Crna svjetlost

04.01.2019., petak

Nema više bakterije

Prva ovogodišnja lijepa vijest je da nemam više one bakterije. Bakterije koja mi je zagorčila život i koštala posla. Prije malo više od tjedan dana sam predao u bolnici na nekom odjelu uzorke stolice. I jučer konačno dobio nalaze koji su pokazali da sam očišćen od te bakterije. Te da nisam više zarazan. Što me je ugodno razveselilo, jer sada mogu lakše tražiti novi posao. Ali ipak ostaje mi gorčina nakon svega toga, jer sam izgubio ovaj zadnji prijašnji posao, koji sam još uvijek mogao raditi.

Gorčina će ipak ostati, a i životna lekcija. Nikad ne ću znati da li sam bio za ovaj posao ili ne. Jer prekratko sam radio na ovom poslu. A opet možda i sreće u svemu tome, jer tko zna kako bi sve to oko ovog posla završiti. Ali za prolivenim mlijekom se ne plače. I treba krenuti naprijed. U potragu za novim poslom. Za kojeg se nadam da će se brzo pronaći. Jer treba raditi.

A u međuvremenu uživam u čitanju jedne predivne knjige, za koju ste nadam se čuli. A radi se o „Oliveru Twist”. Knjiga o kojoj sam dosta čuo u svom životu. Ali ne sjećam se da li sam je ikad pročitao onako kako treba. Knjiga je predivna i govori o jadnom dječaku, kojem majka umire na porodu. A on bude smješten u dječji dom. Te poslan nakon nekog vremena na šegrtovanje nekom pogrebniku, od kojeg bježi u London. Gdje ga jedna banda lopova vrbuje među svoje članove. Ali i susreće dobre ljude koji mu pomažu da nekako preživi kritične trenutke. A kako završava, pročitajte u knjizi, jer ni još nisam do kraja je pročitao.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: bakterija, Oliver Twist


- 21:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #

20.12.2018., četvrtak

Odbačen kao krpa

Počinjem pisati ovaj tekst, a da još ne znam koje ću ime dati mu. Ali vjerujem da do kraja teksta ću smisliti neko ime. A što se posla tiče, da li je bio za mene ili ne, to je drugo pitanje. A i prekratko sam ga radio da bih se uvjerio da li je taj posao za mene ili ne. Ali glavna stvar je u tome da sam na žalost nekako i negdje pokupio tu neku kampilo bakteriju i ostao zaražen. I koja me je izgleda stajala ovog sadašnjeg posla. I to me jako ljuti.

Naravno, da sam obavijestio firmu o problemu koji me je zadesio i u čemu je problem. A oni umjesto da mi ponude neko drugo radno mjesto, gdje ne bih bio toliko zarazan za proizvodnju, daju mi otkaz. I odbacuju poput stare krpe, koja više nije za ništa. I to na žalost pokazuje svu narav naših poslodavaca, da radnik čim se razboli i zarazi nečime kao ja, odbaci ga kao staru krpu. I više ne mari za njega. A dosta ljudi sa kojima sam bio u kontaktu spomenuli su mi to da bi firma morala mi ponuditi neko drugo radno mjesto, dok se ne riješim te bakterije, pa me onda vratiti u taj pogon.
A ja se nadam da ću se brzo riješiti ove bakterije, jer ona mi dosta sada sužava mogućnost u dobivanju posla. Jer zbog nje ne mogu da šaljem molbe u firme koje se bave prehranom. Bilo da je proizvode ili prodaju. Tako da sam ostao u dosta nezavidnoj situaciji, koju ne znam kako ću riješiti. Ali vjerujem da će se ubrzo nešto pojaviti, sa nadom da će mi biti bolje.

Također ovih dana sam malo obilazio ove neke inspekcije ili što li su već bili da vidim da li bih kakvu prijavu mogao podnijeti, ali svi su se ogradili od toga. I kažu da im neko zdravstvo epidemiologiju ili što li već moraju javiti da poduzmu nešto. Naravno ako se pojavi veći broj zaraženih ili što li već. Što me dodatno baca u bananu, jer ne znam jesam li izolirani slučaj ili ima još zaraženih tom bakterijom. Jer navodno je to povlaštena informacija. I tako sam i od njih odbačeni. I onda ti nešto postigni u ovoj državi. Istina je i ta da nemam sto posto garancije da sam se zarazio sa tom bakterijom na poslu, jer moguće je i da sam je negdje drugdje nekako pokupio. Jer sve opcije su otvorene. Ali ostaje žalosno da sam od ove firme tako odbačeni, a i od nekih institucija. I to se nije smjelo dogoditi.

I na kraju sam ipak smislio ime za ovaj tekst. A koliko on odgovara tekstu procijenite sami. Isto tako se želim ispričati ako sam u ovom i ili u prijašnjem tekstu što krivo napisao, da mi oprostite. Jer od ovih silnih informacija koje sam dobio zadnjih tjedna i događaja koji su se dogodili više ne znam što je ispravno, a što dobro.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: bakterija, posao, otkaz


- 18:18 - Komentari (9) - Isprintaj - #

15.12.2018., subota

Ne će mi produžiti ugovor

Slažem se sa blogericom „Lastavica” da se ova bakterija od koje bolujem može dobiti na razne načine. Mada sam možda pisao da sam je na poslu dobio, ali ipak ni ostale opcije nisu za odbaciti. Jer mogao sam je negdje u trgovini dobiti kada sam koristio kolica koja je netko prije mene koristio i bio kliconoša, pa sam tim putem dobio tu bakteriju. A moguće je da sam dobio i preko hrane koja je unatoč što je bila termički obrađena ipak me mogla zaraziti, a moguće je i preko onog svog prijatelja mačka Garfilda dobio, a moguće i na poslu. Sve opcije su otvorene. I ne mogu prstom uprijeti na glavnog krivca da sam preko njega dobio tu bakterija. Jer sve su to špekulacije. Ali istina je da sam nekako negdje pokupio ovu bakteriju. I sa kojom se sada moram nosit i boriti. A i istina je da sam u dosta navrata i na poslu osjetio smrad mesa, što mi izaziva sumnju da je moguće bilo loše nešto sa tim mesom.

A kada sam javljao na početku bolovanju spomenuo sam da moram čekati neki nalaz stolice da se vidi u čemu je problem, na kraju su mi danas ipak javili iz firme da mi na žalost ne će produžiti ugovor, jer sam već drugi tjedan na bolovanju. Što me je naravno uznemirilo, jer koliko sam shvatio neke ljude kada sam pod na bolovanju ne smiju mi dati otkaz. Osim ako nije neki ozbiljan razlog. Ali to nije očigledno ih smetalo da mi jave da mi ne će produžiti ugovor jer sam toliko na bolovanju. A koliko sam shvatio doktore, po nekom zakonu o potrošačima dok sam zaražen ovom bakterijom ne smijem raditi u poduzeću koje se bavi prehranom. I tom sam se pokorio, jer nisam želio da im zarazim polovinu proizvodnje. I na taj način kako njima, tako i sebi nanesem neku štetu.

I tako sad moram tražiti neki novi posao, gdje ću moći raditi, unatoč što imam tu bakteriju i dok se je ne riješim. A to će biti teško, jer ako budući poslodavac sazna da imam tu bakteriju, vjerojatno ne će me zaposliti. A ionako imam problem sa pronalaskom posla zbog nekih drugih razloga. Tako da sam sada opet na početku, sa dodatnim problemom oko ove bakterije.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: ugovor o radu, bakterija


- 16:58 - Komentari (7) - Isprintaj - #

11.12.2018., utorak

Kompilobakterioza

Konačno sam saznao u čemu je bio problem sa mnom. Taman kada sam jučer zatvorio bolovanje i počeo se spremati za odlazak na posao sutra, posjetio me je jedan gospodin sa Zavoda za epidemiologiju. I obavijestio me da imam ovu bakteriju kompilobakteriozu. Te da je pomoću neke ankete uzeo neke podatke od mene i objasnio mi je o čemu se radi. Da sam to mogao pokupiti od neke životinje, bilo kućnog ljubimca ili sam pojeo neko zaraženo meso, a nedovoljno dobro ispečeno. A možda sam i na poslu pokupio. Jer radim sa mesom. Te sam nakon njegovog posjeta morao još ići nekoj doktorici na taj zavod. A kasnije tijekom dana i do svoje doktorice. Koja mi je morala otvoriti novo bolovanje, jer se sada zna o čemu je riječ. Tako da na kraju sam do daljnjega na bolovanju, te moram za nekoliko tjedna ponoviti nalaz stolice, a u međuvremenu popiti neke antibiotike.

Tako da na kraju konačno znam što me je potrefilo. A prema onom što sam saznao iz tekstova na Internetu, a i ovog nekog letka koji mi je gospodin ostavio, mora da sam zaradio tu bakteriju nekoliko dana prije nego što su simptomi počeli. A gdje sam je pokupio, na žalost u ovom trenutku ne mogu znati. Jer moguće je da sam na poslu zaradio tu bakteriju, a moguće je i na nekom mesu koje sam tih dana jeo. Ili mi je možda moj prijatelj mačak Garfild prenio, jer sam i sa njime bio u kontaktu. Tako da sam nakon svega ovog ostao dosta iznenađeni, jer sam se nadao da je to bila samo obična viroza. Ali na kraju je ispalo da sam negdje nekako pokupio tu bakteriju.

Ali što god da je bilo, sada bar znam što mi je i na čemu sam. Te mi slijedi da se što prije i što bolje oporavim od ove bakterije. A kako sam sa njom zaražen, prema onom što su mi doktori rekli ja sam kliconoša i ne mogu na posao dok se ne riješim te bakterije. I zato ne mogu raditi. Ali kako je zdravlje najvažnije i najbitnije, ne će mi teško pasti da otrpim još ovih nekoliko tjedna bez posla.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrave

Crna svjetlosti

Oznake: bakterija, Bolest


- 18:06 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2021  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Studeni 2021 (2)
Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo