Crna svjetlost

01.04.2019., ponedjeljak

Putovanje i obnova

Ovih dana se želim vratiti pomalo i polako fotografiji. Ali nikako da mi uspije fotografija. Uvijek je nekako mutna ili slično. Glavni je razlog što nikako da zadržim mirnu ruku dovoljno dugo da fotoaparat, bilo da je riječ o pravom fotoaparatu ili na mobitelu, da snimi dovoljno jasnu i oštru fotografiju. Valjda se taj nemir u rukama javlja od silnih briga koje me muče ovih dana. A brige su dosta ozbiljne i o kojima ne bih pisao. Nisu za javnost.

Ali donosim jednu sa vrta, koja nije savršena. Ali nadam se da će biti dovoljno dobra. A prikazuje mahoniju u cvatu. Koja ima nekako lijepe cvjetove ovih dana. Nisam baš ljubitelj ovog cvijeta. Ali nekako mi je ovaj učinio posebnim, pa sam ga fotografirao. Nalazi se na vrtu sa kojim se bavim. Inače, kod nas je mahonija popularna biljka za ukrašavanje aranžmana za blagdan Svih svetih. I koristila se u mojoj obitelji uvijek za taj blagdan. Pa smo je zato uzgajali. I ja sam je zadržao, uspomeni radi.
Kako su dani sve duži i ljepši, a i priroda se budi sve više. I postaje sve ljepša, nekako se je u meni ponovo probudila želja za ponovnim pokušajem bavljenja fotografijom. I da pokušam zabilježiti neke lijepe trenutke. Posebno cvjetova. Koji su poneki toliko lijepi da ih vrijedi zabilježiti fotoaparatom. Ako uspijem riješiti taj problem oko smirivanja ruke, možda uspijem se nastaviti snimanjem fotografije. Jer vrijedi se time baviti.

Ovih dana sam također počeo da čitam jednu divnu knjigu iz moje mladosti. Radi se o knjizi „Put oko svijeta u 80 dana”. Autora Julesa Verna. Pretpostavljam da ste svi čuli za tu predivnu knjigu. I glavnim junacima koji su se odvažili na to putovanje da dokažu da je to i stvarno moguće. A kako završava samo znate. Mada sam je u mladosti valjda čitao, ipak i dan danas uživam u njoj. I u ovom slučaju se je lijepo prisjetiti te knjige i mladosti i prošlosti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: jules verne, fotografija


- 19:08 - Komentari (8) - Isprintaj - #

11.09.2018., utorak

Vrt, sastanci, fotografija

Ovaj tjedan mi je počeo pomalo naporno, imao sam dosta nekih sastanaka u vezi posla. I koji na žalost nisu zasada po mojoj procjeni baš obećavajući. Tako da ne znam kako će se sve to završiti. Tako da sam opet sav napeti, jer volio bih da konačno se opet dovede u red sve to u vezi posla. Ali ne ću očajavati, jer se nadam da će se i ovaj puta dovesti u neki red.

A što se vrta tiče, znam da na Internetu postoje dosta savjeta oko sadnje povrća sada u jesen. Ima toliko povrća koje se može saditi u ovo doba godine, samo se ja ne mog odlučiti što od toga saditi. Kelj pupčar sam već dosta posadio. I sada mi jedino preostaje to da pratim kako se razvija i raste. I da se tako učim ga uzgajati. Pošto ga nikad nisam sadio i uzgajao nemam nikakvog iskustva sa njime. Pa se moram naučiti. I za to če mi sada biti prilika.

U prošlom postu sam pisao o tome što da posadim, jer ne mogu se odlučiti. Pa sam zato pisao o tome, sa nadom da će te mi pomoći u odluci. Za sada znam da če biti češnjak, koji se navodno sada u ovo doba sadi. Jer želja mi je da ga pokušam uzgojiti i da vidim kako se uzgaja. Nekako volim češnjak i volio bih ga imati u svojoj prehrani. A i razmišljam da pokušam posaditi i salatu kristalku. Od svih tih salata, kristalka mi je nekako najbolje i najfinija. A možda posadim i rogač (ili kako se već zove) da vidim kako je i sa njime. A opet moram ostaviti i nešto prostora za proljetnu sadnju. Tako da preko ljeta imam što uzgajati. Naravno sve zavisi kakva će biti iduća godina.

Ovih dana mi nedostaje dosta fotografiranje. A i odlasci na sastanke foto kluba. Pa sam polako ovih dana krenuo na te sastanke. A i da planiram oko odlaska nekamo gdje bih mogao da malo slikam foto aparatom. I moram priznati da su mi ti sastanci jako nedostajali. Te ako mi slobodno vrijeme dopusti u bližoj budućnosti, nastaviti ću sa tim odlascima na te sastanke.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: sadnja, povrće, fotografija


- 21:34 - Komentari (5) - Isprintaj - #

24.06.2017., subota

Unatoč vrućini...

Ne bih se više toliko jadao na ovo ludo vrijeme vani i na ove vrućine koje su zavladale. Jer ipak nema smisla se toliko jadati na tu paklenu vrućinu, već je nekako pokušati preživjeti. Druge nam nema. Jučerašnja kiša je pošteno zalila zemlju. Tako da danas se nisam morao mučiti sa zalijevanjem vrta. Ali sam polako počeo ovih dana, unatoč ovim vremenskim (ne)prilikama štihati jedan dio vrta i usput čupati korov iz tog djela vrta. A krenuo sam u tu obradu, sa željom da kroz ljeto nekako što bolje pripremim za jesensku sadnju nekih grmova voća. Naime, ako bude novaca, vremena i sreće na jesen bih pokušao nabaviti po jednu sadnicu aronije, borovnice i brusnice. Sa željom da ću ih uspjeti uzgojiti i da se naučim kako uzgajati te grmove tog predivnog voća. I sa nadom da ću uspjeti oko uzgoja oko toga. Pa tko zna kuda će me sve to odvesti.

Kako se sve više obrađujem taj vrt, to više polako me želja vuče dalje da ga obrađujem. Da ga dovedem u neki red i smisao. Da u njemu nađem neku radost i smisao. Mada sam još uvijek na početku, ali ipak sam polako počeo da na njemu nađem neko ispunjenje. I nadam se da ću s vremenom uspjeti na tom komadu zemlje stvoriti neki svoj malo raj u kojem ću moći naći neki mir. Jer predivno je biti okružen ljepotom prirode vrta, kojeg nigdje drugdje ne možeš naći. Samo da bude zdravlja i posla, ostalo se nadam da će nekako doći na svoje.

Na žalost, kako je vrt zaokupio zadnjih tjedna puno mojeg vremena, a i brige oko posla, dosta sam zapostavio bavljenje fotografijom, a i čitanjem knjiga. Dobro, čitanje knjiga mogu nadoknaditi tijekom zime. Ali ipak ću si morati naći vremena da se vratim fotografiranju. Jer mi to jako nedostaje. Ne samo snimanje motiva iz vrta, već pokušati otići negdje gdje ću i druge motive naći. Kojih sada u ovo doba ne nedostaje.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: vrt, fotografija


- 21:44 - Komentari (7) - Isprintaj - #

05.03.2017., nedjelja

Produžen ugovor

Na poslu je uobičajeno, pa nemam što pisati o njemu, a i ne da mi se nedjeljom pisati o poslu. Jedina je novost ovaj tjedan da sam dobio produljenje ugovora o radu, samo na mjesec dana. Ali ne želim se žaliti, sretan sam da su mi ga produljili, te mi je to poticaj da se dalje trudim što bolje raditi ovaj posao, da me dalje zadrže.
Vani je sve ljepše vrijeme. Sve toplije. Pa ću polako se idući tjedan pokušati aktivirati na vrtu. Treba polako početi neke pripremne radove u njemu, koje nisam uspio završiti na jesen. A i polako tražiti neke motive koje bih volio da uslikam foto aparatom. Jer sam zadnjih tjedna od kada radim pomalo zapostavio taj svoj hobi. Jer priroda se je počela polako buditi i sve više će se javljati neki motivi za fotografiranje. A i dobio sam neku zanimljivu ideju u foto klubu za fotografiranje motiva. A to je da se okušamo u slikanju kipova i sličnih stvari na javnim mjestima. Ali kako nemam baš iskustva u tome, morati ću poraditi na toj temi kompozicije i sličnog. Jer još me muče te stvari. Ako mi uspije ovaj posao zadržati što dulje, možda uskoro krenem i u nabavku nekog boljeg foto aparata. Jer sa ovim sam dosta ograničeni. Ali prije toga riješiti neke druge probleme.
I dalje čitam ovu novu knjigu "Raskrižje". I radi se o junacima koji su nekom silom prilika našli se na avionu koji se je srušio tijekom leta u Engleskoj i našli se u dalekoj budućnosti. I svi su trenutno u potrazi za odgovorima koji su im se našli na putu i zašto su oni baš odabrani. Ovaj roman mi se čini nekako SF roman. Ali bez obzira na to, ipak mi je zanimljiv. I sa užitkom ga čitam. I jedva čekam da vidim kako će se nastaviti i završiti.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: ugovor, knjiga, fotografija


- 11:46 - Komentari (8) - Isprintaj - #

18.01.2017., srijeda

Oblaci

Zadnjih godina razmišljam o tome da snimam fotografije u kojima bi bila tema oblaci nad Varaždinom ili nad nekim drugim mjestom ili obektom i oblacima općenito. Pa sam polako počeo da pomalo snimam neke zanimljive situacije u kojima su oblaci dali nešto zanimljivo što bi fotografiju napravilo zanimljivu. Tako da sam jednom priliko uslikao dva oblaka nad nekim zgradama u Varaždinu. Koliko sam uspio procijenite sami iz ovih fotografija koje vam prikazujem u nastavku ovog teksta. Naravno još moram razraditi do kraja tu ideju oko slikanja oblaka do kraja i nadam se da ću uskoro razraditi tu ideju.Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, oblaci


- 17:19 - Komentari (5) - Isprintaj - #

17.01.2017., utorak

Zalazak sunca

Danas želim prikazati dvije svoje fotografije koje sam snimio 2015. godine u ljetu, a prikazuju zalazak sunce u mojem predivnom gradu Varaždinu. Fotografije su snimljene sa bedema Starog grada i prikazuju zalazak sunca nad crkvom i Starim gradom.Ovo je crkva svetog Florijana
Ovdje možete vidjeti i dio Starog gradaToliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, zalaazak sunca


- 21:40 - Komentari (11) - Isprintaj - #

03.01.2017., utorak

Vatromet novogodišnje noći

Zadnjih nekoliko godina doček nove godine dočekujem kod kuće i u ponoć sa balkona pokušavam snimati vatromet. I moram priznati da baš nije lako ga snimati, posebno sa ovim mojim fotoaparatom. I na kraju ovog posta stavljam dvije najuspjelije fotografije. I kako sam bio slabo obučen i zanemario hladnoću, izgleda da sam pokupio neku prehladu. Pa se zadnjih dana moram hrvati sa time. Ali ide mi na bolje. Te se nadam da ću do kraja tjedna se oporaviti u potpunosti, jer pored svih nedaća ne treba mi još neka dodatna bolest. A što se tiče ovih fotografija, znam da nisu savršene, ali nadam se da će poslužiti da ih vam prikažem. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...


Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: vatromet, novogodišnja noć, fotografija


- 17:20 - Komentari (7) - Isprintaj - #

11.12.2016., nedjelja

Dok ima...

Jučer smo se u foto klubu lijepo proveli sa gostima iz Krapine i snimili svaki lijepe fotografije. A i izmijenili lijepa iskustva. Draga su mi takva druženja, jer uvijek mi donose neko novo iskustvo kroz razgovor i druženje i snimajući fotografije. Jer uvijek se može nešto novo naučiti i na greškama, kako svojih tako i drugih naučiti da ih ne ponoviš. Te ih idući puta pokušaš ispraviti. A i upoznaš nove ljude i njihova razmišljanja. Tako da sam proveo lijepo popodne sa dobrim i zanimljivim ljudima sa kojima dijeliš istu ljubav, a to je fotografija. Te mi sada slijedi još obrada i pregled snimljenih fotografija, te vidjeti gdje ih se može iskoristiti. A navečer sam proveo u društvu sa nekim jakim dečkima, sa kojima sam obišao jedne trgovačke u kojima su vrijedni volonteri sakupljali tijekom dana namirnice za korisnike socijalne samoposluge. I moram priznati da su dosta sakupili, što pokazuje da postoje još dobrih ljudi koji su željni pomoći drugome u nevolji. I to mi daje nadu da ipak dok ima dobrih ljudi voljni i željni pomoći drugima, da postoji mala šansa da nekako preživio i da možda jednog dana i krenemo na bolje. Jer moramo pomoći bližnjemu svojem koliko možemo, jer se i mi jednog dana možemo naći na njegovom mjestu. Toliko do mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: volontiranje, fotografija


- 15:59 - Komentari (8) - Isprintaj - #

05.12.2016., ponedjeljak

Help portrait 3. dio

Evo još jednog linka iz jednih varaždinskih novina koji su objavili članak o ovoj humanitarnoj akciji foto kluba i gdje možete vidjeti još neke fotke drugih članova koje su snimili i kakva je bila atmosfera na ovoj vriejdnoj radionici:


Help portrait

Ja na žalost nemam fotke tih modela, već samo ovih nekoliko koje sam objavio u prošlom postu. A modeli su dobili fotke u papirnatom obliku, koju su ponijeli svojim kućama da je imaju za uspomenu. A fotke su snimane u digitalnom obliku i ostale su u arhivi foto kluba, te su odmah nakon snimanja printane na papir i bile su podijeljene modelima. Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, humanitarna akcija


- 10:29 - Komentari (7) - Isprintaj - #

04.12.2016., nedjelja

Help portrait 2. dio

U subotu ujutro 03. Prosinca 2016. u Varaždinu u Gradskoj vijećnici se u organizaciji Foto kluba Varaždin, te frizera jedne strukovne škole odvijala se radionica humanitarnog karaktera. Naime, fotografi, frizerke i šminkerice su neke štićenike Doma umirovljenika iz Varaždina, te članova udruge Stakleno zvono odlučili darovati novom frizurom i šminkom, te fotografijom na kojoj su ti štićenici imali samo jedan uvjet, a to je da im se na licu mora vidjeti osmjeh. Želja nas fotografa i frizerki je bila ta da ih se barem tom malo gesto uljepša ove dane adventa i došašć Božića obraduje. A fotografija da ih podsjeća da nije u životu sve tako crno i da je bilo i lijepih trenutaka. Na žalost nemam ni jednu fotografiju tih modela, ali se nadam da će ovih nekoliko fotografija pokazati dijelič atmosfere koja je vladala na toj radionici.U idućem postu ću pokušati objaviti i link od Foto kluba "Varaždin" gdje će se vidjeti i još fotki sa ove lijepe akcije. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, help, portrait, Varaždn


- 20:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

03.12.2016., subota

Help portrait

Danas ujutro u vremenu od 9 do 12 sati se Varaždinu odvijala humanitarna akcija u organizaciji Foto kluba "Varaždin pod nazivom "Help portrait". Kao član tog foto kluba prisustvovao sam i ja, a kako je bilo evo kratkog članka jedne varaždinske novinarke:


HELP PORTRAIT

Nadam se da ću uskoro i ja staviti nekoliko svoji fotki, ako su uspjele. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...


Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, humanitarna akcija


- 12:38 - Komentari (8) - Isprintaj - #

01.12.2016., četvrtak

Sređivanje arhive

Dojmovi nakon otvorenja izložbe su slegli na svoje mjesto. I vratio se u normalu. Na žalost, nikako da pronađem u svojoj arhivi tu fotografiju koja je završila na izložbi. Možda je ostala na starom tvrdom disku, koji je izvađen iz starog kompjutera i već dugo čeka da nađem neku priliku da nekako sa njega skinem i povratim tu arhivu fotografija, a i još neke dokumente, a taj tvrdi disk nekome prodam ili što li već. Usput, dok sam pretraživao tu svoju trenutnu arhivu, vidio sam da imam hrpu zanimljivih fotografija koje samo čekaju da ih negdje iskoristim. I jednom prilikom ću ih podijeliti i sa vama. Na kraju ovog posta stavljam fotografiju adventskog vijenca sa upaljenom prvom svijećom, koju sam neki dan snimio. Zadnjih tjedna sam dosta zanemario snimanje fotografija zbog nekih obaveza koje su mi iskrsnule. Ali kako je došlo ovo pred Božićno vrijeme, u gradu su se pojavili neki novi detalj, pa ću si morati dati malo truda da ih odem pokušam snimiti, jer neki od tih detalja toliko mi zanimljivi da mi je šteta ih ne pokušati snimiti. A usput ću morati i srediti malo tu arhivu fotografija, jer dosta ih je nekako ne razvrstano. Pa je red da ih donekle dovedem u red. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...


Ovaj predivni adventski vijenac smješten je ispred varaždinske katedrale.

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija


- 15:36 - Komentari (5) - Isprintaj - #

30.11.2016., srijeda

Varaždin iza vugla 2. dio

Evo, naišao sam na ovom portalu članak o otvaranju jučerašnje izložbe. U njemu imate još nekoliko fotki sa otvorenja. Na prvoj fotki ispod teksta sam i ja, onaj drugi sa lijeve strane. A ovdje je ga možete pročitati:


Varaždin iza vugla

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, varaždin


- 19:19 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Varaždin iza vugla

Svake godine obično negdje u ovo doba godine foto klub "Varaždin" priređuje svoju godišnju izložbu fotografija svojih članova. Tako smo i ove godine otvorili izložbu pod imenom "Varaždin iza vugla" u predvorju kina Galerije. Fotografije su na temu grada Varaždina. A kakva je bila atmosfera možete vidjeti na slijedećim fotografijama:
Predsjednik, tajnik i gošća otvarili izložbu


članovi foto kluba i gosti


dio fotografija na izložbu


Članovi i gosti razgledali izložbu


A došli su nam i specijalni gosti na četiri noge

Lijepo smo se proveli i izmijenili neka iskustva. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, izložba, varaždin


- 07:05 - Komentari (11) - Isprintaj - #

29.11.2016., utorak

Dobra ekipa sve brzo može

Na kraju svake godine foto klub "Varaždin", čiji sam član već nekoliko godina, priređuje svoju godišnju izložbu povodom dana grada Varaždina koji je 06. Prosinca. Tako smo i ove godine se odlučili na godišnju izložbu i koja će se otvoriti danas navečer. Koju jedva čekam da posjetim, jer sam i ja bio dio te ekipe jučer koja ju je postavljala, a i na toj izložbi se pojavljuju dvije moje fotografije. I moram priznati da je bilo lijepo biti dio te ekipe, koja nije bila baš velika, ali ipak vrijedna. I začudilo me je da smo je ovaj puta postavili puno brže nego prijašnje godine. Jer smo tada počeli prvi puta postavljati tu izložbu u tom novom prostoru. Pa nam je to bilo prvo iskustvo u postavljanju izložbe. Tako da nam je prošlogodišnje iskustvo bilo od velike pomoći da smo ovogodišnju izložbu postavili brzo. Te nakon toga lakše i mirnije išli dalje svaki svojim poslom. I još sam stigao da odem i u socijalnu samoposlugu da i tamo malo pomognem oko slaganja, razvrstavanja namirnica za podjelu istih tih namirnica. I tamo smo bili dobra ekipa, koja je isto vrlo brzo svojim vrijednim radom pripremila sve za te dane podjele. Posebno mi je bilo drago tamo pomoći, jer bilo je dosta mladih, studenata koji dolaze pomagati u radu socijalne samoposluge. Nekako volim da budem u društvu mladih ljudi, jer ta njihova mladost i pozitivan duh zna preljepo utjecati na sve nas starije. I to mi je jedna od radosti zašto idem volontirati u socijalnu samoposlugu. Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, volontiranje


- 15:28 - Komentari (8) - Isprintaj - #

28.08.2016., nedjelja

Švrljam malo

Da, jednom bloger, uvijek bloger, kako je netko napisao u jednom komentaru u prijašnjem postu. I ja se slažem sa tim riječima. Drago mi je da me se je netko sjetio i prepoznao sa prijašnjeg blog servisa. A i nekako imam dojam da neka vaša blogerska imena sam već negdje pročitao. Ali se ne mogu sjetiti gdje točno. Možda smo se čitali i tako družili na bivšem blog servisu (nadam se da se tako ispravno kaže za blog), pa su mi od tamo ostala u sjećanju neka imena. Da, na žalost, ne sjećam se o čemu sam sve pisao tamo, znam da sam pisao o svemu i svačemu. Moram ispraviti blogericu "Annabony" u jednoj stvari, imam dvije nećakinje i jednog nećaka, te sam samo o nećakinjama pisao, a možda i nešto malo o nećaku, jer se je baš rodio negdje tada kada sam prestao pisati postove za blog, te o njihovim roditeljima. A i sjećam se da sam pisao i o palmama, koje sam tada uzgajao i još uvijek ih uzgajam. Na žalost, ne uzgajam ih više u tolikoj mjeri koliko sam ih uzgajao prije, ali imam još nekoliko njih o kojima se pokušavam brinuti. A o ostalom me pamćenje ne služi baš najbolje. Drago mi je da me je netko pohvalio da mi se je pisanje popravilo, samo ne znam da li se ta pohvala odnosi na ovaj blog u odnosu na prijašnji blog ili pisanje postova na ovaj blog. Volio bih ćuti malo i vaše mišljenje. Na žalost kako danas završava Špancirfest, ponestaje mi inspiracije o čemu da pišem, pa u zadnjim postovima švrljam u pisanju o svemu i svačemu, samo da nešto napišem za ovaj post i blog, dok opet ne pronađem neku temu za pisanje, a i ne nađem inspiraciju u vrtu za pisanje novih tekstova za post na blogu. A i o još koju novu temu o kojoj bih pisao. Ukoliko ima tko želju da mi se javi i izvan ovog bloga, slobodno me kontaktira na adresu elektronske pošte koja se nalazi na desnoj strani, na dnu kolone. Inače, već mi nedostaje taj vrt. I idući tjedan se moram vratiti njegovom održavanju i daljnjoj pripremi za uzgoj nekog cvijeća i ostalog. Naravno, ako će mi ovaj posao koji bih navodno idući tjedan morao početi raditi, jer još moram prije neki pregled kod doktora obaviti i čekati da mi jave kada i u koju smjenu da dođem raditi.


...evo jednog cvijeta sa krošnje jednog lijepog stabla...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: hobi, fotografija


- 13:20 - Komentari (6) - Isprintaj - #

27.08.2016., subota

Čitam vas i Menduza

Evo već jedno dva tjedna pomalo pišem i vodim ovaj blog. Što sam sve pisao i koliko sam dobar u tome, sami procijenite. A i u ovih dva tjedna sam pokušao da i vas neke blogere pokušam pratiti, i moram priznati da pišete lijepe stvari. posebno bih pohvalio vas neke blogerice, koje se prelijepo izražavate predivnim stihovima, u kojima istinski uživam. A i primijetio sam pomalo da se i suočavate sa nekim likom koji vas i još neke blogere terorizira. Stoga, se pridružujem protestu da se ukloni taj lik i upućujem uredništvu, naravno ako me bude čitala u ovom postu, i ja molbu da se pronađe taj psihički bolesnik i blokira ga se, te pronađe i zatvori u ludnicu, jer to nije normalno da se netko tako ponaša ovdje na blogu. A što se tiče pitanja jedne blogerice, da li sam ja pisao neki blog na "blogeru.hr". I moram potvrditi da jesam prije nekoliko godina godina na tom blog servisu jedan blog koji se tamo zvao "Menduza". Nadam se da sam nekima ostao nekom dobrom sjećanju. Ne sjećam se što sam sve tamo pisao. Pa mi ne zamjerite ako se ne sjetim svih postova i ostalog što sam tamo pisao. Na žalost obrisao sa tamo blog, jer više mi nije bio interesantan. A i zasitio sam ga se, koliko se sjećam. Ali unazad mjesec dana sam ponovo se zaželio pisati jedan blog i stoga sam se odvažio i vratio se u blogerske vode. I kako onaj bivši blog servis nije više tako aktualan, barem sam ja tako shvatio, odlučio sam se za ovaj "blog.hr". Sa nadom da ću ovdje se uspjeti nekako izraziti pisanom riječi, u koju sam postao zaljubljenik zadnjih godina. Jer sam zadnjih godina postao zaljubljenik u čitanje romana. I to mi je postao jedan od strastvenijih hobija. I moram priznati da ponekad radije provedem svoje vrijeme u dobroj knjizi, romanu, nego da gledam neki film ili što li već. Toliko od mene u ovom postu, a i evo još par fotki sa španciranja:performerica 1performerica 2performerica 3

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, hobi


- 16:54 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Posao i izložba

Nije, mi jučer ništa strašno bilo. Naime, izgleda da sam se malo iscrpio. Ne toliko od španciranja, već od nesanice sa kojom se borim već poduže, a i prošlu noć me je držala pomalo. Te je još tome kumovalo što sam po najvećoj vrućini morao ići neki dokument izvaditi i sa još nekoliko drugih dokumenata odnijeti u neku firmu. Kako sam bez posla, nezaposleni, jučer mi se je ukazala neka prilika za sezonski posao. Pa sam morao to sređivati po najvećoj vrućini, sa nadom da ću početi raditi tijekom idućeg tjedna. I to me je sve izgleda iscrpilo i nije mi bilo dobro. Ali uspio sam se nekako oporaviti, te nastaviti sa svojim aktivnostima. A što se tog posla tiče, nadam se da ću stvarno početi raditi idući tjedan, jer posao mi strašno treba, a i ta plača koju bih zaradio tamo. Makar je sezonski posao, ali ipak će mi dobro doći. E, sad da se malo osvrnem na jedno otvorenje izložbe na kojoj sam jučer navečer bio. Naime, jedan kolega iz foto kluba imao je jučer otvorenje jedne predivne izložbe pod naslovom "Obrisi virtualne civilizacije". Autor se zove Ante i fotografijom se bavi već podosta godina. I njegov izričaj u fotografiji je vezan uz vlakove, željezničku infrakstrukturi i svega ostalog što je vezano uz taj predivni svijet željeznice. A na izložbi je prikazao vlakove u pokretu na željeznićkim prugama i stanicama i sličnim objektima kroz obrise bojama i svjetlosti. Otvorenje izložbe je bilo fenomenalno, sa jednim predivni preformansom na početku u izvedbi autora izložbe i njegove supruge. Te se kao i obično nastavilo sa predstavljanjem autora i izložbe. Uz izvedbu dviju predivnih izvedbi nekih pjesama autorove supruge. Nakon čega smo se nastavili sa druženjem. U nastavku prikazujem nekoliko fotografija, bilo bi ih i više ...ali krepale mi baterije...pardon ispraznile se... pa na žalost nisam uspio više ih snimiti. Tako je to kad imaš zaboravnu pamet da redovito napuniš baterije. Ali nadam se da će i ove vam barem malo prikazati atmosferu sa izložbe. Mene je ova izložba najviše dojmila i do sada je najbolje i najljepše otvorena na kojoj sam do sada bio. I autoru izložbe čestitam na prelijepoj izložbi i njezinom otvorenju. A evo i malo fotografija:


Autor izložbe...


...dio performansa...


...dio izložbe...


...malo čavrljanja prije otvorenja...


...moralna podrška autoru...


...a nije moglo ni bez fotkanja međusobnog...


Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, hobi, Kultura


- 09:10 - Komentari (4) - Isprintaj - #

26.08.2016., petak

Masaža i izložba

GB-CB pogledao sam one fotografije koje si preporučio u svojem komentaru i moram priznati da su sasvim odlične. Ima ono nešto u tim fotografijama, što se samo njome može opisati. Jer fotografijom se može puno toga opisati i reći. Danas sumnjam da ću se špancirati, jer nekako mi opet nije baš dobro. Zadnjih nekoliko godina se mučim sa jednom bolest, pa me je sad opet malo primila. Ali preživjeti ću. A i možda me je previše jučer jedna od ovih performerica koju će te vidjeti na ovim mojim fotografijama previše iz masirala, pa danas možda zbog toga osjećam posljedice. Naime, kako sam nešto provjeravao iznenada mi je prišla iza leđa i priuštila jednu dobru masažu. Ali na žalost nije bilo nekog poznatog blizu pa da to ovjekovječi, pa će te ostati uskraćeni za tu fotografiju zajedno sa mnom. Večeras ću samo pokušati da odem na otvorenje izložbe jednog kolege iz foto kluba, koji se bavi fotografiranjem vlakova, željezničkih stanica i ostalog vezanog uz ta divna prijevozna sredstva. I moram priznati da mu ide odlično i radi odlične fotografije. I tu svoju fotografiju je doveo do jedne predivne visine koju je teško dostići. Ali ipak je poticaj, te inspiracija ostalim kolegama u klubu da pokušaju pratiti njegov rad. Toliko od mene za sada. U nastavku slijedi još nekoliko fotografija sa jučerašnjeg španciranja.Dama u crvenom......divljenje fotografiji......a i mlinar je ovdje...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti
Crna svjetlost

Oznake: fotografija, Osobno, hobi


- 15:54 - Komentari (7) - Isprintaj - #

25.08.2016., četvrtak

Komentar na komentar

Na žalost, izgleda da su neki pobrkali informaciju oko "Frajla". Nisam na žalost bio na koncertu tih mladih dama. Ali, prije nekoliko godina sam bio na jednom njihovom koncertu koji su održali ovdje u Varaždinu. I moram priznati da su imale odličan koncert i uživao sam u tim pjesmama koje su tada izvele. Zavirit ću malo u arhivu jednom prilikom i vidjeti da li imam koju dobro fotografiju i pokušati je objaviti. Da, ima pravo jedan bloger u jednom komentaru da ne treba trčati za motivima, već ih treba znati prepoznati. I slažem se sa time. I ja tako razmišljam, samo se još nisam sjetio da ga napišem. Treba znati prepoznati motiv za dobru fotografiju, a i da treba znati ispričati neku dobru priču na toj fotografiji. I ako se to savlada onda se može snimiti neka dobra fotografija. I ja sam još u potrazi da naučim prepoznati neku dobru priču ili motiv i prikazati je. Ne će svima biti pravo i po volji ta fotografija, uvijek se nađu oni kojima će se svidjeti, a i oni kojima se en će svidjeti i naći neku zamjerku. Mene nekako trenutno najviše privlači snimanje performera i da kod njih pokušam uloviti neki dobar motiv. Jer kako sam možda već napisao prije, kod njih sam uočio da mogu uloviti neki dobar izraz lica ili položaj tijela i tome slično. I to mi je ponekad zanimljivije ponekad od fotografiranja prolaznika koji ih gledaju. A što se tiče ljudi koji se nalaze oko mene, nekako još nisam ušao u to da vidim kako da ih snimim i što od njih da snimam. Morati ću još da poradim još na toj temi. A da snimam one ljude kako fotografiraju svoji mobitelima sve što im zapne za oko ili kako po terasama piju tko zna kakve kave ili pive, ili čekaju u redu za neku slasticu, e to mi nije baš nekako zanimljivo. I ne vidim u tome neku korist, barem za sada. A primijetio sam dosta da ljudi oko mene fotografira ili snima neki filmić sa mobitelima i to mi nije trenutno zanimljivo. Ja sam barem to shvatio iz jednog komentara da tog blogera interesira. Naravno, možda sam krivo shvatio i ima pravo na takvo svoje mišljenje i ne ću ga osporavati i protiviti mu se. Ja se još do sada nisam izjasnio da li sam "ulični fotograf" ili "fotograf preformera" ili što li već specifično. Ali još ću vidjeti o tome. A u nastavku evo još nekih novih fotografija sa današnejg snimanja.
Poziranje za snimanje...Poziranje sa damama u haljinama iz prošlostPoziranje za selfi...Poziranje za mene


Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, hobi, Osobno


- 21:42 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Mala ograničenja

Jučer predvečer sam se opet malo špancirao gradom, i ostao sam jadan i žalostan. Nigdje nekog posebnog performera. Jedva da se je našao neki izvođač u gradu koji se je kreveljio nešto sa nekim kontrabasom ili što li je već to bilo. Tako da sam jedva uspi jednu kakvu takvu fotografiju snimiti. Koju evo prikazujem na kraju ovog teksta. Mislio sam navečer još otići na neki koncert ženske grupe "Frajle", ali na kraju sam bio toliko umoran da sam odustao od odlaska na taj koncert, jer izmorila me je daans jedna posjeta koju sam jučer oko podneva imao. Nakon dužeg vremena me posjetila jedna obiteljska prijateljica, sa kojom sam morao nešto privatno da raspravim, ali nekako mi se čini da nisam baš puno postigao. Jer već je dosta starija osoba, pa nisam siguran da je baš puno toga shvatila. Ali što ću, tako je to sa nekim starijim gospođama. Inače, već nekoliko zadnjih godina pokušavam na Špancirfestu fotografirati performere. Naime, nekako sam primijetio malo ih promatrajući i fotografiranju tih vrlih izvođača da kod njih nekako najbolje mi uspijevaju fotografije, jer baš ih nekako ulovim u nekoj dobroj faci, izrazu lica. A i položaju tijela. Tako da sam se odlučio da na tom festivalu uličnih šetača se najviše orijentiram na te performere. Jer kod njih nekako ulovim neki najbolji trenutak fotoaparatom. Time ne bih želio da uvrijedim ostale izvođače, i kod njih bih možda ulovio taj neki dobar trenutak. Ali zbog slabijih tehničkih mogućnosti nisam u stanju da ostale fotografiram. Jer imam tek neki slabi fotoaparat, kako ga ja zovem "idiotom" među digitalnim fotoaparatima. Ali ipak koliko god bio razočaran njime, i što god rekao i pisao o njemu, ipak se sa njime može napraviti sasvim dobra i odlična fotografija, ali ipak sam dosta ograničeni sa njime. Te se moram nekako sa njime snalaziti u fotografiranju i učenju fotografije, dok se ne s nađem oko novaca i priuštim si malo bolju fotografsku opremu. A u međuvremenu sa ovakvim aparatom pokušati što bolje naučiti se fotografirati, jer što će mi bolji aparat, ako ne znam ništa o fotografiji i fotografiranju. Jer ipak fotoaparat je samo sredstvo za snimanje fotografije, ma koliko ona dobro ispala. A sad dosta za ovaj put, idem dalje svojim poslom, a i da smišljam usput o čemu dalje pisati.Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, hobi, Osobno


- 12:25 - Komentari (11) - Isprintaj - #

24.08.2016., srijeda

Još uvijek se učim

Pošto zadnjih dana zbog lošeg vremena u gradu Varaždinu na festivalu uličnih šetača nema baš performera koje bi fotografirao, te još nekih privatnih obaveza, a fotografiranje grupa poput "Opće opasnosti" nije mi nekako interesantan događaj, nisam baš imao i mogao što da fotografiram. Pa na žalost nemam baš neke fotografije da vam pokažem. Ali sam u arhivi našao neke stare fotografije "Anđelinjaka". Jedne divne instalacije u režiji Muzeja anđela, koji djeluje ovdje u Varaždinu već nekoliko godina. Fotografije nisu neke vrhunske, mogu ja i bolje, ali kako baš nemam neku novu fotografiju sa španciranja i dok od tih silnih fotografija koje sam do sada snimio ne odaberem za novu objavu, nadam se da će za silu i ove poslužiti. Unatoč što se već godinama pokušavam baviti fotografijom, ipak još puno toga moram naučiti oko nje i svega što je vezano uz nju. Mada sam zadnjih nekoliko mjeseci dosta čuo na temu kako fotografirati u foto klubu oko kompozicije i bojama i sličnom, još uvijek radim neke greške, za koje se moram još dosta namučiti da ih ispravim i naučim ih primijeniti ili promijeniti. Jer nije samo dovoljno da uperim fotoaparat i okinem fotografiju. Puno je tih detalja na koje se mora obratiti pažnja da se snimi dobra fotografija. Tako da nije baš jednostavno snimiti dobru fotografiju, a da ne pričam o vremenu koje trenutno vlada i sličnim stvarima. Ali što se može, život je konstantno neko učenje, pa tako i u fotografiji. A koliko vidim i u pisanju teksta si isto moram dati puno truda, unatoč tome što zadnjih godina dosta čitam i tako stječem neko znanje u pisanoj riječi, ipak još uvijek se u nekim stvarima ne mogu potpuno izraziti pisanom riječi. I ponekad se dosta mučim izraziti pisanim riječima svoje misli. Ali koliko god će mi biti teško, ipak se moram i oko toga još puno truditi. I nadam se da ću jednog lijepog dana uspjeti u tome. Ovdje bi se i osvrnuo na komentar blogerice "Mela", ne ljutim se na tvoj komentar i zbog toga se ne moraš se brinuti da si me na ljutila. Imaš pravo što se tiče nekih riječi, previše sam ih napisao. Ali bilo je to pomalo ne namjerno. Jednostavno nisam primijetio na taj problem. Još sam bio pod nekim dojmom te predstave iliti performansa i nisam se znao bolje izraziti. I o takvom sam problemu pisao malo prije da me mući. Mada sam već polako zašao u srednju dob, ako se tako smijem izraziti, još uvijek se moram naučiti kako napisati neki koliko toliko solidan tekst. I nekako obnoviti i naučiti znanje iz Hrvatskog jezika i književnosti. Ah, baš sam se raspisao o ovoj temi, pa ću završiti i u idućem tekstu nastaviti o ovome ili nečem drugom.Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, hobi


- 15:25 - Komentari (8) - Isprintaj - #

23.08.2016., utorak

Trans Express

Evo malo nekih noćnih fotografija sa jedne predstave koja je bila u subotu navečer u izvedbi performerske grupe "Trans Eypress". Koji su izveli jednu fenomenalnu predstavu od koje mi je zastao dah. Barem meni i ostao sam bez riječi. Fotografije barem malo možda pokušaju da prikažu predstavu, ali vjerujte mi mene je ostavila bez riječi i uživo je bila fenomenalna. Jedan dio predstave se odvijao na zemlji, a drugi dio u zraku. Naime, jedan dio konstrukcije su objesili na neki kran ili dizalicu koja ih je onda digla u vis i onda su po toj konstrukciji ovi neki performeri skakali i izvodili neke akrobacije, a poneki su i pjevali. Uz jednu predivnu glazbu. A tema je bila neka mitologija na temu riba, morskih zmija i meduze. Ova sama konstrukcija mi je ličila na neku meduzu koja lebdi u moru. Jer tako se je ta konstrukcija kretala zrakom, kao da imitira pokrete meduze u moru. Barem sam ja takav dojam stekao. A na zemlji su neki performeri nosili neke figure riba, morske zmije i sličnog. A i plesali oko te neke druge skulpture koja je bila postavljena na neke velike kontejnere (poput onih koje vidimo na brodovima koji ih prevoze). Kako sam napisao prije, ta me je predstava ostavila bez riječi i teško mi je opisati je riječima, pa mi ne zamjerite što nisam rječiti . Pa se nadam da će vam barem te fotke pokušati malo prikazati dio atmosfere. A što se tiče ovih performera sa fotografija iz prošlog posta, oni su isto plesali i izvodili neke plesne korake.
Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: umjetnost, fotografija


- 14:52 - Komentari (9) - Isprintaj - #

22.08.2016., ponedjeljak

Performeri u bijelom na špulama

Evo danas bih stavio još neke fotografije sa Špancirfesta koje sam snimio neki dan. Ovo su performeri "Moonlight invasions" koju su izvodili u tim nekim kostimima na špulama neku svoju predstavu. Nisu izgledali strašno, već predivno. Glazba je bila malo mistična i magična. I stvarno ih je bilo predivno gledati.
Lijep pozdrav
Crna svjetlost

Oznake: fotografija, hobi, Osobno


- 12:15 - Komentari (10) - Isprintaj - #

21.08.2016., nedjelja

Fotke sa radionice

Jučer 20. Kolovoza u Varaždinu se je u organizaciji foto kluba "Varaždin", čiji sam i ja član, bio organizirana foto radionica. Okupilo se nekoliko nas članova i gostiju kluba u prostorijama kluba, gdje smo nakon kratkog dogovora išli u jednu šetnju gradom. Svake godine početkom Špancirfesta foto klub organizira jednu foto radionicu, gdje nastojimo u međusobnom druženju obraditi neku temu. Ove godine je bila na temu detalja. Na sreću poslužilo nas je lijepo vrijeme, pa smo uživali u fotografiranju i španciranju. I snimili smo svaki pregršt fotografija. Na žalost, nemam fotografije drugih sudionika, pa stavljam nekoliko svojih fotografija u nastavku. Fotke ne će biti baš povezane s temom, ali nadam se da će vam se svidjeti.Predine mlade dame sa foto radionice...Jedna mlada predivna šetačica na kraljevskom prijestolju...Svjetlo na biciklu sa kakvim su si nekad biciklisti svjetlili put pred sobom...Jedan od performera...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, hobi, Osobno


- 16:30 - Komentari (11) - Isprintaj - #

Malo i o još jednom hobiju!!!

Moram se najprije složiti sa dva komentara koje sam dobio u jedno od prijašnjih postova. Da, istina je, nije bez veze taj kontakt sa zemljom. I moram priznati da sam osjetio nešto posebno u tome što sam radio sa zemljom. Ima neka posebnost u obradi zemlje, koju ne mogu riječima izraziti i koja me je ispunila. Ima neka povezanost čovjeka i zemlje i u toj obradi zemlje i uzgoju tih nekih biljaka. Posebno neko posebno zadovoljstvo kada uspiješ uzgojiti neki plod ili cvijet. I kada znaš da je to plod tvojih ruku. A i u tom nekom uzgoju biljke. I ta neobjašnjiva povezanost sa zemljom i njenom obradom, te uspješnim uzgojem biljke me samo više potiče da pokušam dalje u tom poslu, da nastavim sa tim vrtlarstvom. Moram spomenuti blogera "jelen" koji je prelijepo opisao u svojem komentaru obradu zemlje i uzgoju. I ja tako razmišljam i osjećam. I ta povezanost mi je samo još više poticaj da se nastavim baviti sa vrtlarstvom. Na žalost, ovih dana se ne ću toliko posvetiti vrtu i njegovom održvanju, jer kako je u Varaždinu (u kojem živim) neki dan počeo Špancirfest odlučio sam se malo posvetiti tom festivalu uličnih šetača. I malo pokušati da se posvetim fotografiji, još jednoj mojoj ljubavi zadnjih godina. Naime, već jedno 3 godine se bavim fotografijom, koju sam valjda naslijedio od svog pokojnog oca, koji se je isto bavio fotografijom. Za sada na nisam još postigao neki veliku uspjeh na nekim nagradnim natječajima, ali nadam se da će biti što od jednog dana. I za sada sam samo izlagao neke svoje fotografije na zajedničkim izložbama foto kluba kojeg sam član. Na žalost ne ću ovdje da objavljujem sve svoje fotografije, ali ću pokušati pokoju da objavim. A jučer sam sa nekim članovima foto kluba i nekih gostiju sudjelovao u jednoj foto radionici, koja se evo već tradicionalno odvija svake godine povodom Špancirfesta. Naime, svake godine na početku tog festivala uličnih šetača foto klub organizira foto radionicu na kojoj sudjeluju nekoliko članova kluba, a i nekoliko gostiju koji se odazovu. I tako sam i ove godine sudjelovao na njoj i naglasak je bio na temi detalja, da malo pokušamo steći neko iskustvo u snimanju detalja. Toliko o tome za sada, a i još ću pisati o tom mom hobiju.

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: fotografija, hobi, Osobno


- 13:42 - Komentari (8) - Isprintaj - #

17.08.2016., srijeda

Fotografije tako pokušavam zaštitti!

Pitali me u komentaru zašto ovako "tvrdo" stavljam ime posred slike, jednostavno tako želim. Nekako sam mišljenja da ako stavim ime negdje u kutu uz rub slike ime, onda se lako može u tim silnim programima za obradu fotografije odrezati taj dio fotografije i kao takva iskoristiti u neke svrhe. Što naravno ne želim. A i nekako sam primijetio da na nekim fotografijama se gotovo i ne vidi moje ime ako ih stavim u kut, pogotovo ako je dosta tamna fotografija u tom dijelu. Tako da sam počeo da stavljam nasred fotografije svoje ime. Eto to je za sada razlog zašto tako stavljam taj znak na taj način. Ali nisam znao da postoji neki znak za zaštitu fotografije autorskim pravima. Znam da fotografija podliježe pravnoj zaštiti o autorskom dijelu, kao što postoji pravna zaštita za neku pjesmu koju pjeva neki pjevač ili grupa. Volio bih čuti vaše mišljenje o tome u komentaru? Da li postoji neki znak za pravnu zaštitu fotografije? Kako sam član foto kluba ovdje u Varaždinu, znali smo dosta pričati o toj temi na sastancima foto kluba. I koliko sam iz tih razgovora i priča uspio shvatiti, fotografija je isto tako zaštićena po zakonu o autorskom djelu, kao što je neka pjesma koju pjeva neki pjevač ili grupa, a i kao neki tekst, ili roman koji je napisao neki pisac, ili neki znanstveni rad ili slično. I stoga je poželjno da se nekako zaštiti fotografija kada se objavi na Internetu, a za sada najbolja zaštita od nepoželjnog kopiranja za koju znam jeste da se pokuša staviti neko svoje ime kao što ja stavljam. Koliko sam u pravu sami procijenite. A i tu bih želio čuti vaše mišljenje, kako najbolje zaštiti fotografiju koju želite objaviti?

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: hobi, Osobno, fotografija


- 12:09 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2022  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2022 (3)
Prosinac 2021 (6)
Studeni 2021 (2)
Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo