Crna svjetlost

31.05.2018., četvrtak

Umoran od svega

Imam dojam da mi u zadnje vrijeme tekstovi za ovaj blog nisu baš onako kvalitetni kako bih želio da mi budu. Nekako, kako sam silom prilika morao popustiti u čitanju knjiga, tako sam popustio i u pisanju tekstova za blog. Kao da sam se pogubio u izražavanju pisanom riječi. Jer vjerujem da bih mogao i bolje i ljepše pisati te tekstove. Ali ipak se nadam da su vam moji tekstovi čitljivi.

Danas je blagdan Tijelova. Pa uživam u odmoru, koji mi nekako nedostaje zadnjih dana i osjećam se dosta umorno i iscrpljeno. Ujutro radeći na poslu, popodne odlazeći u nabavu, pa na vrt da tamo nešto pokušam si napraviti, kao da je učinilo svoje. I potreban mi je neki odmor. Pa sam današnji dan iskoristio za neko odmaranje. Da se odmorim od svega. I pokušam skupiti snage za iduće dane. Čak sam uspio si isposlovati i slobodni dan sutra, pa ću malo uživati i u produženom vikendu. Da se pokušam što bolje odmoriti.


Na vrtu sam snimio ove nekakve bobice da mi rastu negdje ispod oraha, a i na još nekom mjestu. Dosta su mi slične na šumske jagode. Ali nisam siguran. Ako netko od vas zna da li sam u pravu ili griješim, volio bih da me ispravite u komentaru ispod ovog posta.I ove godine me je iznenadio i ovaj cvijet, da je izrastao. Prije jedno dvije godine sam tri lukovice ovog cvijeta posadio. I od njih tri mi je samo ova jedna preživjela. Nekako mi ljepše izgleda okružena ovim koprivama. Ne želim se tih kopriva riješiti, jer nekako imam dojam da pod njima ne raste puno korov. Pa sam se odlučio da ih ostavim za sada. Sa nadom da će mi pomoći da se malo riješim korova na ovoj gredi. Dok ne vidim što ću još uzgajati na tom dijelu vrta.Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: luk, jagode


- 16:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #

28.05.2018., ponedjeljak

Ludo vrijeme

Danas je u Varaždinu stvarno ludo vrijeme. Nakon skoro cijelo dnevnog vrućeg i sparnog dana, pala je kiša. I kako sam mislio da je i na vrtu pala, ostao sam iznenađen da nije ni kapi kiše palo. A na drugom djelu je bio skoro prolom oblaka. Tako da sam ostao ljut, jer me je vrijeme tako prevarilo. A mogao sam si nešto napraviti. Te sam imao propalo predvečerje da si na vrtu napravim nešto. A da bi bilo još ljepše, navečer je oko 20 sati pala ponovo kiša. Nakon što sam si polio vrt i posađeno povrće. Jer se nisam nadao da će pasti kiše večeras. Ali izgleda da je i na vrtu palo na kraju. Tako da nakon svih ovih problema sa kišom, više ne mogu ostati normalan. Jer kako ostati normalan po ovom ludom vremenu vani.

Ali barem sam si nešto po kući napravio. I po ne znam koji put si posijao lavandu, sa nadom da ću ovaj puta imati boljeg uspjeha, jer volio bih da mi uspije ta sjetva i da iz sjemena si uzgojim i lavandu. Koju bih na vrtu pokušao da dalje uzgajam. Ali vidjeti ću idućih dana kako će se sve to odvijati. Ali barem me je danas razveselila novost da su mi neke palme koje sam posadio negdje unazad mjesec dana počele izlaziti van. Jer sam još jednom posadio palme. Pored onih koje već imam. Tako da se nadam da je ovo znak da će mi se povećati broj palmi koje ću pokušati uzgojiti. Te ih jednog dana pokušati prodati ili mijenjati za neko drugo bilje koje bih volio da pokušam uzgojiti.

Ne znam što je to u tim palmama da me toliko privlače. I da ih ponovo pokušavam uzgojiti. I uzgajati. Možda ti njihovi listovi ili neka ljepota u njima ili neka simbolika. Ali što god da je u pitanju, ipak ostaje nešto u njima da me privlače. A i sam bosiljak, koji se u mojoj obitelji je godinama uzgajao. I ovih dana mi je i on počeo da ponovo raste. Nadam se da ću i njega uspjeti uzgojiti i da će mi podariti novo sjeme, da ga polako s vremenom što više uzgajam. Jer bosiljak mi je isto jedna od predivnih biljaka.

Hvala svima koji su mi dali savjet u vezi komposta. Pokušat ću da ih primijenim. Već duže vrijeme razmišljam da otpatke biljnog porijekla u kući odvajam i da ih nosim na taj kompost na vrtu. I tako ga povećam. Sa nadom da će mi poslužiti u vrtu. Da njime malo obogatim taj vrt. A i da mi pomogne u tom vrtu. Jer ne mogu stalno da koristim ta umjetna gnojiva.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: kompost, kompostiranje


- 21:42 - Komentari (3) - Isprintaj - #

25.05.2018., petak

Smilje i paprika

Ovaj tjedan nikako se nisam pošteno mogao posvetiti vrtu onako kako sam se želio. Najviše zbog ovog ludog vremena vani. Tako da sam dosta u zaostatku. Ali već ću nekako nadoknaditi izgubljeno vrijeme. Jedino što sam uspio presaditi neke batonike ili kako se već zovu. I dosta plijevio oko nekih biljaka. Taj korov raste kao lud. I taman završim na jednom mjestu, već moram sve ispočetka. Kao da ovo ludo vrijeme odgovara tom korovu.Jedino što me veseli jest to da mi je paprika je počela davati prve plodove. I ako me posluži vrijeme, mogao bih uskoro brati prve plodove. A i uživao sam u prvim jagodama ove godine. A mačak Garfild je uživao u mojem društvu i zabavljao me je. A i smilje koje sam ove godine kupio izgleda da će uskoro do kraja procvjetati. Pa će mi krasiti balkon. I ako će tako lijepo napredovati, možda ga i presadim u vrt. Kada nađem mjesto za njega.Ruže polako odbacuju svoje prve cvjetove ove godine. I morati ću ovih dana da odrežem te ocvale cvijetove, da podare novu generaciju cvijetova. I krase mi vrt. A i lješnjaci mi lijepo napreduju. I nadam se da će kroz koju godinu biti lijepa drveća. I darovati mi plodove. Što bih jako volio, jer obožavam lješnjak. Posebno u kolačima. A i ona vegeta se je lijepo primila. Ali izgleda da imam problem sa nekakvim puževima ili čime. Jer nekako ima dojam da su mi sadnice cvjetače (karfiol) i brokule malo pojeli. I morati ću se i protiv njih boriti. Nemam ništa protiv tih životinja, ali želio bih da ipak uzgojim si koju od tih biljaka. Pa ću ih morati nekako zaštiti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...
Lijep pozdrav i hvala na posjeti
Crna svjetlost

Oznake: karfiol, smilje


- 21:15 - Komentari (6) - Isprintaj - #

21.05.2018., ponedjeljak

Kompostište

Danas sam na vrtu se bavio jednim kupom kojeg zovem kompostištem. Naime, kako ne želim bacati počupani korov, travu i slično u kantu za smeće, odvažio sam se da na jednom mjestu pokušam deponirati te otpatke. Sa nadom da će s vremenom istrunuti i moći iskoristiti negdje na vrtu za gnojidbu. A i kako se je dosta počeo širiti, morao sam ga smanjiti na manju površinu. Sa željom da si oslobodim dio terena za stvaranje nove grede. Na kojoj bih pokušao nešto uzgajati.

A i kako sam čuo i čitao malo na raznim mjestima, kompostište se treba redovito prevrtati, da se tako dovede više kisika u njega, a i vlaga će lakše u njega doprijeti sa kišom. I tako nekako lakše će sve to istrunuti. Pa sam se odvažio da vidim koliko je u tome istine. A ionako sam moram ovaj dio vrta isto dovesti u neki red. Jer je postao previše ružan. A i da ga počnem dovoditi u neku funkciju.

A ionako bih volio da na ovom dijelu vrta pokušam posaditi neke voćke ili što ću već uspjeti nabaviti. Jer želja mi je da si nabavim neke sadnice brusnice, aronije, ogrozda i još poneki grm ili što će još biti. I da se okušam i u tom uzgoju. Jer koliko sam čuo ove biljke su dobre za zdravlje čovjeka. A već me polako čeka i okopavanje krumpira, jer je i na toj gredi korov dosta počeo rasti. Pa me i tu očekuje dosta posla. Sa tim korovom se svake godine borim. I nikako da ga smanjim u vrtu. Tako da ću morati pokušati potražiti i tu neko riješenje. Ali vidjet ću još. Jer želje i planovi su jedno, a stvarnost je drugačija.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: kompost


- 21:18 - Komentari (4) - Isprintaj - #

18.05.2018., petak

Počele mi rasti biljke

Ovih dana kiša mi baš i ne daje da se bavim vrtom onoliko koliko bih volio da se bavim. Što mi pomalo nije žao, jer kiša je najbolja za zalijevanje vrta. Ali i dobra je stvar što su mi polako počele rasti neke posijane biljke.

Sjećate se da sam negdje prije jedno mjesec i pol obrezao neke ruže. E one su mi konačno podarile prelijepe cvijetove, koje možete vidjeti na fotkama koje slijede. Ne znam da li će se vidjeti na forkama njihova puna lijepota, ali uživo su stvarno prelijepe, barem meni. I drago mi je da sam ih toliko obrezao, jer se je pokazalo da će stablo biti lijepo razvijeno, a cvijetovi još lijepši.

A izgleda da mi je i prvi krumpir počeo se razvijati. Kako ga već dugo nisam uzgajao, pomalo sam zaboravio kako izgleda njegov nadzemni dio. A kako izgleda, možete vidjeti na ovoj fotki. Ova biljka mi daje nadu da sam možda dobro posadio nešto krumpira, a koliki će mi biti urod i uspjeh, vidjet ćemo kroz nekoliko mjeseci.A izgleda da ću i ubrzo i prve tikvice možda ubrati, jer kako izgleda da je neko sjeme nekim čudom preživjelo u zemlji ili je ona neka tikvica koju nisam ubrao i samo je zakopao u zemlju ostavilo sjeme i sad mi je prva biljka te tikvice počela rasti. Pa se veselim skorijem prvom urodu.I tako unatoč kiši koja me sprečava oko bavljenja vrtom, ipak ne tugujem, jer ipak neki dijelovi vrta me vesele. Jer pokazuje da se trud isplati. I potiće me da se strpim i da ću upornim radom imati nekog uspjeha. Mačak Garfild i dalje se veseli mojem društvu na vrtu. I svojim ponašanjem me veseli i tješi. I danas se je motao oko mojih nogu kada sam snimao ove fotke. Jer je jedna velika maza.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: ruže, garfield


- 19:33 - Komentari (5) - Isprintaj - #

15.05.2018., utorak

Sabljice niknule i ove godine

Baš kada sam odustao od nade da će mi sabljice (ili kako se već zovu) ove godine izrasti, te da su propale, one su niknule. Na žalost zbog kiše nisam ih stigao bolje očistiti od korova i ostalog. Ali nadam se da će me idućih dana vrijeme poslužiti i smilovati mi se da ih bolje očistim od nepodobnih biljaka. A kako izgledaju pogledajte na fotki...Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: sabljice


- 20:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #

14.05.2018., ponedjeljak

Ah ta kiša i obaveze

Danas nije moj dan. Danas zbog kiše nisam išao na vrt. Što mi je pomalo žao, jer nisam mogao si nešto uraditi na vrtu. A i vidjeti mog prijatelja mačka Garfilda. Koji je isto valjda žalostan. Barem mi tako kaže baka, sa kojom živi. Jer mi je pričala da kad me nema, da me samo čeka i da je dosta povučeni. Jer se nema sa kime poigrati i da ga ja malo mazim. Jer jako se voli maziti sa mnom i zabavljati.

A što se tiče vrta, s druge strane mi je drago da je pala kiša, jer zemlja je opet vapila za njom. A i kiša najbolje zalije posađene biljke. Tako da mi je drago zbog toga. A opet, danas sam si želio posijati neke sjemenke dinje, na koje sam naišao u nekoj trgovini. Sa željom da vidim da li će mi uspjeti uzgoj. Znam da sam ranije morao to posijati. Ali jednostavno zbog nekih briga i obaveza, što zbog posla, što zbog privatnih obaveza, ove godine jednostavno ne stižem. Tako da sam u razmišljanju da si na vrtu s vremenom pokušam napraviti neko klijalište ili postavim neki staklenik, gdje bih ranije pokušao uzgojiti iz sjemena neke biljke za sadnju u vrtu. Ali još ću vidjeti o svemu tome, posebno kupnja staklenika. Jer je to malo veća investicija.

Ali, unatoč kiši, barem sam se malo odmorio i radio si reda po kući. Uspio sam malo nekim gnojivom neke nove palme pognojiti. Da im tako pokušam pomoći oko daljnjeg razvoja. Jer i biljke moraju jesti i piti, kao i mi ljudi. Nadam se da ih nisam previše pognojio. Da, još uvijek ih imam. I polako rastu. I nadam se da će sada još bolje rasti. Jer želja mi je sa njima pokušati pokrenuti neki poslić i dodatnu zaradu. Ali o tom možda nekom drugom prilikom.

A i uspio sam malo i ribicama u akvariju očistiti filter i promijeniti nešto vode. Mada ću još jednom tijekom tjedna to pokušati uraditi, jer još im bolje treba to neko kamenje i dno očistiti. Imam dojam da su dosta narasle od kada sam ih nabavio. Jer su nekako veće. I sve češće im moram čistiti akvarij. Moram priznati da me i te ribice dosta vesele i potiču da sam bolje volje, jer me svako jutro isprate na posao, a kad dođem kući vesele se mojoj pojavi. Jer znaju da ću ih nahraniti i da ne će biti same. Lijepo je imati neku životinju u kući, koja se veseli tvojem društvu. I koja ti pravi društvo.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: vrt, akvarij, ribice, mačak


- 20:58 - Komentari (2) - Isprintaj - #

09.05.2018., srijeda

Garfild vragolan

Jučer sam uspio da si nabavim neko sjeme od nekih tikvica i na vrtu sam ih uspio posaditi. I pri tome mi je moj prijatelj Garfild pomogao. I ovaj put je morao da izvede neku svoju vragoliju. A ta je da kada sam iskopao rupe u koje bih sam posadio te sjemenke, Garfild se je olakšao u jednu od tih rupa. I kada je to obavio počeo ju je zatrpavati. I time pokazao mi što misli o tom mom sađenju tih tikvica. Kad sam to vidio da radi, skoro sam poludio. Jer nisam za njega iskopao tu rupu, nego za sjemenke. Tako da sam morao izbjeći tu rupu. Jer ne priliči mi da sam posadio u nju te sjemenke. I što sad napisati na tu njegovu vragoliju?

A danas se je Garfild jedno izležavao na onoj gredi gdje sam posadio krumpir. Te ga nisam nikako mogao otjerati sa te grede. Jer sve je doživio kao neku igru. Te sam morao odustati od toga i pustiti ga da sam ode. I nadam se da mi nije uradio neku štetu. Tako da mi nikad nije dosadno na vrtu sa tim mojim mačkom Garfildom.
Danas sam malo fotkao ovo neko samoniklo cvijeće, koje raste u sjeni jorgovana. Nisam ga pokosio, jer mi je jako lijepo. I uživam u njihovoj ljepoti.A i ove batonike ili kako se već zovu ovih dana su mi podarile svoje lijepe cvijetove. Tako da mi ovo moje cvijeće ovih dana je podarilo svu svoju ljepotu. Jer je stvarno predivno. Barem meni. Samo još moram nekako da uredim malo na vrtu oko tih cvijetova i još nekako uljepšam si taj dio vrta.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: garfield


- 21:14 - Komentari (3) - Isprintaj - #

07.05.2018., ponedjeljak

Treba još puno truda

I ja se nadam da će mi vrt uzvratiti obiljem plodova i prelijepim cvijećem. Već sada pomalo mi vraća predivnim cvijećem. Prvo je počeo sa meni omiljenim tulipanima. Pa je nastavio sa jorgovanom. A sada mi uzvraća i sa lijepim bijelim i crvenim božurima. A i iznenadio me ove godine sa jednim presađenim jorgovanom. Naime na jesen 2016 godine sam presadio dva jorgovana. I na žalost propao je prošle godine jedan od tih jorgovana. Ali ove godine je taj propali počeo rasti iz korijena ponovo. Što me je ugodno iznenadilo. A i razveselilo, jer je ipak preživio. I što će me kroz nekoliko godina, ako se budem dobro brinuo o njemu, podariti lijepe cvijetove.

Ima još puno posla na tom komadu zemlje. Na žalost na ovim fotografijama koje sam snimio zadnjih dana i tjedna, ne vidi se baš cijeli vrt. I samo je dio njega. Onaj dio koji za sada najviše i najbolje održavam. Ima još puno posla oko njega u idućim godinama. Jer planiram, a i želja mi je, da ga cijelog polako stavim u neku funkciju. A za to treba puno truda i novaca. A i planiranja. Ali vjerujem da ću uspjeti uz puno truda.

Da i Garfild se raduje svakom mojem dolasku. A i dolazećim radovima. I svaki put je uz mene na vrtu. I uživa u igranju na njemu. I provjerava sve što radim i posadim na vrtu. Volim ga promatrati kako naganja neke kukce ili što li već vidi. Te kako se je skrivao u velikoj travi. A i penje se po orahu. Voli svoje pandže trošiti na nekim napola trulim kolcima, koji već godinama trunu ispod jorgovana. Valjda je to njegov doprinos da ti kolci istrunu do kraja što brže. Danas se je izgleda prestrašio nekog kamiona i ljudi koji su sakupljali smeće u ulici. Pa je više boravio na susjednom dvorištu. I iz daljine me promatrao kako kosim tu neku visoku travu. I odnosim je na neki kup da damo trune i propadne.

Inače, one sadnice paprike, paradajza i ostalog što sam posadio, za sada se dobro drže. I malo sam iz zalio. I sada slijedi da ih redovito zalijevam. I da im nabavim neko gnojivo, da im i tako pomognem u njihovom rastu. Uspio sam si danas nabaviti neke sjemenke onih nekih zelenih tikvica. I ako bude sutra popodne lijepo vrijeme, pokušati ću ih posaditi. Da i ove godine pokušam uživati u njima. A i morao sam malo onaj jorgovan obrezati, jer previše je narastao. Pa mi je neka smetnja postao. Ali bude i on se oporavio do toga.

Slijede još radovi i oko ruža, te još sadnje nekog povrća. A i daljnje štihanje i oduzimanje zemelje od trave koja se je prošitrila. Jer želja mi je da proširim sadnju iduće godine na još više bilja. Posebno cvijeća i ljekovitog bilja. A i na neko voće. Tako da me i ove godine očekuje puno posla. A kako će biti, nadam se da ću vam kroz fotografije prikazati moju muku i trud i uspjeh i neuspjeh.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: vrt, jorgovan, uzgoj povrća, Vođa, ljekovite biljke


- 20:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #

05.05.2018., subota

Garfild počeo spačke raditi

Evo počeo je i prvi vikend u ovom mjesecu. Počeo je i svibanj. Dosta burano. Naime, zadnje dvije noći u Varaždinu je bilo dosta jako grmljavinsko nevrijeme, sa jakom kišom. I nakon nekoliko dana, a možda i više, suše, konačno da jedna poštena kiša zalije zemlju. Što mi je sa jedne strane i drago, jer sam iskoristio ju da posadim nešto na vrtu. A opet, nakon ove kiše sve je dodatnu u prirodi buknulo. I još bolje se zazelenilo.

Kako sam malo prije napisao, pokušao sam iskoristiti ovu kišu za sadnju na vrtu. Jer dok sam štihao zadnjih tjedna na vrtu i kod još neke rodbine, vidio sam da je zemlja dosta željna kiše. Jer se je sve prašilo od suše. Tako da je ova kiša dobro došla za vrt i sve one koji si nešto pokušavaju uzgojiti. Tako je i kod mene. Sredinom ovog tjedna sam si uspio nabaviti nešto krumpira. I, jučer u petak, u pauzi između dviju kiša ga konačno uspio posaditi. Jer krumpir nisam sadi više od 10 godina. Pa sam se ove godine odvažio da nakon toliko vremena ga ponovo pokušam saditi. Samo je sada razlika u tome što ga sam sadim. I sam bez uplitanja nekih članova obitelji pokušam uzgojiti. A koliki će uspjeh biti, vidjet ćemo kroz jedno tri mjeseca.

A danas sam konačno uspio si nabaviti i sadnice paradajza, paprike, feferona i čilija. I popodne sam ga uspio posaditi. Potaknut uspjehom od prošle godine i ove godine sam si posadio paradajz. Samo sam ove godine ga na malo šire posadio. Sa nadom da će mi to pomoći i u uzgoju. Čak sam si nabavio i neki paradajz plave ili ljubičaste boje. A na taj korak sam se odvažio na neku priču jednog kolege sa posla, kako je imao uspjeha u uzgoju paradajza. A i želja mi je da vidim kakav je to paradajz u drugoj boji. A i kakvog je okusa i slično. Baš me interesira kako će to ispasti sa njime. A što se tiće feferona i čilija, prošle godine mi je dosta dobro uspio. Pa sam se odvažio da ih malo više posadim. A i u većem razmaku. Pa da vidim koliko će uspjeha biti ove godine.

Pošto mi je ostalo još nekoliko greda slobodno, razmišljam što još da si posadim. Za sada jedna greda ostaje za špine, margarete, krizanteme i slično. A u planu imam još i peršinov list i možda one zelene tikvice. A što ću još saditi, vidjet ću idućih dana. Na žalost nisam snimio kako sam sadio krumpir. Jer sam se žurio. Ali sam snimio paradajz u pripremi pred sadnju. Naravno, i mačak Garfild je pomogao. Provjeravao je da li sam dobar raspored napravio. A kasnije je i nekoliko rupa provjerio da li sam dovoljno velike napravio. Čak je danas i uradio jednu zafrkanciju. Naime, pokušao je skočiti na mene kada sam bio prignuti. Ali kako nije uspio, dobro me je opalio po stražnjici, da sam skoro na gredu opao. Tako da je valjda to bilo smiješno za vidjeti. I što na žalost nitko nije snimio, jer smo samo Garfild i ja bili na vrtu. A na kraju vam prikazujem fotku Garfilda u inspekciji rasporeda paradajza.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: krumpir, paradajz, feferon, čili


- 21:05 - Komentari (5) - Isprintaj - #

01.05.2018., utorak

Praznik rada

Danas slavimo praznik rada. Jedini dan u godini koji je posvečen radu. Na žalost taj rad i se jako srozao zadnjih godina. Radnici rade za minimalac i sretni su da ga dobiju. I taj isti minimalac nije ima dovoljan ni za preživljavanje, a kamo li za nešto više. Radnik je postao potlačeni ili ostao potlačeni. Nekako mi se čini da od kada je počela borba za bolje uvjete rada nije se ništa puno promijenilo. Radnici su i dalje se muče i ne vide nikakvu budućnost u radu. Barem imam ja takav dojam.

Ne znam dali da vam izrazim čestitku za ovaj praznik rada. Jer kada vidim položaj radnika i uvjete rada i ostalog što ide uz to, nekako mi nije do slavlja i čestitanja. Jer i sam sam radnik u jednom skladištu. I vidim koliko je taj rad potlačeni. I koliko je nervoze među kolegama i kolegicama. Pa mi zato nekako sve to poznato.

Ali ipak, na kraju bih vam poželio da ostatak ovog dana provedete u miru sa svojim najbližima. I uživate u odmoru, koliko vam je to moguće.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: Praznik rada, rad


- 12:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2018 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2022 (4)
Prosinac 2021 (6)
Studeni 2021 (2)
Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo