Crna svjetlost

28.09.2017., četvrtak

Sabljica

Hvala na preporuci kako da obradio zemlju. I moram priznati da i ja tako pripremam zemlju na vrtu, da je na jesen zaštiham i pustim preko zime da tako odstoji. I na proljeće samo malo lagano opet prekopam zemlju i sadim ono što mi je potrebno.

A ovih dana mi je i sabljica podarila predivan cvijet, što me je isto jako razveselilo, jer mi je ona jedna od predivnih cvijetova. Nisam je ubrao, već ostavio da dalje uživa na svojoj stabljici. I da mi bar ona malo krasi vrt. A kako izgleda možete vidjeti na fotki.A na ovoj fotki sam snimio neku biljku kojoj ne znam ime i koja je sama nikla. Na žalost nisam je cijelu snimio, ali izgleda da bi mogla biti neko drvo. A jezinu fotku stavljam iz razloga što možda može netko od vas da zna što bi to moglo biti. Vidi se na forki samo grana sa nekim crvenim plodovima. I još ne znam što da uradim sa tom biljkom. Ali o tome ću razmišljati iduće godine.Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: sabljice, vrt


- 20:53 - Komentari (3) - Isprintaj - #

27.09.2017., srijeda

Prvi cvijetovi

Danas sam konačno ponovo uhvatio malo vremena da se prođem vrtom. I moram priznati da je jesen u vrtu sve više uzela svog maha. I da smo dobrano ušli u jesen. I da jesen u vrtu prikazuje sve više svoju prisutnost. I pomalo mi je užitak bilo se proći danas u jesensko popodne. Mada je bilo oblačno i dosta sve mokro od jesenske kiše, i taj jesenski miris koji vlada u vrtu je neopisiv.

I usput sam malo snimio fotoaparatom na mobitelu ovo neko cvijeće koje pokušavam uzgojiti za blagdan Svi sveta. Naime, nakon nestrpljivog čekanja i muke oko uzgoja i brige kroz cijelo ljeto na njima danas sam primijetio da su se počele stidljivo pokazivati prve glavice cvijetova. Na žalost kako nisam zapamtio koja je od tih biljaka margareta, špina ili krizantema, ne znam točno koji je to cvijet, ali ipak me je obradovalo to da se nakon brige oko tog predivnog cvijeća polako pokazuju prvi cvijetovi i da do sada mi nije bio uzaludan trud. Jedino što me sada brine to da idućih mjesec dana ne bude nekog mraza. Jer kako sam pisao u jednom od prijašnjih još nisam smislio način kako da dođem do nekih drvenih kolaca i letvi, te neke plastične folije sa kojim bih oko njih napravio neku kučicu, da tako pokušam zaštiti ih od mraza. Naime, od kada znam za sebe i od kada smo se bavili uzgojem tog cvijeća uvijek smo svake jeseni pomoću tih nekih drvenih kolaca i letvi i folije napravili neku kućicu oko njih i tako ih čuvali od jesenskog mraza. Što bih i ja volio da pokušam uraditi, ali kako sam u takvoj situaciji financijskoj i puno nekih drugih briga i obaveza, još nisam u stanju da se upustim u tu nabavku. Ali se nadam da će se idućih godina to popraviti.

A evo i dvije fotke tih prvih cvijetova, koje na žalost nisu savršene, ali se nadam da će poslužiti da vam pokušaju dočarati te prve cvijetove.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: krizanteme, špine


- 20:59 - Komentari (7) - Isprintaj - #

24.09.2017., nedjelja

Nikako ne stižem

Ni ovaj tjedan nisam baš imao puno vremena da napišem neki post za ovaj svoj blog. Uvijek neki problemi koje moram riješiti ili brige oko jednog člana svoje obitelji. Zbog kiše nisam se baš trgnuo nešto raditi na vrtu. A i dani su sve kraći, pa imam nekako sve manje vremena da išta obavim. A ionako je došla jesen, pa nekako nema baš puno poslova na mojem vrtu. Jučer sam jedino uspio da maknem paradajz i tikvice sa jedne grede. I kada budem ulovio vremena budem pokušao da je obradim i pripremim za prezimljavanje, sa još ostalim gredama. Jedino što još imam da vidim hoće li mi špine, margarete i krizanteme procvasti i preživjeti do blagdana Svi sveti, da ih odnesem sa sestrom na grob našim roditeljima, a i da joj dam nekoliko cvijetova da odnese ih na grob mojem jedinom i najdražem nećaku Mirku, koji nas je prije skoro godinu dana tako tragično napustio. Te da još i ruže pripremim za zimu. I to će biti to za ovu vrtlarsku godinu. A što će biti iduće godine vidjet ćemo.

A što se tiče ovih špina, margareta i krizantema, volio bih da mi uspiju, jer volio bih da nekako savladam to znanje uzgoja tih predivnih cvijetova. I da obnovim i tu neku tradiciju da sa njima okitim grobove svojih najmilijih. Mada ove godine strepim od početka mjeseca listopada, kada u mom kraju polako počinju prvi mrazevi. A ti mrazevi su dosta pogubni za te biljke. Pa sam dosta zabrinuti za to cvijeće, jer nisam stigao smisliti kako da oko njih napravim neku kučicu, sa kojim bih ih zaštitio od mraza. A nabaviti neki materijal za to. Tako da sam dosta zabrinuta oko svega toga. Ali ipak se opet nadam da ipak mraza ovih idućih tjedna ne će biti. Pa da mi ove godine neće stradati te krizanteme od mraza. A do iduće jeseni se nadam da ću uspjeti smisliti neku zaštitu za njih.

Na žalost, nisam ovaj tjedan uspio ni da vas čitam puno i komentiram. Ali se nadam da će se idućih dana i tjedana to uspjeti nekako ispraviti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...
Lijep pozdrav i hvala na posjeti
Crna svjetlost

Oznake: vrt, brige, obaveza


- 20:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

17.09.2017., nedjelja

Jesen stiže

Ni nakon ovih nekoliko dana dok sam se hrvao sa ovim tehničkim problemom nisam smislio neku pametnu temu o kojoj bih pisao sada kada je sezona polako završila u vrtu. Jer sve polako ide prema zimi, dok se plodovi koji su preostali polako ubiru i spremaju za zimu. Ako još nisu spremljeni. Jer dolaskom jeseni, a uskoro i zimom, ne znam što bih pisao. U vrtu mi još preostaju radovi za zimsko mirovanje vrta. Te možda nekom sadnjom nekih biljaka koje se sade u jesen.sen.

Jučer sam malo otišao do jednog vrtnog centra da vidim da li imaju neke grmove borovnice, brusnice, aronije. I obradovala me je vijest da ih imaju i sada mi jedino preostaje da smislim način kako da ih kupim i presadim u vrt. Sa nadom da će nekako preživjeti zimu i da ću idućih godina uspjeti u njihovom uzgoju.

Da jesen je stigla, po kalendaru još ne, a ni po astronomiji, ali vani se već odavno vidi da je stigla ta predivna jesen. Koja svojim predivnim plodovima čini jesen još ljepšom. A i listovi sa svojim bojama čine jesen nekako posebnom. A da o ovoj svježini koja je nastupila nakon onih paklenih vrućina ne pišem. Volim ovu jesensku svježinu. Nekako se po njoj bolje i ugodnije osjećam. Posebno volim večeri u jesen i zimu, da se mogu lijepo leći na kauč i čitati neki dobar roman. Nekako mi enma ljepšeg od toga.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti
Crna svjetlost

- 20:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.09.2017., subota

Tehnički problemi

Nakon nekoliko tjedna izbivanja sa ovog bloga zbog tehničkih problema na ovom mom kompjuteru evo me nazad. Negdje prije dva tjedna su mi počeli problemi sa ovim nekim programom sa kojim surfam mrežom svih mreža. Naime, nesmotreno sam ga nekako izbrisao i nikako da ga ponovo instaliram. Ali ovih dana sam uspio nekako otkloniti kvar i ponovo instalirati taj neki program. Sa nadom da će mi poslužiti dok ne smislim način kako da dođem do nekih novaca sa kojim bih si kupio neki novi kompjuter. Jer ovaj koji sada trenutno koristim postao je dosta stari. A i zbog neke gluposti prije nekoliko godina dosta je oštećen. Pa sam prisiljeni da tražim rješenje kako da si kupim novi kompjuter.

U ovih dva tjedna nije se puno toga dogodilo u mom okruženju. Još uvijek radim, na čemu sam sretan, a da li ću ostati raditi, vidjet ćemo krajem mjeseca. Mišljenja oko toga da li ću ostati su podijeljena, ali ne bih ih želio iznositi. Jer baš o poslu ne volim puno pisati ovdje. Ali što god da bude, nadam se da ću ostati ovdje raditi ili nastaviti raditi negdje drugdje.

Na vrtu je sezona završila. Na žalost nisam puno imao vremena da mu se posvetim ovih nekoliko dana koliko sam želio. Ali sam ga obilazio. Ovih dana sam uspio da poberem nešto šipka, kojeg sam kod kuće stavio da se suši. Sa nadom i željom da od njega pripravim neki čaj. A koliko sam uspio, nadam se da ću pisati jednom prilikom. Na žalost u uzgoju luka nisam baš uspio, ali barem sam se paradajza najeo, jer mi je jedino on najbolje uspio. A naravno i one zelene tikvice također. Sada mi još jedino preostaje da vidim koliko sam imao uspjeha sa špinama, margaretama i krizantemama. Jer u idućih nekoliko tjedna će i to cvijeće sazrijeti. Nadam se da ne će biti mraza, jer još nisam uspio smisliti kako da im kućicu napravim. Ali i to će se valjda iduće godine popraviti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: kompjuter, vrt


- 21:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

03.09.2017., nedjelja

Početak škole

Evo, došao je i kraj ljeta. Pakleno vrućeg ljeta. Konačno i da to dočekamo. Pišem došao je kraj ljeta, jer uvijek sam smatrao da je dan prije početka školske godine i kraj ljeta. Mada će ljeto trajati po kalendaru i astronomiji još skoro tri tjedna, ali ipak ovih dana smatram da je polako došao kraj ljetu. I da idemo polako prema jeseni. Sutra počinje nova školska godina. Godina koja će donijeti puno lijepih stvari za mnoge đake, puno znanja i novih iskustava i avantura. I moje drage nećakinje kreću u novu školsku godinu. Starije u peti razred, mlađa u drugi razred. I jako me veseli što će krenuti ponovo u školu, jer će steći nova znanja i iskustva. Nadam se da i one se pomalo vesele tome, mada bi željele da još malo potraju ovi ljetni praznici. Ali kako ipak to se ne će dogoditi, ipak s veseljem dočekuju novu godinu, za koju se nadam da će im biti uspješna i vesela. Kako sam večeras svojim nećakinjama poželio uspješnu novu školsku godinu, tako i ostalim našim vrlim đacima želim SRETNU I USPJEŠNU novu školsku godinu.

A što se tiče mojih palmi, one polako napreduju i svakim danom su sve veće. Znam da ih zimi moram držati na toplom mjestu. I preko zime ću ih držati u stanu, barem dok ne nađem neko bolje riješenje. A kako će dalje biti, vidjet ću s vremenom. Zadnjih dana baš nemam neke inspiracije za pisanje postova, ali se nadam da ču s vremenom i to popraviti. Jer neke brige me muče zadnjih dana previše, koje ne znam kako da riješim.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: školska godina, palme


- 20:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< rujan, 2017 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Siječanj 2022 (4)
Prosinac 2021 (6)
Studeni 2021 (2)
Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo