Crna svjetlost

23.02.2021., utorak

Svaštara 6. dio

Evo da se malo javim. Opet me nije bilo duže vrijeme. Jednostavno zbog svih briga i obaveza ne stignem napisati nekoliko redaka za ovaj blog. Pa, eto da se pokušam kratko javiti sa ovih nekoliko redaka pisanih riječi.

Ja sam uglavnom dobro. Pišem uglavnom dobro, jer ovo ludo vrijeme vani me ubija u pojam. Ponajviše zbog srčanih problema, tlakom i debljinom koja me ponovo muči. Ali ide nekako. Po tko zna koji put ponovo pokušavam da smršavim i na nekoj dijeti sam. I zadnjih dana nekako manje pokušavam jesti nego li inače jedem. Sa nadom da će mi pomoći da izgubim koju kilu. A koliko ću uspjeti, vrijeme će pokazati.

Sa srcem i tlakom i dalje se hrvam. A i sa pokušajima da obavim neke preglede. U bolnicama uporno ne žele da obavljaju preglede zbog pandemije. A odlazak u neku privatnu kliniku ne mogu da si priuštim, jer traže da im se plati. A to si ne mogu priuštiti. Tako da muku mučim dok ne nađem neko rješenje. Ali valjda će se uskoro i to popraviti.

Srećom još radim, na čemu sam zahvalan. Mada posla nema više toliko kao prije. Pa smo svaki čas na nekom prekidu rada. Te uživam svako malo u odmoru kod kuće. Pokušavajući se baviti nekim drugim stvarima. I ne žalim se, jer ipak moram biti sretan na tome što radim. Jer imati posao danas je pravo malo bogatstvo, unatoč tome što je plača mala.

A da ne zahrđam u pisanju, pišem redovito tekstove za jedan drugi blog. Pod istim imenom „Crna svjetlost”. Ali ga pišem u Wordpress-u. Točna adresa je:

Crna svjetlost

I na njemu nastojim pisati o dosta stvari. Ukoliko me želite pratiti na njemu, pokušajte pritisnuti na malo prije napisani link i provjeriti. Volio bih da mi u komentaru napišete da li ste uspjeli ga otvoriti i što ste pročitali.

A što se ostalog tiče, nadam se da ću uskoro pisati i naći vremena da više pišem o tome.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...
Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: blog


- 21:26 - Komentari (6) - Isprintaj - #

17.02.2020., ponedjeljak

Nisam vas zaboravio

Evo me nakon nekoliko mjeseci izbivanja sa ovog bloga. Na žalost zbog nekih privatnih problema, obaveza i inih stvari nisam se mogao posvetiti ovom blogu onoliko koliko sam želio. A i praćenju svih vas. Ali se nadam da će se uskoro popraviti situacija i krenuti na bolje. Te se posvetiti ponovnom pisanju ovog bloga i praćenju svih vas.

U ovih nekoliko mjeseci sam imao dosta privatnih problema, a i naganjao sam dosta poslodavce oko zapošljavanja. A i neka teža prehlada me je uhvatila. Pa sam i nju morao da u hodu riješim. A da ne pišem o ostalim problemima, koji nisu za javnost.

Jedina novost je došla ovaj mjesec. A ta je da sam iznenada dobio posao u jednoj varaždinskoj tekstilnoj industriji. Nakon što sam ih već otpisao, oni su me zvali oko početka mjeseca i počeo sam raditi u jednom njihovom skladištu. Što je za mene jedno veliko iznenađenje i uspjeh, jer nakon nekoliko mjeseci muke po traženju posla došlo je i to ugodno iznenađenje. Istina je da sam samo primljeni na mjesec dana i da plaća ne će biti velika, ali Bogu hvala na toj prilici. Prilici za koju se nadam da će rezultirati i produljenjem ugovora o radu.

Ne mogu vam opisati koliko sam presretan zbog toga. I sada mi slijede dani, tjedni borbe da me zadrže što duže na tom poslu. Da se riješim još jedne ustanove koju sam imao za vratom već skoro godinu dana. Jer mi je i ona bila muka. Te da počnem rješavati i ostale probleme koje mi taj posao može donijeti i pomoći.

Ne mogu vam opisati koliko mi je nedostajao ovaj blog i svi vi. Ali na žalost život je takav kakav i jeste. I ne treba se plakati nad njime. Nadam se da ću polako idućih dana i tjedana polako se vratiti pisanju ovog bloga i praćenju svih vas. A što sam sve prolazio, nadam se da ću pisati o tome u idućim tekstovima.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: posao, blog


- 20:03 - Komentari (7) - Isprintaj - #

22.08.2019., četvrtak

Godišnjica

Ovih dana sam trebao da proslavim mislim treću godišnjicu pisanja ovog bloga. I ne samo ovog bloga, već i još jednog drugog bloga. A ja sam se morao hrvati sa operacijom bruha, kojeg nisam želio. Koji je došao iznenada, kao grom iz vedra neba. I koji je izazvao kaos u mom životu.

I baš kada sam se počeo pomalo veseliti što sam ponovo počeo raditi. Ponadao sam se da ću možda početi rješavati neke životne probleme sa ovim poslom, ja sam se moram hrvati sa oporavkom od operacije. Operacije koju nisam želio. Ali život je takav, ošamarite kada se baš najmanje nadaš. I onda se moraš sa time hrvati kako znaš i umiješ. Ali ne žalim se.

Da, već jedno tri godine ponovo pišem blog i družim se sa svima vama. Bilo je lijepih trenutaka, a bilo je i kritičnih, i sami to znate i sjećate se svega toga. Sretan sam zbog tog pisanja bloga, koji me dosta ispunjava. Koji me ispunjava svojom ljepotom pisanja i druženja sa ljudima koji isto cijene i ljube i vole pisanu riječ. Lijepo je biti bloger. Lijepo je pisati riječi u jednu predivnu priču. Lijepo je stvarati jedan ovakav blog. Biti bloger je puno više od života, to je smisao života, životni stil i ljubav i prijateljstvo. Koje ti donosi jedno lijepo poznanstvo sa dragim blogerima.

Nisam vas zaboravio. Čitam vas kad stignem. To što ne ostavljam vam komentare i što baš u zadnje vrijeme nisam baš prisutan ovdje na blog servisu, to ne znači da sam vas zaboravio. Uvijek sam u mislima sa vama. Ali eto, neki životni problemi i događaji su odlučili drugačije za ove dane i tjedne. Ali to ne znači da se trebamo predati i zaboraviti sve. Već hrabro krenuti putem kojim još nismo se kretali.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: godišnjica, blog


- 17:55 - Komentari (4) - Isprintaj - #

13.08.2018., ponedjeljak

Još malo o godišnjici

Hvala svima koji su mi izrazili lijepe čestitke povodom druge godišnjice ovog bloga. A i na riječima podrške. Uživao sam u ove dvije godine u pisanju postova za blog, mada je bilo i trenutaka kada sam pomišljao da odustane. Ali ipak sam nastavio. I u pisanju ovog bloga stekao neka dobra iskustva. Bilo je ponekad i teško pisati neke postove, jer sam morao da ih napišem. I kroz njih izraziti svoje osjećaje, a i iskustva. Iskustva koja sam želio podijeliti sa vama koji me čitate i pratite. Upoznao sam među vama i dobro ljude, kojima se želim zahvaliti na podršci. A o onim lošima, ne želim pisati.

Moram priznati da je i meni postalo pisanje ovog bloga dio mog života. I ne znam kako bih bez toga. Više ne mogu zamisliti život bez pisanje ovog bloga. A i čitanje vaših postova i blogova. Blogerska zajednica je predivno društvo i u kojem sam se našao. I moram priznati da nije mi žao što sam ušao u nju. Kao i u stvarnom životu ima dobrih i lijepih trenutaka, a ima i teških. I sa kojima se moramo nositi.

Znam da nisam ponekad pisao baš najbolje postove, ali se nadam da sam ipak uspio napisati neke dobre tekstove. Nadam se da ću s vremenom postati još bolji. Uvijek moramo težiti boljem. Ma koliko teško bilo. Život nikad nije lagan. A i pisanje postova za blog. Kako već napisao, razmišljam ponovo, po tko zna koji put o novom dizajnu. Ali i učenju o dizajnu, te fotografiji i sličnim aktivnostima. Na žalost, zadnjih godinu dana sam dosta zapustio fotografiju, koja je i dalje moja ljubav. Naime, kako mi je već dosadio taj stari foto aparat, odlučio sam se za nabavu novog, makar i polovnog, ali barem boljeg foto aparata. Ali do sada nikako da krenem u nabavku, zbog financija. I ta želja mi je samo poticaj da konačno trajnije riješim neka pitanja oko financija i posla. I za koja se nadam da ću uspjeti naći rješenje.

Naravno i pitanje vrta, jer mi je i taj hobi postao omiljeni. Jer lijepo je raditi na zemlji i sa zemljom, jer ma koliko muke tražilo od mene, ipak mi donosi neko veselja i nadu da ću si stvoriti komad raja na tom komadu zemlje, u kojem ću moći uživati jednog dana. A da ne pišem i o uživanju čitanja knjiga i romana.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: blog, hobi


- 16:45 - Komentari (6) - Isprintaj - #

11.08.2018., subota

Druga godišnjica

Skoro sam zaboravio ovih dana da imam jednu skromnu obljetnicu. Naime, na današnji dan sam ponovo postao bloger i otvorio ovaj blog, pod imenom „Crna svjetlost”. I eto već dvije godine sa vama uživam u pisanju i čitanju ovog bloga. Bilo je lijepih trenutaka pisanja ovog bloga, a bilo je i ružnih trenutaka. Ne znam što bih prije izdvojio u ovih dvije godine pisanja bloga. Naravno, samo pisanje bloga me je ispunjavalo kroz pisanje ovog bloga. I upoznao sam kroz ove dvije godine puno lijepih i dragih ljudi. Blogera, koji su isto zaljubljenici u pisanje bloga. A i u pisanu riječ, tu predivnu pisanu riječ. Koja puno toga zna izreći.

Bilo je i ružnih i teških trenutaka. Najteže mi je bilo pisati o smrti mojeg dragog i jedinog nećaka, koji je napustio ovaj svijet zbog zatrovanih jaja. To nedužno biće, je stradalo samo zato što je pojelo to zaraženo jaje. I ne prođe dan a da ga se ne sjetim. Jer bio je predivan dječak, koji je znao sve nas iznenaditi sa svojim malim životom u najljepšem mogućem smislu. Ali dosta o tome, jer rane su još svježe.

Da bilo je svakakvih događaja tijekom pisanja i vođenja ovog bloga. I dosta toga sam naučio i još uvijek učim. O mnogo čemu. Kako kroz pisanje i učenja da se kroz pisanje izrazim, tako i kroz čitanje svih vas blogera, koje pratim i nastojim pratiti. Na žalost, nisam vas stigao sve pratiti, i nadam se da će se to popraviti.

U međuvremenu sam počeo pisati još jedan blog, pod istim imenom, ali na jednom drugom servisu. I za kojeg se nadam da će napredovati. I da ću tamo steći isto jednu čitalačku publiku. Koja se je isto polako počela stvarati. Nadam se da je tako. I tamo pišem o sasvim drugim temama. Ponajviše o književnosti, jer nekako primjećujem da se postovi o knjigama i književnosti najviše čitaju. Barem statistika kaže.
A u budućnosti se nadam da ću se dalje razvijati kroz pisanje i da ću postati još bolji pisac postova za blog i bloger. Kako su neki primijetili, opet sam ovih dana malo promijenio dizajn bloga. A i ponovo ga pokušavam urediti. Jer želja mi je da se i u dizajnu bloga i sličnih stranica okušam i naučim nešto više o dizajnu. A koliko će biti uspjeha, pokazat će vrijeme.

Hvala svima vama koji me čitate i komentirate i koji mi kroz komentare ostavljate lijepu podršku. Nadam se da će se ovo naše prijateljstvo i dalje razvijati i napredovati.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: blog, bloger


- 17:37 - Komentari (8) - Isprintaj - #

27.11.2017., ponedjeljak

Učenje, da budem bolji

Hvala vam na komentarima u prijašnjem postu. Ova web stranica sa blogom je još uvijek radna verzija, ako se smijem tako izraziti. I nadam se da će s vremenom izrasti u neki bolji blog i moju web stranicu. Jer još uvijek moram puno toga naučiti oko tog dizajniranja web stranice, a i pisanja bloga. Želja mi je da polako dovedem to pisanje bloga na neki viši nivo, ako to uopće postoji. Da se bolje usavršim. Da postanem bolji bloger.

Za sada će ostati ovakav dizajn, pa ću se pokušati posvetiti više tome da počnem pisati bolje tekstove kako za blog, tako i za web stranice. I pokušati ću malo više proučiti kako su drugi pišu svoje tekstove za blog i web stranice. Ovaj novi blog i stranica su izrađeni u Wordpress-u. U besplatnoj inačici tog programa. A kad jednog dana dođem do nekog novaca, pokušati ću u tom programu aktivirati neki profesionalniji dio tog programa. Uvijek postoji nešto što bi mogao usavršiti i popraviti, pa mi slijedi još puno tog učenja i proučavanja. A s vremenom će se to i pokazati.

A prije toga slijedi mi muke po žučnom kamencu. Uskoro za koji dan idem na taj zahvat ili operaciju, ili kako već to nazvati. Priznajem da sam prestrašeni svega toga, sve više kako se bliži taj dan. Koliko god se pokušao pripremiti psihički i fizički na sve to, ipak ništa ne pomaže. A opet ipak me drži nešto što me pokuša držati smirenim i smiruje me. Znam da sam već dosadan sa svim tim pisanjem oko tog kamenca, ispričavam se zbog toga. Ali moram priznati da me ovo pisanje oko te teme nekako smiruje i nekako iz mene izbacuje neku nervozu i uznemirenost. A i ovo pisanje o novom blogu i web stranici i pokušaju da krenem u neke nove vode, je samo neki bijeg od nervoze i stresa i straha. I pokušaj da samog sebe smirim. Jer taj nemir nije dobro držati u sebi, već ga izbaciti iz sebe.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: web design, blog


- 21:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

24.11.2017., petak

Ne treba se sramiti

Ne treba se sramiti priznati da si loš u kuhanju. I ja priznajem da sam loš i da mnoga jela ne znam pripremiti. Te da mi je potrebno da se naučim prvo neke osnovne stvari pripremati u kuhanju. A tek onda polako krenuti prema nekoj pripremi složenijih jela. I tome ću se morati nekako idućih dana i tjedna posvetiti, da ispočetka naučim i obnovim znanje u pripremi nekih osnovnih jela. A kada to naučim ono osnovno idem prema složenijem.

Ne treba se sramiti priznati i da griješiš u radu ili da si pogriješio u nečemu. Jer to je samo znak da si svjestan svojih pogrešaka i da ne bježiš od njih. I kada priznaš svoju grešku, treba nastojati da je u budućnosti pokušaš ispraviti. Da se ne ponovi. A isto tako je dobro da drugoga ne osuđuješ zbog njegove pogreške i da ga ismijavaš, jer nikad ne znaš kada se ta ista pogreška može tebi dogoditi. Ili da pogriješiš u nečem drugome. Jer ljudi i narod uzalud ne kaže da ti sve može vratiti i odbiti o glavu. I u tome je istina, od koje ne treba bježati. Već nastojati da kreneš dalje i na iskustvu tih grešaka nešto naučiš, da se ne ponovi. Kako tebi tako i drugome.

Zadnjih nekoliko dana ponovo, po ne znam koji puta pokušavam urediti svoju web stranicu sa blogom. I nastojati na njoj objavljivati neke tekstove i postove. Link koji vodi prema toj stranici nalazi se u gornjem dijelu ovog bloga. A koliko sam do sada uspio oko dizajniranja te stranice procijenite sami. Naravno, uvijek ima prostora da se nešto bolje uradit i napravi. I to se nadam da ću uspjeti u narednim danima i tjednima uraditi.

Nekako me je ponovo uhvatila želja za pisanjem nekih tekstova, kako za ovaj blog, tako i za tu stranicu. Stoga zadnjih dana i tjedna malo istražujem preko Interneta u potrazi za dodatnim inspiracijom i idejama kako bih pokušao unaprijediti to svoje znanje i iskustvo. A koliko ću uspjeti vrijeme će pokazati.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...
Lijep pozdrav i hvala na posjeti
Crna svjetlost

Oznake: kuhanje, blog


- 19:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

25.10.2017., srijeda

Ugodno iznenađenje, unatoč lošoj vijesti

Na žalost, izgleda da sam zadnjih dana dosta promjenljivog raspoloženja. Čas sam dobro raspoloženi, čas loše. Zavisi kako me uhvati koji dan. Ni danas nisam baš dobre volje. Naime, nakon nekoliko mjeseci čekanja i odgode, konačno sam obavio pregled ultrazvuka. I nekako mi se čini da nije baš dobar. Jer doktorica mi je nešto spomenula da bi sa žuči mogao imati problema. A i jetru je spomenula u nalazu. Tako da sam pomalo zabrinuti što je točno u pitanju, ali ipak ću sačekati da se čujem sa svojim doktorom, pa da budem na čisto.

Ugodno me je iznenadilo večeras da je moj zadnji post i blog izabran za blog dana. Te me je to bar malo razvedrilo. I podiglo raspoloženje. Nadam se da ovo moje pisanje tekstova za ovaj blog i ovi moji tekstovi su dobri i da vam se sviđaju. Jer dok pročitam neke druge tekstove i blogove i pisanu riječ općenito, nekako mi se čini da nisam baš odličan pisac. Ili sam ja u krivu ili nisam, ali ipak što god da je, uživam u pisanju i pisanoj riječi. Bilo da pišem, bilo da je čitam. I nikako da pronađem onu pravu riječ kojom bih opisao to uživanje u pisanoj riječi. Jer to jednostavno moraš osobno doživjeti.

Vrt je ušao u jesen i sav je u znaku jeseni. Špine, margarete ili što li su već, svakim danom su u sve većim cvijetovima. Ali krizanteme još su u pupoljcima. Nadam se da će barem za godišnjicu očeve smrti biti spremne te krizanteme da ih odnesem na grob. A ruže, jorgovani i ostalo cvijeće je ušlo u jesen. I ako uhvatim vremena jedan dan, možda ih odem malo obrezati. Mislim na onu jesensku rezidbu. Mada bi ću ih radije pustiti tako preko zime, sa nadom da će preživjeti zimu. Te na proljeće se još razgranati. Ali još ćemo vidjeti idućih dana i tjedna oko toga. A i oko pripreme zemlje za zimsko mirovanje. Jer trenutno mi je važno da vidim što je sa zdravljem.

Danas sam konačno na grobu roditelja rasipao onaj kulir. A prošli tjedan je i novi križ za oca postavljen. Tako da bar za ovaj blagdan Svi sveta bude grob koliko toliko uređen. A na proljeće ču vidjeti kako ću urediti ovaj grob, jer svakim danom sve više vapi za obnovom. A što se tiče kompjutera, nadam se da će ovih dana i on konačno doći mi u kuću. Jer još uvijek me spriječe neke obaveze i brige da odem u njegvovu kupovinu.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: blog, vrt


- 20:28 - Komentari (4) - Isprintaj - #

11.08.2017., petak

Zahvala i razmišljanje i potraga

Zahvaljujem se svima vama koji ste mi u svojim komentarima čestitali prvu godišnjicu ovog bloga. I to mi je poticaj da ga nastavim pisati i da poradim na tome da ga još bolje i ljepše pišem. Da, nastavit ću ga pisati dok god ću moći. Jer ovo pisanje postova me je pošteno zarazilo. Pa ću se truditi da ovaj blog još bolje pišem. I da se trudim da mi tekstovi budu još bolji.

Kako sam pisao u prošlom postu u potrazi sam za informacijama kako da zakupim neku domenu gdje ću moći kreirati svoj blog kroz neku web stranicu. I na taj način pokušati se izraziti kroz neku kreativnost, tako i na drugim poljima. A kako će sve izgledati, još ću vidjeti. Za sada znam da web domenu mogu registrirati besplatno i to se nadam da će uskoro biti ostvareno. Ali sam u potrazi za nekom firmom koja povoljno iznajmljuje web prostor. I preko koje bih želio taj svoj novi blog plasirati na Internet. Nisam baš jak u tim nekim tehničkim izrazima, ali se nadam da ću usput i njih naučiti što znače i kako ih koristiti. I o svemu ću još pisati s vremenom, a ovaj blog dalje pisati.

Jučer je Varaždin, kao i veći dio ovog djela zemlje pogodilo je nevrijeme noćas. Koje nam je napravilo lijepo veselje i brige. Tako da danas zbrajamo štetu, koja ne će biti mala. I mene je dosta uznemirilo ovo nevrijeme, da sam otišao jutros na svoj vrt da vidim kako stvari stoje. I nije bilo velike štete. Samo su se malo kolci od paradajza nakrivili, a to se da vrlo lako popraviti.

A što se tiče palmi koje sam ponovo počeo uzgajati, polako su i ostale stidljivo počele nicati iz zemlje, pa se nadam da će s vremenom i ostale izniknuti iz zemlje i tako ih polako početi uzgajati. A i božićni i uskrsni kaktusi za sada polako napreduju. I nadam se da će i sa njima mi bolje krenuti. Ali i o tome drugom prilikom.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: blog, kaktus, domena


- 14:11 - Komentari (7) - Isprintaj - #

10.08.2017., četvrtak

Prva godišnjica bloga "Crna svjetlost"

Na današnji dan prije godinu dana sam otvorio ovaj blog, pod ovim imenom. I nakon godinu dana došla je i prva godišnjica bloga pod imenom "Crna svjetlost". U kojem sam pisao o mnogim temama, ali ne svim. I mogao sam pisati o mnogo čemu, ali nisam. Ali još stignem. A kako je bilo i sami znate.

Pisao sam o Špancirfestu, o fotografiji, o čitanju raznih romana, o tome kako sam počeo da obnavljam vrt i još pokojoj temi. U prvim postovima mi nije išlo pisanje i trebalo mi je neko vrijeme da se ispočetka učim pisati tekstove. Da pronađem neku temu o kojoj bi pisao. I još uvijek se mučim oko tih odabira tema za pisanje postova za svoj blog. A i se potrudim napisati dobar i kvalitetan tekst i post. Bio je i jedan tragičan događaj u prošloj godini i o kojem sam vam pisao. I nakon tog tragičnog događaja moja obitelj se još uvijek oporavlja. I rane na taj događaj nikad u potpunosti ne će zacijeliti.

Bilo je to lijepo iskustvo pisanja ovog bloga. I upoznao sam vas dobre blogere koji ste me podržavali kroz svoje komentare. I na njima vam se najljepše od srca zahvaljujem. I u najtežim trenucima u vašim komentarima sam nalazio snagu i poticaj da dalje pišem ovaj blog i da taj tragičan događaj iz prošle godine nekako izdržim.

A što dalje? I dalje ću nastaviti pisati ovaj blog, dok god ću imati snage u rukama. Pokušati naći još neke teme o kojima bih pisao, a o ovim temama nekako poboljšati pisanje tekstova i podići ih na neki bolji i ljepši nivo. Pokušati biti malo kreativniji u pisanju postova i kreiranju ovog bloga. A koliko ću uspjeha imati vidjet ćemo.

A i zadnjih dana sam u nekoj potrazi za nekom firmom koja se bavi iznajmljivanjem prostora na Internetu, web domene i prostora i sličnog, sa željom da i kroz taj način pokušam pisati neki svoj blog, a i pokušati ovo svoje pisanje bloga dovedem na neki novi i bolji nivo.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: blog, crna svjetlost, post


- 14:58 - Komentari (15) - Isprintaj - #

23.03.2017., četvrtak

Bloger dana

Danas sam ostao ugodno iznenađen od strane administratora što je izabrao moj blog za blog dana. I ovo mi je samo poticaj za daljnje pisanje postova na ovom blogu. Zahvaljujem se administratoru, a i svima vama koji čitate moj blog i moje postove i što ostavljate komentare na objavljene postove. I u svojim komentarima me podržavate i potičete na daljnje pisanje bloga. A i podržavate u svemu ostalom i pružate mi lijepe i vrijedne savjete.
A što se vrta tiče, nadam se da će mojim rukama i ljepotom proljeća niknuti u nekoj ljepoti. Ali još će trebati puno truda i rada na njemu kroz idućih nekoliko godina da ga dovedem u onu ljepotu koja ga je nekad krasila. Jer nekad je bio puno ljepši, pun povrća i cvijeća i voćaka. I volio bih da vratim barem dio te ljepote. A to će biti teško i kao što sam napisao, trebati će mi puno i dosta truda da sve to obnovim. Naravno, da osim što ću cvijeće saditi saditi i neko povrće. Za sada mi je želja da si pokušam uzgojiti od povrća paradajz, papriku i luk. Za ostalo povrće još ću vidjeti. A od cvijeća mi je želja da ponovo počnem uzgajati krizanteme i špine. A ruže, božuri i ostalo cvijeće mi je želja da spasim i očuvam. Jer neko od tih cvijeća je generacijama u mojoj obitelji. Pa mi je želja da nastavim neku tradiciju. A možda i ja pokrenem neku tradiciju, ali još ćemo vidjeti.
I danas sam bio na vrtu, štihao sam malo oko tih nekih božura. A i pripremio mjesto za presađivanje nekih grmova. Na žalost kako sam bio umoran i u žurbi zbog nekih drugih obaveza, zaboravio sam snimiti tu gredu. Na kojoj još imam nekog posla, jer trava i korov su je dosta okupirali. Pa treba velika borba sa tim neprijateljem. I protiv kojeg nema milosti. A sve ću pokušati bez upotrebe pesticida i sličnog otrova, jer ne želim se i time trovati.
Ali kako je taj komad vrta dosta veliki u potrazi sam za nekim dobrim ljudima koji su mi voljni pomoći oko održavanja tog vrta i dovođenja u neki red. A i koji su si isto željni pokušati uzgojiti neko svoje povrće, jer sam im voljan iznajmiti dio tog vrta u zamjenu za tu pomoć. Jer ja još nisam u stanju da cijeli vrt sam obrađujem. A i trebati će mi još vremena da si nabavim dosta vrtnog alata za obradu tog vrta. Pa, ako nekog znate iz Varaždina tko je željan se baviti malo vrtlarstvom, da mu preporučite moj kontakt.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: vrt, blog


- 20:16 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2021  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Studeni 2021 (2)
Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo