Crna svjetlost

01.04.2017., subota

Novi ugovor

Unatoč prvotnom šoku oko nećakinje, uspio sam se smiriti. Ali ipak je ostala gorčina nakon saznanja da mi je starija nećakinja opet u bolnici. I to zbog neke bakterije na grlu koju je negdje pokupila. I kako izgleda nije jedina koja je bolesna. Ali ipak ide izgleda polako na bolje i da taj koktel antibiotika je polako počeo djelovati. Te se nadam da će polako se izvući i od te bolesti. Što bih jako volio i jedva čekam.
Unatoč toj žalosnoj vijesti, ipak ima i jedna lijepa vijest. A ta je da sam ovih dana potpisao novi ugovor na poslu. I produžili mi ga na dva mjeseca. Što me je iznenadilo. Jer sam očekivao da ću dobiti ga tek na mjesec dana. Ali kako god da je, ne želim se žaliti. Jer sretan sam da su mi produžili priliku da se dalje dokazujem i pokušam dokazati na ovom poslu. Jer u današnje vrijeme sretan si da imaš posao i da ga dobiješ. I moraš se truditi da ga odradiš što bolje znaš i umiješ. Jer nema puno prilike i izbora gdje ćeš raditi i što ćeš raditi. I svaki posao moraš raditi, jer računi od režija se moraju platiti. A i nešto si pojesti i tako dalje. U ovo vrijeme kada u Lijepoj našoj drma se taj skandal oko Agrokora i ostalih kompanije koje su vezane uz tu kompaniju, moraš se boriti da sačuvaš sadašnji posao. I zbog toga su upitni mnogi poslovi i radna mjesta. I razumijem da su ljudi u strahu i ogorčenju i velikoj brizi i nervozi, jer nije lako slušati ovakve vijesti. I sa nekom zabrinutošću ih pratiš. Barem je tako kod mene. I pri tom se pitam kako su si ti vlasnici dopustili da im te njihove firme dođu u takvu situaciju. Jer svi koji se imalo razumiju u ekonomiju i gospodarstvo, reći će vam da se računi moraju redovito podmiriti, kako prema bankama i državi, tako i prema dobavljačima i ostalima. I samo tako možeš se nadati i očekivati neku uspješnost u tom poslu.
Malo sam zašao u teške teme u ovaj prelijepi dan. Nakon dužeg vremena opet imam slobodnu subotu. Pa sam se malo ujutro prošao gradom. Uspio konačno si kupiti neko gnojivo da na vrtu danas malo pognojim neke ruže i još neke biljke. Da im time pomognem u rastu i razvoju. I pokušat ću tijekom ostatka dana ići da ih pognojim na vrtu. A i da još pokušam malo nešto napraviti. Jer zbog posla, a i prognoze vremena idućeg tjedna sumnjam da ću išta uspjeti obaviti. A i uspio odvesti bicikl na popravak. Te će mu trebati kompletni servis. I jedva čekam da bude gotov. Jer vrijeme vani je prelijepo i volio bih biciklom odlaziti na posao. A vikendom možda malo i do rijeke Drave, da uživam u vožnji obalom rijeke i da pokušam snimiti koju fotku.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: ugovor, priroda, vožnja


- 14:14 - Komentari (9) - Isprintaj - #

25.03.2017., subota

Umor i vožnja

Moram ovih dana malo usporiti. Naime, umor me je uhvatio nakon ovih nekoliko dana koje sam jutra provodio na poslu, a popodneva na vrtu, pa mi je potreban neki odmor. A i izgleda neka lagana prehlada, jer ovo vrijeme vani je stvarno ludo. Pa iz tog razloga ovaj vikend ne idem puno na vrt. A i čekam neku kišu da padne, da mogu presaditi one neke grmove božura. A u usput ću pokušati malo razmisliti što i kako dalje sa vrtom. Razmišljam ovih dana da počnem malo kupovati ove neke časopise koji su posvećeni vrtlarstvu, uzgoju cvijeća, ljekovitog bilja i biljkama općenito. Sa željom da kroz njih pokušam doći do nekih novih informacija oko uzgoja svih tih predivnih biljaka koje se mogu uzgojiti u vrtu. A možda i stvoriti neku kolekciju tih časopisa koji su posvećeni toj tematici uzgoja biljaka.
A što se tiče bicikla, još čekam plaču za prošli mjesec. I nikako da stigne. Ali doći će nadam se početkom idućeg tjedna. Pa da konačno odem do nekog servisa da mi ga poprave. Jer moram priznati da mi nedostaju vožnje biciklom. Kako na posao, tako i nekamo u prirodu i slična mjesta. I moram priznati da su ove godine kroz koje nisam vozio se biciklom učinile svoje na moju kondiciju. I treba da je povratim i obnovim. A i nedostaju mi vožnje biciklom po ovom lijepom vremenu. I gotovo da se više ne sjećam kako je to voziti se biciklom i kako je to lijep osjećaj. I kojeg bih volio da ponovo iskusim.


Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: umor, bicikl, vožnja


- 21:14 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.03.2017., četvrtak

Drugi pad

Moja borba za obnovom bicikla se nastavlja. Nakon što sam prekjučer napumpao gume i koje su se danas pokazale da su još dobro napumpane. Odvažio sam se da pokušam skinuti pedale jučer. Samo onaj dio koji dolazi ispod tabana cipela. Ali imao sam samo polovičan uspjeh. Lijevu sam pedalu uspio nekako skinuti, ali desnu nikako, pa nikako. Unatoč što sam dosta spreja WD iskoristio, nikako je nisam mogao skinuti. Pa sam od ljutnje odustao. I odlučio da sačekam da plaču dobijem. Te da ipak odem sa biciklom u servis, sa nadom da će oni imati neku bolju ideju. A ionako ću morati tražiti još neke popravke, koje ja sam nisam u stanju sa ovim svojim alatom popraviti.
I danas ujutro sav nadobudan odvažio sam se sa ipak sa takvim biciklom ići na posao. I put do posla je prošao sasvim dobro. I uživao u vožnji. I unatoč što je bicikl još u jadnom stanju lijepo se je držao i doveo me do posla. A i sa posla kući. Ali ipak će morati ići na neki popravak u servis, jer te neke kvarove treba nekako popraviti. Ali imao sam i jednu nezgodu. Kada sam se sjeo na bicikl čuo sam da se jedna kolegica čudi da sam došao na posao sa njime, okrenuh se da joj kažem da će ovo biti uskoro uobičajeno, pao ja sa bicikla na asfalt. Da sam se lijepo rasprostro po asfaltu. Da su mi neki morali pomoći da se dignem. Te mi je nakon toga bilo tako neugodno, da sam najradije propao u zemlju. Pa ću sutra imati na poslu vjerojatno lijep doček. A možda i koja zafrkancija mi slijedi. Jer ne vidi se svaki dan da netko padne sa bicikla i k tome još pred firmom. Kako je bicikl malo viši za mene, zaboravio sam na taj detalj. Pa nije ni čudo da sam pao. A i naučio sam to da kad pušiš ne sjedaj na bicikl, jer ćeš pasti sa njega nakon što popušiš cigaretu. Jer sam prije polaska si spušio jednu putnu cigaretu.
Inače, ima već osam godina što se nisam vozio na biciklu. I danas mi je bilo prvi puta da nakon toliko vremena sjednem na bicikl i da se sa njime odvezem nekamo. I prva stvar koja mi se dogodi jest da padnem sa bicikla po drugi put u životu. I to pred nekim kolegama. Koji neugodni događaj. Toliko me je sram, da ne znam kako ću preživjeti sutrašnji dolazak na posao. A i rad na poslu. I tako mi je žao da se je to dogodilo baš na današnji dan, kada sam prvi put sjeo na bicikl nakon toliko vremena. Ali nemam mi druge, nego da se nosim sa time. A odvažio se da obnovim si taj bicikl, jer mi je želja da sa njime odvezem i nekamo drugamo, osim na posao. Da mogu se provozati sa njime obalom naše lijepe rijeke Drave, da sa njime mogu otići do nekog trgovačkog centra izvan grada. A i tko zna kuda još. Jer vožnja biciklom ovako predivnom vremenu je prelijepa i koja mi jako nedostaje.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: bickl, vožnja


- 19:38 - Komentari (9) - Isprintaj - #

14.03.2017., utorak

Bicikl

Popravak bicikla polako ide dalje. Nakon dužeg vremena sam uspio da napumpam gume, da vidim koliko su još dobr. I ostavio ih da sutra vidim da li još drže. Jer ako drže, ne ću se morati žuriti oko kupovine novih. I kod današnjeg popravka me razveselila vijest da se još uvijek sjećam šifre lokota. Što je isto dobro, jer ću ga moći zaključavati negdje ako toliko odem sa biciklom. A ako su gume dobre, onda mi slijedi zamjena starih potrganih pedala na biciklu sa nekima koje sam pronašao kod kuće. I privremeno ih koristiti dok ne nabavim neke druge, jer ove mi je želja da iskoristim na jednom drugom biciklu. A i morati ću da malo podesim prednje kočnice, jer dosta cvile kad se okreće kotač. Tako da polako dovodim u red ovaj bicikl. Koji će mi dobro doći, posebno u odlasku na posao za prvu silu. I čemu se jako veselim. Jer me veseli početak vožnje nakon dužeg vremena. Gotovo 8 godina se nisam vozio na biciklu i jedva čekam da obavim tu prvu probnu vožnju nakon popravka. A i svoj prvi odlazak na posao sa njime. Nije neki vrhunski bicikl, neki obični monti bike. Na kojem moram još podosta poraditi. Ali barem da ga osposobim za vožnju do posla i kući. A za dalje ćemo još vidjeti.
Da, još ću vidjeti, jer želja mi je da taj montič toliko osposobim da svakodnevno mogu svugdje sa njime ići. Da mogu otići do nekih šoping centara u neku kupovinu. A i da se malo odem provozati njime po svojoj dragoj Dravi. I da na nju mogu češće odlaziti fotkati njene predivne prizore koje može nama Varaždincima podariti. A možda i dalje. Ali ne ću srljati.
Imam još jedan stari bicikl. Ne znam koliko ga se sjećate, ali je poput trkaćeg i ima one rogove za guvernal. I njega mislim osposobiti. Mada ga treba malo bolje popraviti, ali se ipak nadam da ću ga osposobiti da i sa njim se mogu odlaziti u vožnju. Jer veselim se tim nadolazećim vožnjama, jer mi stvarno nedostaju. I koje su mi stvarno nedostajale. I za koje se nadam da će mi pomoći da steknem još više kondicije.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: bicikl, vožnja, popravak


- 20:44 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2021  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)
Studeni 2016 (37)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo