Crna svjetlost

08.04.2018., nedjelja

Izlet na Dravu

Jučer sam nakon dva mjeseca konačno se odvažio na popravak kočnice na biciklu. I nakon jutrošnje potrage za sajlom za kočnicu uspio je naći povoljno. Te negdje predvečer nakon jedno sat vremena hrvanja oko montaže na bicikl je postaviti. Te sam se danas odvažio da odem na neku probnu vožnju. Koja je dobro prošla, unatoč tome što kočnica dovoljno jako nije stegnuta. Pa ću jedan dan morati da se ponovo hrvam da je malo bolje stegnem. Da me bolje služi.

A odvažio se na vožnju do moje najdraže rijeke Drave, koja teče pored mog grada. I kako dugo nisam bio na Dravi ostao sam malo iznenađen koliko je velika i lijepa. Te koliko je lijepo se šetati njezinim obalama. Nisam bio dugo na toj rijeci i nisam puno obišao, tek toliko da obavim tu probnu vožnju, ipak me je ta vožnja i boravak uz rijeku opustio. I nisam požalio što sam otišao se provoziti dijelom njene obale.Usput sam snimio mobitelom nekoliko fotografija. Prva je sa ovim labudovima, koje su ljudi i prolaznici hranili. Labudi su jedne od meni najljepših ptica. Nadam se da ću ih jednom prilikom moći bolje snimati.Druga je fotka dravskog mosta koji povezuje Varaždin sa Međimurjem. I preko kojeg sam puno puta prošao. Kako preko njega, tako i ispod njega. Na žalost nisam imao sreće da snimim kako teče Drava ispod njega, jer je bila previše mirna. Ali biti će prilika i za to. to.Treća fotka je nove sportske dvorane. I dio obale uz dvoranu i rijeku. Kako se je odvijao neki teniski turnir u njoj, nisam baš bio voljan ju snimati. Pa sam samo ovako je snimio. A i dalje mi se nije htjelo ići, jer sam se žurio kući. Da obavim još neku obavezu.

Znam da fotke nisu baš savršene, jer nisam imao u planu da baš snimam fotoaparatom, već sam na brzinu snimio ih mobitelom. Ali vjerujem da će još biti prilika za snimanje.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: Drava, bicikl, labud


- 18:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #

25.03.2017., subota

Umor i vožnja

Moram ovih dana malo usporiti. Naime, umor me je uhvatio nakon ovih nekoliko dana koje sam jutra provodio na poslu, a popodneva na vrtu, pa mi je potreban neki odmor. A i izgleda neka lagana prehlada, jer ovo vrijeme vani je stvarno ludo. Pa iz tog razloga ovaj vikend ne idem puno na vrt. A i čekam neku kišu da padne, da mogu presaditi one neke grmove božura. A u usput ću pokušati malo razmisliti što i kako dalje sa vrtom. Razmišljam ovih dana da počnem malo kupovati ove neke časopise koji su posvećeni vrtlarstvu, uzgoju cvijeća, ljekovitog bilja i biljkama općenito. Sa željom da kroz njih pokušam doći do nekih novih informacija oko uzgoja svih tih predivnih biljaka koje se mogu uzgojiti u vrtu. A možda i stvoriti neku kolekciju tih časopisa koji su posvećeni toj tematici uzgoja biljaka.
A što se tiče bicikla, još čekam plaču za prošli mjesec. I nikako da stigne. Ali doći će nadam se početkom idućeg tjedna. Pa da konačno odem do nekog servisa da mi ga poprave. Jer moram priznati da mi nedostaju vožnje biciklom. Kako na posao, tako i nekamo u prirodu i slična mjesta. I moram priznati da su ove godine kroz koje nisam vozio se biciklom učinile svoje na moju kondiciju. I treba da je povratim i obnovim. A i nedostaju mi vožnje biciklom po ovom lijepom vremenu. I gotovo da se više ne sjećam kako je to voziti se biciklom i kako je to lijep osjećaj. I kojeg bih volio da ponovo iskusim.


Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: umor, bicikl, vožnja


- 21:14 - Komentari (4) - Isprintaj - #

14.03.2017., utorak

Bicikl

Popravak bicikla polako ide dalje. Nakon dužeg vremena sam uspio da napumpam gume, da vidim koliko su još dobr. I ostavio ih da sutra vidim da li još drže. Jer ako drže, ne ću se morati žuriti oko kupovine novih. I kod današnjeg popravka me razveselila vijest da se još uvijek sjećam šifre lokota. Što je isto dobro, jer ću ga moći zaključavati negdje ako toliko odem sa biciklom. A ako su gume dobre, onda mi slijedi zamjena starih potrganih pedala na biciklu sa nekima koje sam pronašao kod kuće. I privremeno ih koristiti dok ne nabavim neke druge, jer ove mi je želja da iskoristim na jednom drugom biciklu. A i morati ću da malo podesim prednje kočnice, jer dosta cvile kad se okreće kotač. Tako da polako dovodim u red ovaj bicikl. Koji će mi dobro doći, posebno u odlasku na posao za prvu silu. I čemu se jako veselim. Jer me veseli početak vožnje nakon dužeg vremena. Gotovo 8 godina se nisam vozio na biciklu i jedva čekam da obavim tu prvu probnu vožnju nakon popravka. A i svoj prvi odlazak na posao sa njime. Nije neki vrhunski bicikl, neki obični monti bike. Na kojem moram još podosta poraditi. Ali barem da ga osposobim za vožnju do posla i kući. A za dalje ćemo još vidjeti.
Da, još ću vidjeti, jer želja mi je da taj montič toliko osposobim da svakodnevno mogu svugdje sa njime ići. Da mogu otići do nekih šoping centara u neku kupovinu. A i da se malo odem provozati njime po svojoj dragoj Dravi. I da na nju mogu češće odlaziti fotkati njene predivne prizore koje može nama Varaždincima podariti. A možda i dalje. Ali ne ću srljati.
Imam još jedan stari bicikl. Ne znam koliko ga se sjećate, ali je poput trkaćeg i ima one rogove za guvernal. I njega mislim osposobiti. Mada ga treba malo bolje popraviti, ali se ipak nadam da ću ga osposobiti da i sa njim se mogu odlaziti u vožnju. Jer veselim se tim nadolazećim vožnjama, jer mi stvarno nedostaju. I koje su mi stvarno nedostajale. I za koje se nadam da će mi pomoći da steknem još više kondicije.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: bicikl, vožnja, popravak


- 20:44 - Komentari (7) - Isprintaj - #

13.03.2017., ponedjeljak

Obrezivanje i planovi

Nakon zimskog sna i ove čudljive zime. Danas sam konačno uspio da obrežem malo ruže koje imam na vrtu. I time sam započeo sa polako sa proljetnim radovima na vrtu. Slijede mi još mnogo zaostalih radova od jeseni, ali polako ću ih pokušati idućih dana i tjedna nadoknaditi. I sa toplijim vremenom polako da sadim neke nove biljke na vrtu. Još definitivno nisam se odlučio što ću saditi i uzgajati. Ali znam da ću pokušati uzgojiti neke krizanteme i špine od cvijeća. A od povrća možda paradajz, papriku i slično. Te ću još pokušati presaditi neki grm koji je u mojoj generaciji već treću generaciju. I kojem na žalost ne znam ime i nikako mu ne mogu zapamtiti ime. Da ga pokušam sačuvati od propasti. A u međuvremenu ću pokušati da spasim i ove svoje ruže, te jorgovane i ostalo neko cvijeće. Koje bih volio isto da ih sačuvam. A ako mi uspije njihov uzgoj i naučim ih se uzgajati, možda krenem i sa većim uzgojem. Ali o tome ću još vidjeti u budućnosti. Prije toga treba još osposobiti vrtnu pumpu za vodu i popraviti neka vrata na uličnoj ogradi. Te si nabaviti i još nekog alata za održavanje vrta. A sve ostalo će doći s vremenom. Planove imam velike, i trebati će mi mnogo vremena da to ostvarim. Ali ako ću si dati truda, vjerujem da ću s vremenom postići dosta toga.
Želja mi je da na tom komadu zemlje ponovo kreiram i stvorim jedan lijepi vrt. Oni jorgovani su samo dio početka u kreiranju tog lijepog vrta. A i neki presađeni tulipani i lješnjaci. Jer i lješnjake bih volio pokušati uzgojiti. Najviše za svoju upotrebu. A ovi jorgovani koje sam prikazao na fotkama u prijašnjem postu nadam se da će mi izrasti u lijepa stabla, jer obožavam taj cvijet. Jorgovani i tulipani su moji omiljeni cvijetovi. Pa iz želim uzgajati. Na žalost ne znam koje je boje taj jorgovan, ali ako bude dao cvijet, pokušati ću ga slikati i pokazati vam ga. Imam neki bijeli, i još neku bolju, kojoj ne znam ime. A što se tiče ostalog djela vrta i cvijeća, još ću s vremenom vidjeti. Jer lijep vrt se godinama stvara.
Ovih dana polako sam počeo da razmišljam da popravim bicikl. Za ovaj vikend sam ga izvadio iz šupe i malo čistio i pregledao, i trebati će neki servis. Kojeg ću obaviti čim dobijem plaču. Jer nedostaju mi vožnje biciklom. Pa kako dolazi sve ljepše i toplije vrijeme, odvažio sam se krenuti u popravak bicikla. A i trebati će mi oko odlaska na posao, da ne budem ovisan o kolegi. A polako o svemu.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: obrezivanje ruža, vrt, bicikl


- 19:58 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2021  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)
Studeni 2016 (37)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo