Crna svjetlost

29.06.2020., ponedjeljak

Iznimno javljanje

Evo da se iznimno javim u ovo rano jutro, jer bih inače u ovo vrijeme bih već bio na poslu i radio punom parom. Ali zbog nekih opravdanih razloga na žalost nisam na poslu. Ne nisam na bolovanju, već je u pitanju viša sila. Viša sila o kojoj ne bih pisao.

Da, iznimno se javljam u ovo radno vrijeme, u ponedjeljak, kada bih bio već na poslu i radio punom parom. Nisam na poslu zbog bolovanja, jer zdravlje me još dobro služi. Već je do firme u kojoj radim. I baš ne bih pisao o tome, da me slučajno ne otkriju šefovi iz firme u kojoj radim, da sam pisao nešto o firmi što nisam smio. Pa da mi prigovaraju zbog toga. Ali nadam se da mogu napisati to da i ova firma u kojoj radim trenutno prolazi kroz teško razdoblje i krizu epidemije, koju isto prolazi i većina ostalih u Lijepoj našoj.
Dobro će mi doći ovaj produženi odmor. Jer barem ću si pokušati obaviti jedan pregled u bolnici, koji mi je već odgođen zbog ove pandemije ili kako to već nazvati. Sa nadom da će sve dobro proći. I dalje imam nekih zdravstvenih problema, koji ne će proći do kraja života. Ali sretan sam da je za sada koliko vidim sve u nekoj normali. I to trebam da održim kako znam i umijem.

Ovih dana sam se vratio jednom hobiju, koji je zadnjih oko godinu dana bio zapostavljen zbog financija. A to je akvariju i akvarijskim ribicama. Već nekoliko mjeseci ga pokušavam dovesti u neku svrhu. Već se nekih dva mjeseca ciklira, i sada je vrijeme da si nabavim neke ribice koje bi držao u njemu. Ali probleme je u nabavi tih ribica. Jer ih u trgovini baš nema zbog ove pandemije. Zapravo ih ima, ali ne one koje bih ja želio. Ali uspio sam ovaj prošli vikend nabaviti si neke ribice algojede. To su ribice koje u akvariju pomažu čistiti akvarij od raznih algi. I tako ga držati koliko toliko čistim od algi.

Želja mi je nabaviti si još ribice poput karasa i pačolajnke. A njih već mjesec dana ne mogu nabaviti u trgovinama koje se bave prodajom proizvoda za kućne ljubimce. Kako sam napisao zbog te pandemije nemaju ih u prodaji. Ali imaju ostale ribice, za koje do sada nisam bio zainteresiran. Ali nekako zadnjih dana razmišljam da si u drugom akvariju i njih pokušam držati i brinuti se o njima. Jer te akvarijske ribice su mi prelijepe. I lijepo se baviti sa tim životinjicama. I brinuti se o njima. Meni koji sam živim, i to društvo je predivno.

Na žalost i ove godine se ne brinem o vrtu koliko bih želio, zbog mnogih problema, koje moram riješiti. I koji me sprječavaju da se bavim vrtom koliko bih želio. Ali nadam se da će se uskoro vrijeme popraviti. I moći se ponovo posvetiti vrtu onoliko koliko želim. Na žalost time sam izgubio i jednog dragog prijatelja, mačka Garfilda, koji mi je pravio društvo na vrtu. Već ga nisam vidio više od godinu dana. I na žalost ne znam gdje je i kako završio. Ali koliko poznajem njegove vlasnike, vjerojatno je završio negdje udomljen ili tko li zna kako. Nadam se da je dobro, ma gdje god da je. Nedostaje mi.

Evo toliko od mene za danas u ovom postu. Jer uskoro moram ići u bolnicu da obavim taj pregled, a nakon njega pokušati riješiti neki novonastali problem. Javljam se ponovo kada uhvatim malo vremena za pisanje.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: akvarij, posao


- 07:46 - Komentari (6) - Isprintaj - #

01.03.2020., nedjelja

Zbrkano

Okrenuo se i drugi mjesec u ovoj godine. Nisam se snašao i već su dva mjeseca prošla u ovoj godini. Posebno mi je preletio ovaj drugi mjesec, u kojem je bila velika napetost oko posla i dobivanja ugovora za stalno u ovoj još uvijek novoj firmi. A da o ostalom ne pišem.

Da, preletjela su već dva mjeseca u kojima se skoro nisam snašao. Koliko je napetosti i uzbuđenja bilo. I kako stvari stoje još će se i idućih mjeseci ta uzbuđenja. Ali preživjet ćemo nekako. Moramo. Ponajviše me je uzbudila ta napetost oko dobivanja ovog novog posla. Na kojem se još uvijek učim raditi. I još puno toga moram naučiti u tom poslu. Ali se nadam da će se sve nekako posložiti u narednim danima i tjednima.

A i u privatno vrijeme ima puno toga što još moram posložiti i uskladiti sa poslom. Ponajviše sa nekim centrima u kojima sam bio korisnik. I najviše me boli što neki od tih centara baš imaju radno vrijeme i pauzu kako je i moje radno vrijeme. Tako da moram izaći sa posla da bih to obavio. A to ne volim. Ne volim zbog toga izbivati sa posla. Pogotovo sada na početku posla. Ali morati ću da pribjegnem tome, jer druge mi nema.

I dalje uživam u čitanju knjiga. To uživanje mi je jedina utjeha trenutno. Zima još uvijek traje, a i vrijeme je nestabilno. Pa se ne mogu posvetiti vrtu, u kojem sam znao uživati. Prošle godine na žalost nisam mogao posvetiti njemu koliko sam želio, ali se nadam da ću polako ove godine se vratiti njemu. Jer mi stvarno nedostaje. A i izradi goblena. Jedino što moram da prije toga riješim neke druge obaveze koje me koće.

Ima još jedna stvar u vezi posla. A stvar je u tome, da baš kada počnem raditi, onda se neke firme kojima sam poslao molbe baš sada sjete da me pozovu na razgovor za posao ili se odvaže da me zaposle. Tako da sam dosta ljut prema takvim stvarima. Što toliko čekaju da mi se jave. I baš onda kada sam se zaposlio. Tako da ih moram odbijati, jer već radim. Ali što ću, sretan sam da sam i ovdje se uspio zaposliti. I sada kada sam preuzeo obavezu rada u toj firmi onda želim u njoj raditi što bolje. Dok god će me držati.

Jedva čekam da mi se neke obaveze poslože, pa da se vratim izradi goblena. A i vrtu. Jer mi strašno nedostaju. Tako da jedva čekam mi i u tome sve nekako krene. Jer lijepo bi bilo da se ponovo bavim svime time. Ali sve u svoje vrijeme.

Danas pišem pomalo zbrkani post za ovaj tekst, jer dan mi je sav zbrkani. Ali će se i to nekako srediti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: vrt, posao


- 20:09 - Komentari (3) - Isprintaj - #

27.02.2020., četvrtak

Zalomio se stalni

Ovih dana sam dobio novi ugovor o radu. I kako su se šefovi izjasnili, ipak su dali mi ugovor za stalno. Tako da me je ta vijest, taj ugovor ugodno iznenadio i dao mi je poticaj da na poslu budem bolji radnik. Ne mogu riječima opisati svoju sreću oko tog ugovora. Jer je taj ugovor kao da sam osvojio dobitak na lutriji.

Da, ovih dana sam konačno dobio taj famozni ugovor za stalno. I kojem sam se neizmjerno nadao. I šefovi su opravdali danu riječ. Jer potaknut iskustvom, naučio sam da ne vjerujem puno danoj riječi i ne pouzdam se u nju sto posto. Tako da sam bio neizmjerno radosni zbog njega. Ali s tim ugovorom je došla i jedna velika obaveza da opravdam dano mi povjerenje.

Tek sad počinje prava borba za ovaj posao. Jer ovo do sada je bila mačja igra. Kažem tek sada počinje prava borba, jer sad tek treba paziti na svoj posao, kako ga radiš i da ga što bolje radiš. Te da svedeš pogreške na najmanji minimum što je bolje moguće. Tako da šefovi ne dobiju priliku ti soliti puno o greškama i da ne dobiju priliku da ti moraju dati otkaz. Što je u svakom trenutku moguće.

Posebno mi je drago što sam dobio taj posao jer je dosta blizu stana u kojem živim. I lako na posao odlazim pješice. Tako da ne moram koristiti auto, bicikl ili prijevoz javnog transporta. Što je u mojem slučaju dosta ograničavajuće. Ali sada mi se je pružila prilika da pokušam konačno dovesti u red bicikle koje imam, da ih mogu koristiti. A jednog dana i pokušati nabaviti neki auto, sa kojim bih bio pokretniji, mobilniji. I pokušati tražiti posao u nekom udaljenijom mjestu.

Za plaču se ne ću žaliti, makar je mala. Ipak se radi o tekstilnoj industriji. Gdje su oduvijek plače bile male. I treba biti zadovoljan mali. A tko je zadovoljan malim, dobiva puno više. Te težiti i boriti se da te plače jednog dana budu puno veće. Od te borbe ne treba odustati i uvijek pokušati nešto da budu bolje. Nije mi pravo što ću raditi za minimalac. Ali kada si bez posla nekoliko mjeseci i godina, prihvatiš raditi i za taj minimalac. Samo da si priskrbiš neke novce za život. Te usput pokušaš još nešto zaraditi sa strane.

Sada kada je jedan dio problema riješen, da si dobio posao za stalno, treba biti zadovoljan. I primiti se ozbiljnog posla, da održiš i zadržiš taj posao što je duže moguće. Dok ne nađeš neko bolje rješenje. Jer uvijek postoji šansa da iskrsne nešto bolje. Samo treba biti strpljiv i pametan i sve se dade riješiti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: posao, karijera


- 20:10 - Komentari (9) - Isprintaj - #

20.02.2020., četvrtak

Signali

Da, Godo nije došao, kako je netko spomenuo u jednom komentaru. Ali vjerujem da će meni stići produženje ugovora o radu. Ovih dana sam dobio neke signale da bi se mogao pojaviti taj neki ugovor. Ali kako je to samo još svedeno na riječi, skeptik u meni govori mi da ipak sačekam da se pojavi, pa da vidim kakav će biti. Jer iskustvo mi govori da riječima ne vjerujem puno, već djelima.

Ovih dana sam dobio razne signale da ću možda dobiti neki produžetak ugovora o radu sa tom firmom u kojoj radim eto već treći tjedan. I unatoč svim naporima koji mi taj posao donosi, ipak sam zadovoljan što opet radim. I što sam zaposlen. Ne zamjerite mi što toliko izražavam tu neku sreću i zadovoljstvo, ali nikako se ne mogu smiriti. Jer ovaj događaj sa zapošljavanjem je za mene veliko iznenađenje. Pa nije ni čudo da sam toliko zadovoljan.

Da, na žalost plača će biti minimalac. Što mi pomalo nije pravo, ali opet moram biti sretan što ću dobiti i njega. Jer ipak je i to za početak bolje, nego biti bez ikakvih prihoda. Plača bi ipak biti veća, ali ipak se nadam da če se i to jednog dana popraviti. Morati će se popraviti. Jer to tako više ne može da bude.

Moje zdravlje zadnjih mjeseci je stabilno. I nadam se da će i tako ostati. Mada je bilo nekih problema sa zdravljem, ali sam se oporavio. Osim što je bila to samo neka ozbiljna prehlada, izgleda da sam prohodao i neku upalu. Za koju ne znam kakva je bila i koja u pitanju. Ali ipak glavno je da sam stabilno.

To što sam se zaposlio donosi mi i još jednu dobru vijest, a ta je da ću sada možda i smršaviti. Jer kako sam bio bez posla, opet su mi se nakupile kile. Koje se sada nadam da ću izgubiti. Jer su mi donijele dosta problema u životu. Nekako me taj gubitak pomalo veseli. Jer tek kada ih dobiješ uvidiš koliko su teške te kile za nositi. A i nadam se da će mi taj gubitak donijeti i neko bolje zdravlje. I moram priznati da sam već pomalo počeo osjećati da su mi se kile počele gubiti. Jer osjećam se bolje i lakše. A i vidim da su mi i hlače počele biti sve veće. Pa vjerujem da je sve to signal da se kile gube.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: posao, gubitak kilograma


- 21:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #

18.02.2020., utorak

U iščekivanju

Već ide treći tjedan kako radim u tom skladištu. Nakon nekoliko mjeseci, predivan je osjećaj odlaziti na posao rano ujutro. Te boraviti i raditi na poslu. Na kojem polako sve više toga saznajem kako raditi. Mada sam tek nekih tri tjedna kako radim, ipak ima još puno toga što moram naučiti. Ali sve će to znanje doći s vremenom. Samo da dobijem produžetak ugovora.
Da, prolazi brzo to vrijeme kada imaš neki posao i kada si posvećen nekom poslu. Uglavnom sam uhvatio glavne crte kako se radi. Ali sada samo treba da u praksi sve to počinjem sve više da primjenjujem. Mada ide tek treći tjedan kako radim, još ima puno toga da naučim. Ali polako ću da naučim sve. Ni jedan dan na poslu nije isti. Pa zbog toga mi vrijeme zna proći dosta brzo. Pogotovo mi vrijeme brzo prođe kada radim nešto što mi ne dopušta da obraćam na to koliko je sati. Što je i dobro, jer barem skrenem misli od prolaska vremena i koliko je sati.
Užitak je ujutro odlaziti na posao, i usput voditi trko sa nekim vlakom koji prolazi na djelu moga puta do posla. Jer moram priječi preko pružnog prelaza. I osjećam se lijepo kada stignem priječi pružni prijelaz prije prolaska vlaka. I to mi pomalo smiruje i skreće misli od toga kako će biti na poslu. Da se smirim ujutro pred početak rada. Priznajem da još uvijek odlazim na posao nervozan i sa brigom kako će biti na poslu. Ali kada počnem raditi, smirim se. Jer posao me smiri. I pomaže mi da skrenem misli sa ostalih briga koje me muče u životu. I da nisam toliko nervozan.
Dok sam bio bez posla, bio sam dosta depresivan. Jer su mi tada misli lutale okolo, samo ne tamo gdje trebaju da budu. Bio sam previše zabrinuti kako ću riješiti neke životne probleme. Ali sada kada imam posao, nekako se bolje osjećam, jer sam među ljudima. Jer radim nešto korisno. Jer sam posvećen nečem što mi pomaže da budem smiren. A i zbog toga jer znam da ću idući mjesec dobiti plaču. Plaču koja će mi pomoći da lakše živim. I polako počinjem da rješavam neke životne probleme.
Jedva čekam idući tjedan da vidim da li će mi produžiti ugovor o radu, jer sam dobio ugovor samo do kraja ovog mjeseca. I zbog toga jedva čekam da vidim da li će mi produžiti ugovor, a i na koliko. Jer informacije koje sam dobio su svakakve. A iskustvo me ući da ne vjerujem riječima, već samo praksi i dokazima. Ne mogu riječima opisati koliko napeto očekujem taj novi ugovor. Koliko mi znači taj ugovor. Jer posao mi treba, plača mi treba. Živjeti se mora. Tako da jedva čekam da vidim taj novi ugovor, pa da sa mirom mogu nastaviti sa životom. Posebno ako bude ugovor za stalno.
U iščekivanju novog ugovora, osjećam se poput dvojice likova iz knjige „U iščekivanju Godoa„ (nadam se da sam dobro napisao naslove istoimene knjige), likovi koji čekaju Godoa, a da li je došao ne sjećam se. Gotovo da se i ja tako osjećam. Samo što ne čekam Godoa, već novi ugovor sa pitanjem da li će biti na određeni rok ili za stalno. Ali kako narod kaže, strpljen spašen. Tako da se samo moram strpjeti do idućeg tjedna, pa ću saznati sve o tom novom ugovoru.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...
Lijep pozdrav
Crna svjetlost

Oznake: ugovor, posao


- 20:52 - Komentari (6) - Isprintaj - #

17.02.2020., ponedjeljak

Nisam vas zaboravio

Evo me nakon nekoliko mjeseci izbivanja sa ovog bloga. Na žalost zbog nekih privatnih problema, obaveza i inih stvari nisam se mogao posvetiti ovom blogu onoliko koliko sam želio. A i praćenju svih vas. Ali se nadam da će se uskoro popraviti situacija i krenuti na bolje. Te se posvetiti ponovnom pisanju ovog bloga i praćenju svih vas.

U ovih nekoliko mjeseci sam imao dosta privatnih problema, a i naganjao sam dosta poslodavce oko zapošljavanja. A i neka teža prehlada me je uhvatila. Pa sam i nju morao da u hodu riješim. A da ne pišem o ostalim problemima, koji nisu za javnost.

Jedina novost je došla ovaj mjesec. A ta je da sam iznenada dobio posao u jednoj varaždinskoj tekstilnoj industriji. Nakon što sam ih već otpisao, oni su me zvali oko početka mjeseca i počeo sam raditi u jednom njihovom skladištu. Što je za mene jedno veliko iznenađenje i uspjeh, jer nakon nekoliko mjeseci muke po traženju posla došlo je i to ugodno iznenađenje. Istina je da sam samo primljeni na mjesec dana i da plaća ne će biti velika, ali Bogu hvala na toj prilici. Prilici za koju se nadam da će rezultirati i produljenjem ugovora o radu.

Ne mogu vam opisati koliko sam presretan zbog toga. I sada mi slijede dani, tjedni borbe da me zadrže što duže na tom poslu. Da se riješim još jedne ustanove koju sam imao za vratom već skoro godinu dana. Jer mi je i ona bila muka. Te da počnem rješavati i ostale probleme koje mi taj posao može donijeti i pomoći.

Ne mogu vam opisati koliko mi je nedostajao ovaj blog i svi vi. Ali na žalost život je takav kakav i jeste. I ne treba se plakati nad njime. Nadam se da ću polako idućih dana i tjedana polako se vratiti pisanju ovog bloga i praćenju svih vas. A što sam sve prolazio, nadam se da ću pisati o tome u idućim tekstovima.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: posao, blog


- 20:03 - Komentari (7) - Isprintaj - #

30.07.2019., utorak

Život je takav kakav je

Ne bih rekao da je u zemlji problem u koju sam posadio paradajz. Ona je dosta dobra i odmorena. Prije bih rekao da je paradajzu problem ovo vrijeme. Koje dosta utječe na njega. A i ovo ludo vrijeme vani je dosta pogodno za razvoj bolesti. Tako da nije ni čudo da paradajz ima problema. Ali ipak nadam se da će toliko izdržati da sa njega uberem nekoliko plodova idućih nekoliko tjedana.

Ovaj pokušaj uzgoja paradajza, a i još nekih biljaka mi je neka anti stres terapija. Koja mi pomaže da pomalo zaboravim na aktualne probleme koji me muče u životu. A i da skrenem neke misli od svega. A i da mi malo ispuni slobodno vrijeme. Čovjek se jednostavno mora baviti nečime u slobodno vrijeme.

A što se tiče posla, on je takav kakav i jeste. I sretan sam da sam počeo nakon puno mjeseci da radim. Istina je da sam u životu doživio dosta gluposti od mnogih, a i nadam se da sam navikao na njih. Ali nastojim se ne živcirati zbog njih. Jer svima će se vratiti kad tad te silne gluposti. Sve se vraća, sve se plača. Jedna od stvari koje sam naučio u to vrijeme jest da se ne živciram zbog njih. Jer se ne isplati živcirati zbog njih. Jednostavno pustiti da sve ide nekim svojim tokom. A gluposti će se svima već nekako naplatiti. Jednostavno nastojati što mirnije živjeti svoj život i nastojati ići naprijed.

Ipak ovi mjeseci su dosta ostavili opet traga na meni. I ponovo se navikavati na promijene. Novi posao, novo okruženje, novi ljudi. Ali ovaj puta nastojim sve nekako mirnije prihvatiti, sa svime se što mirnije suočiti i ne živcirati. Jer nema mi smisla se živcirati. I pustiti da polako sve dođe na svoje mjesto. Da sve ide nekim svojim tokom.

Jučer me je iznenadila i šokirala jedna žalosna vijest. Preminuo je iznenada jedan moj kolega iz foto kluba. Nije baš bio star, a ni mlad. Ne znam još što mu se je dogodilo da je iznenada umro. Ali već ću nekako saznati. Ipak, šteta je da umro, mogao je još poživjeti. Ali na žalost nije. Život ide dalje, a moj kolega neka počiva u miru božjem.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: paradajz, posao


- 11:18 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.07.2019., subota

Paradajz i posao

I dalje pokušavam uzgojiti onaj paradajz koji sam ovo proljeće uspio uzgojiti iz sjemena. Ali na žalost i sa ovim paradajzom imam problema. I ove godine se dosta suši. Ili je problem u ovom vremenu ili opet neka bolest hara. Ili je možda problem u oboje stvari. Jer ovo vrijeme vani je stvarno ludo. Izmjenjivanje kiše i nevremena i vrućine i sparine stvarno loše utječe na sve. Ljudi su isto ogorčeni. Nekima je dosta potukla tuča koja je harala u ovih zadnjih tjedana. Pa ne ćudi da mi paradajz i ove godine ne uspijeva najbolje. Barem se nadam da će mi ovih nekoliko plodova paradajza uspjeti izrasti do Velike Gospe da uživam u njima. I da mi barem tako pruže neku utjehu za trud ove godine.

A jedna od ljepših vijesti ovih dana je da sam ovih dana polako počeo da radim. Što me je iznenadilo, jer sam već skoro izgubio nadu da ću dobiti posao, posebno u ovoj firmi. Naime, skoro nekih dva tri tjedna su me zavlačili. Ali ne bih se žalio. Ne ću spominjati ime firme, to ionako nije važno. Ali važno je da sam nakon dosta mjeseci počeo raditi u jednom servisu za čišćenje. I za sada kako stvari stoje, čistiti ću jedan pogon u jednoj firmi u okolici Varaždina, koji je angažirao ovu servis za čišćenje da im održava čistoću u objektu.
Tako da sam ovih dana dosta sretan i zadovoljan, jer počeo sam polako raditi. Posao nije toliko težak i kompliciran. Ovaj posao mi je možda najlakši posao koji ću raditi. Jedina mana je da ću se dosta na hodati. Ali ne žalim se. Jer ipak je najvažnije da sam počeo da radim. Sa nadom da ću uspjeti ovaj puta da radim što dulje, jer već bi bio i red da imam posao na duži rok.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: paradajz, posao, vrijeme


- 19:21 - Komentari (8) - Isprintaj - #

04.04.2019., četvrtak

Dvostruka oštrica

Nemam baš puno što pisati što se tiče posla i potrage za njime. I dalje redovito šaljem molbe i sretan sam ako me pozovu na intervju za posao. I na tome se sve svodi. Jer i dalje nekako ne mogu da probijem taj led i da kroz razgovor uvjerim poslodavca da mi pruži priliku za poslom. I što god rekao nekako baš nema utjecaj na poslodavca. Dogodio se i slučaj prije jedno dva tjedna, kada je jedan poslodavac našao moj profil i životopis na web portalu „Moj posao”. Te me nazvao i pitao me je da li sam zainteresiran da dođem do te firme i da malo porazgovaramo. Naravno prihvatio sam, jer nemam što izgubiti osim posla i vremena izdvojenog za taj intervju. I na kraju ipak nisam dobio taj posao. Nije se javio taj poslodavac.

I tako ništa novo se ne odvija što se potrage, pa zato ne pišem puno oko te potrage za poslom. Pa se više posvećujem pisanju o onome što mogu i što znam. Mada i o tome se još pune ne može pisati, ali vjerujem da će se uskoro nešto početi i oko toga odvijati.

Ali ima jedan problem što se tiče posla. A taj problem jest u bolesti srca koju imam. Nadam se da se sjećate da sam pisao da imam tahikardiju na srcu. I da moram neke lijekove piti. I koje pijem redovito, a i u kontaktu sam sa doktorom. Te je stanje za sada stabilno i dobro. Ali problem je u tome da spominjanje tog problema sa srcem budućem poslodavcu je je dvostruka oštrica. Ako spomenem da taj zdravstveni problem sa srcem na razgovoru za posao, onda taj posao mogu zaboraviti. A ako prešutim i onda se sazna da bolujem na srcu, onda se mogu oprostiti od posla, jer sam time pokazao da nisam čovjek od povjerenja i da nisam pouzdan. I tako se već tjednima dvojim oko spominjanja te bolesti.

A što se tiče ciagrete, i dalje se mučim prekidom. Ovih zadnja dva tjedna sam pokleknuo i pušio sam. Ali ovih dana sam opet prisiljeni sa prestankom pušenja i tako će biti opet neko vrijeme. I kako stvari stoje tako će se vrtjeti neko vrijeme. Dok jedna strana ne prevagne.

Ovaj post sam napisao potaknut pitanjem jedne blogerice koju je interesiralo kako stvari stoje po ovim pitanjima. Nadam se da mi ne će zamjeriti što sam pisao ovaj post potaknut njezinim pitanjem i da će biti donekle zadovoljna ovim informacijama.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: posao, srce, Bolest


- 16:32 - Komentari (10) - Isprintaj - #

20.12.2018., četvrtak

Odbačen kao krpa

Počinjem pisati ovaj tekst, a da još ne znam koje ću ime dati mu. Ali vjerujem da do kraja teksta ću smisliti neko ime. A što se posla tiče, da li je bio za mene ili ne, to je drugo pitanje. A i prekratko sam ga radio da bih se uvjerio da li je taj posao za mene ili ne. Ali glavna stvar je u tome da sam na žalost nekako i negdje pokupio tu neku kampilo bakteriju i ostao zaražen. I koja me je izgleda stajala ovog sadašnjeg posla. I to me jako ljuti.

Naravno, da sam obavijestio firmu o problemu koji me je zadesio i u čemu je problem. A oni umjesto da mi ponude neko drugo radno mjesto, gdje ne bih bio toliko zarazan za proizvodnju, daju mi otkaz. I odbacuju poput stare krpe, koja više nije za ništa. I to na žalost pokazuje svu narav naših poslodavaca, da radnik čim se razboli i zarazi nečime kao ja, odbaci ga kao staru krpu. I više ne mari za njega. A dosta ljudi sa kojima sam bio u kontaktu spomenuli su mi to da bi firma morala mi ponuditi neko drugo radno mjesto, dok se ne riješim te bakterije, pa me onda vratiti u taj pogon.
A ja se nadam da ću se brzo riješiti ove bakterije, jer ona mi dosta sada sužava mogućnost u dobivanju posla. Jer zbog nje ne mogu da šaljem molbe u firme koje se bave prehranom. Bilo da je proizvode ili prodaju. Tako da sam ostao u dosta nezavidnoj situaciji, koju ne znam kako ću riješiti. Ali vjerujem da će se ubrzo nešto pojaviti, sa nadom da će mi biti bolje.

Također ovih dana sam malo obilazio ove neke inspekcije ili što li su već bili da vidim da li bih kakvu prijavu mogao podnijeti, ali svi su se ogradili od toga. I kažu da im neko zdravstvo epidemiologiju ili što li već moraju javiti da poduzmu nešto. Naravno ako se pojavi veći broj zaraženih ili što li već. Što me dodatno baca u bananu, jer ne znam jesam li izolirani slučaj ili ima još zaraženih tom bakterijom. Jer navodno je to povlaštena informacija. I tako sam i od njih odbačeni. I onda ti nešto postigni u ovoj državi. Istina je i ta da nemam sto posto garancije da sam se zarazio sa tom bakterijom na poslu, jer moguće je i da sam je negdje drugdje nekako pokupio. Jer sve opcije su otvorene. Ali ostaje žalosno da sam od ove firme tako odbačeni, a i od nekih institucija. I to se nije smjelo dogoditi.

I na kraju sam ipak smislio ime za ovaj tekst. A koliko on odgovara tekstu procijenite sami. Isto tako se želim ispričati ako sam u ovom i ili u prijašnjem tekstu što krivo napisao, da mi oprostite. Jer od ovih silnih informacija koje sam dobio zadnjih tjedna i događaja koji su se dogodili više ne znam što je ispravno, a što dobro.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: bakterija, posao, otkaz


- 18:18 - Komentari (9) - Isprintaj - #

28.11.2018., srijeda

Umor i iscrpljenost

Posao koji trenutno nije kompliciran za raditi. Mada sam prvi dan kada sam došao u taj pogon bio dosta prestrašen od brige kako ću se snaći i gdje će me staviti raditi, a i kako se radi taj posao. Jer skoro ništa nisam znao o tom poslu. Ali nakon ovih skoro desetak dana koliko radim sam uvidio da nije kompliciran. Već naprotiv vrlo jednostavan. Mada sam već dva radna mjesta promijenio. Tako da sam se uzalud brinuo i imao paniku.

Ali jeste dosta fizički naporan, jer ipak moraš osam sati stajati na jednom mjestu i premještati neke kutije. Posebno sada kada je ovako hladno, a u pogonu nema grijanje. Jer priroda posla jest takva da na žalost ne smije se koristiti grijanje. I to što tu smjenu provedeš stojeći i krećući se po toj hladnoći dosta te iscrpi taj rad fizički. I na kraju smjene sa radošću odeš kući da se ugriješ. Ne želim se žaliti zbog toga i ovo nije neka žalopojka. Ali ipak se čovjek nakon odrađene smjene veseli odlasku u topli dom. Gdje se ugrije i odmori.

A i sve će se lakše podnijeti kada na kraju idući mjesec dobiješ plaću. A i moraš biti sretan da imaš u današnje vrijeme priliku da radiš nešto i zaradiš. A i da si među ljudima. Koji se isto trude da nešto zarade i da rade. I kada čuješ da nisi jedini koji ima životne probleme.

I gotovo svaku večer kada legnem u krevet da se odmorim za idući radni dan sanjam kako radim taj posao. I jedva ga izbijem iz glave, da lakše zaspem. To bih nazvao početak profesionalne deformacije. A opet zaspem sa tim mislima o poslu, jer sam ga dobio i da ga radim.

Naravno da je svaki početak u novoj firmi težak. Ali što se želi to se i može savladati. Samo treba biti uporan i strpljiv. I ako si dovoljno uporan možeš očekivati neki rezultat. Ma koliko težak bio.

Ipak, kada sam išao kući, od jedne kolegice sam čuo da još nekoliko radnica razmišlja o odlasku. Jer navodno ne mogu više izdržati nakon nekoliko godina rada u ovom pogonu. Ne zamjeram im. Ne osuđujem ih. Možda bi i ja na njihovom mjestu isto razmišljao. Jer ipak nakon nekoliko godina na ovom poslu ljudi se istroše. Tako da nije ni čudo da razmišljaju o odlasku. A što se mene tiče, pokušat ču ga raditi što duže mogu. Unatoč napornom radu.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrave

Crna svjetlosti

Oznake: umor, posao


- 18:41 - Komentari (4) - Isprintaj - #

24.11.2018., subota

Preživio prvi tjedan

Evo preživio sam prvi radni tjedan na novom poslu. Posao jest fizički naporan i ponekad dosta monoton, ali ne žalim se. Sretan sam da radim. Sretan sam da sam dobio priliku da se pokušam dokazati na ovom poslu i u ovoj firmi. Jer ga shvaćam kao izazov. Kojeg moram pokušati savladati.

Kao i obično, prvi su dani najteži. Posebno mi je bio prvi dan najteži, jer sam sa velikim strahom došao na posao. Jer ovo je nova radna sredina, novi posao, nove kolege. Ali na kraju taj posao nije tako strašan kako neki pričaju. Ali ipak vrijedan da ga se radi. Ma koliko fizički težak bio. Naravno problemi postoje i javljali su se i bili su. Ali za sada se nekako savladavaju. I vjerujem da će se s vremenom savladati. Istina je da još puno toga moram naučiti i steći neku rutinu. Ali i to će se s vremenom popraviti.
A i već sam doživio i to da je jedna starija radnica dala otkaz. Ne znam razlog, ali nije važno. I koliko sam čuo od jednog radnika, i ovdje koliko god novih radnika došlo, toliko radnika i ode. Tako da nije ni čudo da muče muku sa radnicima u toj firmi.

Sa ovom firmom sam vodio rat oko zapošljavanja skoro desetak godina. I sada sam konačno shvatio zašto su mi konačno pružili priliku, ne mogu pronaći radnike, pa su valjda bili prisiljeni da mi ipak na kraju pruže priliku. Tako da ću si sada morati dati truda da me što duže zadrže i ne daju otkaz. Jer posao mi treba. Računi se sami ne će platiti, a da o ostalom ne pišem.

Ne zamjerite mi što ne spominjem ime ove firme. Naime, nisu mi platili propagandnu poruku. Pa na žalost ne mogu ih spominjati. A ne želim im raditi besplatnu reklamu i propagandu. Kolege na poslu su za sada dobri i ništa bolji ili lošiji od prijašnjih kolega. Ali s vremenom će se i tu sve pokazati koliko se kome može vjerovati.

Toliko od mene večeras, jer umoran sam i odoh polako na počinak.

Lijep pozdrave

Crna svjetlost

Oznake: posao


- 20:33 - Komentari (10) - Isprintaj - #

20.11.2018., utorak

Promijenila se vremena

Evo preživio sam prvi dan na poslu. Nakon što sam jučer konačno dovršio neki liječnički pregled, otišao sam u to poduzeće i potpisao sam ugovor o radu. I danas počeo raditi. Konačno nakon nekoliko mjeseci da ponovo radim. Mada je ugovor na mjesec dana, ne ću se žaliti.

Posao jest fizički naporan i monoton, ali sretan sam da sam dobio priliku da se pokušam dokazati. Dovoljno dokazati da me zadrže što dulje na ovom poslu. Mada je za prvi dan bilo i problema i učenje u snalaženju na poslu, tko je tko, gdje se što nalazi i slični problemi u tome. Ali uspio sam preživjeti. Mada ću još puno toga morati savladati i naučiti, ali vjerujem da će se i to s vremenom posložiti. Ne možeš već prvi dan sve saznati i naučiti. A i steći neku rutinu. Tako da mi slijede dani stjecanja rutine na poslu i oko posla. Ali i to će se posložiti. Glavno je da sam počeo raditi i sretan sam zbog toga.

Da vremena su se promijenila. I koliko sam danas uvidio, ni ovaj poslodavac nema više nema puno izbora oko radnika, jer svi bježe iz ove države, bez obzira na svoju dob. Tako da su počeli primati i radnike nazad koji su ih napustili, a i dob radnika im nije važna. Ali ipak negdje sam čuo da se i dalje poslodavci loše ponašaju prema radnicima. Tako da se i to mora promijeniti. Treba se boriti da se i to promijeni, jer to ponašanje poslodavaca više nije za toleriranje.

Mada moram priznati da sam ovih dana, a i danas, bio dosta nervozan kako će biti na ovom poslu prvi dan. Ali na kraju nije bilo tako strašno. I posao nije toliko strašan. Barem u ovom pogonu gdje sam počeo raditi. I kao i obično, uzalud sam bio nervozan i uznemiren. Samo si sada moram dati truda da ga što bolje radim i da se naviknem i na ovaj posao. Što prije i što bolje. Pa ćemo vidjeti kako će sve ići dalje.

Danas dobiti posao je kao osvojiti jack pot na lutriji. A još ga je teže zadržati. Ali što se hoće i želi, nije teško. Jer lijepo je biti zaposlen. I dobivati svoju plaču, makar nije velika. Ali dobrano i uz puno muka i truda zarađena. I lijep je osjećaj dobivati plaču, ma koliko mala bila.

Toliko od mene večeras, jer umoran sam i odoh polako na počinak.

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: posao


- 21:19 - Komentari (5) - Isprintaj - #

20.06.2018., srijeda

Popustilo, promjena

Na kraju su mi bolovi popustili i zadnja dva dana ih nemam. Tako da na kraju nisam išao doktorici. Ali ću otići prvom prilikom. Prije jedno mjesec dana sam bio na nekoj kontroli štitnjače, i usput sam pričao sa nekom njezinom zamjenom. I rekla je da su mogući takvi bolovi nakon operacije. Jer ipak je žuč izvađena. Ali ipak ću prvom prilikom otići k svojoj doktorici i savjetovati se sa njom, ukoliko se sve to nastavi. Inače uzeo sam do kraja mjeseca slobodne dane. Da se odmorim od sadašnjeg posla. I najvjerojatnije se ne ću vraćati u sadašnju firmu, te ću ići u drugu raditi. Ali sve je to još neslužbeno.

Naime, radim trenutno u skladištu metalske industrije, na zaprimanju gotovih proizvoda. I vjerojatno sam tamo pretjerao. A i prerano otišao raditi jedan takav težak posao. Pa sad valjda ispaštam. A radio sam sa stvarno teškim proizvodima. Znam, znam da nije dobro da mijenjam toliko poslove. Ali sada je u pitanju zdravlje. I ono je najvažnije. I nadam se da će mi u novoj firmi biti bolje. I da fizički mi neće biti težak. Jer radi se o trgovini prehrane i slične robe. A tamo je, mislim, najteža stvar gajba pive ili mineralne vode. Tako da ću pokušati ovako isto riješiti stvar.

Da prerano sam počeo nakon operacije raditi. Ali morao sam nazad na posao. Jer računi od režija se ne će platiti sami od sebe. A da o ostalim stvarima ne pišem. I sami znate kako je sa financijama. Ne moram vam pisati o tome. I svatko od nas se pokušava boriti sa time kako zna i umije. Nisam izbirljiv što se posla tiče i ne želim biti izbirljiv. Ali postoje trenuci u životu kada moraš napraviti promjene što se posla tiče. Ovih dana ponovo ozbiljno razmišljam o pokretanju posla. I da li bi se mi isplatilo ga pokretati. Ali i tome ću dobrano morati još razmisliti, jer nije lako voditi u današnje vrijeme i u ovakvoj propaloj državi jednu manju firmu. Ali o tom potom.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: žučni kamen, posao


- 21:43 - Komentari (2) - Isprintaj - #

29.12.2017., petak

Inventura

Sve se više bliži kraj i ove godine. Sve se više bliži početak nove godine. Mnogi ovih dana rade inventuru ove godine i planove za iduću godinu. I svima njima i vama je bila više manje uspješna godina. Bila je takva kakva je i bila. Za izgubljenim vremenom ne treba žaliti, sadašnjost treba živjeti, a budućnost treba planirati. Tako je to uvijek bili i uvijek će biti.

Meni je ova godina bila takva kakva i jeste. Naporna i bolja nego prijašnja. Napokon sam se zaposlio, konačno, nakon nekoliko godina muke po traženju posla. Nastavila se sa borbom da na vrtu pokušam nešto uzgojiti i dalje ga dovedem u neki red, a završila je sa operacijom žučnog kamenca. Uspio konačno riješiti neke probleme. A novi su se polako javljali. Jednoga se riješiš, a drugi dođe. I tako opet iznova. Ne ću se žaliti, jer nemam se što žaliti. Sretan sam što sam se zaposlio i radio u ova vremena, ma kakva god ona bila i nazvali ih kako god. Bio sam nekoliko puta kod sestre, i ona je sa obitelji bila kod mene. Sestra je bila na operaciji žući, i ja sito. Kao da smo se dogovorili da ove godine oboje imamo problem sa tim žučnim kamencom. Ali Bogu hvala sve je dobro prošlo, kako kod nje, tako i kod mene. I ta neugodnost je iza nas i ostaje u prošlosti samo kao jedno ružno sjećanje, kao jedan ružan san.

Neke velike planove ne planiram za iduću godinu. Neke velike želje nemam za iduću godinu. Samo da mi bude zdravlja, ljubavi i posla. Kako meni, tako i svima u mojoj obitelji. A i svima ostalima koji me okružuju, kako ovdje na blogu, tako i na poslu i privatno. Ne znam da li se isplati uopće planirati što ostvariti u idućoj godini. Samo znam da želim da održim zdravlje u dobrom stanju, da zadržim posao, da mi obitelj bude dobro. A sve ostalo se nadam da će se već nekako nadodati. Samo da ne bude nekih velikih nevolja. I biti će dobro.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti.

Crna svjetlost

Oznake: inventura, posao, Zdravlje


- 21:26 - Komentari (10) - Isprintaj - #

21.08.2017., ponedjeljak

Teško ću uskladiti

Na žalost ovaj tjedan zbog nekih privatnih i poslovnih obaveza ne ću se moći špancirati onoliko koliko bih želio. Ipak, posao i privatne obaveze su mi važnije. I ne ću ih moći uskladiti sa španciranjem. Ali ionako ovogodišnji Špancirfest nije ni približno onom što je bio prijašnjih godina. Pa se ne bih želio žaliti.

Nakon uživanja na godišnjem odmoru, vratio sam se danas na posao. Pa su počele i uobičajene brige, kako na poslu, tako i privatno. Bilo je lijepo koliko god da je kratko trajalo. Ono što je najljepše, kratko traje. I vrijeme je da se vratimo u stvarnost. O poslu ne bih želio pisati, jer volim da posao ostavim na poslu. A kad se maknem od njega, volim se posvetiti svom privatnom životu. I onom što me najviše veseli.

Vrt sam ovaj vikend dosta zapustio zbog španciranja. Pa ću tijekom tjedna pokušati malo nadoknaditi. Koliko ću moći. Prošli tjedan sam ubrao nešto graha na vrtu. Ali kako je bila vrućina i suša, nisam ga puno ubrao, tek toliko da si povratim sjeme i još malo si ga nadopunim. A da li ću ga iduće godine saditi, razmislit ću preko zime. Za sada znam da ću paradajz i tikvice saditi, ali morati ću ih dosta drugačije saditi. Jer sam pogriješio ih gusto saditi. I o tome druge godine. Sada sam u planiranju kako da proširim gredu i što da posadim na ove prazne grede. Da pokušam iskoristiti još ovo malo lijepog vremena vani. A i da na proljeće možda nešto počnem brati.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: posao, vrt


- 20:33 - Komentari (4) - Isprintaj - #

23.07.2017., nedjelja

Knjiga, posao, kiša

Nakon nekoliko tjedna ovo popodne sam dalje malo čitao neku knjigu o bratstvu vampira. Ne pamtim kada sam je zadnji puta čitao, ali bilo je negdje prije mjesec dana. I ponovo shvatio koliko mi nedostaje čitanje knjiga i koliko uživam u čitanju dobrih knjiga i romana. I koliko je to lijepa i predivna aktivnost. Ali na žalost zadnjih tjedna nisam baš imao prilike da čitam, dijelom zbog posla i napetosti koje taj posao donosi, te obaveza i briga na vrtu, a o ostalome da ne pišem. Ali vjerujem, nadam se da dolaskom jesenskih i zimskih dana ću se vratiti i čitanju, jer tada možda ne će biti toliko briga oko nekih životnih problema koji me zaokupljaju ovih dana.

Bliži se kraj mjeseca srpnja, a time i ponovo briga i uznemirenost oko toga da li će mi se produžiti ugovor u sadašnjoj firmi ili idem na i ja u najbolju firmu u Lijepoj našoj, a to je burza rada. Pa će opet biti napetosti idućih dana oko toga. A i da li će konačno plača biti idući tjedan ili ne. Jer mjesec polako ide kraju, a o plači ni glasa. I pitam se kako ostati normalan u ovakvim situacijama? Kada svaki mjesec moraš strepiti da li ćeš dobiti plaču ili ne, da li ćeš dobiti produženje ugovora ili ne? Pa onda nije ni čudo da sam opet sav rastreseni. I ova situacije stvarno nije dobra i nikako da je promijenim. Ali morati će se nekako, jer druge nema.

Danas na žalost nisam išao na vrt, ne zato što je nedjelja, nego što cijelo popodne očekujem da će pasti ta dugo očekivana kiša. Koja nikako da padne, upravo dok pišem ovaj post slušam kako grmi vani i pogledavam kroz prozor i pitam se hoće li se složiti vrijeme pa da padne kiša konačno ili ne? Jer sve vapi za kišom, gdje god dođem i prođem vidim da sve vapi za dobrom kišom. A kad će biti i da li će biti vidjet ćemo.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: knjiga, posao, kiša


- 18:52 - Komentari (7) - Isprintaj - #

28.06.2017., srijeda

Neki grmovi

Pomalo sam bez inspiracije za pisanje današnjeg posta. Ali valjda ću uspjeti napisati nekoliko redaka, tek toliko da se javim. Zadnjih dana nisam baš najbolje. Ne znam je li to zbog ovog ludog vremena vani ili zbog nečeg drugog. Ili je u pitanju stres zbog posla. Jer ovaj tjedan opet sam na iglama, jer mi ističe ugovor, pa ne znam hoće li mi ga produžiti ili ne. Pa nije ni čudo da sam nekako loše. A i sve više ljudi bježi iz ove firme, pa nas je sve manje i manje od radnika. Pa pomalo nekako pusto izgleda u pogonu. Ali dosta o poslu, neka on ostane tamo gdje i jeste, jer posao volim ostaviti na poslu.

Na donjim fotografijama koje ću pokušati prikazati u ovom postu su dva grma neke divlje ruže ili što li već. Ove godine im pokušavam odrediti prve oblike. Koje ne znam kako će izgledati, kada ih dovršim. Ali vjerujem da ću uspjeti naći neki oblik na kraju. Ovih dana nisam se na žalost baš trgnuo od posla na vrtu, jer kako sam već pisao nisam baš najbolje zadnjih dana. Ali barem mi kiša pomaže oko zalijevanja vrta. Tako da ne moram se oko toga mučiti, dok se ne oporavim.Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: grm, posao


- 20:29 - Komentari (5) - Isprintaj - #

28.05.2017., nedjelja

Nervoza oko ugovora

Da, slažem se da mi za osnovni alat ne treba neka ogromna kućica na vrtu, ali mora biti dovoljno prostrana da u nju stane i neka kosilica, a i još neki alat koji si moram nabaviti. Već pomalo imam u vidu kućicu koju bi si kupio. I to neku od onih jeftinijih koju prodaju u Bauhausu. I nadam se da ću je jednog dana moći krenuti u nabavku jedne od tih kućica. Samo prije moram riješiti pitanje posla.

A što se tiče posla, nadam se da će mi produžiti ugovor u sadašnjoj firmi. Mada ne gajim baš nadu. Ali ako mi i ponude neki novi ugovor, potpisat ću ga, jer posao mi treba kao i svima ostalima. I vjerovat ću da ću ostati u toj firmi još koji mjesec, tek kada mi ponude novi posao. Ali što god da bude, molbe ću i dalje slati. Dok mi se ne pruži neke prilika za posao u drugoj firmi. Jer ovdje mi nema smisla ostati. Ali ostalo je upitno. Plaču za mjesec travanj sam dobio tek prekjučer. Na čemu sam presretan. A o ostalom ne ću pisati, jer nije vrijedno da o tome pišem. Ali samo ću toliko napisati da zbog tih razloga i bježim iz te firme. Kao i ostali radnici, koji sve više polako bježe iz te firme.

Jučer sam objavio neku pjesmu, koju sam ja napisao prije nekoliko godina. Kada sam bio u nekoj fazi pokušaja pisanja pjesama. Iskreno ne znam što bih pisao o toj pjesmi, a i o ostalim pjesmama. Nije neka vrhunska pjesma, ali se nadam da je bar neki pokušaj pisanja pjesama. A i još ću možda pokušati objaviti neku od tih pjesama koje sam napisao. A koliko su dobre, procijeniti čete sami. A i prije nekoliko godina sam počeo pisati neke priče, koje su još u fazi stvaranja. Jer me je inspiracija dosta napustila. Ali se nadam da ću ih uspjeti jednog dana ponovo početi pisati dalje i uspjeti ih dovršiti. Ali to je druga priča.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: pjesme u prozi, vrt, posao


- 17:29 - Komentari (5) - Isprintaj - #

25.05.2017., četvrtak

Tko želi, taj i nađe

Ovih dana me je kiša stvarno poslužila i lijepo je zalila zemlju u vrtu. Kao i cijeli kraj, kako u samom Varaždinu, tako i u okolici. Ali i napravila pomalo sparinu sa kojom se moramo nositi. Ali preživjeti ćemo nekako. Ali pri tome je dosta dala ta ista kiša i poticaj rastu tom korovu, kojeg skoro ne stignem čupati van, koliko brzo raste. Taj korov je prokletstvo svakog vrtlara. I sa kojim se moramo stalno boriti da se ne širi toliko. Ali što ćemo, ako želimo koliko toliko uredan vrt, onda se moramo uhvatiti borbe sa tim korovom. I ovaj tjedan ništa drugo nisam radio, osim što sam čupao taj korov i kosio travu. I tome nikad kraja.aja.

Pravo je čudo da sam vrt uspio dovesti u ovo stanje u kojem i jeste, s obzirom koliko alata imam, i kakav je bio prije dvije godine. Ali ne predajem se. Jer druge mi nema. A ono malo vrtnog alata sa kojim radim je posuđeni od bake, sa kojom me dijeli ograda. Na žalost, moram ga posuđivati od nje, jer još nisam stvorio uvjete da si ga nabavim. Jedna od stvari koju bih morao riješiti jest da si nekako napravim neku kućicu na vrtu u kojem bih mogao si držati taj alat. A te kućice su papreno skupe. A da ne pišem i o alatu. Ali onaj koji ima volju za vrtom i uzgajanjem, naći će načina da dođe do svega toga. Pa tako ću i ja već naći načina da dođem do svega toga. A dotle ću se morati snaći nekako u održavanju vrta u ovakvim uvjetima kakve imam.

Ali prije toga moram vidjeti što će biti sa ovim sadašnjim poslom. Jer ugovor mi ističe krajem svibnja. A do zadnjeg trenutka ne ću znati da li ću ostati ili ne. Tako da sam iznova počeo da šaljem molbe, sa nadom da ću uspjeti se negdje izboriti za neki razgovor za posao, i možda kroz njega za novi posao u toj firmi. Ne ću se žaliti na ovaj sadašnji posao, dobar je i lijep taj posao. I vrijedno ga je raditi, ali problem je u organizaciji rada, te nekim međuljudskim odnosima, a da o isplati plača ne pišem. Još uvijek nisam dobio plaču za mjesec travanj, a već je skoro kraj mjeseca svibnja. Tako da ne znam u čemu je problem oko toga. Samo znam da se moram maknuti iz te firme nekako, jer ovako više ne može da ide. Ali kako sam već napisao malo prije, onaj tko želi nešto, taj će i naći načina da to i ostvari nekako.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: korov, posao, vrt


- 20:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

22.05.2017., ponedjeljak

Prisilni odmor

O jučerašnjim lokalnim izborima u Lijepoj našoj ne želim puno pisati. Ma koliko god da su važni, uvijek se pojavljuju jedni te isti ljudi, koji ionako puno toga ne naprave za svog mandata. Pa, nemaš puno koga birati. Nikako da se maknemo od tih istih ljudi. Koji su se priljepili za te neke dužnosti kao neko tvrdo ljepilo koje nikako da odlijepiš od tih dužnosti. Pa više ne vidim koji je smisao ovih i onih izbora.

A što se tiče posla, opet sam na prisilnom odmoru ili čekanju ili kako da već to nazovem. Jer više ne znam kako sve to nazvati. Ali znam da se moram maknuti iz te firme, jer ovo je stvarno postalo napeto i neizdrživo. Tako da mi je jedina opcija pobjeći iz ove firme što prije. Nisam od onih ljudi koji će pobjeći nekamo u bijeli svijet trbuhom za kruhom, mada bi bilo dobro da o tome razmislim. Ali ću rado razmisliti o nekoj suradnji sa nekom inozemnom firmom o radu ovdje. Naravno ako još ima ta neka firma koja je spremna da se pojavi ovdje u Lijepoj našoj. Jer koliko vidim, sve firme pobjegnu glavom bez obzira kada vide kakav teror ovdje vlada od naše vlasti. Tako da polako tražim posao negdje drugdje, sa nadom da ću uspjeti nekako naći načina da odem na razgovor za taj posao o dobijem taj posao.

A na vrtu se radovi nastavljaju polako dalje. Unatoč nedostatku alata, pravo je čudo da išta postižem. Došlo je vrijeme da na ružama ocvale cvijetove odrežem, što sam danas i uspio, sa nadom da ću uskoro uživati u novim predivnim cvijetovima ruža. Koje su se polako oporavile od godina zanemarivanja, ali još će trebati puno truda oko nekih ruža, koje se sporo oporavljaju. Jer su dosta propale, ali ipak se nadam da ču ih uspjeti nekako spasiti. Konačno sam uspio i posaditi malo graha za probu. Nadam se da nije onaj čarobni grah, koji će izrasti nebu pod oblake. Mada ne bih imao ništa protiv da i meni izraste jedan takav grah, pa da odem do tog jednog diva kojem bih posudio neko zlatno jaje ili o čemu se već radi. Kao u onoj bajci o čarobnom grahu. Šalu na stranu, ali ipak upornim radom nadam se da ću na tom vrtu uspjeti nešto uzgojiti, što će mi pomoći u svakodnevnom životu.

A da ne pričam i pišem o onom predivnom umoru nakon rada u vrtu, koji se javlja nakon što si dva ili više sati proveo u napornom radu u vrtu. Taj osjećaj je riječima neopisiv. A tek uživanje u mirisima zemlje, trave i ostalog bilja o kojem se brineš i pokušavaš uzgojiti. Moram priznati da mi je nedostajao taj rad i ti mirisi vrta koji se javljaju kada se baviš tim hobijem ili kako već to nazvati. A tek kako te zna opustiti taj rad u vrtu i odvući te od svakodnevnih briga koje te muče.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: vrt, umor, posao


- 19:44 - Komentari (5) - Isprintaj - #

09.05.2017., utorak

Nećakinje, biljke i posao

Da, bili su to predivni trenuci na prvoj pričesti mojih nećakinja. I tada sam uvidio još jednom koliko je lijepo imati ta dva anđela za nećakinje. Da, predivne su one djevojčice. I volim biti u njihovom društvu. I slažem se da moram biti dobar prema njima, jer kao djeca su osjetljiva. I za poklon sam im odnio nekoliko knjiga o životinjama i prirodi. I to su tako oduševljeno gledale, da vam ne mogu opisati. Mada su im i ostali darovi bili dragi. Poklonio sam im knjige jer želja mi je da kroz te knjige nekako pokušam usaditi želju da čitaju i počnu čitati knjige, a koliko ću uspjeti, vidjeti ćemo.
A i sa biljkama isto treba lijepo, i trudim se prema njima biti što bolji. Nekako sam se u zadnje vrijeme odlučio za to ljekovito bilje i polako sam ih počeo nabavljati. Danas sam si nabavio metvicu, a prije nekoliko dana i ružmarin. Jer želja mi je da se pokušam malo baviti tim ljekoviti biljem. Ispočetka za vlastite potrebe, a kasnije ćemo još vidjeti. Za sada ih držim kod kuće, jer su još premale da bih ih sadio u vrt, a i želja mi je da malo proučim kroz ovaj način njihov uzgoj. A s vremenom ću ih pokušati prenijeti u vrt, i polako povećavati uzgoj, jer sam još uvijek nov u tome. I treba mi neko praktično iskustvo. A kuda će me to odvesti, vidjet ću s vremenom. Nadam se prema nekom ozbiljnijem uzgoju ljekovitom bilju.
Da, trebam imati neki rezervni plan što se tiče posla. Zapravo sve ovo što pokušavam u zadnje vrijeme su neki koraci prema svom poslu kojeg jednog dana želim pokrenuti. I taj početak uzgoja nekih biljaka u vrtu, a i učenje novih tehnologija i slično je zapravo možda početak nekog vlastitog posla. Jer vidim da mi nema baš puno smisla da se hrvam u drugim firmama za male novce, a da o međuljudskim odnosima i ostalom ne pričam i pišem. Znam da i to nije lako, i da tu ima puno briga i problema u današnje vrijeme, ali nastojim da se o tome toliko ne opterećujem. Ali još ne znam kolike su te brige i problemi. Nadam se da ne će biti preveliki. Ali dosta o svemu tome, idem na počinak.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: Melisa, metvica, posao


- 22:05 - Komentari (3) - Isprintaj - #

28.04.2017., petak

Radnička kiša

Nakon dugo vremena, stvarno dugo vremena, da se više ne znam kada je to zadnji puta bilo, danas sam doživio radničku kišu. Tako ja zovem kišu po kojoj ideš kući, a nemaš kišobran sa sobom i onda zbog toga pokisneš. Tako sam i danas nakon posla, na povratku kući doživio tu radničku kišu, jer sam se ipak nadao da kiše ne će biti tada. Ali kao i obično, prevario sam se. Ali ništa zato, ne će mi to biti ni prvi ni zadnji puta u životu. A i to je dio života i odlaska na posao i dolaska kući sa posla. Pa se ne isplati živcirati zbog toga.
A što se pak posla tiče, i dalje je tako kako i jeste. Jedan kolega je dao otkaz, jer je izgleda da si je našao novi posao. Nadam se da će mu biti bolje tamo. A drugi je kolega dobio otkaz, i kao razlog otkaza naveli da više nema posla toliko da ga zadrže na poslu. A kako izgleda da će i još jedan radnik dobiti otkaz, ne znam zbog čega, ali sumnjam razlog. Tako da su otkazi počeli da se događaju. Iz razno raznih razloga. Ali što god da je, nadam se da ga ja ne ću dobiti tako skoro. Jer ma koji god razlog bio, posao mi treba. A novi posao je teško naći. Ali onaj koji je željan rada i posla, taj će i pronaći neki posao. Te se i ja nadam da ću nekako si uspjeti pronaći neki drugi posao, ukoliko ovaj sadašnji zapne. A u međuvremenu sam ovaj tjedan naučio raditi nešto novo. Naime, pokazali mi kako da radim neki dio za neki stolac. I nakon prvih nekoliko loše izrađenih, polako sam počeo da sve bolje radim. Barem se ja tako mislim i nadam se. I da sam nastavio to raditi, možda bi s vremenom ih bolje počeo raditi. Ali na žalost, morao sam preći na drugi posao. Jer on je važniji. Tako da mi ne prođe tjedan, a da mi nešto novo ne pokažu kako da radim i pokušam raditi i steknem neku novu praksu.
Na žalost ovaj tjedan sam se malo osjećao loše, pa nisam bio u stanju da vas posjećujem na vašim blogovima koliko sam htio. Ali ipak vas pratim i čitam, mada nisam ostavio komentar. Jer ponekad nisam bio u stanju da vas komentiram. Stog mi ne zamjerite na tome.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: kiša, posao


- 20:57 - Komentari (8) - Isprintaj - #

19.04.2017., srijeda

Vračanje u normalu 2. dio

Nadam se da su bili dobri moji zadnji postovi. Nije mi bila želja da ovim putem ikome držim prodike o obitelji i vjeri. Već sam pisao onako kako sam se osjećao u tom trenutku i što sam mislio o tim temama. I iznosio svoje mišljenje. Izgleda da mi u zadnje vrijeme sve više je na cijeni obitelj. Dijelom što sam je izgubio kroz smrt svojih roditelja i malog nećaka. A i što još nisam osnovao svoju obitelj, za kojom jako čeznem. I koju bih volio imati. Ali znam da je ovako ne ću osnovati. Samo odlazeći na posao i kući s posla i u neku nabavu. Previše sam se zatvorio u sebe i svoj stan. Možda dijelom jer sam zadnjih godina doživio neka razočarenja u neke ljude. I zbog kojih pomalo ne vjerujem više u neke stvari. A što ću sad, za time više ne treba žaliti. I morao bih naći neki novi put. Jer drugačije ne ide. Nastaviti živjeti i pronaći neko svoje novo mjesto u ovom svijetu.
Nakon boravka ovog produženog vikenda sa svojom sestrom i njezinom obitelji, polako se vraćam u neku normalu. Sam umoran i iscrpljen sa druženjem sa mojim dragim nećakinjama jedva čekam idući vikend da se odmorim od svega. Jer jučer sam se vratio na posao, na kojem su počela neka nova uzbuđenja i brige i koje ne znam kako će se završiti. Nadam se dobrom završetku. Ali što god da je, ipak ću morati razmisliti o nekom drugom poslu u drugoj firmi. Ali o tome ću morati dobro razmisliti. A i zbog lošeg vremena ne mogu se posvetiti vrtu onako koliko želim. Ali doći će i ljepše vrijeme, pa ću se i njemu moći posvetiti koliko i kako želim.
A u međuvremenu pokušavam da si instaliram neki novi program na svoj kompjuter. Ali mi baš ne ide sve to. Pa sam dosta ljut zbog toga. Ali nadam se da ću i na to uspjeti naći neko rješenje. Jer stvarno bih volio da uspijem u tome.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: posao, obitelj


- 18:54 - Komentari (7) - Isprintaj - #

10.03.2017., petak

Sretan si što imaš posao

Da, na žalost nisam mogao birati poslove u prošlosti. I bio sam sretan što sam uopće dobio posao. A i za sadašnji posao sam sretan što sam ga dobio i imam priliku da radim negdje i zaradim neke novce za životne potrebe. Danas je an žalost takvo vrijeme da ne možeš birati posao i poslove koje želiš raditi. već zgrabiti prvi posao koji ti se ponudi. Makar je izvan tvojih kvalifikacija. A i sposobnosti ponekad. Pa čak i za minimalac, samo da preživiš i životariš. Jer račune moraš platiti, a i jesti i obući se. Ovaj sadašnji posao je jedan od boljih koji sam do sada radio. Radim trenutno u nekoj proizvodnji namještaja, gdje sa nekim kolegama obrađujem neke drvene ploče od iverice za nekakav namještaj. Jeste naporan posao, a i ponekad monoton, ali ipak vrijedan da se radi.
Inače, završio sam školu za prodavača, a naknadno i tečajeve za operatera na računalu i web i grafički dizajn. Ako prodavač sam imao prilike da radim u nekim trgovinama koje su prodavale centralno grijanje, a i pločice i ostalu kupaonsku opremu, pa čak i bicikl prodavao, a i u nekoj željezari. Ali nakon toga nekako mi se nije baš posrečilo raditi u trgovini. Pa sam se prebacio na proizvodnju. A kao web i grafički dizajner nisam nikad imao prilike raditi. tako da sam već dosta tih stvari zaboravio raditi. Ali se nadam da ću jednog dana i tu neku priliku dobiti. Ali sudbina te puno ne pita, pa nikad ne znaš kud te može odvesti. Mada bih volio se i u tom poslu okušati.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: posao, sretan, proizvodnja


- 18:41 - Komentari (7) - Isprintaj - #

07.03.2017., utorak

Svaki posao je vrijedan truda

Da, bio je to užasan posao sa sortiranjem smeća. I sa užasom se prisjećam tog posla. Na žalost, taj poslodavac nije nam pružio adekvatne uvjete za rad, pa nije ni čudo da sam bio toliko na bolovanju. A i što nije prošao tjedan a da mu netko nije bio na bolovanju. I još se zgražao što smo toliko bili na bolovanju i što ljudi nisu se trgali za taj posao. A dao nam je obične radničke rukavice i neke maske za usta i nos da sa njima radimo. Te to govori kakav je bio kao čovjek i poslodavac. I što je nakon nepunih godinu dana propao. A država mu nije mogla staviti soli na rep, jer je uvijek našao neku rupu u zakonu. I onda nije ni čudo što nam je država u takvoj banani.
A sadašnji posao je malo bolji, mada i tu ima dosta prljavštine i inih stvari. Ali nije barem toliko smrdljiv i odvratan kao ovaj sa smećem. I nastojati ću ga raditi što najbolje mogu i umijem. I ne bojim ga se raditi. Naravno, svaki posao kojeg nastojiš raditi najbolje što možeš je dobar posao. I taj svaki posao je onda vrijedan truda raditi. i ako ga radiš što poštenije možeš, a i savjesnije što možeš, onda ga se i ne moraš sramiti. Ma kakav taj posao bio.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: vrijedan. trud, posao


- 20:02 - Komentari (6) - Isprintaj - #

24.02.2017., petak

Promijene

Ovaj tjedan mi je bio pomalo buran. Nakon što sam početkom mjeseca uspio konačno nakon nekih tri godine riješiti jedan problem, ovaj tjedan pojavio mi se ovaj tjedan novi problem, kojeg ne znam da li ću uspjeti riješiti tako lako. Ali nadam se da ću uspjeti nekako i njega riješiti. Jedan problem riješiš, novi se pojavi. Umjesto da idem u nekim problemima naprijed, ja kao da stojim na mjestu i nikako da se pomaknem sa njega. Ali ipak se krećem polako prema naprijed. I imam dojam da se u životu nekako vračam u neku normalu.
Na poslu sam premješteni na novo radno mjesto u neki drugi dio proizvodnje. Baš kada sam se navikao raditi sa ovim kolegama i u nekim poslovima savladavati raditi te poslove, premjeste me na neke nove poslove. I sada sve opet moram iznova učiti. Ali ne ću se žaliti, jer sretan sam da imam posao i da je prva plača ove godine konačno sjela. Pa se nešto lakše diše ovih dana. Ali kako mjesec ide kraju, sve sam napetiji da li ću dobiti produljenje ugovora. Jer ističe krajem ovog mjeseca. Ali saznati ću idućih dana da li će se i to riješiti. A moram napisati da je užitak dobiti ponovo plaču nakon nekoliko mjeseci u kojima nisi je dobivao. I to je onaj predivan osjećaj kojeg ne možeš riječima opisati.
Vidim da sam ovaj tjedan zadnji post objavio u ponedjeljak. Pa sam konačno nakon napornog tjedna i burnog tjedna uhvatio malo vremena da se ovim pisanim riječima pokušam malo opustiti. Jer pisana riječ mi puno znači. Bilo da je pročitam u nekoj knjizi ili da je napišem. Zadnjih godina sam postao ovisnik o pisanoj riječi i gotovo više ne mogu bez nje. Ne mogu da podnesem da mi dan prođe, a da barem nekoliko stranica pisane riječi pročitam. Ili da nekoliko rečenica napišem. Još uvijek čitam neki krimi roman i nadam se da ću ovaj vikend konačno uspjeti pročitati. I konačno saznati krivca za ovaj splet napada i ubojstva. Nekako ovaj krimi roman mi je najlošiji koji sam čitao do sada. A što ću, ne mogu svaki puta naletjeti na dobar krimi roman.
Kako sam pisao u prijašnjim postovima, lijepo vrijeme se polako bliži. Tako i polako razmatram što sve želim raditi na vrtu. Ali ne treba se žuriti, jer ipak vrt se ne može odmah preko noći dovesti u red, već za to treba godine i godine brige oko njega. Te samo treba strpljenja i upornosti u njegovom uređenju i brizi. A u međuvremenu ponovo razmišljam da se počnem baviti uzgojem palmi. Još uvijek imam kod kuće nekoliko palmi. I jedna od njih polako napreduje. I već je postala prava ljepotica. A ostale se još nešto dure. Ali pokušati ću ih ove godine dovesti u neki red. Samo se treba još strpjeti da vani vrijeme se proljepša, pa da ih pokušam dovesti u neki red. A i da si pokušam posaditi još nekoliko, sa nadom da će ove nove mi bolje uspijevati.

Toliko od mene u ovom postu. Čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: knjiga, posao, plaža


- 19:35 - Komentari (7) - Isprintaj - #

25.01.2017., srijeda

Ide nekako posao

Polako sve više ulazim u ovaj posao. I polako stvaram neku rutinu oko odlaska na posao i privatnih obaveza. Da, i ja se nadam da kad mi sjedne prva plača zaboraviti na ovu hladnoću. Koja je stvarno užasna. I nije mi tako hladno u tom pogonu kao vani, mada se osjeća hladnoća i u njemu. Ali s vremena na vrijeme odeš raditi u topliji dio pogona, pa se sve to nekako lakše izdrži. A i dosta se moram kretati, pa me i to grije. A i sa kolegama na poslu se sve više polako upoznaješ, pa se nekako izdrži ta jutarnja smjena. I kako izgleda samo ću jutarnju smjenu raditi, što mi pomalo odgovara. Jer ostatak dana mogu se posvetiti nekim drugim stvarima u životu. I ja sam sretan što sam dobio posao i nadam se da mi je i Bog pomogao, jer već je bio i red da počnem nešto raditi i svoju plaču si zaraditi. Jer ovo stanje bez posla mi je postalo neizdrživo da riječima ne mogu opisati. Onaj tko to ne proba, ne može da vjeruje. Tako da sam sretan na ovoj prilici, za koju se moram boriti. Jer tko zna da li ću uskoro dobiti neku drugu priliku. A i na kolege se ne mogu požaliti, jer mi savjetima pomažu i za koje se moram potruditi da ih primijenim. Mada ih je sve teško još poloviti, ali se nadam da ću s vremenom i te savjete prihvatiti i sve više ih primijeniti ih u praksi. Na samu vrstu posla se ne mogu požaliti, jer nije kompliciran. Mada tako izgleda ispočetka, ali čim uhvatiš grif kako ga raditi onda uvidiš da je sasvim lagan i jednostavan. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: hladnoća, posao


- 19:47 - Komentari (4) - Isprintaj - #

20.01.2017., petak

Iznenadna prilika

Ovih dana doživljavam jedno novo iskustvo i priliku da se dokažem. U srijedu oko podneva me pozvao neki gospodin iz neke firme na neki razgovor za posao. I jučer sam išao u tu firmu da obavim taj razgovor za posao, jer nisam od onih koji samo šalju molbe i mole Boga da taj posao ne dobiju. Već sam voljan da radim i kroz te izazove koje taj posao donosi pokušam nešto ostvariti i postići. Makar mnogi ti poslovi nisu spektakularni, ali su ipak vrijedni truda da se rade i kroz te poslove pokuša nešto ostvariti i postići. Ali vratimo se tom razgovoru za posao, koji je prolazio kao i većina njih, vidio sam na licu tog gospodina da se nekako dvoji oko nečeg, a i kroz neka pitanja da se ima neke dileme. I na kraju se pokazuje to da se je odlučio mi pružiti šansu i odveo me jdnom sojem kolegi sa kojim sam se dogovorio još neke detalje. I kada sam to čuo, pomalo sam doživio šok, jer se nisam nadao da će mi odmah netko tako brzo pružiti šansu da se pokažem i da pokušam dobiti i zadržati posao. I trebalo mi je dosta vremena da se oporavim od tog iznenađenja i da prikupim neke dokumente i pripremim radnu odjeću, da danas odem na posao pokušati se dokazati na tom poslu da ga što duže zadržim. Jer posao mi treba, posla sam željan, a i samog rada željan, jer biti bez posla je nešto najteže i jedna od najgorih stvari koja čovjeka može zadesiti. Znam da ima i gorih stvari od gubitka posla i biti bez posla, ali ipak je teško biti bez posla. I to čovjeka zna izluditi. Mada još nije sve službeno, jer ugovor još nije potpisan i time još nije službeno, ali ipak je lijepo da ti tako netko dade priliku da radim nešto. A kako će biti, još ne znam. Ali znam da mi slijede naporni dani i tjedni na poslu, jer posao je fizički naporan, ali sve se da nekako izdržati kad znaš da imaš mogućnost da radiš i priliku dobiti neku plaču. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: posao, prilika, rad


- 17:35 - Komentari (12) - Isprintaj - #

10.01.2017., utorak

Prvi intervju za posao ove godine

Danas sam imao prvi razgovor za posao u ovoj godini. Radi se o nekoj firmi iz Istre koja traži sezonske radnike prodavače. Mada bi se navodno počelo raditi negdje u četvrtom mjesecu, ipak se nadam da ću se uspjeti zaposliti u nekoj varaždinskoj firmi prije tog četvrtog mjeseca. Nisam protiv sezonskog rada na moru, ali svake godine čujem sve više loših iskustva od ljudi koji su bili sezonski radnici na moru. Mada ima i dobrih iskustva, ipak radije dajem prednost u bližoj okolici zbog nekih drugih problema koji me muče. A i ove gospođe sa kojima sam pričao o tom poslu nekako mi baš nisu ostavile neki dobar dojam o tom poslu. Tako da se moja potraga za poslom dalje nastavlja, jer ipak već sada mi treba neki posao. A ne tek negdje za nekoliko mjeseci. Te se nadam da će mi se uskoro posrećiti po tom pitanju uskoro. Molbe se šalju i dalje, oglasnici pretražuju, pa se nadam da će se mi se uskoro posrećiti. Ovih dana malo proučavam neku web stranicu koja se bavi poslovnim kontaktima, kako je koristiti. Mada još ne znam da li će mi to išta pomoći, ali vrijedi pokušati iskoristiti i tu web stranicu, sa nadom da će mi neki kontakt pomoći oko posla. Znanje samo može koristiti i treba učiti što više. Čak zadnjih dana razmišljam ponovo o nekom vlastitom poslu, i u potrazi sam za mnogim informacijama. Ali što god odlučio o tom pokretanju svog posla, morati ću dobro razmisliti o tome i informirati se. Jer ipak nije se lako upustiti u poduzetničke vode. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: intervju, posao, karijera


- 15:41 - Komentari (5) - Isprintaj - #

19.12.2016., ponedjeljak

Intervju obavljen

Sav nervozan i uzbuđen jutros malo poslije 8 sati sam otišao do te jedne firme na intervju za posao. I kako baš nemam auto sa kojim bih išao do tamo, morao sam pješke ići. I za to mi je trebalo oko 40 minuta. Jer je firma smještena malo izvan grada, ali ipak sam uspio nekako doći unatoč rosulji koja se je ledila pri dodiru sa tlom. Te sam morao malo čekati jer direktoru je iskrsnuo neki problem. Mada sam imao zakazani termin. Naime, izgleda da se je nekom radniku dogodila nezgoda na ulazu u firmu zbog te poledice, pa su mu morali priskočiti u pomoć. Navodno se zbog te poledice poskliznuo i pao. Što me je još dodatno uznemirilo jer se je i meni u par navrata malo poslkliznulo. Ali sam uspio doći do te firme i nazad kući bez problema. Jer baš sada mi ne bi trebao neki prijelom kosti ili slično. I tako unatoč problemima uspio sam obaviti razgovor koji zbog tih problema nije baš bio najbolji. Te se nadam da sam uspio ostaviti koliko toliko dobar dojam da me pozovu u drugi krug razgovora. A radi se o poslu na nekoj proizvodnoj liniji koju su si nedavno nabavili i sada trebaju još neke radnike. I pristao bih raditi u toj firmi, samo da dobijem taj posao, sa nadom da će me nakon probnog roka i zadržati i da ću se snaći raditi u toj novoj radnoj sredini. I navodno bi me u idućih dva do tri tjedna nazvali da dođem na drugi intervju ili na probni rok. Nisam u toj strci zapamtio baš što je u pitanju, ali što god da bude, pa ako me i pozovu da dođem raditi prihvatio bih, samo da konačno počnem raditi. Jer ova nezaposlenost me sve više ubija, a i troškovi života sve više stišću. Evo, nadam se da sam pisao ove retke razumno, jer sam i dalje sav još uznemireni tim nekim događajima. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: intervju, posao, karijera


- 13:22 - Komentari (8) - Isprintaj - #

12.12.2016., ponedjeljak

Sud, intervju i volontiranje

Nakon što sam se ujutro hrvao na sudu oko problema sa krivo zabilježenom granicom nekog komada zemlje od strane nekog geodete i koja glasi na jednog člana moje obitelji. I nakon što sam obavio jedan razgovor za posao, popodne sam proveo u ugodnom društvu sa volonterima socijalne samoposluge, u slaganju namirnica koje su sakupljali drugi volonteri u subotu u nekim trgovačkim centrima. Jer ovo hrvanje na sudu zbog jedne greške nekog nesposobnog geodete me je iscrpilo, da sam bio sav umoran od toga. Jednostavno ne mogu vjerovati da zbog tog geodete moramo svakih nekoliko mjeseci ići na sud da se sve to ispravi u sudskim knjigama. Ne samo moja obitelj, već i vlasnici susjednih parcela zemlje. I umjesto da se posvetimo svojim problemima, mi se moramo gnjaviti sa time. To je za ne vjerovati, i naravno da nam je država u takvim problemima, kada pojedinci u državnoj upravi ne rade svoj posao kako treba. I nadam se da je sada nakon ovog rješenja problema mir po tom pitanju, jer sve dalje bi bilo previše. A što se tiče razgovora za posao, drago mi je da sam ga obavio, jer to je znak da ipak postoji šansa da se negdje zaposlim, samo trebam biti uporan u slanju molbi i odlasku na intervjue. Te da ipak neke firme pokazuju interes za mene, i to mi je samo ohrabrenje da i dalje budem uporan u traženju i slanju molbi, jer pitanje je vremena kada će mi se zalomiti (pozitivno) neki posao ponovo. A u dok ne pronađem novi posao i rješavanju ostalih životnih problema nastojat ću koliko mogu da pomognem u radu socijalne samoposluge, jednim dijelom jer je to predivna humana gesta, a drugim djelom jer se tamo pojavljuju divni ljudi koji svojim radom i veseljem pomažu onima kojima je potrebno. Sa nadom da će u buduće biti sve manje ljudi kojima je potrebna takva vrsta pomoći. Volim odlaziti ponedjeljkom u samoposlugu, jer dolaze i mladi ljudi, i zbog njih se osjećam ljepše i bolje, jer ipak tim volontiranjem tamo pokazuju i svoju ljepšu i bolju stranu svoje mladosti. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: sud, volontiranje, intervju, posao


- 19:21 - Komentari (6) - Isprintaj - #

08.11.2016., utorak

Tečajevi, molbe i ribice

Da, ima nekih dobrih tečajeva za dokvalifikaciju, ali nema novaca za njih. Neki su povoljni, neki nisu. Sve zavisi za što se želiš do-kvalificirati. Ja sam prije jedno 10 godina sam završio neke tečajeve za operatera na računalu i nakon toga još neke naprednije tečajeve, ali mi nisu puno pomogli u dobivanju posla. Jer poslodavci uvijek nađu neki razlog da me ni s time ne zaposle. A i razmišljam da još pokušam završiti neke tečajeve, ali moram naći nekako novaca da ih si mogu priuštiti. Jer nisu baš tako jeftini. Ali se nadam da ću ih nekako uspjeti nabaviti, pa da završim još neke tečajeve koje bi volio da završim. I naravno koji se upisuju u radnu knjigu. A što se traženje posla tiče, da stvarno se trudim slati svugdje molbe. Naravno, ne javljam se na poslove poput knjigovodstva ili komercijale, kada nemam blage veze u tom poslu. A i većina poslodavaca traže radno iskustvo od dvije ili više godina, a ja to nemam. Nije da ne bih želio raditi te poslove, ali stvarno nemam pojma kako se rade ti poslovi. Pa sam prisiljeni da takve natječaje izbjegavam. Da se ne dovedem u neugodnu situaciju. Ali poslovi u skladištu, trgovini, radnik u proizvodnji i na liniji mogao bih raditi, jer već u nekim tim stvarima imam nekog iskustva. A i u još nekim poslovima. Pa se i na takve poslove javljam. Priznajem da sam možda ograničeni u takvom stavu, i zbog toga teško dolazim do posla, ali stvarno ne znam kako da uspijem u nekom poslu kojeg ne znam raditi. Ali se barem trudim slati na te neke natječaje za posao u kojem bih znao raditi. Ne prođe tjedan a da ne pošaljem nekoliko molbi. A što se tiče ribica, akvarija, prehrani ribica i opremi, naravno da ću pisati o tome, ne bojite se. A i o još nekim temama. Samo nikako da se zbog tih nekih obaveza koje mi stalno iskrsnu ne planirano, konačno ozbiljnije krenem u pisanje postova o tome. A i nisam još neki stručnjak u tom području, već neki početnik, pa nekako nemam nekog osobitog iskustva. Ali nadam se da me to neće spriječiti da polako počnem pisati o tome. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: osobno iskustvo, posao, tečajevi, ribice


- 23:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Molbe i volontiranje

Da, posao mi je najvažniji i njega si najprije moram naći, to mi je prvo na listi. Što prije to bolje. A s vremenom će i ostalo doći, tu se slažem. I uporan sam u slanju tih molbi, te vjerujem da će mi ta upornost donijeti i nekog rezultata uskoro. Ali dotle, u međuvremenu ću se ipak pokušati informirati o ribicama kroz razne načine. Kako kroz čitanje raznih knjiga o njima ili na Internetu, dok se ne stvore uvjeti da krenem u nabavku većeg akvarija. Što bih jako volio, jer ono malo što sam vidio kroz proučavanje članaka na internetu i ove neke knjige to je lijep hobi. I volio bi se okušati u njemu. A posao? Tu ne znam što će biti i koliko dugo će mi trebati da ponovo nađem neki posao, i svaki dan očajno pregledavam na web strani burze rada za nekim novim natječajem na koji bi se mogao javiti. Naravno ne mogu se javiti na svaki, jer ili nemam dovoljnu kvalifikaciju za to ili nešto drugo. Ali na one koje mislim i smatram da bih znam i mogao raditi, javljam se molbama uporno. Ali uporno mi se ne javljaju mnogi od njih odgovorom. Pa na žalost ne znam u čemu je problem, osim da možda ima netko tko ima bolje uvjete u tom natječaju pa dobije posao od mene. Ali što god da je u pitanju, uporan moram biti, jer negdje se mora i meni posrećiti što se posla tiče. Jučer sam nakon dužeg vremena išao malo volontirati u socijalnu samoposlugu ovdje u Varaždinu. I to pomoći oko slaganja razvrstavanja namirnica i ostalih potrepština koje su potrebni onim mojim sugrađanima koji su se nesretnim okolnostima našli u teškoj situaciji. Mada sam i ja u teškoj situaciji, to ne mogu poreći, ali znam i vidim da ima puno ljudi i obitelji koji su u puno težoj i goroj situaciji nego sam ja. I upravo zbog njih sam se uključio prošle godine u rad te udruge koja vodi tu socijalnu samoposlugu, da barem tim volontiranjem oko slaganja i razvrstavanja namirnica i ostalih potrepština i pripreme za podjelu barem malo pomognem u radu te samoposluge, te da se tako pomogne svim tim nesretnim ljudima kojima je potrebna takva vrsta pomoći. Jer znam da im nije lako, samo ne znam koliko im je teško. A i ne mogu gledati da dok neki ljudi imaju sve, a drugi se muče sa preživljavanjem. Pa mi je želja da bar tim malim radom pomognem da im se pokuša koliko je moguće. Jer znam da i ja se mogu naći u njihovoj situaciji. I to me potiče da pokušam barem tim malim i kratkim radom pomoći u radu te udruge. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: osobno iskustvo, posao


- 15:35 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2021  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)
Studeni 2016 (37)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo