Nakon određenih tehničkih poteškoća i mog osobnog nezadovoljstva blog.hr-om, moje malo mjesto radoznalo slatkih stvarčica promjenilo je adresu.. I dalje sam Charmpam, svakako, ali odsada moj novi blog i nove postove možete pratiti na Charmpam cookies & cupcakes koji se nalazi na blogspot.com serveru.
Nadam se da vas nisam previše zbunila, no vjerujem da je bolje da sam tu promjenu napravila već u samom startu, sa tek 6 objavljenih postova.
Svi dosadašnji postovi premješteni su i na novi blog, a i ostavljanje komentara za vas koji niste blogeri na novom je blogu također maksimalno olakšano, pa bih voljela čuti i vaše mišljenje na nove recepte koji slijede.
Hvala svima koji su uz mene još uvijek, od mog ne tako davnog početka..
A sada- pregaču na sebe i nazad u kuhinju.. Nadam se da će vas veseliti recepti i deserti koji slijede za vas.
Hint:
Pripremite se! Ovaj post biti će dug, ali detaljan.. I nakon njega nećete imati ispriku da nešto ne znate ili ne možete.. Jer kreće prvi recept na ovom blogu.. Slika po slika, objašnjenje po objašnjenje.. Red velvet cupcakes.
Prije svega moram reći da ovaj recept naravno nije moj. On postoji već dugo, veoma je popularan u Americi, a navodno dolazi sa juga SAD-a.
Korjene vuče iz Devil`s food torte, koja nosi pridjeve poput - prozračna, sočna, bogata.. i koja svoje ime nosi jer je "toliko sočna i slasna da, za jednu moralnu osobu, jednostavno mora biti grešna". (Joyofbaking.com)
Osnovu za ovaj recept koristim upravo sa stranice Joy of baking, koja je i inspiracija za mnoge moje recepte, no prilagodila sam ga svojem ukusu i želji.
Još jedan u nizu dana da dočekujem zoru.. za čudo, nikako da me to iscrpi.. u ovu kasnu/ranu uru ubacim malo internet shoppinga, malo fejsbuka.. i puno želje da jednoj zaista posebnoj djevojci čestitam rođendan..
Iako nešto mlađa od mene, u kuhinji se snalazi tako da ju se s užitkom gleda.. veliki sladokusac, baš kao i ja, uvijek se razveseli mojim desertima.. kao i ja njenoj azijskoj.. :D
Draga Sanja.. želim ti veselu, zanimljivu i slatku novu godinu života.. da ti ostvari sve ono što ti prijašnje još nisu stigle.. I da još mnogo puta kuhamo skupa..
Puhni u virtualne svijeće i zaželi želju! :)
U prethodnom postu izjavila sam kako se odričem pečenja kolača na mjesec dana (dakle, još je dvoznamenkasti broj i daleko je od brojanja sitnog).. No to što objavljujem post ne znači da sam prekršila obećanje.. samo sam našla "rupu u zakonu".. sinoćnju večeru ne može se zapravo svrstati u kolače.. iako je slatka..
Još otkako sam se prije 2 godine vratila iz Belgije, svima redom mastim brk svojom željom da otvorim prvu "waffelarnicu" (znam da to nije riječ!) u Zagrebu.
U međuvremenu, ta prva se otvorila.. i nije moja.. Ali vafli koje sam u njoj probala ne da nisu ni do koljena pravim belgijskima, nego ni do gležnja.. Bolesno preslatki i teški.. (ako netko ovo čita- mooolim učinite nešto po tom pitanju.. zaista je šteta!)
Ne moram ni spominjati da sam povratkom iz Belgije gotovo automatski kupila i pekač vafla.. No kako se u našoj kući uvijek nađe nečeg slatkog, vafli rijetko dođu na red.
Poticaj za pravljenje belgijske slastice ovog je puta bio nedavni izlet u Beč u kojem smo uživali u da-ti-pamet-stane finim vaflima.. I od tada, svi smo "nabrijani" samo na to da ih ponovimo.
Prema slikama iznad, lako je primjetiti da se vafli mogu jesti s čime vam god srce poželi- šlagom, pudingom, voćem, šećerom u prahu, čokoladom.. Također napominjem da postoje i razne vrste vafla, od laganih (Američki vafli), gustih, sirupastih (stroop vafli , Brussel vafli), pa do hrskavih (Antwerp vafli)..
A moje sinoćnje (american style) vafle jelo se sa... nutellom i šlagom! Da vam predočim:
Veselila sam se da će me barem jedan dočekati i ujutro (dobri su i podgrijani u mikrovalnoj), ali.. nisam bila te sreće.
Morat će se ponoviti.. uskoro!
U Novu valja ući slatko i raskošno, stoga ovaj prvi ovogodišnji post nije moglo obilježiti ništa drugo nego li bogata čokoladno - kremasto- voćna torta. Schwarzwald torta.
Ovo nije torta koja se našla na našem kućnom meniju (o njoj neki drugi put), već sam ju pravila za prijatelja Sašu (ujedno i ex blogera ) i njegovo veselo novogodišnje društvo. To je bila možda i prva torta koju sam napravila, a da je nisam uspjela okusiti. No, nadam se ne i posljednja.
U svakom slučaju, nakon što je sat otkucao ponoć i počelo je masovno slanje i zvanje, primila sam i poziv tog istog veselog društva koje mi je javilo da je moj prvi "tortovni" poduhvat uspio.
A nakon ovih hranidbeno obilnih blagdana, mama i ja odlučile smo se na jednomjesečnu pauzu od pravljenja slatkog (no u to dakako ne ulaze narudžbe s neutralnih strana) i sada jedna drugoj brojimo dane, da vidimo koja će duže uspjeti izdržati.
Ovo će biti teže nego korizma!!
< | siječanj, 2011 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
pinky.lil.angel@gmail.com