Crna svjetlost

18.12.2018., utorak

Smrdljivo meso

Moram priznati da se i meni čini da sam se rodio pod nesretnom zvijezdom, kao što jedan bloger piše u komentaru u prijašnjem postu. Kao da živim život pod nesretnom zvijezdom. Koja me svojom pojavom samo u neke neprilike vodi i kroz neke neprilike vodi. Ali valjda će i meni konačno doći svjetlo na kraju tunela i izvući me iz ovih životnih neprilika.

Konačno sam ovih dana uspio ovo bolovanje zatvoriti. I dostaviti doznake u tu firmu. Sad se još moram strpjeti da obave sve što se tiče otkaza, pa da ih se riješim. A tu bakteriju sam vjerojatno dobio na poslu, jer sam saznao da se ta bakterija samo u piletini nalazi. Jer sa njom sam radio. A koju sam jedino u toj firmi mogao ju dobiti. I nigdje drugdje. A kada sam obavio sanitetski pregled prije početka rada bio sam čist od te bakterije, kao i od ostalih nepodopština koje bi me mogle spriječiti u početku rada u ovoj firmi. I koju nisam želio da dobijem, ali očigledno mi je bilo suđeno da se zarazim sa njome.

Čudi me da su mi tako olako dali otkaz, jer sam čuo dosta priča kako ta firma muku muči u pronalasku radnika i njihovim bježanjem iz te firme. A znali su u čemu je problem sa mnom. Tako da ne znam kako bih više komentirao sve to. Osim to da su otjerali ovime jednog radnika, koji se ne će tako lako vratiti u tu firmu nakon ovoga.
A moram priznati da je moralo biti nešto loše sa tom piletinom, jer sam u dosta navrata osjetio smrad tog mesa, koji je došao svjež, netom zaklano, te očišćeno od perja i izvađene iznutrice prije toga u taj dio proizvodnje u kojem sam radio. Tako da je i to neki znak kako tu možda nešto krivo. Jer nikad kod piletine nisam osjetio takav smrad kada sam bio sa njom u kontaktu. Bilo u mesnici ili trgovini ili kod kuće. Jer svako svježe i ispravno i zdravo meso ima svoj karakterističan miris, ali nikako smrdljiv. Tako da je jedina mogućnost da sam tu bakteriju dobio u tom pogonu. Ali to teško mogu dokazati.

Kao da imam neku lošu karmu sa tom peradi u životu. Prvo je moj neprežaljeni nećak umro od jaja zaraženog salmonelom prije dvije godine, a sad sam ja pobrao tu bakteriju sa piletine. I kako sad ostati miran nakon ovakvih riječi, razmišljanja i spoznaja. Toliko sam ljut na to meso da sam počeo ozbiljno razmišljam da prijeđem u većim dijelom u neke vegetarijance i da više nikad ne okusim bilo kakvo meso, osim ribe. A vama bih želio preporučim da dobro pripazite u korištenju mesa peradi, da je dobro operete prije pripreme za ručak, da pripazite na miris mesa, te da je dobro spečete ili kako ćete već je pripremati. Jer nikad ne znaš što se u njemu krije.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: piletina, bakterije, kuhanje


- 20:18 - Komentari (9) - Isprintaj - #

19.11.2016., subota

Širi se spisak!!!

Sve je više namirnica koje su zaražene nekom bakterijom ili su prekomjerno zagađene nekim pesticidom. Jučer čitam da je i u nekom siru pronađena neka bakterija, a i da je neki poriluk bio previše zagađeni nekim pesticidom. A večeras čitam na web portalima da se povlači iz prodaje i neki pureći hamburger jer je navodno zaražen isto salmonelom. Kraj tim zaraženim proizvodima ne nazire se. I pitam se hoće li doći jednom taj kraj tom skandalu sa zaraženim namirnicama. Ili je još uvijek početak. Ma koliko god se trudili da primijenimo sve higijenske navike oko pripreme te hrane kod kuće, ipak će ostati prijetnja da se ta neka bakterija ili što li već provuče kroz sve to i izazove neku zarazu. Jer i dalje ti silni trgovački lanci uvoze i pokušavaju prodati nam to smeće od hrane iz uvoza, a i ti proizvođači vrše pritisak da se kod nas zbrine to smeće. I dok to ne riješimo, prijetnja će ostati. Lijepo je slušati naše vrle političare kako pričaju da će stati svemu tome na kraj i stručnjaci savjetuju kako se zaštiti, ali to ne će pomoći ako s riječi ne prijeđemo na djela. Razumijem da se preko noći ne će ništa promijeniti, ali treba djelovati brže. Podržavam te pojačane kontrole raznih inspekcije, ali ni to nije dovoljno. Treba donijeti i primjenjivati te strože zakone. I konačno omogućiti našim poljoprivrednicima da lakše prodaju svoje proizvode i poljoprivredi vratiti onaj sjaj koji je imala prije. To je trebalo biti već odavno učinjeno. A ne da nam pod robnom markom hrvatskog proizvoda prodavati robu iz uvoza. Jer koliko god naš vrli ministar poljoprivrede hvali naše poljoprivredne proizvode, ipak je javna tajna da se pod markom hrvatski proizvod prodaju proizvodi iz drugih država. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: Gospodarstvo, salmonela, piletina, puretina


- 19:58 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2019  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)
Studeni 2016 (37)
Listopad 2016 (35)
Rujan 2016 (29)
Kolovoz 2016 (23)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo