Crna svjetlost

29.06.2020., ponedjeljak

Iznimno javljanje

Evo da se iznimno javim u ovo rano jutro, jer bih inače u ovo vrijeme bih već bio na poslu i radio punom parom. Ali zbog nekih opravdanih razloga na žalost nisam na poslu. Ne nisam na bolovanju, već je u pitanju viša sila. Viša sila o kojoj ne bih pisao.

Da, iznimno se javljam u ovo radno vrijeme, u ponedjeljak, kada bih bio već na poslu i radio punom parom. Nisam na poslu zbog bolovanja, jer zdravlje me još dobro služi. Već je do firme u kojoj radim. I baš ne bih pisao o tome, da me slučajno ne otkriju šefovi iz firme u kojoj radim, da sam pisao nešto o firmi što nisam smio. Pa da mi prigovaraju zbog toga. Ali nadam se da mogu napisati to da i ova firma u kojoj radim trenutno prolazi kroz teško razdoblje i krizu epidemije, koju isto prolazi i većina ostalih u Lijepoj našoj.
Dobro će mi doći ovaj produženi odmor. Jer barem ću si pokušati obaviti jedan pregled u bolnici, koji mi je već odgođen zbog ove pandemije ili kako to već nazvati. Sa nadom da će sve dobro proći. I dalje imam nekih zdravstvenih problema, koji ne će proći do kraja života. Ali sretan sam da je za sada koliko vidim sve u nekoj normali. I to trebam da održim kako znam i umijem.

Ovih dana sam se vratio jednom hobiju, koji je zadnjih oko godinu dana bio zapostavljen zbog financija. A to je akvariju i akvarijskim ribicama. Već nekoliko mjeseci ga pokušavam dovesti u neku svrhu. Već se nekih dva mjeseca ciklira, i sada je vrijeme da si nabavim neke ribice koje bi držao u njemu. Ali probleme je u nabavi tih ribica. Jer ih u trgovini baš nema zbog ove pandemije. Zapravo ih ima, ali ne one koje bih ja želio. Ali uspio sam ovaj prošli vikend nabaviti si neke ribice algojede. To su ribice koje u akvariju pomažu čistiti akvarij od raznih algi. I tako ga držati koliko toliko čistim od algi.

Želja mi je nabaviti si još ribice poput karasa i pačolajnke. A njih već mjesec dana ne mogu nabaviti u trgovinama koje se bave prodajom proizvoda za kućne ljubimce. Kako sam napisao zbog te pandemije nemaju ih u prodaji. Ali imaju ostale ribice, za koje do sada nisam bio zainteresiran. Ali nekako zadnjih dana razmišljam da si u drugom akvariju i njih pokušam držati i brinuti se o njima. Jer te akvarijske ribice su mi prelijepe. I lijepo se baviti sa tim životinjicama. I brinuti se o njima. Meni koji sam živim, i to društvo je predivno.

Na žalost i ove godine se ne brinem o vrtu koliko bih želio, zbog mnogih problema, koje moram riješiti. I koji me sprječavaju da se bavim vrtom koliko bih želio. Ali nadam se da će se uskoro vrijeme popraviti. I moći se ponovo posvetiti vrtu onoliko koliko želim. Na žalost time sam izgubio i jednog dragog prijatelja, mačka Garfilda, koji mi je pravio društvo na vrtu. Već ga nisam vidio više od godinu dana. I na žalost ne znam gdje je i kako završio. Ali koliko poznajem njegove vlasnike, vjerojatno je završio negdje udomljen ili tko li zna kako. Nadam se da je dobro, ma gdje god da je. Nedostaje mi.

Evo toliko od mene za danas u ovom postu. Jer uskoro moram ići u bolnicu da obavim taj pregled, a nakon njega pokušati riješiti neki novonastali problem. Javljam se ponovo kada uhvatim malo vremena za pisanje.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: akvarij, posao


- 07:46 - Komentari (6) - Isprintaj - #

22.06.2020., ponedjeljak

Još sam živ, ali jedva 4. dio

Hvala svima na lijepim komentarima i željama u njima u prošlom postu. Na žalost nisam stigao da svima odgovorim, zbog nekih obaveza koje sam imao ovaj zadnji tjedan. A ovaj produženi vikend sam želio da se posvetim odmoru. Jer umor me je uhvatio. Ali uspio se nekako odmoriti. Sa nadom da će mi lakše biti idućih dana.

Da, zdravlje je najbitnije. Nekako ovih zadnjih nekoliko tjedana me je dosta drmao. Ali za sada se malo povukao, valjda od ovog odmora. A kako će dalje biti, pokazat će život idućih dana.

Da, dobro je da sam uspio do sada održati ovaj posao koji za sada imam. A koliko ću ga uspjeti održati i zadržati, ne znam. Jer ova kriza sa ovim čudom od virusa i pandemije je nepredvidiva. I drma sve nas. Kako privatno tako i poslovno. Mada sam u nekoj napasti da pokušam otvoriti neki svoj posao, ipak se još ne usuđujem krenuti u te vode. Upravo zbog ove krize i pandemije. Nije mi želja da zarađujem neke velike novce, ali ipak dovoljno da ću uspijevati u podmirivanju tekućih troškova. Kako privatnih, tako i poslovnih. Ali još ću razmisliti.

I ljubav će vjerujem s vremenom doći, ali kada i kako, to je velika zagonetka. Znam da život u nekoj bračnoj ii sličnoj zajednici nije lagan. Ali nije ni samački život lagan. Ne znam što je teže. Ali oba načina života su vrlo teška. Nisam stručnjak za veze, ali toliko barem znam. Ali ipak bih želio pronaći voljenu osobu, ma koliko god teško u svemu tome da bude.

Na kraju više ne znam što bih pisao, a i o čemu da pišem. Sve ostalo je u mom životu nekako stalo. I svodi se na odlaske na posao i u nabavu i pokušavajući dovesti život u neki svoj red. Za što se nadam da će uskoro i doći, jer sve je postalo mučenje. Pa nije ni čudo što me stres toliko dere zadnjih dana. Ali i tome će doći kraj.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: život


- 19:44 - Komentari (5) - Isprintaj - #

14.06.2020., nedjelja

Još sam živ, ali jedva 3. dio

Evo da se kratko javim nakon dužeg vremena. Nije problem u vama, već u mojim privatnim i poslovnim obavezama koje me muče zadnjih nekoliko tjedana, a i mjeseci. I koji sve više eskaliraju. I kojima ne vidim kraja.

Još uvijek radim, i sretan sam da imam taj posao. Da bar tako imam neke bolje redovite prihode. Plača nije velika, već minimalac. Ali sretan sam da i to dobijem. Mogla bi plača biti i bolje, ali ne bih se želio žaliti. Imam ugovor za stalno, ali ni to nije u današnje vrijeme više sigurno. Pogotovo u ovo vrijeme krize oko te korone i inih stvari.

O privatnim problemima ne bih pisao, dosta je osjetljiva tema. A i nije za javnost. U današnje vrijeme Interneta moraš paziti na svako slovo i znak, a kamo li na riječ koju napišeš. Tako da moram paziti na svako slovo i znak koji napišem. Mada unatoč toj svoj silnoj pažnji, može mi se ipak nešto ili netko pojaviti tko će izvrnuti riječi i prikazati ih drugačije nego što sam mislio i/ili napisao.

Na žalost, pojavom tih nekih životnih problema nemam nekako baš vremena za čitanje onoliko koliko bih želio. Ali nadam se da čim ova kriza će proći i riješiti se, moći ponovo vratiti svom omiljenom hobiju čitanja knjiga i romana.

A i pisanju tekstova za ovaj blog, a i njegovom uređivanju. Jer to mi jako nedostaje. Nedostajete mi i svi vi koji ste me čitali. Mislim na sve vas. Uvijek ste mi u mislima. I uvijek ćete mi biti u mislima. Ali jednostavno dok se ta krizna situacija ne popravi, na žalost ne ću se moći baviti ovim blogom, a i mnogim drugim stvarima.

Zdravlje me još uvijek služi, bogu hvala na tome, ali je dosta ugroženo ovom krizom koja me je uhvatila. I moram na njega paziti. Možda najteže mi je što nemam jednu voljenu osobu pored sebe sa kojom bih lakše podnio sve ove nedaće koje su me zadesile. Lakše je podnijeti nedaće kada imaš voljenu osobu pored sebe. Ali se nadam da će se i to popraviti s vremenom.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: korona kriza


- 18:49 - Komentari (8) - Isprintaj - #

01.06.2020., ponedjeljak

Još sam živ, ali jedva 2. dio

Pozdrav svima koji će pročitati ovaj post. Tek sam malo prije vidio komentar jedne blogerice u kojem me pita jesam li dobro i živ. Što mi je bilo drago pročitati, da se barem jedna blogerica brine kako sam. Hvala joj.

I samo se kratko javljam da sam još uvijek živ i zdrav koliko toliko. Ali zbog nekih privatnih, a i poslovnih obaveza ponovo se i još uvijek ne mogu posvetiti pisanju ovog bloga. I na žalost još uvijek se ne mogu posvetiti ponovnom pisanju ovog bloga onoliko koliko bih želio. Te je zbog nekih životnih obaveza i problema koji su iskrsnuli zadnjih mjeseci ne znam kada ću se vratiti pisanju ovog bloga. O problemima i obavezama ne bih pisao, jer nisu za javnost. Ali se radi na rješavanju tih problema. Te se nadam da će se u idućih nekoliko tjedana, nadam se ne i mjeseci riješiti pozitivno po mojem pitanju.

Inače, mislim na sve vas i pratim vas koliko mogu i obaveze i problemi mi dozvoljavaju. Na žalost, ne ostavljam vam komentare. Ali to ne znači da sam vas zaboravio ili se što ljutim na vas, ali jednostavno je tako ovih zadnjih nekoliko tjedana u mojem životu. Kojeg nastojim dovesti nekakav red.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: život, Problem, obaveze


- 19:44 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< lipanj, 2020 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Siječanj 2022 (4)
Prosinac 2021 (6)
Studeni 2021 (2)
Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo