Crna svjetlost

22.06.2020., ponedjeljak

Još sam živ, ali jedva 4. dio

Hvala svima na lijepim komentarima i željama u njima u prošlom postu. Na žalost nisam stigao da svima odgovorim, zbog nekih obaveza koje sam imao ovaj zadnji tjedan. A ovaj produženi vikend sam želio da se posvetim odmoru. Jer umor me je uhvatio. Ali uspio se nekako odmoriti. Sa nadom da će mi lakše biti idućih dana.

Da, zdravlje je najbitnije. Nekako ovih zadnjih nekoliko tjedana me je dosta drmao. Ali za sada se malo povukao, valjda od ovog odmora. A kako će dalje biti, pokazat će život idućih dana.

Da, dobro je da sam uspio do sada održati ovaj posao koji za sada imam. A koliko ću ga uspjeti održati i zadržati, ne znam. Jer ova kriza sa ovim čudom od virusa i pandemije je nepredvidiva. I drma sve nas. Kako privatno tako i poslovno. Mada sam u nekoj napasti da pokušam otvoriti neki svoj posao, ipak se još ne usuđujem krenuti u te vode. Upravo zbog ove krize i pandemije. Nije mi želja da zarađujem neke velike novce, ali ipak dovoljno da ću uspijevati u podmirivanju tekućih troškova. Kako privatnih, tako i poslovnih. Ali još ću razmisliti.

I ljubav će vjerujem s vremenom doći, ali kada i kako, to je velika zagonetka. Znam da život u nekoj bračnoj ii sličnoj zajednici nije lagan. Ali nije ni samački život lagan. Ne znam što je teže. Ali oba načina života su vrlo teška. Nisam stručnjak za veze, ali toliko barem znam. Ali ipak bih želio pronaći voljenu osobu, ma koliko god teško u svemu tome da bude.

Na kraju više ne znam što bih pisao, a i o čemu da pišem. Sve ostalo je u mom životu nekako stalo. I svodi se na odlaske na posao i u nabavu i pokušavajući dovesti život u neki svoj red. Za što se nadam da će uskoro i doći, jer sve je postalo mučenje. Pa nije ni čudo što me stres toliko dere zadnjih dana. Ali i tome će doći kraj.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: život


- 19:44 - Komentari (5) - Isprintaj - #

01.06.2020., ponedjeljak

Još sam živ, ali jedva 2. dio

Pozdrav svima koji će pročitati ovaj post. Tek sam malo prije vidio komentar jedne blogerice u kojem me pita jesam li dobro i živ. Što mi je bilo drago pročitati, da se barem jedna blogerica brine kako sam. Hvala joj.

I samo se kratko javljam da sam još uvijek živ i zdrav koliko toliko. Ali zbog nekih privatnih, a i poslovnih obaveza ponovo se i još uvijek ne mogu posvetiti pisanju ovog bloga. I na žalost još uvijek se ne mogu posvetiti ponovnom pisanju ovog bloga onoliko koliko bih želio. Te je zbog nekih životnih obaveza i problema koji su iskrsnuli zadnjih mjeseci ne znam kada ću se vratiti pisanju ovog bloga. O problemima i obavezama ne bih pisao, jer nisu za javnost. Ali se radi na rješavanju tih problema. Te se nadam da će se u idućih nekoliko tjedana, nadam se ne i mjeseci riješiti pozitivno po mojem pitanju.

Inače, mislim na sve vas i pratim vas koliko mogu i obaveze i problemi mi dozvoljavaju. Na žalost, ne ostavljam vam komentare. Ali to ne znači da sam vas zaboravio ili se što ljutim na vas, ali jednostavno je tako ovih zadnjih nekoliko tjedana u mojem životu. Kojeg nastojim dovesti nekakav red.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: život, Problem, obaveze


- 19:44 - Komentari (3) - Isprintaj - #

19.02.2019., utorak

Sve utječe na život

Slažem se sa svim vašim komentarima u prijašnjem postu. Jer u svakom komentaru ima nešto istine, neke istine. I ja tako razmišljam. Istina je da sam naslijedio (genetski) neke bolesti od svojih roditelja i njihovih predaka. I zadnjih godina su se polako počele te neke bolesti i na meni pojavljivati.

Prvo je počelo sa onom operacijom žući. Obje bake su imale problema sa žući. A i moji roditelji isto. Jedna baka je operirala žuč, a drugu nisu doktori htjeli operirati žuč zbog straha od njenih godina, jer je imala previše godina. Barem si ja tako tumačim. A i moja majka je prva operirala žuč prije nekoliko desetljeća. Pa je moj otac operirao. Te moja baka po majčinoj strani negdje u isto vrijeme. A prije dvije godine smo sestra i ja operirali žuč u razmaku od nekih tri mjeseca. A sada ovih dana su meni otkrili i probleme sa srcem.

Jednim dijelom su možda i cigarete krive. Tu je istina. I kako sam napisao u jednom komentaru u prijašnjem postu, to mi je jedini porok u životu. Jer ne opijam se i nisam od onih ljudi koji se vole opijati. I ako si popijem ponekad nešto od alkohola onda je to rijetko i samo ponekad u društvu. Nemam potrebu da više pijem i srećom nisam razvio naviku da se opijam. Hvala Bogu da mi nikad nije prijalo alkoholno piće. I nastojim da na tome ostane. A niti sam osjećao potrebu za bilo kakvom drogom. Niti sada osjećam potrebu da je konzumiram. Nikad nisam vidio smisla da je uzimam. A niti sam od onih koji vole da naganjaju žene radi tjelesnih pobuda. I u tome ne vidim nekog velikog smisla.

A vjerujem da za trenutne moje zdravstvene probleme je kriv i način života i situacija u kojoj se nalazim zadnjih nekoliko godina. A i stres koji sam imao zadnjih nekoliko godina. Oko posla, kojeg nikako da nađem za stalno. A i svi ti neki događaji koji su se dogodili zadnjih godina, poput smrti mojeg nećaka, su isto utjecali na moje zdravlja. Nije lako se nositi sa svime time. Svaka normalna i zdrava osoba bi se teško nosila sa svime time. Ma koliko jaka i normalna osoba bila. I s vremenom bi morala doći u ovakvo stanje nakon nekoliko godina. Pa vjerujem da nije ni čudo da sam se i ja našao u tome. A da o ostalom ne pišem.

Ma koliko god se trudio da pazim na sebe zadnjih godina, ipak došao u ovo stanje u koje sam došao. Na neke stvari u životu ne možeš utjecati, ma koliko god da se čuvao. Vjerujem da je i kod ostalih tako. Takav je na žalost život. Nakon smrti oca, znao sam i očekivao sam da mi ne će biti lako. Ali nisam znao koliko teško i dokle će sve to ići. I moram priznati da se je sve to uglavnom ostvarilo. A što me još očekuje, ne znam. Na žalost nisam prorok. Ali nekako osjećam i očekujem da me još svašta očekuje u ostatku života.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: poroci, život, stres


- 17:56 - Komentari (3) - Isprintaj - #

28.01.2018., nedjelja

Otišao je

Nemojte me shvatiti da vam namećem u ovim svojim postovima što da čitate ili ne čitate. Na svakome je od vas na volji da li će te čitati razne romane ili neke duge knjige ili ne će te uopće čitati. Jer to je ipak vaša volja. Kako sam napisao u prijašnjem postu, pišem ove svoje dojmove iz želja da podijelim sa svima vama koji čitate ovaj mog blog svoje dojmove o pročitanoj knjizi i svoju ljubav i strast za čitanjem. Jer meni osobno čitanje romana je jedan od najomiljenijih hobija, koji me ispunja. I moram priznati da zadnjih godina ne znam kako bih živio bez čitanja.

Danas nas je napustio još jedan odvjetnik. Ne bih o njegovim dijelima, jer ona sama govore o njemu. Ali žalosno mi je bilo čitati kako su neki likova-li nad njegovom smrti, a drugi ga hvalili. Ja osobno niti se radujem njegovoj smrti, a niti želim ga bilo čime hvaliti. Toliko dobro ga nisam poznavao. Ali želim napisati to da ćemo svi jednog dana otići njegovim putem, pri tome mislim putem u neka vječna lovišta. A na koji način ćemo otići to je druga priča. A o pokojniku će govoriti nakon njegove smrti njegova djela koja je ostavio iza sebe.

A što se mene tiče, i dalje čitam i uživam u tome. Još sam na na istom autoru. Ovaj tjedan na žalost nisam imao baš puno vremena za čitanje, neke privatne i ine obaveze su me pomalo spriječile u tome. Ali ništa zato, ionako ne može se stalno čitati i zapostaviti obaveze. I dalje pomalo sve više osjećam ove promijene vremena nakon ove operacije žući. Mada je prošlo skoro dva mjeseca od tog događaja, ali ipak sam se oporavio dovoljno da mogu raditi i živjeti normalno, koliko je to moguće. Ali kako izgleda makar nije bio komplicirani zahvat, ostavio je neki trag na meni. Znam da sam dosadan što se operacije tiče, ali samo želim da podijelim iskustvo koje stječem u ovo vrijeme nakon tog doživljaja. I moram priznati da tek sada polako počinjem shvaćati ljude koji isto imaju slična iskustva, da nakon neke operacije ili slične ozlijede počinju osjećati promijene vremena.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: život


- 20:26 - Komentari (3) - Isprintaj - #

12.11.2017., nedjelja

Život je borba

Zadnjih 10 godina život me stvarno nije mazio, ali ne ću se žaliti. I bilo je dosta tuge i teških odluka u životu. Ali opet se ne ću žaliti. Jer ne isplati se žaliti i plakati, već polako živjeti dalje i boriti se nekako i kako znaš i umiješ. Znam da ni slijedeći dani i tjedni ne će mi biti laki, ali ih treba nekako preživjeti i boriti se. Nitko ne kaže da je život lagan. Život je jedna velika borba u kojoj gubiš i dobivaš bitke. Ne može stalno biti dobro. Bilo je i lijepih trenutaka, to ne poričem. I zbog kojih mi je život bio malo ljepši i lakši. Posebno zbog mojih nećakinja i nećaka. I zbog kojih je vrijedilo živjeti.

Večeras uživam u dovršavanju čitanja knjige o bratstvu vampira. Koju još uvijek čitam. I koju ću uskoro do kraja pročitati. I ovaj serijal knjiga o tom bratstvu vampira će ući u jedne od mojih najdražih knjiga. Jer piše o ljubavi prema bližnjem, o borbi za život, o borbi sa životnim problemima. Serijal knjiga koje kroz ove likove opisuje kako se treba boriti sa životom, unatoč svim nedaćama koje život donosi i da uvijek postoji nada u bolje sutra, nada za boljim životom. I da se čovjek može promijeniti na bolje, samo ako nađe taj svoj put i prihvati ga.

Unatoč što me idućih dana očekuje borba sa tim kamenjem koji su se nekako stvorili u meni, pokušavam bar u tom čitanju naći neki mir, koji mi jako nedostaje. Nemam mi ljepšeg od trenutaka provedenih uz neku dobro knjigu i u čitanju o likovima koji se isto bore sa svojim problemima. I koji te potiču da se i ti boriš. I da se unatoč svemu isplati boriti i mijenjati. Pokušati promijeniti na bolje. I da ne treba odustati od borbe. Ma kakav god rezultat bude.

A od sutra krećem u novo iskustvo, nakon kojeg ne će ništa biti kao prije. I koje mi donosi nove promijene, i zbog čega moram mijenjati neke svoje navike. Jer ovo je dovoljno upozorenje da ih promijenim. A koliko ću uspjeti, vidjet ćemo.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: život, knjiga


- 19:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2021  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Studeni 2021 (2)
Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo