trenutno u studiju ''Pleasantville'' gdje sa producentima Jurom Ferinom i Pavlom Miholjevićem snimaju materijale za novi album koji očekujemo u drugoj polovici ove godine.

Ovih dana završeno je i snimanje spota za Vatrin najavni singl ''Tremolo'', a režije se ponovo prihvatio provjereni redatelj Filip Filković Philatz (Hladno pivo, Gibonni, Lollobrigida...), koji je posebnu atmosferu pjesme uspio ''uhvatiti'' i prenijeti u vrlo zanimljiv vizual.
U spotu se, osim samih izvođača pojavljuju i fanovi koji su se odazvali pozivu za snimanje na Vatrinoj Facebook stranici.

Novi video spot za ''Tremolo'' je vizualna poslastica i drugačija ljubavna priča koja spaja elemente post-futurističnog underground kluba sa mističnim događajima koji odvijaju dok bend svira na stageu. Futurizam u samome spotu prikazan je kroz niz neočekivanih elemenata poput svjetlećih instrumenata, zanimljivih pojedinaca te pomaknute atmosfere.
Radnja spota je smještena upravo u klub koji svojom dinamikom i atmosferom dodatno naglašava ton i melodiju pjesme uz energičnu prisutnost grupe Vatra i Damira Urbana. Uz sve to, u spotu postoji i "drugačija" ljubavna priča koju pratimo od početka pa do kraja, sa mogućim sretnim završetkom.

Premijera spota uskoro!

22.03.2011. u 12:49 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 21.03.2011.

>>> Severina ''Da nisi možda gej? & Ljute cigare'' - novi spot! <<<

Donosimo vam novi live video mix sa albuma "Tridesete uživo" za
pjesmu "Da nisi možda gej? & Ljute cigare".


"Da nisi možda gej? & Ljute cigare" je video mix s DVD-a "Tridesete uživo"
koji je snimljen u beogradskoj Areni i objavljen za Dallas Records krajem
prošle godine. Spot prikazuje atmosferu koju su gledatelji mogli doživjeti
na turneji "Zdravo Marijo" u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Novom Sadu,
Skopju
i mnogim drugim manjim gradovima regije.

U spotu su dodatno korišteni kadrovi video pozadina koje su izveli Zoran
Pezo i Darko Drinovac
, kao i kadrovi iz dokumentarca Darka Drinovca "Kad se
pretvorim u Severinu"
.

"Da nisi možda gej? & Ljute cigare" je zadnji singl albuma "Zdravo Marijo",
albuma koji je prodan u zlatnoj nakladi i čiji je prvi singl "Gas gas" na
Youtubeu pregledan više od osam milijuna puta.

Pogledajte ''Da nisi možda gej? & Ljute cigare'':

http://www.youtube.com/watch?v=uByLfTnBXQg

21.03.2011. u 14:42 • 0 KomentaraPrint#

petak, 18.03.2011.

FAITHLESS Još samo danas jeftinije karte!

Datum zagrebačkog koncerta kultnog britanskog benda Faithless opasno se približio!
Subota već kuca na vrata nudeći odličan party i nezaboravnu zabavu uz njihove najveće hitove, a sigurni smo da to nikako ne želite propustiti!
Kako sve dobre stvari imaju rok trajanja, tako su i Faithless jučer najavili konačni razlaz, pa je ovo posljednja prilika da ovaj fantastičan bend vidite uživo!
Faithless su se fanovima zahvalili svojim posljednjim albumom ''The Dance Never Ends'', a upravo na taj način, rasplesanom subotom na posljednjem koncertu u Zagrebu, vjerni obožavatelji mogu odati poštovanje bendu koji ih je toliko godina oduševljavao.
Sutrašnji koncert ovog sjajnog elektronskog benda gotovo je rasprodan!
Mali broj karata po povoljnujoj cijeni od 230 kuna još samo danas možete kupiti u Dallas Music Shopovima, Dancing Bearu, Dirty Old Shopu, Rockmarku te u sustavu Eventima (www.eventim.hr).
Na dan koncerta, na blagajni Doma sportova koja se otvara u 19h , karte možete potražiti po cijeni od 260 kuna.



Molimo sve fanove da zbog iznimno velike gužve koja se očekuje , dođu pred dvoranu na vrijeme. Ulaz u dvoranu otvara se od 19 sati.

Predgrupa 'How Convinient' će započeti sa programom u Domu sportova točno u 20 sati, dok će Faithless zauzeti pozornicu točno u 21 sat.

18.03.2011. u 11:53 • 0 KomentaraPrint#

HRVOJE HODAK ''RECI MI''

Hrvoje Hodak je kantautor čiji je rad najprepoznatljiviji po angažmanu u Belfast Foodu gdje je uspješno spajao hrvatski mentalitet, irsku glazbu i profinjene tekstove s komercijanom komponentom.
Samostalno je 2007.objavio debi album ''U sjeni''.
Poznat je i po brojnim suradnjama sa domaćim glazbenicima poput Arsena Dedića, Marka Tolje, Mile kekina, Olje Dešića, Dade Topića, Seana Cannona i Johnnyja Brennana iz Dublina.

Hrvoje je trenutno zaokupljen radom na novom albumu.
U kojem smjeru se kreće možete čuti u najnovijem singlu ''Reci mi'' za koji je snimljen i spot čiju premijeru pogledajte, u petak, 18.3.2011 u HTV-ovoj emisiji Ritam tjedna od 17:30h.
Spot je nastao u koprodukciji Cinematix Studija iz Zagreba i riječkog kreativnog tima predvođenog Ksenijom Nakić Alfirević. Uz Hrvoja Hodaka na spotu se pojavljuju sjajni riječki glazbenici; Olja Dešić (klavir), Denis Razumović (saksofon)i Alen Širola (bas gitara).
Suptilnost Hrvojevih stihova i glazbe svojom koreografijom sjajno je dočarala plesačica Lorena Žuvić, članica riječkog Teatra Rubikon, a u spotu se pojavljuje i mlada zagrebačka manekenka Andrea Klemo.
Za režiju, kameru i montažu zaduženi su bili Dario Godič, Robert Bezbradica i Tomislav Nakić Alfirević. Najveći dio spota snimljen je na području Rijeke, točnije na sceni HKD teatra na Sušaku te u interijerima i okolici poznate riječke „Hartere“ .

...Tih i samozatajan, Hrvoje radi na novim materijalima. Do tada, nikako u sjeni ne ostaje album „U sjeni“. Svojim nekompromisnim stavom u glazbi Hrvoje donosi onu poželjnu autorsku posebnost koja taži „gladne uši“ neponovljivim doživljajem.

(Krešimir Butković, književnik)

18.03.2011. u 11:01 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 17.03.2011.

>>> FATIHLESS NA OPROŠTAJNOJ TURNEJI ! <<<

Posljednja šansa da vidite bend uživo!

- subota, 19.3.2011, Velika dvorana Doma sportova, Zagreb -
''Nakon 15 godina i 6 albuma mislim da smo zaista rekli sve. Vrijeme je da zatvorimo knjigu i vratimo je u knjižnicu.'' - napisao je jučer Maxi na službenom Facebook profilu.

Iako im je ovo putovanje bilo ''nevjerojatno, epsko i dirljivo iskustvo koje je trajalo godine i tisuće milja'', Faithless najavljuju prestanak svog glazbenog djelovanja.
Ovu su turneju, na kojoj se, na veliku radost obožavatelja, našao i Zagreb, stoga prigodno nazvali ''Thank YOU And Goodbye Tour''.
Kako sami kažu, posljednji album ''The Dance Never Ends'' snimljen je upravo za fanove, kao veliko hvala i pozdrav svima koji su ih sve ove godine vjerno pratili.

''Želim vam zahvaliti. Da to činim do kraja svog života, ne bi bilo dovoljno.'' - napisao je Maxi.

http://www.facebook.com/notes/faithless/a-statement-from-maxi/10150120810397226


Zagreb će ovaj kultni bend ugostiti ovu subotu, 19.3. u Velikoj dvorani Doma sportova.
Želite li još jednom osjetiti kako vam se ježi svaka dlačica na tijelu dok slušate ''Insomniu'', ''God is a DJ'', ''Mass Destruction'', ''We Come One'' ili ''Feeling Good'', požurite po svoju ulaznicu.
Svoj posljednji nastup na oproštajnoj turneji bend će održati 7. i 8. travnja u O2 dvorani Brixton , u Londonu.

Iako će njihova glazba i angažirani tekstovi ostati budućim generacijama, poseban je doživljaj vidjeti ih uživo na pozornici u originalnoj postavi .
Nažalost, izgleda da je ovo posljednja prilika da to upravo i iskusite!

Stoga pozivamo sve obožavatelje grupe Faithless da požure po svoju kartu u Dallas music shop, Dancing Bear, Dirty old shop, Rockmark, a u ostatku Hrvatske u svim Dallas music shopovima, te na svim Eventimovim prodajnim mjestima i na www.eventim.hr. Cijena karte je 230 kn, a na dan koncerta 260 kn.

17.03.2011. u 14:45 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 16.03.2011.

>>> FAITHLESS KONCERTNA GROZNICA TRESE HRVATSKU<<<

POŽURITE PO SVOJU KARTU, TRAŽIT ĆE SE KARTA VIŠE !!!

Zagreb, ali i cijela Hrvatska nestrpljivo očekuju subotnji koncert britanskog Faithlessa. Apsolutna groznica zakuhala se u subotu na zagrebačkoj špici gdje se kroz cijeli centar provozao Faithless bus pun Faithless balona i petero sretnika koji će upoznati bend!
Kako je već najavljeno, predgrupa na koncertu Faithlessa u Velikoj dvorani Doma sportova biti će sjajni mladi electro projekt How Convinient. Njihov izvrsni najavni single "Crushing Ego's since 1984" oduševio je pratitelje domaće klupske scene, a autorska kvaliteta, melodičnost i ples glavne su smjernice ovog zagrebačkog banda. How Convinient će započeti sa programom u Domu sportova točno u 20 sati, dok će Faithless zauzeti pozornicu točno u 21 sat.
Molimo sve fanove da zbog iznimno velike gužve koja se očekuje , dođu pred dvoranu na vrijeme. Ulaz u dvoranu otvara se od 19 sati.
Još jednom podsjećamo da je službeni after party u klubu Sirup gdje će muziku puštati Stuart Geddes iz Londona. Ulaznica za njegov nastup je 50 kn, a za sve one koji se pojave u Sirupu sa ulaznicom Faithlessa, upad je samo 30 kn.

Ukoliko još niste nabavili svoju kartu za subotnji koncert, požurite jer se očekuje da će koncert biti rasprodan.

Ulaznice za Faithless u prodaji su u Zagrebu u Dallas music shopu, Dancing Bearu, Dirty old shopu, Rockmarku, u ostatku Hrvatske u svim Dallas music shopovima, te na svim Eventimovim prodajnim mjestima i na www.eventim.hr.

I samo još jedna napomena, po preporuci Maxi Jazz-a iz grupe Faithless, na koncert obavezno ponesite plesne cipelice!


16.03.2011. u 15:31 • 0 KomentaraPrint#

>>> IRON MAIDEN ''FROM FEAR TO ETERNITY: THE BEST OF 1990-2010'' <<<

23. svibnja ove godine izlazi novi dvostruki album Iron Maidena ''From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010''. Kolekcija obuhvaća zadnjih dvadeset godina karijere najvećeg metal benda.
Posljednji studijski album ''The Final Frontier'' postigao je ogroman uspjeh završivši na 1. mjestu liste albuma u 28 zemalja, te osvojivši i Grammy za Best Metal Performance pjesme ''El Dorado'' .

Posljednji uspjesi Maidene su odveli u nove visine , ne samo one koje postižu svojim Boeingom 757 kojim putuju na turneju , već se njihova fan baza proširila na potpuno novu generaciju ljubitelja metala.
''From Fear To Eternity...'' omogućava upravo ovim novim obožavateljima da istraže bogatu prošlost benda i vrhunac njihovih 8 studijskih albuma sakupljenih u kompilaciju izdanu nakon ''Somewhere Back In Time'' iz 2009, kompilacije njihovih najranijih hitova.

Dio pjesama na ''From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010'' nalazi se i na set listi aktualne ''The Final Frontier'' turneje, poput ''Fear Of The Dark'', ''The Wicker Man'', ''Blood Brothers'', ''Dance Of The Death, te novih ''El Dorado'' i ''When The Wild Wind Blows''. Tu su i singlovi ''Holly Smoke'' i ''Be Quick Or Be Dead'' kao i progresivne i provokativne ''Afraid To Shoot Stranger'' i '' For The Greater Good Of God''.
Ova kompilacija prati glazbeni razvoj najuspješnijeg britanskog metal benda.

Iako sadrži epske pjesme po kojima je bend postao poznat i prepoznatljv i zapravo se radi o dvostrukom CD-u, izdanje će imati cijenu jednostrukog izdanja.

Iron Maiden trenutno su na ''The Final Frontier'' turneji . Nedavno su završili australski dio turneje, po prvi puta su posjetili Singapur, Indoneziju i Južnu Koreju, a nastavljaju sa pohodom na Južnu Ameriku i Europu.

16.03.2011. u 15:20 • 0 KomentaraPrint#

>>> KYLIE POP SPEKTAKL GODINE <<<

Nije tajna da je Australka Kylie Minogue, od milja zvana džepna Venera, ma­la stasom, ali itekako veli­ka statusom. U subotu je gotovo is­punila minhensku Olympiahalle na koncertu održanom pred petnaestak tisuća ljudi u sklopu sadašnje turne­je Aphrodite les Folies Tour 2011. Od sirupastih pop dueta s Jasonom Donovanom krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća do suradnje s Nickom Caveom, također Austral­cem, Kylie Minogue iscrtala je sve suprotnosti zanimljive karijere. Od 2001. na ovamo serijom us­pješnih albuma i masom pamtlji­vih pop hitova, pametnom strate­gijom i dojmljivim scenskim nas­tupima postala je jedno od naj­većih imena svjetske pop scene. Sadašnja turneja rasprodana je par mjeseci unaprijed, što govori da Kylie Minogue gledaju u leđa i pjevačice poput Britney Spears, Pink, pa čak i Lady GaGa, ali i Madonna. Upravo na početku tur­neje Minogue je oborila još jedan rekord, postavši prvi izvođač koji ima dvije pjesme među prve tri na službenoj američkoj Billboardovoj Club/Dance top ljestvici. Single 'Better Than Today' popeo se na vrh, a vrh je pokazao i koncert u Olimpiahalle, koji je po svojim

scenskim perfomansama pokazao da Kylie sa priručnim štabom mis­li itekako ozbiljno, unatoč težoj bolesti pred nekoliko godina. S produkcijom vrijednom oko 25 milijuna dolara 'Aphrodite les Fo­lies Tour 2011.' je tipična ovogo­dišnja ekstravagantna pop pred­stava. Dakako, usporedbe s kon­certima The Wall Rogera Watersa - s kojim u Zagreb dolazi 13. trav­nja - sasvim su nepotrebne, ali konkurenciji s kojom se bori na tržištu Kylie Minogue dala je mis­liti.

Shakira, koja u Zagreb stiže 11. svibnja, podjednako je »izravna« pjevačica koja zbog latino šarma ima brzi emocionalni prolazak do masovne publike. Na tom tragu je i nezaustavljiva Minogue, s tim da njena karijera ipak traje 25 godina i iza sebe ima čitavu listu hitova koji se, hoćeš-nećeš, vrte u memo­riji slušatelja.Čak i onima koji nisu »kupljeni« poklonici, otprilike kao i u slučaju Pet Shop Boysa i njihovih inven­tivnih nastupa, Minogue je u Munchenu priuštila oku i uhu ugodno iskustvo razbarušene scenske produkcije. Naravno, u Olympiahalle nije bilo »nevjerni­ka«, svi su došli radi dobre zabave i dobili je u dovoljnim količina­ma. Dakako, kod Kylie Minogue se još čuju odjeci bubble-gum poetike, s kojom je krenula kon­cem osamdesetih, ali trud uložen u moderniziranje pogona zadnjih desetak godina ipak ima primat. Početak koncerta donio je (pre)tipične plesne koreografije, ali od polovice na dalje - pogotovo u trenutcima kada se Minogue sama nalazi na produžetcima pozornice izvučenim daleko u publiku, pod upaljenim dvoranskim svjetlima - bilo je jasno da je manje ipak više i da imamo posla s rasnom pop zvijezdom. S mnogim scenskim čudima na raspolaganju, ekstrava­gantnom pozornicom s Akropolom »razvučenom« preko čitave pozadine, 6-7 video ekrana i kra­kovima pozornice koji su se prote­zali duboku u parket dvorane, Minogue je publici priuštila show na tragu pravog holivudiziranog spektakla.

A u vrijeme dodjela Oscara nije loše podsjetiti se da pitki spektakli itekako imaju svoju cijenu, i da ne drže vodu pretpotopne podjele na »ozbiljnu« i »neozbiljnu« glazbu. Pop karijere visoke kategorije odavno su izborile svoje mjesto u esejima rock kritičara, a moderna, dobra zabava uvijek je bolje rješenje od pretencioznog rocka. Drugim riječima, u mjerilima u kojima djeluje Kylie Minogue ove godine (opet) pobjeđuje u izrav­noj utakmici s konkurenticama. Iako površnom oku takvi spektakli na izgled mogu izgledati slično, si­tuacija je ipak drugačija. 'Aphrodite Les Folies Tour 2011.' nedvojbeno donosi pomake u scenskoj produkciji i ostavlja iza sebe konkurenciju. Naime, Pink i Lady GaGa (koje smo vidjeli i u Zagrebu), ili Madonna, najčešće sa sobom vuku uteg pretencioznosti koji prijeti potopiti nepodnošljivu lakoću kakvu treba imati punokr­vna pop predstava. U slučaju kon­certa Kylie Minogue takve bojazni najčešće nema,

jer se sasvim jasan fomiat nastupa ne trudi pameto­vati, nego inzistira na šamiantnijim detaljima.

Ukratko, Kylie Minogue u dva sata demonstrirala je punokrvnu pop predstavu u kojoj su i neka she­matizirana rješenja (često pres­vlačenje kostima, plesne koreogra­fije velikog pratećeg plesnog

an­sambla) imala smisla povezana s repertoarom electro pop hitova uz koje plešete, a da ne bole noge, ili gitaristički nabrijanim, žešćim ver­zijama poznatih hitova. Prateći sastav povučeno je odradio postavljene zadatke, jer je sasvim jasan udio snimljenih matrica i »diskoidnog pogona«. Ali, ponovi­mo, unatoč svim čudima luksuzne pozornice, središnje mjesto kon­certa, što je bio i njegov najbolji dio, zauzima Kylie Minogue, foto- genična, minijaturna pjevačica s dovoljno karizme da ju publika shvati ozbiljno čim ju vidi na jed­nom od velikih ekrana. A kad ju i čuje, dileme nema; radi se o iskusnoj pop zvijezdi koja je i na samom početku imala ono što mnogi takmaci na Dori nikad neće, bez obzira na to čije pjesme pjevali; talent, smisao i lakoću za pitku scensku pop zabavu.
Hrvoje Horvat, Vjesnik

16.03.2011. u 14:11 • 0 KomentaraPrint#

>>> CHARLIE MUSSELWHITE 9-12. lipnja 2011. <<<

Hrvatske blues snage, Spona i Dobri duh rock'n'rolla ponosno predstavljaju drugo izdanje Zagreb International Blues Festivala i ovogodišnjeg glavnog izvođača, legendarnog Charliea Musselwhitea!

Po prvi puta u Hrvatsku stiže jedan od najvećih svjetskih usnoharmonikaša i fenomenalni blues pjevač Charlie Musselwhite koji na sceni djeluje više od 40 godina. Charlie je čak 24 puta osvojio nagradu Blues Music Award, uvršten je u Blues Hall of Fame i ima čak 6 nominacija za Grammy između kojih i za najbolji blues album 2011.

Zagreb International Blues Festival je ponosan što nakon prošlogodišnjeg izdanja koji je Zagreb ucrtao na festivalsku blues kartu Europe i donio osvježenje na festivalsku scenu Zagreba, Hrvatskoj može predstaviti ovakvu blues legendu koja će u Zagrebu nastupiti u subotu, 11. lipnja.
Festival će se održati od 09-12. lipnja na nekoliko lokacija u Zagrebu, dok će se dva glavna festivalska dana dogoditi u otvorenom i zatvorenim prostorima Studentskom centra u Zagrebu, Savska 25.
Uskoro više informacija o ostalim izvođačima, pretprodaji ulaznica i cjelokupnom programu.
www.zibf.info

16.03.2011. u 09:44 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 15.03.2011.

>>> KOM3DIJA - KONCERT U SESVETAMA <<<

Nakon prošlotjednih koncerata na kojima su u potpunosti osvojili i rasplesali riječku i pulsku publiku, čakovečki reckabilly/blues/ska/etno kvartet ovog puta razveselit će publiku Jazz caffea FORUM u Sesvetama. Koncert je najavljen za petak, 18.3. s početkom u 21h. Kombinacija waitsovskog vokala i punk energije na tragu Poguesa, Gustafa, Gogol Bordella i Cinkuša nikog ne ostavlja ravnodušnim. Bez sumnje, Kom3dija je s novim singlom "Super Branimir" i trogodišnjim "stažom" klupskog benda najavila početak uspješne karijere.
Dođite na koncert dok ih se još može vidjeti za free upad!

15.03.2011. u 15:21 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 14.03.2011.

>>> Faithless bus ovaj vikend plijenio pažnu Zagrepčana <<<

Faithless bus ovaj vikend provozao se cijelim Zagrebom. Vožnja je krenula sa glavnog ulaza Zagrebačkog Velesajma gdje je, od velikog broja obožavatelja benda koji su dočekali autobus u nadi ulaska, izabrano je 20 fanova koji su ušli u autobus i krenuli u Faithless vožnju gradom, te osvojili kartu za koncert.

Autobus je prošao kroz cijeli grad, a zaustavio se na Glavnom kolovoru gdje je uz muziku Faithlessa zaplesao veliki broj ljudi. Londoniranje sa Faithlesom nastavilo se i na Jarunu, gdje je između 20 putnika autobusa izabrano pet sretnika koji će na dan koncerta upoznati bend!

Još jednom obavještavamo sve obožavatelje grupe Faithless da požure po svoju kartu u Dallas music shop, Dancing Bear, Dirty old shop, Rockmark, a u ostatku Hrvatske u svim Dallas music shopovima, te na svim Eventimovim prodajnim mjestima i na www.eventim.hr. Cijena karte je 230 kn, a na dan koncerta 260 kn.

Također, sve obožavatelje grupe nakon koncerta pozivamo i na službeni after party u klubu Sirup, u kojem te večeri vrti dobro znani Stuart Geddes iz Londona. Ulaznica za njegov nastup je 50 kn, a za one koji se pojave u Sirupu s Faithless ulaznicom, upad je samo 30 kn.

Više fotografija pogledajte na:
Dallas Records (official page) na Facebooku.

14.03.2011. u 15:14 • 0 KomentaraPrint#

petak, 11.03.2011.

>>> ZAGRIJAVANJE ZA KONCERT FAITHLESSA 19.03. U DOMU SPORTOVA <<<

Dallas Records i Mars Koncerti daju ti mogućnost da se „ogrebeš“ za karte i Meet&Greet sa bendom. Sve što trebaš učiniti je biti među prvih 20 ljudi koji će dočekati londonski double-decker na glavnom ulazu na Zagrebačkog Velesajma, ukrcati se i krenuti u party vožnju gradom! Polazak je točno u 11 sati ! Samim ulaskom u bus osvajaš gratis kartu za koncert!

Londoniraj s nama i muzikom Faithlessa po Zagrebu, te tijekom vožnje u nagradnoj igri osvoji i upoznavanje sa bendom na dan koncerta!

Vožnja će trajati 3-4 sata, uz najbolju muziku i DJ-a Soundset radija Daniela Bilića!

Ako se ne uspiješ ukrcati , presretni bus u 13 sati na Glavnom kolodvoru, zapjevaj „Insomniu“, i osvoji jednu od 5 extra gratis ulaznica koje ćemo tamo podijeliti!

LONDONIRAJTE S FAITHLESSOM PO ZAGREBU



Ulaznice za Faithless po cijeni od 230 kn u prodaji su u Zagrebu u Dallas music shopu, Dancing Bearu, Dirty old shopu, Rockmarku, u ostatku Hrvatske u svim Dallas music shopovima, te na svim Eventimovim prodajnim mjestima i na www.eventim.hr. Na dan koncerta cijena će biti 260 kn.


11.03.2011. u 12:55 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 09.03.2011.

>>> FAITHLESS SELI U VELIKU DVORANU! <<<

Dallas Records i Mars koncerti obavještavaju sve fanove da je jutros sa prodajnih mjesta iscurila i posljednja ulaznica za veliki live nastup kultnih britanaca, grupe Faithless, u Maloj dvorani Doma sportova, te da se isti koncert zbog velikog interesa seli u Veliku dvoranu. Ova vijest sigurno će razveseliti brojne plesače koji po svoje ulaznice nisu stigli na vrijeme. Bez obzira na selidbu u Veliku dvoranu, upozoravamo sve obožavatelje da ipak požure po svoju kartu, jer je tempo prodaje posljednjih dana izrazito jak, te bi se vijest o rasprodanoj dvorani ubrzo mogla ponoviti. Ponovimo da se koncert održava u subotu, 19.03.


Predgrupa na koncertu Faithless u Velikoj dvorani Dom sportova biti će sjajni mladi electro projekt How Convinient
. Njihov izvrsni najavni single "Crushing Ego's since 1984" oduševio je pratitelje domaće klupske scene, a autorska kvaliteta, melodičnost i ples glavne su smjernice ovog zagrebačkog banda. Spomenuti single možete poslušati na linku:
http://homemadeelectronica.com/promo/How_Convinient_Crushing_Ego_s.mp3

Novost je i da koncert Faithlessa ima i svoj služebni after party u klubu Sirup, u kojem te večeri vrti dobro znani Stuart Geddes iz Londona. Ulaznica za njegov nastup je 50 kn, a za one koji se pojave u Sirupu s Faithless ulaznicom, upad je samo 30 kn.

Ulaznice za Faithless u prodaji su u Zagrebu u Dallas music shopu, Dancing Bearu, Dirty old shopu, Rockmarku, u ostatku Hrvatske u svim Dallas music shopovima, te na svim Eventimovim prodajnim mjestima i na www.eventim.hr

09.03.2011. u 13:59 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 08.03.2011.

>>> T-mobile srijeda u Dallas shopovima! <<<

Ovu srijedu, 9.3.2011. T-Mobile i Dallas Records nagrađuju!

Prvih 100 kupaca koji u srijedu, 9.3.2011 dođu u jedan od Dallasovih dućana ostvaruju pogodnost da uz jedan kupljeni CD/DVD drugi dobiju besplatno!
Dovoljno je identificirati se na blagajni svojim T-Mobile brojem i ostvariti mogućnost na drugi besplatni CD/DVD.

Besplatni CD/DVD možete izabrati iz bogate Dallasove kolekcije domaćih i stranih izdanja.

Požurite zato sutra do Dallasovih dućana jer srijeda je dan za nagrade!


Pogodnost možete ostvariti na sljedećim lokacijama:

Dallas Music Shop Zagreb - Masarykova 6 - 01/6403 585

Dallas Music Shop Rijeka - Splitska 2a - 051/332-524;

Dallas Music Shop Rovinj - Carera 72 - 052/813-493;

Dallas Music Shop Zadar - Široka ulica 2 - 023/315-413;

Dallas Music Shop Split - Narodni trg 14 - 021/314-133;

DUBROVNIK - Antuninska 2 - Tel. 020/323 388
ŠIBENIK - Kralja Tomislava 4 - Tel. 022/214 883
DMS RIJEKA-PARIS-TEXAS - M. Gupca 3a - Tel. 051/321 540


08.03.2011. u 14:07 • 0 KomentaraPrint#

>>> Apocalyptica - Boogaloo Zagreb, nedjelja, 03.07. <<<

U Hrvatsku početkom srpnja po treći put stiže sjajna finska metal atrakcija Apocalyptica. Nakon što su na svom posljednjem zagrebačkom koncertu rasprodali koncertnu dvoranu Lisinski, u klub Boogaloo u nedjelju 03.07., Apocalyptica dolazi na turneji kojom promoviraju svoj sedmi studijski album prikladno nazvan "7th Symphony".

Od osnivanja banda 1993., Apocalyptica je objavila 6 albuma, a svjetsku slavu u početnoj fazi karijere stekli su furioznim obradama metal klasika izvodeći ih isključivo na violončelima. Bend je orginalno i nastao kao Metallica tribute band s klasičnim instrumentima, a kroz kasnije faze počeli su izvoditi i vlastite skladbe. Prvi takav album bio je "Reflections" iz 2003., na kojem je bubnjeve za polovicu materijala odsvirao Dave Lombardo iz Slayer. Kasnije je bend surađivao s cijelim nizom top imena iz svijeta rock i metal glazbe, uključujući Rammstein, HIM, Bullet For my Valentine, a njihov apsolutno najveći hit skladba je "I'm Not Jesus" s Corey Taylorom na vokalu (Slipknot, Stone Sour) koja je u Americi provela dugo vremena unutar top 10 chartova na rock i metal radio stanicama.

Novi album donosi 8 instrumentala i 4 vokalne skladbe, a produkciju je odradio Joe Baressi, poznat po suradnji s Tool i Queens of the stone age. Na novoj turneji band nastupa u postavi 3 violončela i bubnjar, te s vokalom koji je zastupljen na otprilike pola set liste. Bend je za nadolazeće ljeto već potvrđen za najveće europske festivale uključujući Sonisphere, Wacken, Hellfest i M'era Luna, a zagrebački koncert bit će jedan od rijetkih klupskih nastupa.

Kao predgrupa na ZG koncertu će nastupiti riječani Father, najistaknutiji hrvatski metal band, čiji je posljednji studijski album "One Eon" pomeo domaću kritiku i oduševio fanove domaće rock i metal glazbe. Upravo su oni, po mišljenju mnogih relevantih glazbenih sajtova u zemlji, vlasnici najboljeg domaćeg izdanja unazad par mjeseci (Tportal, Vip.hr, Muzika.hr). 5 godina nakon prvijenca "Inspirita" Father su se vratili s briljantnim novim albumom, s kojeg uskoro izlazi i prvi video spot za skladbu "Venus & Mars", koja je svoju radijsku premijeru doživjela u poznatom "Friday Rock Show" legendarnog Brucea Dickinsona.
Ulaznice za ovaj koncert u prodaji će se pojaviti u utorak 15.03. po prvoj promotivnoj cijeni od 170 kn. Nakon 01.04. cijena je 180 kn, a na dan koncerta 200 kn. Točna prodajna mjesta objaviti ćemo do kraja tjedna.

08.03.2011. u 09:00 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 07.03.2011.

>>> MARS FESTIVAL - lokacija + prodaja ulaznica <<<

Treće izdanje Mars festivala, s američkim rock sastavom 30 seconds to Mars u naslovnoj ulozi, događa se ove godine 10.06., još jednom u dvorištu pogona Jedinstvo na Trnjanskom nasipu. Nakon što je prošlogodišnji Mars festival do vrha napunio spomenutu lokaciju s Skunk Anansie i nizom ostalih izvođača, dvorište kao main stage i klub Močvara kao second stage i ove godine čekaju niz bandova na trećem izdanju Marsa.

Prvi promotivni val festivalskih ulaznica po cijeni od 200 kn u prodaju kreće već od utorka 08.03., u Dallas music shopovima diljem Hrvatske, Dancing Bearu, Dirty Old Shopu, Rockmarku i svim Eventimovim prodajnim mjestima, kao i na www.eventim.hr . Cijena od 200 kn aktualna je zaključno s ponedjeljkom 28.03., a od 29.03. iznosi 230 kn. Na dan festivala cijena će biti 260 kn.

30 seconds to Mars na Mars festivalu nastupiti će u ulozi headlinera, sa svojim standardnim i punim live setom, i biti će im ovo prvi nastup uopće u ovoj regiji. Ostatak izvođača Mars festival objaviti će u narednim tjednima.

07.03.2011. u 10:14 • 0 KomentaraPrint#

petak, 04.03.2011.

>>> Novi koncert - ZBUNJENI <<<

Makarski bend Zbunjeni ovih će dana posjetiti Zagreb;
prvi koncert održat će se već sutra, 5.3. u zagrebačkom klubu Soba, a nakon toga, 24.3., možete ih pogledati i poslušati u Hard Place-u.
Kraj mjeseca rezerviran je za južnije krajeve, točnije Split gdje će 31.3. održati koncert u klubu Quasimodo.

Zbunjeni su 2009. za Dallas Records izdali album ''Pilula'' koji je hvalila i publika i kritika lijepeći im pridjeve poput ''beskompromisni'', ''žestoki'', ''energični'', ''karizmatični'', a široj javnosti predstavili su se singlovima ''Pilula'' i ''Laku noć herojima''.

Želite li čuti malo žestokog zvuka, posjetite jedan od njihovih koncerata u Zagrebu i Splitu!

Zbunjeni ''Laku noć herojima'':
http://www.youtube.com/watch?v=kAbqnniEFhU

04.03.2011. u 15:41 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 03.03.2011.

>>> Thirty Seconds to Mars festival <<<

Igra riječi iz naslova otkriva da su headlineri ovogodišnjeg Mars festivala Thirty seconds to Mars, modern rock trojac iz Los Angelesa.

Nakon što smo prošle godine premijerno u ove krajeve doveli Skunk Anansie, i ove godine Mars festival se potrudio dobiti svojevrsnu ekskluzivu - prvi ikada nastup u ovoj regiji grupe Thirty seconds to Mars! Predvođeni Jared Letom na gitari i vokalu, 30STM danas su jedan od najaktualnijih svjetskih rock bandova, u punom naponu snage, te ime koje nosi najveće europske i svjetske festivale. Lollapalooza, Download, Rock Am Ring i Frequency samo su neki od festivala na kojima su svirali u ulozi headlinera nakon objave albuma "This is War", njihovog trećeg studijskog izdanja do sada. Ukupno je band prodao više od 6 milijuna primjeraka svojih albuma, njihovi spotovi do sada su pogledani više od 150 milijuna puta na YouTubeu, a dobitnici su i nekoliko MTV, Fuse i Kerrang godišnjih glazbenih nagrada.

Braća Leto (Shannon na bubnjevima i Jared na vokalu i gitari) osnovali su Thirty seconds to Mars 1998. u Los Angelesu. Moderna pop kultura Jareda Leta prije svega pamti kao jednog od najistaknutijih holivudskih glumaca mlađe generacije na prijelazu tisućljeća (Rekvijem za snove, Klub boraca, Američki psiho, Soba panike itd), iako je on orginalno početkom 90-tih u Los Angeles stigao tražeći sreću u glazbenoj karijeri. Istu je ponovno oživio kasnije u pauzama rada na filmovima, da bi se unatrag nekoliko godina potpuno posvetio glazbi i bandu Thirty seconds to Mars. Za domaće fanove posebno je zanimljiva i činjenica da gitaru u bandu svira Tomo Miličević, američki državljanin hrvatskih korijena koji je već godinama rute turneja nekako pokušavao usmjeriti k tome da konačno dođu u Hrvatsku. Sada mu je konačno to i uspjelo.

Thirty seconds to Mars kao glavno ime predvode ovogodišnji, treći po redu Mars festival, koji se održava u Zagrebu, u petak 10. lipnja.
Informacije o lokaciji, cijeni ulaznica i početku njihove prodaje objavit ćemo u ponedjeljak, 07. ožujka.


Podsjećamo da je na ljubljanskom dijelu festivala headliner Moby koji će nastupiti 26. svibnja.

03.03.2011. u 10:22 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 02.03.2011.

>>> MOBY ''DESTROYED'' <<<

- novi album i knjiga fotografija -
- PREMIJERA ALBUMA NA MARS FESTIVALU U LJUBLJANI -

Moby objavljuje novi album ''Destroyed'' i knjigu fotografija 16. svibnja 2011 za vlastitu izdavačku kuću Little idiot.
''Destroyed'' će biti dostupan kao CD, vinil i u digitalnom formatu, a uz CD će biti dostupna i knjiga sa 128 stranica i 55 fotografija koje je Moby fotografirao diljem svijeta.

U slavljeničkom duhu objave 9. studijskog albuma, Moby je svojim obožavateljima omogućio ekskluzivni besplatni download ''Be The One'' EP-a na www.moby.com uz koje ide i trilogija kratkih filmova koje je sam režirao i koje također možete pogledati na njegovoj stranici . EP donosi tri nove pjesme: Be The One, Sevastopol i Victoria Lucas.

Destroyed ''behind the scenes'' internacionalna je odiseja koja nam prikazuje onu stranu turneje koja nije izložena javnosti, kao što je vrijeme provedeno u hotelskim sobama, aerodromima, backstage-vima... Album i knjiga fotografija stvarani su istodobno i omogućavaju nam intimni uvid u Mobyjev svijet i njegov kreativni rad.

Pjesme na albumu Destroyed pisane su kasno noću u hotelskim sobama. Kako sam Moby kaže: '' Kada bih morao opisati ovaj album rekao bih da je to razlomljena elektronska, melodična glazba praznih gradova u 02 ujutro, kada svi drugi spavaju. Barem tako meni zvuči.'' Rezultat je kolekcija od 15 atmosferičnih pjesama bogatih, ugodnih melodija , koje bude osjećaje anksiozne izolacije ali i ugodne tihe osamljenosti. .

Destroyed je producirao Moby, miksao Ken Thomas (David Bowie, Queen, Sigur Ros, M83), a sniman je na vintage analognoj opremi, te miksan na Neve mix pultu iz 1972.u Abbey Road-u. Ovaj kohezivan album najbolje je slušati u cijelosti, kasno navečer, kada cijeli grad spava.

Moby se bavi fotografijom jednako dugo kao i glazbom, a tijekom putovanja ne odvaja se od svoje kamere.
Naziv albuma, kao i cover inspiriran je upozorenjem za ''prtljagu bez nadzora koja će biti uništena'' na njujorškom La Guardia aerodromu.
Moby objašnjava:
''Jedan od mojih ciljeva je, kroz fotografiju prezentirati normalno kao čudno i čudno kao normalno.''

Svoje fotografije Moby će izložiti na izložbi u Proud galeriji u Camdenu od 18. Svibnja do 19. Lipnja.

Obožavatelji iz Hrvatske i zemalja regije moći će čuti kako Destroyed zvuči uživo odmah po izlasku albuma, točnije 26. Svibnja na Mars festivalu u Ljubljani!

02.03.2011. u 12:00 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 01.03.2011.

>>> ADELE I DALJE SUVERENO VLADA UK CHARTOM <<<

Adele nastavlja dominaciju na top listama u Velikoj Britaniji .
Njezin album ''21'' već peti tjedan obitava na samom vrhu top liste albuma, singl ''Someone like you'' već se drugi tjedan nalazi na 1.mjestu top liste singlova, dok se prvi singl ''Rolling in the deep'' istodobno nalazi na 4.mjestu.
Prethodni album ''19'' popeo se sa prošlotjednog 4. , na 2. mjesto top liste albuma . To je prvi puta u gotovo 12 godina da isti izvođač ima broj jedan i broj dva na top listi albuma. Posljednji puta to je uspjelo irskom bendu The Corrs.

O svom novom albumu, objavljenom prije mjesec dana, Adele kaže:
''Drugi album ''21'' razlikuje se od prethodnog ''19'' u doživljavanju istih stvari u drukčijem svjetlu. Danas se sa istim stvarima nosim drugačije; imam više strpljenja, iskrenija sam, lakše opraštam i svjesnija sam svojih pogrešaka, navika i principa. To valjda dolazi s godinama, pa je i album prikladno nazvan ''21''. Glavni razlog zašto sam prvi album nazvala ''19'' bilo je katalogiziranje svega što mi se do tada dogodilo i tko sam ja tada bila, poput foto albuma koji svjedoči promjenama osobe kroz godine.''

Veći dio albuma snimljen je u Malibuu s legendarnim Rick Rubinom (Johnny Cash, Jay Z, Red Hot Chilli Peppers), te u Kensal Rise studiju u Londonu s Paulom Epworthom (Plan B, Block Party, Florence).
Pod glavne utjecaje Adele navodi Wandu Jackson, Yvonne Fair, Andrew Birda, Mary J Blige, Mos Def, Elbow, Tom Waitsa i Kanye Westa.

Adele je već stvorila sjajnu karijeru. Sa samo 19 godina primila je British Critic's Choice nagradu, a album ''19'', nominiran za nagradu Mercury, zasjeo je na 1.mjesto UK Chart-a postigavši platinastu nakladu sa preko 2 milijuna prodanih primjeraka.
Debi singl ''Chasing Pavements'' postao je golemi svjetski hit, a Adele je sa samo 20 godina osvojila 2 Grammy-ja; za najboljeg novog izvođača i za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu.
Kritika ju hvali, a Adele je uistinu već na samom početku ostvarila značajan uspjeh.
Drugo poglavlje je upravo počelo sa ''21''.

01.03.2011. u 14:16 • 0 KomentaraPrint#

>>> KOM3DIJA - KONCERT U DUBROVNIKU <<<

Izvrstan međimurski bend koji je ovih dana u eteru predstavio svoj novi singl „Super Branimir“, krajem tjedna predstaviti će se dubrovačkoj publici.

Naime, bend će nastupiti 04.i 05.03. u finalu dubrovačkog Karnevalskog festivala, dok će 05.03. od 22 sata zasvirati u klubu LAZARETI. O ovoj svirci koja će se zasigurno pretvoriti u najluđi karnevalski provod, frontman grupe Igor Baksa kaže:

„Jako nam je drago svirati u Dubrovniku, jer Dubrovnik je stoljećima prijestolnica hrvatske kulture. O Dubrovniku sam znao mnogo iz književnosti, kazališta i glazbe, a sada mi se pruža prilika da zasviram na istom onom kamenu na kojem godinama svira Ibrica Jusić, a prije njega stoljećima razni trubaduri! Iznenadili smo se prijemom Dubrovčana koji su nas, po pjesmi, prozvali "Međimurskim lepim dečkima" i prihvatili našu "međimursku" pjesmu kao svoju. To je dokaz da dobra glazba ne poznaje regionalne i slične granice.
Na koncertu u LAZARETIMA očekujemo pravu razuzdanu karnevalsku feštu! Pogotovo sada dok se "Super Branimir" spustio s neba na gradske ulice i trgove donoseći pravdu napaćenom hrvatskom narodu. „

01.03.2011. u 14:08 • 0 KomentaraPrint#

>>>''Tremolo'' na radio valovima<<<

- ponedjeljak, 28.2. od 19h, Glazbeni show Dalibora Petka, Narodni radio
- srijeda, 2.3. od 21h, Dallas Special emisija, HR2

Grupa Vatra trenutno je u studiju gdje priprema svoj 6.studijski album čiji izlazak očekujemo krajem ove godine.
Najavni singl Tremolo, koji se ovih dana počeo vrtjeti na radijskim postajama, pravi je smjerokaz zvuka koji možemo očekivati na novom albumu.

Odlični komentari fanova pokazuju da su na pravom putu, što dokazuje i brojka od preko 1600 klikova na pjesmu na Youtube-u u samo 2 dana!

Kako je nastao Tremolo, kako teče snimanje albuma i još ponešto od Vatre poslušajte već danas od 19 sati u Glazbenom show-u Dalibora Petka na Narodnom radiju, te u srijedu u emisiji Dallas Special na HR2.

Vatru možete poslušati i live već ovaj petak, 4.3. od 20:30h u Rijeci u sklopu 28.Riječkog karnevala!

Vatra ft.Damir Urban ''Tremolo'':
http://www.youtube.com/watch?v=Dq1K-baO7HA

01.03.2011. u 09:14 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (36)
Travanj 2011 (34)
Ožujak 2011 (38)
Veljača 2011 (22)
Siječanj 2011 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Dallas Records TV


Dallas Music Shopovi

ZAGREB > Teslina 16
SPLIT > Narodni trg 14
RIJEKA > Splitska 2a
ZADAR > Široka ulica 2
ČAKOVEC > Kralja Tomislava 7
ROVINJ > Carrera 72

Linkovi

EMI Records
Go to EMI

Beggars.com
Beggars Group

Otvoreni Radio
Slušajte Otvoreni radio











<$NaslovBoxa$>

<$TekstBoxa$>