Keksi s čokoladom za početnike!

07.03.2006., utorak

Došlo je vrijeme za novi recept. Ni ovaj put ne mogu ja, Chef, preuzeti zasluge, jer je tu jedan drugi kuhar uzeo kuhaču u ruke. Njegovo ime je KreativaC, iz priloženog ne sumnjamo da je -- khmm.. pa kreativan :)
Dakle, kolege-bloggeri, ruke (oprane) u brašno i maslac, i ispecite male gadove!!! I tako, nakon ovog kratkog uvoda, prepuštam vas domišljatosti Kreativca! Ne zaboravite ga ohrabriti za buduće pothvate, a nadamo se da će ih biti (jer ovi kolači su bili zaista izvrsni - da, probao sam ih, i ne, ne šaljemo ih poštom! ;))
INFO: Iako KreativaC nema svoj blog, mislim da je zaslužio svoj banner za kitchen of fame! :)

Keksi s čokoladom za početnike!
I u ovoj kuharskoj pustolovini nastavljamo s kolačima, i to keksima sa čokoladnim komadićima! Čekajte, nemojte se odmah bacati u depresiju, čak i ja sam ih uspio napraviti iz prve (sort of... :-))!

Krenimo...

Za početka pomiješajte oko 60dkg brašna (glatkog, naravno), jednu vrećicu pecilnog praška, pola kilograma aslaca, i pet vrećice pudinga od vanilije (ukupno 20dkg praška) u jednoj posudi.

Sada zasučite rukave, gurnite ruke duboko u posudu i stisnite šake nekoliko (desetaka) puta. Vjerujte, to je edini način za dobivanje prave smjese ;-).

Ako vidite da je maslac previše hladan i tvrd, učinite ga mekanim i toplim ;-) tako da ga stavite blizu izvora topline, na primjer na radijator.

Kada završite torturu nad brašnom, maslacem i ostalim sastojcima, stavite posudu sa smjesom sa strane i zvadite drugu čistu posudu (sve u cilju što većeg broja prljavog posuđa na kraju :-)). U nju (posudu) stavite 4 jaja (bez ljuske po mogućnosti !), oko 35dkg smeđeg šećera i vanilin ekstrakt (5 bočica). Napokon, izmješajte zajedno ova tri sastojka (vilicom, žlicom, mikserom, rukom, čime god)

..i ulijte sve to zajedno u onu prvu posudu sa smjesom brašna, maslaca i ostalih stvari.

I sada ponovno upotrijebite ruke i zagrabite duboko! Mješajte dok smjesa ne postane jednolična i kompaktna (oko 5min). Kada je to gotovo, dodajte 15dkg (150g) čokoladnih komadića.

i po treći (i posljednji put za ovu dozu :-)) pomješajte sve rukama! Mješajte dok ne dobijete smjesu u kojoj su komadići čokolade ravnomjerno raspoređeni po tijestu.

Kada je to gotovo oblikujte ploške ili kuglice od tijesta i stavite ih peći (pećnicu stavite na 175°C, i kad se zagrije stavite peći i držite kekse unutra oko 10-15 min, toliko da se rubovi lagano zacrvene!).

Prije...

Poslije...

Nedajte da vas zavara količina posla, vjerujte isplati se ;-)

Dobar tek!

- 22:03 - Komentari (33) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Info

Kako su neki postovi nestali zbog problema sa serverom, kako navodi Blog.hr, komentare možete pronaći u arhivi bloga.

Stranica bi se sada trebala vidjeti dobro i u IE, odnosno FF, no ipak vam preporučujem da instalirate FireFox, ili neki drugi pošteni browser.

Get Firefox!

Što je u pripremi..

Novi site?
Who knows ;)