Crna svjetlost

31.12.2018., ponedjeljak

Sretna vam 2019. godina


Nova godina je kao list,
ne napisan, bijel i čist...
na njega se piše lijepa želja:
puno ljubavi, zdravlja i veseljaa !!!


Od sveg srca vam želi

Crna svjetlost

Oznake: čestitka


- 17:45 - Komentari (6) - Isprintaj - #

27.12.2018., četvrtak

Unatoč

Nadam se da ste lijepo proveli ove Božićne blagdane sa svojim bližnjima. Ja na žalost na kraju nisam otišao do svoje sestre i njezine obitelji. Jer smo svi na kraju bili bolesni. Nećakinje su dobile neki kašalj i temperaturu, ali su se nekako oporavile od toga. A za njima je krenula i sestra, i sad samo čekam da i šogor nešto dobije, pa da se svi izredaju. Tako je to u obitelji, kad jedan krene, onda se svi moraju izredati. A ja kako se još hrvam sa ovom bakterijom, nisam im želio još i sa njom komplicirati stvar. Mada mi doktori kažu da nisam zarazan za njih, ali opreza nikad dosta. Pa sam radije ostao kod kuće i odmarao se od svega.

I moram priznati, unatoč svemu, ipak sam uživao u miru od svega. I uživao u svojem goblenu, te knjizi Oliver Twist koju čitam i još nekim aktivnostima u kojima uživam. A i malo sam zafrkavao brata od šogora, koji se je glupirao preko popularnog fejsa sa nekim svojim glupostima. I moram priznati da mi je to baš prijalo. Mada bih bio sretan da sam bio sa svojim nećakinjama, ali ipak smo se čuli preko mobitela. A i čuo se nakon dugo vremena sa jednom dragom osobom, koja isto nije baš najboljeg zdravlja. A tko je uopće danas dobrog zdravlja?

A ovih dana me očekuje dosta obaveza koje moram obaviti. Opet moram obići nekog doktora, radi kontrole. Da se vidi je li još imam tu neku bakteriju ili ne. A da ne pišem o obilasku nekih javnih ustanova radi reguliranja novonastalog stanja nezaposlenosti. A da o ostalom ne pišem. I tako se opet moram navikavati na neke stvari, za koje sam se nadao da se ne će vratiti tako brzo. Ali kad je tako, onda se moram nastaviti nositi sa time. Ali kako je ta situacija došla, tako će i otići.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: Bolest, obaveza


- 20:58 - Komentari (2) - Isprintaj - #

26.12.2018., srijeda

Sretan imendan

Svim dobrim i vrijednim ljudima koji nose ime po svetom Stjepanu u bilo kojem obliku želim:SRETAN IMENDANCrna svjetlost

Oznake: imendan, Stjepan


- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.12.2018., ponedjeljak

Sretan i blagoslovljen Božić

Svim dragim i dobrim ljudima, svim blogerima koji me prate i čitaju, svim ljudima koji ovih dana slave najljepši blagdan Božića:

Srce ispunjeno toplinom i ljubavi,
lice ozareno vedrinom,
mir i dobro doma vašega,
sve najbolje za Božić želim vam iz srca svoga!


Crna svjetlost

Oznake: Božić, isus krist


- 16:40 - Komentari (8) - Isprintaj - #

22.12.2018., subota

Maca i medo

Kao što sam pisao u prijašnjim postovima ovih zadnjih nekoliko tjedna sam radio goblen sa motivom mace i mede. I evo neki dan je gotov. Ona prva faza u kojoj sam koncem vezao na nekoj tkanini. I sad još jedino treba da nekako prikupim novce da odem u jednu galeriju ovdje u Varaždinu i da ga dam uramiti. A to će malo potrajati. Na slici možete vidjeti taj goblen.A prije ovog goblena napravio sam i goblen sa motivom nekog psa, kojeg ću isto uramiti i pokloniti ga sa ovom macom mojim jedinim i najdražim nećakinjama. Jer su stvarno dobre cure. Istina je da su ponekad i male vragolanke. Ali su većim dijelom dobre i vrijedne cure. Koje znaju sve nas razveseliti sa svojim ponašanjem. I koje neizmjerno volim.

Na žalost, ove goblene im ne ću moći ovaj Božić pokloniti, kao što sam planirao. Ali bez obzira na to ipak se nadam da će ih to razveseliti. I da će biti sretne za toga. Nećakinje ne znaju za ove goblene, jer želim da ih iznenadim. Na žalost ni ovaj Božić ne ćemo zajedno proslaviti, zbog moje bakterije, a i još nekih problema. Ali zato ćemo se čuti preko mobitela. I tako se pokušati razveseliti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: goblen, maca, medo, nećakinje


- 12:59 - Komentari (10) - Isprintaj - #

20.12.2018., četvrtak

Odbačen kao krpa

Počinjem pisati ovaj tekst, a da još ne znam koje ću ime dati mu. Ali vjerujem da do kraja teksta ću smisliti neko ime. A što se posla tiče, da li je bio za mene ili ne, to je drugo pitanje. A i prekratko sam ga radio da bih se uvjerio da li je taj posao za mene ili ne. Ali glavna stvar je u tome da sam na žalost nekako i negdje pokupio tu neku kampilo bakteriju i ostao zaražen. I koja me je izgleda stajala ovog sadašnjeg posla. I to me jako ljuti.

Naravno, da sam obavijestio firmu o problemu koji me je zadesio i u čemu je problem. A oni umjesto da mi ponude neko drugo radno mjesto, gdje ne bih bio toliko zarazan za proizvodnju, daju mi otkaz. I odbacuju poput stare krpe, koja više nije za ništa. I to na žalost pokazuje svu narav naših poslodavaca, da radnik čim se razboli i zarazi nečime kao ja, odbaci ga kao staru krpu. I više ne mari za njega. A dosta ljudi sa kojima sam bio u kontaktu spomenuli su mi to da bi firma morala mi ponuditi neko drugo radno mjesto, dok se ne riješim te bakterije, pa me onda vratiti u taj pogon.
A ja se nadam da ću se brzo riješiti ove bakterije, jer ona mi dosta sada sužava mogućnost u dobivanju posla. Jer zbog nje ne mogu da šaljem molbe u firme koje se bave prehranom. Bilo da je proizvode ili prodaju. Tako da sam ostao u dosta nezavidnoj situaciji, koju ne znam kako ću riješiti. Ali vjerujem da će se ubrzo nešto pojaviti, sa nadom da će mi biti bolje.

Također ovih dana sam malo obilazio ove neke inspekcije ili što li su već bili da vidim da li bih kakvu prijavu mogao podnijeti, ali svi su se ogradili od toga. I kažu da im neko zdravstvo epidemiologiju ili što li već moraju javiti da poduzmu nešto. Naravno ako se pojavi veći broj zaraženih ili što li već. Što me dodatno baca u bananu, jer ne znam jesam li izolirani slučaj ili ima još zaraženih tom bakterijom. Jer navodno je to povlaštena informacija. I tako sam i od njih odbačeni. I onda ti nešto postigni u ovoj državi. Istina je i ta da nemam sto posto garancije da sam se zarazio sa tom bakterijom na poslu, jer moguće je i da sam je negdje drugdje nekako pokupio. Jer sve opcije su otvorene. Ali ostaje žalosno da sam od ove firme tako odbačeni, a i od nekih institucija. I to se nije smjelo dogoditi.

I na kraju sam ipak smislio ime za ovaj tekst. A koliko on odgovara tekstu procijenite sami. Isto tako se želim ispričati ako sam u ovom i ili u prijašnjem tekstu što krivo napisao, da mi oprostite. Jer od ovih silnih informacija koje sam dobio zadnjih tjedna i događaja koji su se dogodili više ne znam što je ispravno, a što dobro.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: bakterija, posao, otkaz


- 18:18 - Komentari (9) - Isprintaj - #

18.12.2018., utorak

Smrdljivo meso

Moram priznati da se i meni čini da sam se rodio pod nesretnom zvijezdom, kao što jedan bloger piše u komentaru u prijašnjem postu. Kao da živim život pod nesretnom zvijezdom. Koja me svojom pojavom samo u neke neprilike vodi i kroz neke neprilike vodi. Ali valjda će i meni konačno doći svjetlo na kraju tunela i izvući me iz ovih životnih neprilika.

Konačno sam ovih dana uspio ovo bolovanje zatvoriti. I dostaviti doznake u tu firmu. Sad se još moram strpjeti da obave sve što se tiče otkaza, pa da ih se riješim. A tu bakteriju sam vjerojatno dobio na poslu, jer sam saznao da se ta bakterija samo u piletini nalazi. Jer sa njom sam radio. A koju sam jedino u toj firmi mogao ju dobiti. I nigdje drugdje. A kada sam obavio sanitetski pregled prije početka rada bio sam čist od te bakterije, kao i od ostalih nepodopština koje bi me mogle spriječiti u početku rada u ovoj firmi. I koju nisam želio da dobijem, ali očigledno mi je bilo suđeno da se zarazim sa njome.

Čudi me da su mi tako olako dali otkaz, jer sam čuo dosta priča kako ta firma muku muči u pronalasku radnika i njihovim bježanjem iz te firme. A znali su u čemu je problem sa mnom. Tako da ne znam kako bih više komentirao sve to. Osim to da su otjerali ovime jednog radnika, koji se ne će tako lako vratiti u tu firmu nakon ovoga.
A moram priznati da je moralo biti nešto loše sa tom piletinom, jer sam u dosta navrata osjetio smrad tog mesa, koji je došao svjež, netom zaklano, te očišćeno od perja i izvađene iznutrice prije toga u taj dio proizvodnje u kojem sam radio. Tako da je i to neki znak kako tu možda nešto krivo. Jer nikad kod piletine nisam osjetio takav smrad kada sam bio sa njom u kontaktu. Bilo u mesnici ili trgovini ili kod kuće. Jer svako svježe i ispravno i zdravo meso ima svoj karakterističan miris, ali nikako smrdljiv. Tako da je jedina mogućnost da sam tu bakteriju dobio u tom pogonu. Ali to teško mogu dokazati.

Kao da imam neku lošu karmu sa tom peradi u životu. Prvo je moj neprežaljeni nećak umro od jaja zaraženog salmonelom prije dvije godine, a sad sam ja pobrao tu bakteriju sa piletine. I kako sad ostati miran nakon ovakvih riječi, razmišljanja i spoznaja. Toliko sam ljut na to meso da sam počeo ozbiljno razmišljam da prijeđem u većim dijelom u neke vegetarijance i da više nikad ne okusim bilo kakvo meso, osim ribe. A vama bih želio preporučim da dobro pripazite u korištenju mesa peradi, da je dobro operete prije pripreme za ručak, da pripazite na miris mesa, te da je dobro spečete ili kako ćete već je pripremati. Jer nikad ne znaš što se u njemu krije.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: piletina, bakterije, kuhanje


- 20:18 - Komentari (9) - Isprintaj - #

15.12.2018., subota

Ne će mi produžiti ugovor

Slažem se sa blogericom „Lastavica” da se ova bakterija od koje bolujem može dobiti na razne načine. Mada sam možda pisao da sam je na poslu dobio, ali ipak ni ostale opcije nisu za odbaciti. Jer mogao sam je negdje u trgovini dobiti kada sam koristio kolica koja je netko prije mene koristio i bio kliconoša, pa sam tim putem dobio tu bakteriju. A moguće je da sam dobio i preko hrane koja je unatoč što je bila termički obrađena ipak me mogla zaraziti, a moguće je i preko onog svog prijatelja mačka Garfilda dobio, a moguće i na poslu. Sve opcije su otvorene. I ne mogu prstom uprijeti na glavnog krivca da sam preko njega dobio tu bakterija. Jer sve su to špekulacije. Ali istina je da sam nekako negdje pokupio ovu bakteriju. I sa kojom se sada moram nosit i boriti. A i istina je da sam u dosta navrata i na poslu osjetio smrad mesa, što mi izaziva sumnju da je moguće bilo loše nešto sa tim mesom.

A kada sam javljao na početku bolovanju spomenuo sam da moram čekati neki nalaz stolice da se vidi u čemu je problem, na kraju su mi danas ipak javili iz firme da mi na žalost ne će produžiti ugovor, jer sam već drugi tjedan na bolovanju. Što me je naravno uznemirilo, jer koliko sam shvatio neke ljude kada sam pod na bolovanju ne smiju mi dati otkaz. Osim ako nije neki ozbiljan razlog. Ali to nije očigledno ih smetalo da mi jave da mi ne će produžiti ugovor jer sam toliko na bolovanju. A koliko sam shvatio doktore, po nekom zakonu o potrošačima dok sam zaražen ovom bakterijom ne smijem raditi u poduzeću koje se bavi prehranom. I tom sam se pokorio, jer nisam želio da im zarazim polovinu proizvodnje. I na taj način kako njima, tako i sebi nanesem neku štetu.

I tako sad moram tražiti neki novi posao, gdje ću moći raditi, unatoč što imam tu bakteriju i dok se je ne riješim. A to će biti teško, jer ako budući poslodavac sazna da imam tu bakteriju, vjerojatno ne će me zaposliti. A ionako imam problem sa pronalaskom posla zbog nekih drugih razloga. Tako da sam sada opet na početku, sa dodatnim problemom oko ove bakterije.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oznake: ugovor o radu, bakterija


- 16:58 - Komentari (7) - Isprintaj - #

13.12.2018., četvrtak

Kako se zarazio?

Drago mi je da sada znam što mi je i zašto sam imao one probleme prošli tjedan. Inače, dobro se osjećam, jedino što me još muči probava nakon onih proljeva. I treba vremena da mi se crijeva napune. Ali i to ću nekako da prebrodim. Završio sam i na nekim antibioticima koje moram piti. I za koje se nadam da će mi pomoći.

Prije nego što sam potpisao ugovor o radu, morao sam obaviti sanitetski pregled. Pošto sam se zaposlio u prehrambenoj industriji to sam morao obaviti. I bio je nalaz stolice negativan. Tako da sam ovu bakteriju morao negdje poslije ovog pregleda pokupiti. I koja je kulminirala prošli tjedan. I otjerala me na bolovanje. A gdje sam je pokupio, to je dobro pitanje. Ali moguće je da sam i na poslu pokupio, pošto radim sa mesom. A higijenu sam redovito obavljao nakon posla i za vrijeme posla. Tako da je pitanje kako sam je onda dobio. Unatoč svim mjerama opreza, kako na poslu, tako i privatno, nekako se je ta bakterija provukla i zarazila me je.

Te sad moram biti na bolovanju tako dugo dok se ne riješim te bakterije. Zapravo dok ne budu dva nalaza stolice negativna na tu bakteriju. A koliko će to trajati ne znam. Jer ovo mi je prvo iskustvo sa tom bakterijom, za koju nisam ni znao da postoji do ovih dana. A koliko sam shvatio iz onog što sam pročitao o toj bakteriji može se zaraditi preko zaraženog sirovog mesa, ili preko neke zaražene životinje. Istina je da sam bio u kontaktu sa mačkom, ali sam nakon toga isto obavio higijenu. A jaja i piletina koju sam jeo bili su termički dobro obrađena, pa sumnjam da sam preko njih dobio.

Naime, nakon one tragedije koja je zadesila moju obitelj sa salmonelom, nekako sam osobito pažljiv sa mesom peradi i jajima. I uvijek nastojim da te namirnice malo bolje prepečem. Da tako pokušam što bolje da uništim te moguće bakterije koje bih preko njih mogao dobiti. Ali ipak je pomalo strah bio prisutan. Ali očigledno da je ova kompilo bakterija ipak našla nekako put do mojeg organizma i zarazila me. Ali ipak sumnja pada na posao, jer sam u nekoliko navrata osjetio da to meso smrdi. I nisam bio jedini, jer mi se je i jedna kolegica požalila na smrad tog mesa. Tako da če biti teško odgovoriti na to pitanje.

Ali sad je glavno da se što bolje oporavim, jer zdravlje je najvažnije. A posao može pričekati. Badava mi je ako imam posao, a zdravlje mi je u banani.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oznake: bakterije, Bolest, antibiotici


- 18:48 - Komentari (3) - Isprintaj - #

11.12.2018., utorak

Kompilobakterioza

Konačno sam saznao u čemu je bio problem sa mnom. Taman kada sam jučer zatvorio bolovanje i počeo se spremati za odlazak na posao sutra, posjetio me je jedan gospodin sa Zavoda za epidemiologiju. I obavijestio me da imam ovu bakteriju kompilobakteriozu. Te da je pomoću neke ankete uzeo neke podatke od mene i objasnio mi je o čemu se radi. Da sam to mogao pokupiti od neke životinje, bilo kućnog ljubimca ili sam pojeo neko zaraženo meso, a nedovoljno dobro ispečeno. A možda sam i na poslu pokupio. Jer radim sa mesom. Te sam nakon njegovog posjeta morao još ići nekoj doktorici na taj zavod. A kasnije tijekom dana i do svoje doktorice. Koja mi je morala otvoriti novo bolovanje, jer se sada zna o čemu je riječ. Tako da na kraju sam do daljnjega na bolovanju, te moram za nekoliko tjedna ponoviti nalaz stolice, a u međuvremenu popiti neke antibiotike.

Tako da na kraju konačno znam što me je potrefilo. A prema onom što sam saznao iz tekstova na Internetu, a i ovog nekog letka koji mi je gospodin ostavio, mora da sam zaradio tu bakteriju nekoliko dana prije nego što su simptomi počeli. A gdje sam je pokupio, na žalost u ovom trenutku ne mogu znati. Jer moguće je da sam na poslu zaradio tu bakteriju, a moguće je i na nekom mesu koje sam tih dana jeo. Ili mi je možda moj prijatelj mačak Garfild prenio, jer sam i sa njime bio u kontaktu. Tako da sam nakon svega ovog ostao dosta iznenađeni, jer sam se nadao da je to bila samo obična viroza. Ali na kraju je ispalo da sam negdje nekako pokupio tu bakteriju.

Ali što god da je bilo, sada bar znam što mi je i na čemu sam. Te mi slijedi da se što prije i što bolje oporavim od ove bakterije. A kako sam sa njom zaražen, prema onom što su mi doktori rekli ja sam kliconoša i ne mogu na posao dok se ne riješim te bakterije. I zato ne mogu raditi. Ali kako je zdravlje najvažnije i najbitnije, ne će mi teško pasti da otrpim još ovih nekoliko tjedna bez posla.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrave

Crna svjetlosti

Oznake: bakterija, Bolest


- 18:06 - Komentari (6) - Isprintaj - #

08.12.2018., subota

Čekanje nalaza

Nakon nekoliko dana mučenja sa proljevom, danas sam polako počeo dolaziti k sebi. I proljev me polako napušta i vraćam se u neku normalu. U ponedjeljak imam još neku kontrolu kod doktora, pa ću vidjeti što će biti dalje. Ali mislim da bih već idući tjedan mogao nazad na posao.

Možda sam imao neku crijevnu virozu, koju sam negdje nekako pokupio. I u srijedu je kulminirala. Doktor mi nije baš specifično rekao o čemu je riječ, ali moguće je da je bila samo obična crijevna viroza. A moguće je i nešto ozbiljnije, jer sam i dobio temperaturu, a i u nekoliko navrata povratio. Tako da me je natjerao da u četvrtak ujutro odnesem neki uzorak stolice na mikrobiologiju u bolnicu na nekakvu analizu. A jučer nalaz još nije bio gotov. I samo je komentirao da se valjda nešto razvija. Što nije baš ohrabrujuće. Jer ne bih trebao još da imam problema sa nekom bakterijom ili sličnom gamadi. Jer toga se je teško riješiti. A i sužava mi mogućnost rada nekih poslova. A da ne spominjem da je doktor nešto spominjao da se na piletini se je pojavila neka bakterija ili što li već. Jer nisam baš zapamtio ime toga što bi moglo biti.
Tako da osim što sam se mučio sa tim proljevom da ga se oslobodim, živim pomalo u nekom strahu da nisam nešto od toga pokupio. A moguće je da jesam. S obzirom gdje radim i što nam sve podvaljuju od hrane u trgovinama. Tako da sam čak počeo razmišljati da većim dijelom prijeđem u vegetarijance. Mada ni sa voćem i povrćem nije puno bolja situacija. Jer tko zna s kakvim sve pesticidima i inim zaštitnim sredstvima uzgajaju današnje povrće i voće.

Tako da zadnjih dana živim u iščekivanju tog nalaza, koji će mi možda obilježiti daljnji dio života. I unatoč tome nastojim ostati smiren i sačuvati smirenost. I sve to doživjeti kao samo jednu prepreku sa kojom se moram suočiti u životu. A i ne želim se prepustiti nekoj panici, jer to mi ne će donijeti dobra u životu. Treba sačuvati pozitivan stav u životu, unatoč problemima u životu. Jer ima ljudi koji su u goroj situaciji nego je.

Hvala svima koji ste mi u komentarima u prijašnjem postu pružili podršku i želju za bržim ozdravljenjem. I koji su me samo ohrabrili da što brže ozdravim. A što se goblena tiče kada ga završim, pokušat ću ga nekako fotkati i pokazati vam ga. Meni osobno, ova maca sa medom je predivan motiv. I nije mi žao što sam si ga nabavio i što ga radim. Nadam se da će se svidjeti mojim nećakinjama kojima je namijenjen.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...
Lijep pozdrave

Crna svjetlosti

Oznake: proljev, nalaz stolice


- 19:49 - Komentari (6) - Isprintaj - #

06.12.2018., četvrtak

Ajoj bolovanju

I tako, nakon dva tjedna rada, ja završio na bolovanju. Sve je počelo još u nedjelju navečer, ali uspio se oporaviti do jutra i normalno išao na posao. Ali nakon svakog dana mi je bilo jako hladno ili slično. Ali do jutra sam se oporavio. Ali jučer me je konačno toliko primilo da sam morao javiti na posao da ne ću moći doći na posao jer mi je loše i da idem doktoru. Koji me je jučer poslao na bolovanje i naručio neku pretragu stolice, te dao neke tablete da mi pomognu sa tim proljevom koji me je uhvatio. Pretragu stolice je tražio zbog neke bakterije ili što li je već. A pošto radim u prehrambenoj industriji, moguće je da sam tamo nešto pokupi, a i da otkloni sumnju.

Tako da se zadnja dva dana mučim sa tim proljevom i povraćanjem. I pokušavam doći k sebi. Jer me je ovo stvarno uzdrmalo. Ali ne dam se, držim se i nastojim se nekako nositi sa time. Sa nadom da ću se uskoro oporaviti. Jer nisam od onih koji mogu biti dugo bez posla i toliko zatvoren u stanu. Ali barem ću se i malo odmoriti bolje za posao.

A u međuvremenu pokušavam uživati u radu goblena, koji me stvarno smiruje i pomaže mi da se opustim i na kratko malo zaboravim na brige. A i usput radeći goblen, pokušavam malo i razviti ovakav tim kreativnosti. A i biti kreativan, jer svaki goblen nije isti. I kod svakog možeš izmijeniti neki detalj. Jednostavno nemam riječi kojima bih opisao koliko je lijepo se baviti izradom goblena.

Danas ću biti kratak u ovom postu, jer kako to obično biva, opet imam problema sa inspiracijom. Pa vas više ne ću gnjaviti. Ugodan ostatak radnog tjedna svima želim.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrave

Crna svjetlost
i

Oznake: Bolovanje


- 15:33 - Komentari (9) - Isprintaj - #

02.12.2018., nedjelja

Uživanje u nedjelji

Evo došla je konačno i nedjelja, u kojoj stvarno uživam. I skoro veći dio dana sam prespavao. I nisam išao nigdje, osim samo u kratku nabavu. I vratio se kući da se odmaram. I što mi je stvarno trebalo. Ali ne žalim se, jer sretan sam da imam neki posao. I da ću zaraditi neku plaću. Kada radiš jedan ovakav posao onda počneš više cijeniti slobodno vrijeme. I uživati u njemu.

Već nekoliko tjedna radim jedan goblen sa motivom mace i mede. Koji je stvarno prelijepi. I ako si dam truda oko izrade, ispast će lijep goblen. I taj goblen, sa još jednim kojeg sam prije napravio, će ići za poklon mojim jedinim i najdražim nećakinjama. Da iz tako pokušam malo razveseliti. Na žalost ne će biti gotov do ovih blagdana Božića, ali ipak se nadam da će ih razveseliti kada im dam naknadno.

Sjedim za kompjuterom i razmišljam o čemu da još pišem. Nedjelja je pa nema baš nekih vijesti. Jedina je novost da j počeo advent u mojem gradu, a i u mnogim drugim gradovima. I nadam se da ću se uspjeti jedan dan prošetati tim adventom da vidim kako je uređen. Biti će ovo radni advent. Jer posao je ipak važniji. Nekako nemam dojam da je došlo i ovo vrijeme adventa. Jer zbog umora jednostavno mi se ne da ići šetati gradom. Još i po ovoj hladnoći.

Ali proći će i ovo blagdansko ludilo. Pa će nam vratiti normalno vrijeme. A time i šokovi kolilo smo potrošili ovih dana. Neki više neki manje. Ali kako smo potrošili, tako ćemo i morati vratiti potrošeno.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrave

Crna svjetlosti

Oznake: Advent, nedjelja, odmor


- 16:53 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< prosinac, 2018 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Studeni 2021 (2)
Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo