Crna svjetlost

30.03.2017., četvrtak

Opet problemi sa zdravljem

Da, ovaj tjedan mi neke privatne obaveze baš ne dozvoljavaju da se bavim vrtom onoliko koliko bih želio. A i sa čitanjem knjiga isto. Ali ne možeš imati ovce i novce. Ali sam ipak uspio naći toliko vremena da barem malo budem na vrtu. I da napravim barem nešto malo na njemu. Te da polako ga dovodim u red. Ionako se neke stvari stvaraju godinama, pa tako je i sa vrtom. Strpljen spašen.
A što se knjiga tiče, i za to ću pronaći vremena. Jer ipak neke obaveze su važnije, pa ih moram obaviti. A i s vremenom se nadam da će neke obaveze polako nestati. Pa će se naći više vremena i za obrađivanje vrta i čitanje. Ovih dana sam polako počeo da kupujem i neke časopise koje govore o ljekovitom bilju. Sa željom da se malo informiram o tom nekom bilju. I da vidim što bih i od tog ljekovitog bilja mogao pokušati uzgajati i koristiti kod sebe. Za sada sve to oko vrta ću raditi za sebe i svoj gušt, a ako se s vremenom pokaže da mi ide sve to, možda krenem i u veću proizvodnju. Ali o tome s vremenom, ako dođe do toga.
Danas me je opet nakon posla dočekao šok. Opet zdravstveni problemi u obitelji. Starija nećakinja završila u bolnici opet. Još se pošteno nisu oporavili od one proklete salmonele, opet mora nećakinja biti u bolnici. Ne znam sve detalje, ali izgleda da je negdje nekako pokupila neku bakteriju i mora biti u bolnici da ju pokušaju izliječiti nekim antibioticima. Tako da se nikako ne mogu smiriti cijelo popodne. Jer ovo postaje nemoguće. I onda ostani normalan u ovakvim situacijama. Nije ni čudo da sam ponekad nervozan. Toliko sam uznemireni da u ovom dijelu ne mogu napisati smislenu rečenicu i odlomak. Javim se čim saznam neke novosti i dođem k sebi.
Stoga toliko od mene u ovom postu...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: knjiga, časopis


- 19:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

28.03.2017., utorak

Otpilio grane

Na žalost ovih dana zbog nekih obaveza privatno ne mogu se posvetiti vrtu onoliko koliko želim. Ali uspio sam danas otići malo na vrt, gdje sam uspio da otpilim i zadnju granu na orahu koju sam planirao. Tako da ne šteti susjedovoj garaži taj orah. A ostatak oraah ću još pustiti na životu, dok ne riješim način prijevoza debla do sestre, da joj posluži kao ogrijev. Ali o tome jednom drugom prilikom. U nastavku prvo prikazujem fotku tog dijela oraha kako sada izgleda prema garaži.Ovo je samo privremeno, dok ne nađem neko trajnije riješenje, jer ipak i dalje te grane rastu prema toj garaži. I morati ću to bolje riješiti.A evo i listova jedne ruže na vrtu. Danas su mi ti listovi te ruže bili nekako posebno lijepi. Pa sam morao malo da ju snimim. Na žalost ne će možda prikazati ova fotka punu ljepotu. Jer u stvarnosti mi je bilo ovo lišće nekako puno ljepše. Ali ipak ovu fotku prikazujem, jer je želim podijeliti sa vama.


I tako, unatoč obavezama i ostalim brigama, ipak polako uređujem dalje ovaj komad zemlje. I nadam se da ću jednog dana uživati u punoj ljepoti ovog vrta, koji je nekad bio puno ljepši.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: Ruža, vrt, orah


- 20:23 - Komentari (8) - Isprintaj - #

26.03.2017., nedjelja

Još par fotki

Ne mogu ja bez svog vrta, a niti bez da malo nešto fotkam. Tako sam i ovo popodne bio malo na vrtu, tek toliko da vidim kakva je situacija. Ipak je nedjelja, dan odmora od svega, koju sam cijelu posvetio odmoru. U nastavku bih želio prikazati nekoliko fotki sa vrta. Na kojem treba još puno raditi. Ponajprije okopati oko ruža, a i popraviti neka ulazna vrata na vrt. A i onu granu na orahu otpiliti. A da o ostalom ne pričam.Ovdje planiram posaditi neke batonike, gdje već rastu neke crvene boje. I koje treba da još očistim od te dosadne trave koja uporno raste među njima. Ali riješiti ću se ja te dosadnjakovičke.A i ruže sve više rastu i tjeraju svoje ovogodišnje lišče. I njih trebam da okopam, što se nadam da ću uspjeti idućih dana riješiti, zavisi koliko će mi slobodno vrijeme dopustiti da to riješim. A i ovi predivni cviejtovi su počeli isto cvasti.


Ne znam koja je ovo biljka, pa vas pitam, možda je prepoznate. Da li je ovo neki cvijet ili samo obični korov??? Ako netko zna, slobodno mi napiše u komentaru

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: vrt, slobodno vrijeme


- 18:12 - Komentari (7) - Isprintaj - #

25.03.2017., subota

Umor i vožnja

Moram ovih dana malo usporiti. Naime, umor me je uhvatio nakon ovih nekoliko dana koje sam jutra provodio na poslu, a popodneva na vrtu, pa mi je potreban neki odmor. A i izgleda neka lagana prehlada, jer ovo vrijeme vani je stvarno ludo. Pa iz tog razloga ovaj vikend ne idem puno na vrt. A i čekam neku kišu da padne, da mogu presaditi one neke grmove božura. A u usput ću pokušati malo razmisliti što i kako dalje sa vrtom. Razmišljam ovih dana da počnem malo kupovati ove neke časopise koji su posvećeni vrtlarstvu, uzgoju cvijeća, ljekovitog bilja i biljkama općenito. Sa željom da kroz njih pokušam doći do nekih novih informacija oko uzgoja svih tih predivnih biljaka koje se mogu uzgojiti u vrtu. A možda i stvoriti neku kolekciju tih časopisa koji su posvećeni toj tematici uzgoja biljaka.
A što se tiče bicikla, još čekam plaču za prošli mjesec. I nikako da stigne. Ali doći će nadam se početkom idućeg tjedna. Pa da konačno odem do nekog servisa da mi ga poprave. Jer moram priznati da mi nedostaju vožnje biciklom. Kako na posao, tako i nekamo u prirodu i slična mjesta. I moram priznati da su ove godine kroz koje nisam vozio se biciklom učinile svoje na moju kondiciju. I treba da je povratim i obnovim. A i nedostaju mi vožnje biciklom po ovom lijepom vremenu. I gotovo da se više ne sjećam kako je to voziti se biciklom i kako je to lijep osjećaj. I kojeg bih volio da ponovo iskusim.


Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: umor, bicikl, vožnja


- 21:14 - Komentari (4) - Isprintaj - #

23.03.2017., četvrtak

Bloger dana

Danas sam ostao ugodno iznenađen od strane administratora što je izabrao moj blog za blog dana. I ovo mi je samo poticaj za daljnje pisanje postova na ovom blogu. Zahvaljujem se administratoru, a i svima vama koji čitate moj blog i moje postove i što ostavljate komentare na objavljene postove. I u svojim komentarima me podržavate i potičete na daljnje pisanje bloga. A i podržavate u svemu ostalom i pružate mi lijepe i vrijedne savjete.
A što se vrta tiče, nadam se da će mojim rukama i ljepotom proljeća niknuti u nekoj ljepoti. Ali još će trebati puno truda i rada na njemu kroz idućih nekoliko godina da ga dovedem u onu ljepotu koja ga je nekad krasila. Jer nekad je bio puno ljepši, pun povrća i cvijeća i voćaka. I volio bih da vratim barem dio te ljepote. A to će biti teško i kao što sam napisao, trebati će mi puno i dosta truda da sve to obnovim. Naravno, da osim što ću cvijeće saditi saditi i neko povrće. Za sada mi je želja da si pokušam uzgojiti od povrća paradajz, papriku i luk. Za ostalo povrće još ću vidjeti. A od cvijeća mi je želja da ponovo počnem uzgajati krizanteme i špine. A ruže, božuri i ostalo cvijeće mi je želja da spasim i očuvam. Jer neko od tih cvijeća je generacijama u mojoj obitelji. Pa mi je želja da nastavim neku tradiciju. A možda i ja pokrenem neku tradiciju, ali još ćemo vidjeti.
I danas sam bio na vrtu, štihao sam malo oko tih nekih božura. A i pripremio mjesto za presađivanje nekih grmova. Na žalost kako sam bio umoran i u žurbi zbog nekih drugih obaveza, zaboravio sam snimiti tu gredu. Na kojoj još imam nekog posla, jer trava i korov su je dosta okupirali. Pa treba velika borba sa tim neprijateljem. I protiv kojeg nema milosti. A sve ću pokušati bez upotrebe pesticida i sličnog otrova, jer ne želim se i time trovati.
Ali kako je taj komad vrta dosta veliki u potrazi sam za nekim dobrim ljudima koji su mi voljni pomoći oko održavanja tog vrta i dovođenja u neki red. A i koji su si isto željni pokušati uzgojiti neko svoje povrće, jer sam im voljan iznajmiti dio tog vrta u zamjenu za tu pomoć. Jer ja još nisam u stanju da cijeli vrt sam obrađujem. A i trebati će mi još vremena da si nabavim dosta vrtnog alata za obradu tog vrta. Pa, ako nekog znate iz Varaždina tko je željan se baviti malo vrtlarstvom, da mu preporučite moj kontakt.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: vrt, blog


- 20:16 - Komentari (10) - Isprintaj - #

22.03.2017., srijeda

Počeli radovi

Ovaj tjedan sam polako počeo sve više da ponovo radim na vrtu. Vani je lijepo vrijeme, koje me je izvuklo iz stana popodne nakon posla. Pa sam počeo sa nekim prvim radovima na vrtu. Prvo sam počeo da čistim ispod oraha. Pošto na jesen nisam pokupio lišće, sada je zadnji čas da to uradim. Pa sam nekim posuđenim škarama porezao sve grane ispod oraha. Te sam sve to pokupio na kup. Te sam jučer odrezah neke grane koje su dosta se izrasle prema garaži susjeda. Pa da mu ne ošteti fasadu, morao sam ih odrezati. Ali mi još preostaje da odrežem jednu koja se je nadvila nad tu istu garažu. Ali još moram da smislim način kako da se popnem do nje, jer je dosta visoko, a ljestve su mu prekratke. Tako da sam u velikom problemu. Ali nadam se da ću smisliti način kako da to riješim.
Te sam polako počeo da okopavam oko nekih božura. Da tako pokušam smanjiti korov oko njih i time im olakšam rast. Te u nastavku te grede pokušati napraviti mjesta da presadim još neke grmove božura. Koji zbog oraha nemaju dobre uvjete za rast. I ti su božuri u mojoj obitelji već treću generaciju, pa bih ih voli time da ih pokušam spasiti. A i narcise su mi počele davati prve cvijetove. Nadam se da će narcise još potrajati, da ih uskoro odnesem na grob majci. Jer joj je uskoro godišnjica smrti. Pa bih volio da joj barem jednom malom kiticom cvijeća okitim grob.
A i oni tulipani koje sam prošlu jesen posadio su sve veći i nadam se da će mi uskoro podariti cvijetove i tako mi barem malo ukrasiti vrt. A i prošli tjedan sam uspio da obrežem ruže. I sada mi idućih dana slijedi da okopam tu gredu oko njih, da taj korov im ne smeta. Jer su mi ruže prelijepe i već su na tom vrtu desetljećima. A i treću generaciju u mojoj obitelji. Pa bih ih volio spasiti. A i nastaviti sa njihovim uzgojem. Jer se sjećam da su bile prelijepe. Pa se nadam da ću imati isti uspjeh. Ali vidjet ćemo još. A i morati ću još da vidim što ću uzgajati ove godine na vrtu, jer volio bih polako da počnem da uzgajam još neke biljke. Ali o tome će biti prilike da pišem. A kako je ovih dana mi na vrtu pogledajte na fotkama ispod.Ovako sam očistio ispod oraha...Počeo da okopavam oko božura i u nastavku ću pripremiti mjesto za sađenje drugih...Tulipani počeli da rastu...


Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: vrt, tulipan


- 19:29 - Komentari (7) - Isprintaj - #

18.03.2017., subota

Idemo na servis

Na kraju na poslu nitko mi se nije smijao oko prekjučerašnjeg pada. Jedva me je jedna kolegica pitala jesam li dobro došao kući nakon posla. Barem ja nisam čuo nikakve kritike oko tog mog pada sa bicikla. Tako da sam u nekom miru radio jučerašnji dan na poslu. Ali ipak drago mi je da sam ostao dobro. I jedan takav pad se mora doživjeti. Nisam jedini koji je prvi i zadnji put pao sa bicikla. Možda ih bude još. I to je dio života.
A što se tiče servisa bicikla, naravno da ću ići sa njime na servis. Ipak sve kvarove sam ne mogu popraviti. I ne znam popraviti. Ali ipak prije pokušavam da neke kvarove sam popravim. Jer ne želim si dopustiti da se zapustim u znanju nekih tehničkih mogućnosti. I sam si nešto popraviti i uraditi. Mada sam svjestan da nisam jak što se tiče znanja iz tehnike. I da ne znam sve popraviti i nisam u stanju popraviti. Pa neke stvari moram prepustiti stručnjacima. A što se tiče pedala, znam da postoje lijeva i desna pedala. I da svaka ima svoj navoj. Ali ova desna ni za lijek ne želi da popusti. Ma koliko se god trudio da je opustim. I mijenjao sam već papučice pedala prije, ali ova je stvarno tvrdoglava. Tako da ću ipak morati da potražim pomoć. Ionako sam planirao da idem sa biciklom na servis. Jer podešavanje brzina na biciklu još nisam savladao. Pa ću usput i papučice pedala moliti da mi promjene. Naravno ako će serviser moći to uraditi, jer ja nisam u stanju. A i centriranje zadnjeg kotača isto, jer to centriranje je stvarno teško i samo dobar znalac to može i zna napraviti.
Vikend je, pa se ne ću puno baviti tim problemom. Još uvijek pokušavam pročitati neki ljubavni roman jedne hrvatske književnice. Nadam se da ću ga uspjeti konačno pročitati. A radi se o jednoj ženi koja se zaljubi u jednog poznanika. I sa kojim polako započinje život. Ali nakon nekoliko godina otkrije kakav je gad i nasilnik. Te da ju je iskorištavao cijelo vrijeme. Roman liejpo opisuje neke današnje pojedince i kakvi znaju biti ti pojedinci prema ženama. Živjeti dvostruke živote, u javnosti biti divni i uspješni, a privatno nasilnici, prevaranti i da ne nabrajam dalje. A kako je bilo, sami pročitajte u knjizi "Srebrna" autorice Marine Roki.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: servis, srebrna


- 19:44 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.03.2017., četvrtak

Drugi pad

Moja borba za obnovom bicikla se nastavlja. Nakon što sam prekjučer napumpao gume i koje su se danas pokazale da su još dobro napumpane. Odvažio sam se da pokušam skinuti pedale jučer. Samo onaj dio koji dolazi ispod tabana cipela. Ali imao sam samo polovičan uspjeh. Lijevu sam pedalu uspio nekako skinuti, ali desnu nikako, pa nikako. Unatoč što sam dosta spreja WD iskoristio, nikako je nisam mogao skinuti. Pa sam od ljutnje odustao. I odlučio da sačekam da plaču dobijem. Te da ipak odem sa biciklom u servis, sa nadom da će oni imati neku bolju ideju. A ionako ću morati tražiti još neke popravke, koje ja sam nisam u stanju sa ovim svojim alatom popraviti.
I danas ujutro sav nadobudan odvažio sam se sa ipak sa takvim biciklom ići na posao. I put do posla je prošao sasvim dobro. I uživao u vožnji. I unatoč što je bicikl još u jadnom stanju lijepo se je držao i doveo me do posla. A i sa posla kući. Ali ipak će morati ići na neki popravak u servis, jer te neke kvarove treba nekako popraviti. Ali imao sam i jednu nezgodu. Kada sam se sjeo na bicikl čuo sam da se jedna kolegica čudi da sam došao na posao sa njime, okrenuh se da joj kažem da će ovo biti uskoro uobičajeno, pao ja sa bicikla na asfalt. Da sam se lijepo rasprostro po asfaltu. Da su mi neki morali pomoći da se dignem. Te mi je nakon toga bilo tako neugodno, da sam najradije propao u zemlju. Pa ću sutra imati na poslu vjerojatno lijep doček. A možda i koja zafrkancija mi slijedi. Jer ne vidi se svaki dan da netko padne sa bicikla i k tome još pred firmom. Kako je bicikl malo viši za mene, zaboravio sam na taj detalj. Pa nije ni čudo da sam pao. A i naučio sam to da kad pušiš ne sjedaj na bicikl, jer ćeš pasti sa njega nakon što popušiš cigaretu. Jer sam prije polaska si spušio jednu putnu cigaretu.
Inače, ima već osam godina što se nisam vozio na biciklu. I danas mi je bilo prvi puta da nakon toliko vremena sjednem na bicikl i da se sa njime odvezem nekamo. I prva stvar koja mi se dogodi jest da padnem sa bicikla po drugi put u životu. I to pred nekim kolegama. Koji neugodni događaj. Toliko me je sram, da ne znam kako ću preživjeti sutrašnji dolazak na posao. A i rad na poslu. I tako mi je žao da se je to dogodilo baš na današnji dan, kada sam prvi put sjeo na bicikl nakon toliko vremena. Ali nemam mi druge, nego da se nosim sa time. A odvažio se da obnovim si taj bicikl, jer mi je želja da sa njime odvezem i nekamo drugamo, osim na posao. Da mogu se provozati sa njime obalom naše lijepe rijeke Drave, da sa njime mogu otići do nekog trgovačkog centra izvan grada. A i tko zna kuda još. Jer vožnja biciklom ovako predivnom vremenu je prelijepa i koja mi jako nedostaje.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: bickl, vožnja


- 19:38 - Komentari (9) - Isprintaj - #

14.03.2017., utorak

Bicikl

Popravak bicikla polako ide dalje. Nakon dužeg vremena sam uspio da napumpam gume, da vidim koliko su još dobr. I ostavio ih da sutra vidim da li još drže. Jer ako drže, ne ću se morati žuriti oko kupovine novih. I kod današnjeg popravka me razveselila vijest da se još uvijek sjećam šifre lokota. Što je isto dobro, jer ću ga moći zaključavati negdje ako toliko odem sa biciklom. A ako su gume dobre, onda mi slijedi zamjena starih potrganih pedala na biciklu sa nekima koje sam pronašao kod kuće. I privremeno ih koristiti dok ne nabavim neke druge, jer ove mi je želja da iskoristim na jednom drugom biciklu. A i morati ću da malo podesim prednje kočnice, jer dosta cvile kad se okreće kotač. Tako da polako dovodim u red ovaj bicikl. Koji će mi dobro doći, posebno u odlasku na posao za prvu silu. I čemu se jako veselim. Jer me veseli početak vožnje nakon dužeg vremena. Gotovo 8 godina se nisam vozio na biciklu i jedva čekam da obavim tu prvu probnu vožnju nakon popravka. A i svoj prvi odlazak na posao sa njime. Nije neki vrhunski bicikl, neki obični monti bike. Na kojem moram još podosta poraditi. Ali barem da ga osposobim za vožnju do posla i kući. A za dalje ćemo još vidjeti.
Da, još ću vidjeti, jer želja mi je da taj montič toliko osposobim da svakodnevno mogu svugdje sa njime ići. Da mogu otići do nekih šoping centara u neku kupovinu. A i da se malo odem provozati njime po svojoj dragoj Dravi. I da na nju mogu češće odlaziti fotkati njene predivne prizore koje može nama Varaždincima podariti. A možda i dalje. Ali ne ću srljati.
Imam još jedan stari bicikl. Ne znam koliko ga se sjećate, ali je poput trkaćeg i ima one rogove za guvernal. I njega mislim osposobiti. Mada ga treba malo bolje popraviti, ali se ipak nadam da ću ga osposobiti da i sa njim se mogu odlaziti u vožnju. Jer veselim se tim nadolazećim vožnjama, jer mi stvarno nedostaju. I koje su mi stvarno nedostajale. I za koje se nadam da će mi pomoći da steknem još više kondicije.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: bicikl, vožnja, popravak


- 20:44 - Komentari (7) - Isprintaj - #

13.03.2017., ponedjeljak

Obrezivanje i planovi

Nakon zimskog sna i ove čudljive zime. Danas sam konačno uspio da obrežem malo ruže koje imam na vrtu. I time sam započeo sa polako sa proljetnim radovima na vrtu. Slijede mi još mnogo zaostalih radova od jeseni, ali polako ću ih pokušati idućih dana i tjedna nadoknaditi. I sa toplijim vremenom polako da sadim neke nove biljke na vrtu. Još definitivno nisam se odlučio što ću saditi i uzgajati. Ali znam da ću pokušati uzgojiti neke krizanteme i špine od cvijeća. A od povrća možda paradajz, papriku i slično. Te ću još pokušati presaditi neki grm koji je u mojoj generaciji već treću generaciju. I kojem na žalost ne znam ime i nikako mu ne mogu zapamtiti ime. Da ga pokušam sačuvati od propasti. A u međuvremenu ću pokušati da spasim i ove svoje ruže, te jorgovane i ostalo neko cvijeće. Koje bih volio isto da ih sačuvam. A ako mi uspije njihov uzgoj i naučim ih se uzgajati, možda krenem i sa većim uzgojem. Ali o tome ću još vidjeti u budućnosti. Prije toga treba još osposobiti vrtnu pumpu za vodu i popraviti neka vrata na uličnoj ogradi. Te si nabaviti i još nekog alata za održavanje vrta. A sve ostalo će doći s vremenom. Planove imam velike, i trebati će mi mnogo vremena da to ostvarim. Ali ako ću si dati truda, vjerujem da ću s vremenom postići dosta toga.
Želja mi je da na tom komadu zemlje ponovo kreiram i stvorim jedan lijepi vrt. Oni jorgovani su samo dio početka u kreiranju tog lijepog vrta. A i neki presađeni tulipani i lješnjaci. Jer i lješnjake bih volio pokušati uzgojiti. Najviše za svoju upotrebu. A ovi jorgovani koje sam prikazao na fotkama u prijašnjem postu nadam se da će mi izrasti u lijepa stabla, jer obožavam taj cvijet. Jorgovani i tulipani su moji omiljeni cvijetovi. Pa iz želim uzgajati. Na žalost ne znam koje je boje taj jorgovan, ali ako bude dao cvijet, pokušati ću ga slikati i pokazati vam ga. Imam neki bijeli, i još neku bolju, kojoj ne znam ime. A što se tiče ostalog djela vrta i cvijeća, još ću s vremenom vidjeti. Jer lijep vrt se godinama stvara.
Ovih dana polako sam počeo da razmišljam da popravim bicikl. Za ovaj vikend sam ga izvadio iz šupe i malo čistio i pregledao, i trebati će neki servis. Kojeg ću obaviti čim dobijem plaču. Jer nedostaju mi vožnje biciklom. Pa kako dolazi sve ljepše i toplije vrijeme, odvažio sam se krenuti u popravak bicikla. A i trebati će mi oko odlaska na posao, da ne budem ovisan o kolegi. A polako o svemu.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: obrezivanje ruža, vrt, bicikl


- 19:58 - Komentari (4) - Isprintaj - #

12.03.2017., nedjelja

Jorgovani

Negdje na jesen prošle godine sam presadio ove jorgovane sa nadom da će se primiti. I ovih dana sam primijetio da su se uspjeli primiti na ovom mjestu. Što me jako veseli, jer sada se mogu nadati da će izrasti u lijepa drva i davati mi svoje lijepe cvijetove u jednoj predivnoj boji koju ne znam kako se zove.Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: jorgovan, vrt


- 18:45 - Komentari (9) - Isprintaj - #

11.03.2017., subota

Idemo li u budućnost?

Da, trebao bih da ponovo počnem pratiti što se događa u području web i grafičkog dizajna. Jer to mi može samo dobro doći. Zadnjih dana ponovo razmišljam da negdje na jesen pokušam upisati još neki tečaj vezan uz informatičku tehnologiju i da malo obnovim neko znanje iz tog područja. Ali sve ovisi o financijama. Koje nisu baš najbolje. Ali ima vremena i za to, jer prije treba da riješim neke druge probleme.
Ovih dana sam konačno uspio da pročitam knjigu "Raskrižje" autora R. G. Riddle. I koju sam sa užitkom pročitao i čitao. I sa kojom sam neizmjerno zadovoljan. Ta napetost, drama i napeta priča me je jednostavno držala prikovanom uz sebe i svojim zapletima me poticala da je čitam do kraja. A radnja počinje u 2015. godini na letu iz New Yorka u London. I negdje nad Engleskom let 205 se srušio i uslijedila je borba za spašavanje i preživljavanje. U kojem glavni junaci se bore da spase svoje suputnike iz tog vremena, te nakon toga se bore sa pitanjima gdje su i što se događa. Te shvaćaju da su se nekako pojavili u budućnosti, 20147. godini sa svrhom da spase svijet od katastrofe koja se je dogodila. I da se moraju vratiti u sadašnjost da pokušaju spriječiti katastrofu. A kako je bilo, predlažem vam da pročitate knjigu. Što ne ćete požaliti. Te sam počeo čitati knjigu "Srebrna" autorice Marine Roki. Neki ljubavni roman, koji priča o ljubavi dvoje sredovječnih ljudi koji se slučajno upoznaju i prolaze svoju novu ljubav.
A kad smo kod putovanja u budućnost, imam dojam zadnjih dana da sam proživio neke događaje. Nekako zadnjih godina imam dojam da sam proživio neke događaje, i da sam i ja nekako bio prebačeni u budućnost u kojoj sam vidio već te događaje, kao da sam ih već nekako proživio. I da ih ponovo proživljavam. Ne mogu vam objasniti tu situaciju. Ali jednostavno u nekim situacijama imam dojam da sam već proživio neki događaj, neke situacije, beke dane. Te se pitam da li je stvarno moguće da se ponekad stvorimo u budućnosti da nas ona nekako upozori na nešto ili nam podsvijest šalje neke signale?

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: budućnost, roman


- 21:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #

10.03.2017., petak

Sretan si što imaš posao

Da, na žalost nisam mogao birati poslove u prošlosti. I bio sam sretan što sam uopće dobio posao. A i za sadašnji posao sam sretan što sam ga dobio i imam priliku da radim negdje i zaradim neke novce za životne potrebe. Danas je an žalost takvo vrijeme da ne možeš birati posao i poslove koje želiš raditi. već zgrabiti prvi posao koji ti se ponudi. Makar je izvan tvojih kvalifikacija. A i sposobnosti ponekad. Pa čak i za minimalac, samo da preživiš i životariš. Jer račune moraš platiti, a i jesti i obući se. Ovaj sadašnji posao je jedan od boljih koji sam do sada radio. Radim trenutno u nekoj proizvodnji namještaja, gdje sa nekim kolegama obrađujem neke drvene ploče od iverice za nekakav namještaj. Jeste naporan posao, a i ponekad monoton, ali ipak vrijedan da se radi.
Inače, završio sam školu za prodavača, a naknadno i tečajeve za operatera na računalu i web i grafički dizajn. Ako prodavač sam imao prilike da radim u nekim trgovinama koje su prodavale centralno grijanje, a i pločice i ostalu kupaonsku opremu, pa čak i bicikl prodavao, a i u nekoj željezari. Ali nakon toga nekako mi se nije baš posrečilo raditi u trgovini. Pa sam se prebacio na proizvodnju. A kao web i grafički dizajner nisam nikad imao prilike raditi. tako da sam već dosta tih stvari zaboravio raditi. Ali se nadam da ću jednog dana i tu neku priliku dobiti. Ali sudbina te puno ne pita, pa nikad ne znaš kud te može odvesti. Mada bih volio se i u tom poslu okušati.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: posao, sretan, proizvodnja


- 18:41 - Komentari (7) - Isprintaj - #

08.03.2017., srijeda

Sretan vam Dan žena

Svim damama povodom današnjeg dana želim:

SRETAN DAN ŽENA

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: dan žena, 8 mart, žene


- 14:35 - Komentari (7) - Isprintaj - #

07.03.2017., utorak

Svaki posao je vrijedan truda

Da, bio je to užasan posao sa sortiranjem smeća. I sa užasom se prisjećam tog posla. Na žalost, taj poslodavac nije nam pružio adekvatne uvjete za rad, pa nije ni čudo da sam bio toliko na bolovanju. A i što nije prošao tjedan a da mu netko nije bio na bolovanju. I još se zgražao što smo toliko bili na bolovanju i što ljudi nisu se trgali za taj posao. A dao nam je obične radničke rukavice i neke maske za usta i nos da sa njima radimo. Te to govori kakav je bio kao čovjek i poslodavac. I što je nakon nepunih godinu dana propao. A država mu nije mogla staviti soli na rep, jer je uvijek našao neku rupu u zakonu. I onda nije ni čudo što nam je država u takvoj banani.
A sadašnji posao je malo bolji, mada i tu ima dosta prljavštine i inih stvari. Ali nije barem toliko smrdljiv i odvratan kao ovaj sa smećem. I nastojati ću ga raditi što najbolje mogu i umijem. I ne bojim ga se raditi. Naravno, svaki posao kojeg nastojiš raditi najbolje što možeš je dobar posao. I taj svaki posao je onda vrijedan truda raditi. i ako ga radiš što poštenije možeš, a i savjesnije što možeš, onda ga se i ne moraš sramiti. Ma kakav taj posao bio.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: vrijedan. trud, posao


- 20:02 - Komentari (6) - Isprintaj - #

06.03.2017., ponedjeljak

Sortirao smeće

I ja se nadam da će mi produžiti ugovor. I kako je već običaj u ovo vrijeme u Lijepoj Našoj, uvijek će mi produživati ugovor na mjesec dana. Ali što ču, sretan sam da imam neki posao u ovo čudljivo vrijeme. Blago rečeno. A posao i nije tako loš kako se čini. Ovaj sadašnji posao mi je dobar, za razliku od jednog prijašnjeg posla kojeg sam radio. A to je bilo sortiranje smeća. Da, onog smeća kojeg bacate u kante za smeće u svojim domovima. I pravo je čudo da sam ga preživio raditi. Jer nije prošao mjesec da nisam bio nekoliko dana na bolovanju. Prvo me je uhvatila dehidracija. Te sam prebolio bronhitis, a na kraju i neku bakterijsku upalu na bubrezima. A i imao sam neki sindrom iritabilnog debelog crijeva. A da ne pričam da me je cijelo vrijeme mučila i anemija, a bio i na testiranju za rak. Ali hvala Bogu nisam taj rak dobio. Svelo se na tu neku anemiju i tu neku bolest na debelom crijevu. Ali uspio sam se nekako oporaviti od tih bolesti. Ali ostala mi je posljedica na štitnjači, jer baš u to vrijeme mi se je ona pojavila. Ali sa njom se nekako nosim. I ne smeta mi u životu i vodim normalni život sa njom, za sada. I nadam se da će tako i ostati.
Da, radio sam i takav posao. I nije me sram priznati. I ponovo bih ga radio, samo da imam neki posao. Da nisam prihvatio ovaj posao, možda bih se ponovo zaposlio u jednoj drugoj firmi koja se bavi zbrinjavanjem nekog otpada. Ali kako mi je ovaj sadašnji posao uletio, a taj poslodavac se premišljao predugo, radim ovaj sadašnji posao u proizvodnji namještaja. Koji je u odnosu na ovaj sa smećem pravi raj. Mada je fizički težak, ali ne žalim se. Sretan sam da sam uopće dobio priliku da negdje radim. I zahvalan sam na tome, jer dobiti posao danas je kao zgoditak na lutriji. Makar ću dobivati ugovor na određeno vrijeme, samo na mjesec dana i tako će se možda provlačiti unedogled, ali ipak je sreća da sam ga dobio poput zgoditka na lutriji. Možda nije dobra usporedba, ali ipak je tako nekako.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: smeće, sortiranje


- 20:25 - Komentari (7) - Isprintaj - #

05.03.2017., nedjelja

Produžen ugovor

Na poslu je uobičajeno, pa nemam što pisati o njemu, a i ne da mi se nedjeljom pisati o poslu. Jedina je novost ovaj tjedan da sam dobio produljenje ugovora o radu, samo na mjesec dana. Ali ne želim se žaliti, sretan sam da su mi ga produljili, te mi je to poticaj da se dalje trudim što bolje raditi ovaj posao, da me dalje zadrže.
Vani je sve ljepše vrijeme. Sve toplije. Pa ću polako se idući tjedan pokušati aktivirati na vrtu. Treba polako početi neke pripremne radove u njemu, koje nisam uspio završiti na jesen. A i polako tražiti neke motive koje bih volio da uslikam foto aparatom. Jer sam zadnjih tjedna od kada radim pomalo zapostavio taj svoj hobi. Jer priroda se je počela polako buditi i sve više će se javljati neki motivi za fotografiranje. A i dobio sam neku zanimljivu ideju u foto klubu za fotografiranje motiva. A to je da se okušamo u slikanju kipova i sličnih stvari na javnim mjestima. Ali kako nemam baš iskustva u tome, morati ću poraditi na toj temi kompozicije i sličnog. Jer još me muče te stvari. Ako mi uspije ovaj posao zadržati što dulje, možda uskoro krenem i u nabavku nekog boljeg foto aparata. Jer sa ovim sam dosta ograničeni. Ali prije toga riješiti neke druge probleme.
I dalje čitam ovu novu knjigu "Raskrižje". I radi se o junacima koji su nekom silom prilika našli se na avionu koji se je srušio tijekom leta u Engleskoj i našli se u dalekoj budućnosti. I svi su trenutno u potrazi za odgovorima koji su im se našli na putu i zašto su oni baš odabrani. Ovaj roman mi se čini nekako SF roman. Ali bez obzira na to, ipak mi je zanimljiv. I sa užitkom ga čitam. I jedva čekam da vidim kako će se nastaviti i završiti.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: ugovor, knjiga, fotografija


- 11:46 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2021 (2)
Travanj 2021 (5)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Rujan 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (4)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (7)
Veljača 2020 (6)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (2)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (4)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (11)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (5)
Veljača 2019 (7)
Siječanj 2019 (9)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (14)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera

Linkovi

Projekti i ostalo