Crna svjetlost

30.04.2021., petak

Infarkt i nastavak oporavka

Dani mi polako prolaze. Polako prolaze u bolovanju, za koje na kraju ne znam kada će se završiti. Bio ponovo na nekoj kontroli i predloženo mi je da još jedno mjesec dana budem na bolovanju. Što mi malim dijelom odgovara, dok drugim dijelom baš i ne. A znam i svjestan sam da zbog te bolesti srca i infarkta moram biti pažljiv, da ne srljam na posao i u bilo kojem drugom pogledu.

Da, još ću neko vrijeme morati biti na bolovanju. Što me baš ne oduševljava. Ali nakon srčanog infarkta svjestan sam i znam da moram biti posebno pažljiv. Posebno što se posla tiče, te stresa i ini stvari. Jer imati infarkt nije mala stvar. Da ne srljam na posao. Prihvatio sam biti još malo na bolovanju, mada se osjećam svakim danom sve bolje. A opet ima trenutaka kada osjetim da još se nisam potpuno oporavio. Da me srce i tijelo upozori na to da sam imao infarkt.

Ovih dana osjećam promjenu vremena. Zato se i osjećam dosta čudno i slabo. Ne znam kako bih opisao taj osjećaj. Što je znak da još nisam dobro. Da se nisam u potpunosti oporavio. Te da moram još malo poraditi na oporavku. I strpjeti se oko oporavka. Jer imati srčani infarkt nije mala stvar.

I baš u tim trenucima kada se osjećam dobro leži zamka. Pomislim da je konačno krenulo na bolje i onda se dogodi promjena vremena ili malo veći napor, i odmah se tijelo pobuni i javi da usporim malo i pripazim. Jer unatoč tome što se tijelo i srce oporavlja polako, ipak im treba još vremena da se u potpunosti oporave. Ako je to uopće moguće, jer sada nakon infarkta ništa više ne će biti isto. I na to se sada moram priviknuti
.
Moj pokojni otac je isto imao srčani infarkt. Dva puta. I nakon drugog su mu ugradili onaj pacemaker. I do smrti mu promijenili više od pet komada. Mada je prošlo više od pet komada. I mada je od očeve smrti prošlo više od 12 godina, još uvijek je pomalo živo sjećanje na tu njegovu bolest. I sjećanja žive. I vidio sam da je taj infarkt dosta težak i ozbiljan. A tek sada kada sam i ja osjetio infarkt vidim koliko je taj infarkt teška bolest i da sa time nema zezanja. Tek kada osjetiš neku bolest na vlastitoj koži otkriješ koliko je bolest ozbiljna stvar.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: srčani infarkt


- 19:27 - Komentari (8) - Isprintaj - #

19.04.2021., ponedjeljak

Svaštara 9. dio

Još uvijek sam na bolovanju. Ovih dana ću vidjeti koliko ću još biti na bolovanju ili se vraćam nazad na posao. Jer moram na kontrolu. Moram priznati da me pomalo to bolovanje već psihički ubija. Osjećam se dobro, ali još nisam siguran. Ovako kada ne radim sve je dobro. Osim u ponekim trenucima kada možda pretjeram u nekom privatnom poslu. I tada osjetim u grudima da mi se srce buni. A i sve zavisi od vremena vani. Ali volio bih znati kako bih se osjećao pod pritiskom na poslu i ostalim stvarima koje posao donosi. Ali znam da ne smijem pretjerivati. Moram biti pažljiv, jer ne bih želio da mi se ponovi taj infarkt.

Tako se nekako osjećam ovih dana, dosta psihički iscrpljen. Ali ne i fizički, jer sam se dosta odmorio. A i opustio od posla. Tako da se već sada osjećam da nervozno i u panici od trenutka i dana kada ću se morati vratiti na posao. Jer posao i radna okolina nisu baš sjajni. Kolege su dosta nezgodne. I to me radi nervoznim, kako će taj prvi susret na poslu nakon povratka na posao. I nešto mi govori da bi stvarno mi neki pakao mogli priuštiti. Jer su takvi kakvi i jesu.

Inače, ovih dana sam se ponovo malo okušao u pripremi nekog novog jela. Na mreži svih mreža sam našao neki odrezak od soje sa još nekim dodacima od povrća. I kako sam željan nekih novih jela, da malo obogatim svoju prehranu odvažio sam se da si ih pokušam pripremiti. I kako to biva, nekako mi nisu baš uspjele. Smjesa je možda dobro pripremljena, ali kod pečenja na tavi su mi se raspale, jer te odreske nisam izgleda dobro stisnuo ili što li već. A možda sam i u pripremi smjese sam krivo uradio. Ali ipak, jelo je izgleda ispalo jestivo, jer bilo je ukusno.

Unatoč tom pomalo neuspjehu ču se nastaviti baviti kuhanjem. A i usput pokušati mijenjati svoje prehrambene navike. Jer željan sam promjene u tom dijelu svog života. I nadam se da ću s vremenom uspjeti. A za ostalo ču još vidjeti. Jer nikako da se riješim loših navika. Koje su me toliko uhvatile da više ne znam od očaja što bih i kako ih se riješio.

Pišem ove retke, jer negdje moram svoje misli i osjećaje isprazniti. Nemam gdje se izjadati. Da nema ovih blogova ne znam kako bi čovjek živio. Ipak ima nešto dobro u njima. Da negdje se možeš pokušati pisanom riječi izraziti. Da nema tih blog servisa trebalo bi ih izmisliti ponovo.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

- 16:28 - Komentari (11) - Isprintaj - #

07.04.2021., srijeda

Svaštara 8. dio

Mada ne objavljujem tekstove redovito, ipak vas pratim koliko stignem. A i što se događa ovdje. I na žalost saznao sam žalosnu vijest o blogeru „Sjedokosi”. Koja me je ražalostila. Nemam riječi kojima bih opisao kako se osjećam. Sve više nas polako napušta ovaj svijet. Oni najbolji uvijek najprije odu.

Ražalostila je i mene vijest o „Sjedokosom”. Ne mogu pronaći riječi sa kojima bih se oprostio od njega. Jer kako se oprostiti se od nekoga tko nas je svojim pjesmama neizmjerno obogatio. A i više od toga. Vi koji ste ga bolje poznavali to najbolje znate. Stoga vas molim da mi ne zamjerite što ne mogu pronaći riječi, jer teško mi je naći riječi u takvim situacijama. Počivaj u miru, Sjedokosi.

Inače, kod mene nema ništa novo. I dalje se oporavljam od srčanog infarkta. I dalje pokušavam promijeniti stil života i svega vezano uz taj oporavak. Još ne znam koliko će mi trebati vremena, ali to nije važno. Glavno mi je da se pokušam što bolje oporaviti. Jer zdravlje je najvažnije. I još puno će mi trebati da sve dovedem u neki redi normalu. Ako je to moguće.

U međuvremenu se i dalje bavim nekim lakšim aktivnostima. Pokretanjem nekih novih blogova, radim i neki goblen, a i dovesti u red svoj život. Koji je dosta izokrenut sa svim tim nekim novim događajima. Učim se polako pripremati neka nova jela i kuhati dalje. Mijenjati prehrambene navike. Ali vjerujem da će s vremenom se to dovesti u neki rad. Sada imam vremena za učenje kuhanja nekih novih jela, ali kako će biti kada se vratim na posao, ne znam. Puno je nepoznanica. Ali s vremenom će se i one riješiti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: bloger


- 20:03 - Komentari (6) - Isprintaj - #

04.04.2021., nedjelja

Svaštara 7. dio

Evo, prolaze polako i ovogodišnji uskrsni blagdani. Moj prvi blagdan nakon srčanog infarkta. Koji je bio upozorenje da pripazim na svoje zdravlje malo bolje nego li sam do sada pazio. Trudio sam se paziti, ali očigledno je da je stres i šokovi koje sam imao zadnjih godina, te neke bolesti koje sam prebolio zadnjih godina i još podosta toga imalo utjecaj na to da ga ipak doživim. Te sada moram nekako živjeti sa time da sam imao srčani infarkt.

Moj oporavak polako ide dalje. Izgleda da ću još ovaj mjesec biti na bolovanju. Ali nema veze. Jer važno je da se pokušam što bolje oporaviti. Još uvijek osjećam u nekim situacijama da nisam spreman za povratak na posao i da nisam još uvijek dobro. Posebice osjećam promjenu vremena. A i kada malo više pretjeram u nekim poslovima i naporima.

Živim sam, pa sve mora sam da radim. Od nabavke, kuhanja, spremanja i tako dalje. Kada se čovjek nađe u ovakvoj jednoj situaciji, onda tek posebno shvati koliko je teško biti sam, bez voljene osobe. Bez društva sa kojim bi čovjek podijelio svoje brige i probleme. I moram priznati bolno je to i teško. Jer kroz sve sam moraš prolaziti. Znam da imam sestru i njezinu obitelj. Ali oni ne mogu svaki puta mi priskočiti u pomoć. Ali ipak bilo bi ljepše da imaš nekoga, pa da ti bude lakše. Živjeti se mora živjeti dalje nekako.

K sestri nisam išao ni za ove blagdane. Što me jako boli, jer volio bih da možemo zajedno ih proslaviti. Kao obitelj. Ali još se ne osjećam spremno za taj put do nje. Ipak imao sam srčani infarkt prije nepunih mjesec dana. I ne valja se preopteretiti tako rano sa tim putem. Ipak moram prijeći preko 100 kilometara do nje. I promijeniti nekoliko autobusa. Koji ne voze tako često u ovo doba pandemije. A i ta sama pandemija isto me sprečava da idem k njoj. A i moju sestru također.

Polako se učim kuhati neka nova jela. I kombinirati neka nova jela. I moram priznati da je lijepo se posvetiti kuhanju. Razmišljati što da si skuhaš, kako da nešto skuhaš. Tražiti po raznim kuharicama, uglavnom po kuharicama na mreži svih mreža, informacije kako se neka namirnica priprema. Kako je pripremiti. Sa čime je pripremiti. Lijepo je i zanimljivo to kulinarstvo. I ako mi ubuduće vrijeme bude dozvoljavalo, sve više se posvetiti tom kuhanju.

Te zadnjih dana razmišljam pokušati pokrenuti neki novi blog, u kojem bih pokušao da pišem o svojim kulinarskim uspjesima i neuspjesima. O svojim iskustvima u kuhanju i svemu što je vezano uz to kuhanje i ine stvari. Ali još ću morati razmisliti o svemu tome, jer još jedan blog bio bi previše.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: Uskrs, obitelj


- 19:10 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Sretan Uskrs

Svim dobrim ljudima koji danas slava blagdan Uskrsa i uskrsnuće Isusovo:

Želim da praznik Kristovog uskrsnuća, kao najradosniji dan u godini za sve vjernike i vjernice, dočekate i provedete sa svojim najbližima, okruženi ljubavlju, srećom i Božjim blagoslovom.

Sretan Uskrs!

Crna svjetlost

Oznake: Uskrs


- 11:12 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2021 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Travanj 2022 (1)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (4)
Prosinac 2021 (6)
Studeni 2021 (2)
Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo