Crna svjetlost

18.12.2018., utorak

Smrdljivo meso

Moram priznati da se i meni čini da sam se rodio pod nesretnom zvijezdom, kao što jedan bloger piše u komentaru u prijašnjem postu. Kao da živim život pod nesretnom zvijezdom. Koja me svojom pojavom samo u neke neprilike vodi i kroz neke neprilike vodi. Ali valjda će i meni konačno doći svjetlo na kraju tunela i izvući me iz ovih životnih neprilika.

Konačno sam ovih dana uspio ovo bolovanje zatvoriti. I dostaviti doznake u tu firmu. Sad se još moram strpjeti da obave sve što se tiče otkaza, pa da ih se riješim. A tu bakteriju sam vjerojatno dobio na poslu, jer sam saznao da se ta bakterija samo u piletini nalazi. Jer sa njom sam radio. A koju sam jedino u toj firmi mogao ju dobiti. I nigdje drugdje. A kada sam obavio sanitetski pregled prije početka rada bio sam čist od te bakterije, kao i od ostalih nepodopština koje bi me mogle spriječiti u početku rada u ovoj firmi. I koju nisam želio da dobijem, ali očigledno mi je bilo suđeno da se zarazim sa njome.

Čudi me da su mi tako olako dali otkaz, jer sam čuo dosta priča kako ta firma muku muči u pronalasku radnika i njihovim bježanjem iz te firme. A znali su u čemu je problem sa mnom. Tako da ne znam kako bih više komentirao sve to. Osim to da su otjerali ovime jednog radnika, koji se ne će tako lako vratiti u tu firmu nakon ovoga.
A moram priznati da je moralo biti nešto loše sa tom piletinom, jer sam u dosta navrata osjetio smrad tog mesa, koji je došao svjež, netom zaklano, te očišćeno od perja i izvađene iznutrice prije toga u taj dio proizvodnje u kojem sam radio. Tako da je i to neki znak kako tu možda nešto krivo. Jer nikad kod piletine nisam osjetio takav smrad kada sam bio sa njom u kontaktu. Bilo u mesnici ili trgovini ili kod kuće. Jer svako svježe i ispravno i zdravo meso ima svoj karakterističan miris, ali nikako smrdljiv. Tako da je jedina mogućnost da sam tu bakteriju dobio u tom pogonu. Ali to teško mogu dokazati.

Kao da imam neku lošu karmu sa tom peradi u životu. Prvo je moj neprežaljeni nećak umro od jaja zaraženog salmonelom prije dvije godine, a sad sam ja pobrao tu bakteriju sa piletine. I kako sad ostati miran nakon ovakvih riječi, razmišljanja i spoznaja. Toliko sam ljut na to meso da sam počeo ozbiljno razmišljam da prijeđem u većim dijelom u neke vegetarijance i da više nikad ne okusim bilo kakvo meso, osim ribe. A vama bih želio preporučim da dobro pripazite u korištenju mesa peradi, da je dobro operete prije pripreme za ručak, da pripazite na miris mesa, te da je dobro spečete ili kako ćete već je pripremati. Jer nikad ne znaš što se u njemu krije.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: piletina, bakterije, kuhanje


- 20:18 - Komentari (9) - Isprintaj - #

24.11.2017., petak

Ne treba se sramiti

Ne treba se sramiti priznati da si loš u kuhanju. I ja priznajem da sam loš i da mnoga jela ne znam pripremiti. Te da mi je potrebno da se naučim prvo neke osnovne stvari pripremati u kuhanju. A tek onda polako krenuti prema nekoj pripremi složenijih jela. I tome ću se morati nekako idućih dana i tjedna posvetiti, da ispočetka naučim i obnovim znanje u pripremi nekih osnovnih jela. A kada to naučim ono osnovno idem prema složenijem.

Ne treba se sramiti priznati i da griješiš u radu ili da si pogriješio u nečemu. Jer to je samo znak da si svjestan svojih pogrešaka i da ne bježiš od njih. I kada priznaš svoju grešku, treba nastojati da je u budućnosti pokušaš ispraviti. Da se ne ponovi. A isto tako je dobro da drugoga ne osuđuješ zbog njegove pogreške i da ga ismijavaš, jer nikad ne znaš kada se ta ista pogreška može tebi dogoditi. Ili da pogriješiš u nečem drugome. Jer ljudi i narod uzalud ne kaže da ti sve može vratiti i odbiti o glavu. I u tome je istina, od koje ne treba bježati. Već nastojati da kreneš dalje i na iskustvu tih grešaka nešto naučiš, da se ne ponovi. Kako tebi tako i drugome.

Zadnjih nekoliko dana ponovo, po ne znam koji puta pokušavam urediti svoju web stranicu sa blogom. I nastojati na njoj objavljivati neke tekstove i postove. Link koji vodi prema toj stranici nalazi se u gornjem dijelu ovog bloga. A koliko sam do sada uspio oko dizajniranja te stranice procijenite sami. Naravno, uvijek ima prostora da se nešto bolje uradit i napravi. I to se nadam da ću uspjeti u narednim danima i tjednima uraditi.

Nekako me je ponovo uhvatila želja za pisanjem nekih tekstova, kako za ovaj blog, tako i za tu stranicu. Stoga zadnjih dana i tjedna malo istražujem preko Interneta u potrazi za dodatnim inspiracijom i idejama kako bih pokušao unaprijediti to svoje znanje i iskustvo. A koliko ću uspjeti vrijeme će pokazati.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...
Lijep pozdrav i hvala na posjeti
Crna svjetlost

Oznake: kuhanje, blog


- 19:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

21.07.2017., petak

Grah i časopisi

Da, znam na neke načine skuhati si grah. Mada sam zadnjih godina silom prilika morao zapustiti učenje u kuhanju, jer sam na žalost bio korisnik socijalne pomoći i Caritasove kuhinje, pa nisam imao puno novaca da si sam kuham. Ali od kada sam se zaposlio, polako sam počeo ponovo učiti kuhati i obnavljati znanje iz kuhanja. Pa tako i kuhanje graha. Prije sam si znao fini grah skuhati. Ali kako nisam baš prilika zadnjih godina za kuhanjem, dosta sam toga zaboravio. Ali vjerujem da ću idućih tjedna i mjeseci uspjeti obnoviti to znanje i naučiti kuhati nova jela.

Negdje prije dva mjeseca sam si počeo polako da kupujem neke časopise koji pišu o uzgoju povrća, voća i ljekovitog bilja. A i neke časopise koji pišu kako pripremiti neka jela od povrća i voća, a i ostalih namirnica. A poečo sam ih kupovati sa željom da kroz njih se upoznam sa uzgojem tih nekih biljaka koje bih volio pokušati uzgajati idućih godina. Jer se polako sve više zagrijavam za to vrtlarstvo i kuhanje. A i želio bih da tako stvorim jednu malo kolekciju tih časopisa. I da imam tako neku vrstu male enciklopedije u kojoj će se moći naći informacije o tom bilju, a i receptima kako te neke biljke pripremiti. Koliko sam u pravu, procijenite sami.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: grah, časopisi, kuhanje


- 20:49 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2019  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Srpanj 2019 (2)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)
Studeni 2016 (37)
Listopad 2016 (35)
Rujan 2016 (29)
Kolovoz 2016 (23)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo