Demichelis: "Još uvijek vjerujem da možemo napraviti velike stvari"

22 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic
Malaga je ulaskom katarskog kapitala u klub osnažila svoje ambicije i postala klub koji se želi boriti za velike stvari. Međutim, već prošle sezone je unatoč dobrim rezultatima bilo financijskih problema, ove sezone je momčad slabija, no igrači i dalje vjeruju u uspjeh.

Kada je šeik Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al Thani kupio Malagu od bivšeg Realovog predsjednika Lorenza Sanza, najavio je kako će stvoriti klub koji će se boriti za trofeje.

Pojačanja su počela pristizati, momčad je bila sve jača i prošle sezone je ostvarila najbolji prvenstveni plasman u klupskoj povijesti završivši sezonu na četvrtom mjestu. Međutim, nije sve baš tako ružičasto, klub je ušao u financijske probleme i sada je situacija nešto teža.

Prvo je bilo problema s ispoštivanjem ugovornih obaveza, a zatim su se u klubu odlučili na prodaju nekolicine važnih igrača među kojima je Santi Cazorla, nositelj igre ovog kluba. Unatoč tome, u klubu i dalje vjeruju u uspjeh.

"Moramo se nastaviti boriti bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo. Imat ćemo veliku podršku navijača bez obzira na trenutni rezultat na travnjaku i moramo zbog njih pobjeđivati i ući u Ligu prvaka što nam je veliki cilj", najavio je Martin Demichelis uoči dvoboja četvrtog pretkola Lige prvaka protiv Panathinaikosa.

Argentinski defenzivac smatra kako je momčad dobila ključnu dozu samopouzdanja startnom pobjedom u Primeri na gostovanju kod Celte.

"Atmosfera protiv Celte je bila jako dobra, vjerovali smo u sebe bez obzira što smo ostali bez nekih vrlo važnih igrača. Ta pobjeda nam je dodatno učvrstila samopouzdanje i vjerujem da još uvijek možemo ostvariti velike stvari", dodao je Demichelis.

Dinamo po Ligu prvaka na krilima pobjedničke serije i tradicije

Image and video hosting by TinyPic
Dinamo je, nakon što je s pola snage prošao Šerif u trećem pretkolu, osigurao europsku jesen. Sada će pokušati ostvariti je u Ligi prvaka kao i prošle godine uz nadu da se ni Maribor neće pokazati kao ravnopravan suparnik. Pa hoće li ispasti da su Modri naopasnijeg protivnika imali na početku ovogodišnjeg europskog puta?

Najviše problema ove sezone Zagrepčani su imali s bugarskim prvakom Ludogorecom, koji je imao prolaz do 98. minute maksimirskog uzvrata i pogotka Domagoja Vide. Zatim se Dinamo revanširao Šerifu, koji je poveznica s jednom zanimljivom statistikom.

Naime, posljednji put kad Dinamo nije pobijedio u pretkolima Lige prvaka i Europske lige upravo je ispadanje od Šerifa u trećem pretkolu elitnog natjecanja 2010. Od tada na domaćem terenu ima osam pobjeda i jedan remi, nijedan poraz. Od Šerifa je Dinamo upisao tek jedan poraz u pretkolima, onaj u Malmöu prošle godine kad je momčad Krunoslava Jurčiča unatoč tome prošla treći put u Ligu prvaka.

Je li vrijeme za ponavljanje tog uspjeha? Ante Čačić rekao je da se njegova ekipa za ovo priprema cijelu godinu: "Dinamo je u pobjedničkom nizu, imamo sedam pobjeda zaredom, veliki broj igrača u odličnoj formi na dispoziciji i puno razloga za optimizam."

Dinamo je svakako favorit protiv Maribora kojeg se međutim ne smije podcijeniti. Momčad je to koja je prošle godine igrala Europsku ligu, a sada želi Dinamovim stopama i zakoračiti na višu razinu.

"Ne očekujem da već u Maksimiru sve riješimo i idemo na izlet u Maribor. Naravno, želimo dobiti utakmicu, cilj je i ne primiti gol, te ćemo se tako i postaviti na terenu, ali sigurno nas čeka teška utakmica i u Sloveniji", mišljenja je Čačić koji ne računa na ozlijeđene Matea Kovačića, Ivana Krstanovića i Ivana Tomečaka. Sammir i Tonel morat će pripaziti kako bi konkurirali za sastav za uzvrat jer im nad glavom visi prijetnja suspenzije.

Bit će to i sudar dviju momčadi neporaženih u svim natjecanjima ove sezone, što je dodatno upozorenje Modrima koji su se posljednji put ogledali s Mariborom u drugom pretkolu Lige prvaka u sezoni 2003./2004. "Dinamo ima odlične pojedince i igrače europskog formata, ali imamo i mi iskustvo igranja u Europskoj ligi", rekao je trener slovenske momčadi Darko Milanič. Dinamo će tražiti šestu uzastopnu pobjedu protiv slovenskih predstavnika.

U dvije utakmice svašta se može dogoditi, kaže Milanič: "Moramo biti hrabri i kolektivni, a na terenu će se vidjeti tko je na kraju favorit. Morao bih se čak ugristi za jezik kad bih rekao da je Dinamo."

Liga prvaka, doigravanje:
Dinamo - Maribor 20:45 h

Kranjčar: "Imamo odličan rezultat i moramo biti pametni"

Image and video hosting by TinyPic
Kijevski Dynamo s odličnim rezultatom odlazi iz Mönchengladbacha. Kijevljani su visoko slavili 3:1 protiv Borussije i uoči uzvrata četvrtog pretkola Lige prvaka nalaze se u situaciji kakvu su mogli samo poželjeti

rvi susret između Borussije iz Mönchengladbacha i kijevskog Dynama završen je uvjerljivom gostujućom pobjedom Kijevljana 3:1. Dynamo je odradio odličnu utakmicu i upisao sjajan rezultat koji mu otvara vrata grupne faze Lige prvaka.

"Naravno da smo sretni, imamo odličan rezultat, ali nam je i jasno kako je odrađeno samo pola posla. Moramo biti samouvjereni, ali isto tako i oprezni jer smo u početku utakmice imali dosta problema i nismo mogli uspostaviti kontrolu nad igrom. Moramo pokušati dominirati svih 90 minuta i riješiti se tog nesretnog lošeg razdoblja u koje smo upali. Znali smo da nam neće sve ići od početka glatko, nisu se dali tako lako slomiti", komentirao je nakon susreta Niko Kranjčar.

Kranjčar smatra kako Borussia nije loša momčad i da treba biti oprezan u uzvratu.

"Čvrsta su momčad, dobro drže loptu i vrlo su opasni kada im dopustite da razviju svoju igru. Naš glavni cilj je u ovom trenutku prolaz i sve ćemo učiniti da ga ostvarimo. Velika bi stvar bila da uđemo u skupine Lige prvaka, napravili smo dobar posao u Njemačkoj i sada moramo biti pametni", dodao je hrvatski reprezentativac.

Zadovoljstvo je pokazivao i Nigerijac Taye Taiwo koji je nedavno stigao u Kijev na posudbu iz Milana. Taiwo također poziva na oprez, ali i upozorava da se u uzvratu ne treba previše zatvoriti.

"Dobra utakmica za nas i sretni smo zbog pobjede. Trener nam je uoči susreta posebno napomenuo da moramo biti vrlo čvrsti u obrambenoj fazi, da se moramo žestoko boriti jer su Nijemci vrlo radna momčad koja nikada ne posustaje. Zbog toga su posebno opasni i moramo biti zadovoljni. Kada igrate u gostima, morate iskoristiti svaku ponuđenu priliku, to nam je uspjeli i imamo odličan rezultat. U uzvratu moramo biti oprezni, ali ne smijemo se zabunkerirati", dao je Taiwo.

U njemačkom taboru puno nezadovoljstva i nevjerice. Igrači Borussije su puno više očekivali od ovog susreta i pred njima je jako teška misija u Kijevu.

"Ne smijemo dopustiti da nam padne moral nakon ove utakmice. Bila je to frustrirajuća večer, nismo imali dobar protok lopte, ali smatram i da nismo igrali toliko loše. Protivnik je odradio sjajan posao. Utakmica je bila dosta izjednačena i smatram da izostanak iskustva nije razlog našem porazu. Nismo bili učinkoviti i u ključnim trenucima je izostalo koncentracije", smatra Alexander Ring.

Čačić: "Za ovo što nas čeka pripremamo se cijelu godinu"

Image and video hosting by TinyPic
Dinamova prva utakmica play-off faze u kvalifikacijama za Ligu prvaka na rasporedu je u srijedu, a uoči dvoboja s Mariborom svoja su razmišljanja i očekivanja podijelili trener Ante Čačić i vratar Ivan Kelava. Elitno europsko klupsko natjecanje veliki je cilj, stoga iz Dinama pozivaju na zajedništvo navijača i igrača.

Za Dinamo uvijek neugodno gostovanje u Zadru je uspješno odrađeno, te se momčad Ante Čačića može slobodno okrenuti vrlo važnom dvoboju s Mariborom. Hrvatski i slovenski prvak međusobno razigravaju za mjesto u Ligi prvaka u kojem su Zagrepčani nastupali i prošle sezone.

"Nalazimo se pred utakmicom koju smo svi priželjkivali, utakmicama koje odlučuju hoćemo li drugu godinu zaredom igrati Ligu prvaku. Protiv Šerifa smo napravili minimum, održali kontinuitet igranja u Europi, a za ovo što nas čeka se pripremamo cijelu godinu i o čemu sanjaju svi nogometni djelatnici", kazao je trener Modrih.

Čačić je svjestan značaja nastupa u Ligi prvaka, te stoga poziva sve navijače da pomognu njegovoj momčadi u ostvarenju tog cilja: "S obzirom da je Dinamo godinama perjanica hrvatskog nogometa i da je u pitanju Liga prvaka, želio bih da sutra zaboravimo sve nesuglasice i da svi zajedno napravimo da Dinamo uđe u elitno klupsko natjecanje. Igrati protiv najboljih klubova u Europi nije mala stvar i stoga želim da sutra imamo 12 igrača - 11 na terenu i 12. na tribinama."

Strateg hrvatskog prvaka ima visoko mišljenje o protivniku iz Slovenije kojeg ne treba podcijeniti: "Maribor respektiramo, radi se o ekipi koja igra ozbiljan nogomet, vladari su slovenskog nogometa i igrali su Europsku ligu prošle sezone tako da moramo ući maksimalno mobilizirani. Već su dugo na okupu, odlično se poznaju, kompaktni su, ali isto tako imaju igrače na koje treba obratiti pozornost kao što su Ibraimi i Tavares."

Čuvar mreže Modrih Ivan Kelava optimističan je uoči susreta na Maksimiru, no smatra kako će druga utakmica odlučiti: "Ozračje u ekipi je odlično. Uspješno smo prošli teška gostovanja u Puli i Zadru, pokazali karakter protiv Splita i Ludogoreca pa s nestrpljenjem čekamo utakmicu s Mariborom. Vjerujemo u dobar rezultat na Maksimiru, ali ne zavaravamo se da ćemo sve riješiti već u prvoj utakmici", kazao je.

Kelava je na kraju ponovio želju trenera da na Maksimiru u srijedu vlada sinergija igrača i tribina: "Pozvao bih sve navijače na stadion. Igramo važnu utakmicu, ulog je golem i želimo podršku s tribina stoga pozivam sve navijače da lijepo predstave svoj grad i svoj klub", zaključio je.

Milanič: "Protiv jačih, europskih protivnika Dinamo pokazuje slabosti"

Image and video hosting by TinyPic
Darko Milanič, trener nogometaša Maribora, marljivo se priprema za okršaj četvrtog pretkola Lige prvaka sa zagrebačkim Dinamom, kojemu je, kaže, otkrio i neke slabosti...

Hrvatski prvak Dinamo u europskim utakmicama još nije ispao od slovenskih predstavnika, a ove mu je sezone posljednja prepreka na putu prema Ligi prvaka upravo Maribor. Prva je utakmica na rasporedu u srijedu navečer na Maksimiru.

"Sada je prilika da se to promijeni, da prekinemo tu tradiciju. Jedva čekamo da susret počne", najavio je trener Maribora Darko Milanič.

Milanič je sastav pod vodstvom Ante Čačića vrlo dobro proučio te je ponudio neka svoja zapažanja: "Površno govoreći, u Hrvatskoj Dinamo dominira i igra vrlo ofenzivno. No, kada mu se u Europi suprotstavi jači protivnik od onih u prvenstvu, Dinamo pokazuje slabosti".

"Dinamo sigurno ima i talente europskog potencijala, ima i iskustvo igranja u Europi do prosinca iz proteklih sezona. Vidjeli smo i kako Zagrepčani ponekad prepuste protivniku dominaciju i onda strahovito dobro krenu u napad. Imaju kvalitetu, ali moramo biti svjesni da je imamo i mi", nastavio je strateg Slovenaca.

Očekuje se da će za vrijeme utakmice vladati "pravo ljetno" vrijeme, stoga je Milanič podsjetio i na važnost tjelesne pripreme momčadi, makar zbog vrućina ne uspijeva u potpunosti provoditi plan treninga.

"Morat ćemo biti potpuno usredotočeni, psihički snažni, a vrućine nam neće štetiti toliko da ne bismo mogli pokazati što znamo. Vrućina će utjecati na igru, ali na igru obje momčadi. Vjerujem da će Dinamo pokušati smiriti igru, tako da moramo biti vrlo pažljivi, a naš je cilj igrati nogomet, imati posjed lopte i natjerati Dinamo da trči za loptom, a to ne voli", zaključio je Milanič.

Sudac s EP-a dijeli pravdu Dinamu i Mariboru

35-godišnji turski sudac Cüneyt Cakir dijelit će pravdu u prvom susretu četvrtog pretkola Lige prvaka u kojem se sastaju Dinamo i Maribor. Susret u Maksimiru, kao i većina susreta četvrtog pretkola Lige prvaka, započinje u 20 sati i 45 minuta, a igra se u srijedu.

Cakir nije nepoznato sudačko ime, od 2010. godine je na listi Lige prvaka, a između ostalih vodio je i uzvratni dvoboj polufinala Lige prvaka na Camp Nou gdje je Chelsea uspio eliminirati Barcelonu.

Turski sudac odradio je i ovogodišnje Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj sudivši dvoboje Ukrajine i Švedske, Italije i Irske te polufinalni dvoboj Portugala i Španjolske.

Prošlog vikenda je dobio i dvoboj Superkupa Turske u kojem su se sastali Galatasaray i Fenerbahče, iz oba tabora je bilo određenih nezadovoljstava njegovim dijeljenjem pravde, a nakon kontroverznog izjednačujućeg pogotka Kuijta za Fenerbahče, isključio je zbog odgurivanja Engina Baytara koji je kasnije suspendiran na čak 11 utakmica.

Dinamo Kijev 'šokirao' Borussiju M'gladbach, Cluj slavio u Baselu

Image and video hosting by TinyPic
Nogometaši kijevskog Dinama odradili su sjajan posao na gostovanju kod Borussije iz Mönchengladbacha u prvom dvoboju 4. pretkola Lige prvaka. Slavili su 3-1 pobjedu

Nije Jurija Sjomina i njegove nogometaše pogodilo čak niti rano vodstvo u koje su domaći došli preko finskoga 21-godišnjeg veznjaka Alexandera Ringa u 13. minuti, nakon sjajne duge lopte Venezuelca Juana Aranga.
Gostujući kapetan Taras Mihalik izjednačio je u 27. minuti dalekometnim udarcem poslije jednog prekida. Nakon što je lopta okrznula nekoga od igrača u obrani domaćih, odbila se pod gredu domaćeg vratara Marca Andrea ter Stegena.
Andrij Jarmolenko je samo devet minuta kasnije na krasno dubinsko priogravanje Garmaša zabio za 2-1, da bi si desetak minuta prije kraja igrači Luciena Favrea dopustili još jedan pogodak iz prekida: pokušavajući Ideyea Browna spriječiti da dođe do lopte, u svoju ju je mrežu sproveo Luuk de Jong.

Niko Kranjčar u pobjedničkoj je momčadi igrao do 65. minute. Tada ga je zamijenio Ognjen Vukojević.
Iznenađujuću je, 2-1 pobjedu na gostovanju kod Basela, lanjskog sudionika osmine finala, izborio rumunjski Cluj. Poveli su domaći u 44. minuti krasnim pogotkom Marca Strellera iz poluškarica. Senegalski 28-godišnji napadač Modou Sougou u drugoj je polovici drugog poluvremena doveo svoju momčad do pobjede zabivši dva gola. Mogao je u samoj završnici zabiti još dva, ali je bio zamalo neprecizan.

Křbenhavn je na svom stadionu pobijedio francuski Lille pogotkom brazilskog napadača Cesara Santina u 38. minuti. Imala je momčad Ariela Jacobsa sreće u 15. minuti, kada je od Salomona Kaloua iznuđeni 11-erac propustio realizirati njegov suigrač Dimitri Payet. Udarac je obranio švedski vratar domaćih Johan Wiland, poznat po nesretnoj gologuzoj epizodi s treninga švedskih reprezentativaca tijekom ovoljetnog Eura u Poljskoj i Ukrajini.

Celtic iz Glasgowa je do goleme prednosti uoči uzvrata došao slavivši 2-0 na gostovanju kod švedskog Helsingborga, dok je u prvoj odigranoj utakmici dana Spartak u Moskvi krasnim poluvolejem Kombarova u 69. minuti došao do 2-1 prednosti nad Fenerbahçeom. (TS)

Liga prvaka, 4. pretkolo, 1. utakmice:
Spartak M. - Fenerbahçe 2-1 (Emenike 59, Kombarov 69 / Kuyt 65)
Basel – Cluj 1-2 (Streller 44 / Sougou 66, 71)
Helsingbrog – Celtic 0-2 (Commons 2, Samaras 75)
Borussia M. – Dinamo K. 1-3 (Ring 13 / Mihalik 27, Jarmolenko 36, De Jong 81-ag)
Křbenhavn – Lille 1-0 (Cesar Santin 38)

sutra su na rasporedu 5 utakmica play-offa Lige prvaka

20 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic

Olić: "Možemo do plasmana u Ligu prvaka"

16 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic
Kako nema obveza u Europi, Wolfsburg bi mogao osigurati Ligu prvaka sljedeće sezone, a ni naslov prvaka nije nedostižan, smatra Ivica Olić.


U razgovoru za njemački Eurosport, hrvatski napadač komentirao je kako je ponovno raditi s trenerom Felixom Magathom, čije su metode pripreme momčadi na glasu kao jedne od najrigoroznijih.

"Iskreno, nikad u karijeri nisam više radio. Ali to mi godi. Prošao sam svašta, ali sada me ništa ne boli i zadovoljan sam svime što sam učinio. Još mi nedostaje brzine, ali sam sveukupno zadovoljan", rekao je Olić koji je na kraju prošle sezone zamijenio dres Bayerna Wolfsburgovim.

"Imamo veliku momčad s mnoštvom iskusnih igrača, ali i mladih igrača. Definitivno imamo perspektivu i kvalitetu. Ono na čemu moramo poraditi je brzina naših napada. Ako u tome uspijemo, možemo do plasmana u Ligu prvaka."

Na pitanje je li naslov nedostižan ove sezone za Vukove, Olić je rekao: "Za mene je u ovom trenutku to preoptimistično tvrditi. Ali zašto ne? Prvenstvo je zadnjih sezona bilo neizvjesno, a sigurno će biti i ove. Moramo biti spremni, držati konstantu. Činjenica da ne nastupamo u Europi za nas može biti prednost jer se možemo u potpnunosti posvetiti Bundesligi."

Olić je svoju epizodu u Bayernu završio porazom u finalu Lige prvaka od Chelseaja u Münchenu. Bilo mu je to drugo finale koje je izgubio, nakon onog protiv Intera 2010. u Madridu. Iako u posljednje dvije sezone nije mnogo igrao, Olić na razdoblje u Bavarskoj gleda s poštovanjem:

"Kad govorite o Bayernu, morate na to gledati malo drugačije. Postoji mnogo utakmica i igrača. Prve godine sam igrao i bio sam sretan. Druge godine bio sam ozlijeđen, a treće bio sam zadovoljan zbog momčadi i kluba, ali ne i sa svojom situacijom. Nisam mogao više izdržati na klupi, jednostavno nisam takav tip, i htio sam otići."

UEFA ublažila kaznu Johnu Terryju

15 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic
UEFA je nakon uložene žalbe pristala ublažiti sankcije za braniča engleskog Chelseaja, Johna Terryja, koji je isključen u prošlosezonskom polufinalu protiv Barcelone...

Kapetan momčadi Chelseaja i engleski reprezentativac John Terry zaradio je crveni karton u polufinalu prošlosezonske Lige prvaka protiv Barcelone, u uzvratnoj utakmici odigranoj 24. travnja. Klub sa Stamford Bridgea plasirao se usprkos tome u finale te protiv Bayerna osvojio naslov prvaka Europe.

Terry je prvotno bio kažnjen s tri utakmice zabrane nastupa, no engleski je nogometaš uložio žalbu. Europska nogometna federacija pristala mu je umanjiti kaznu.

Umjesto tri utakmice suspenzije, Terry je kažnjen s dvije, a treća mu je postala samo uvjetna, na probni rok od tri godine. S obzirom da Terry nije nastupio u finalu na Allianz Areni, propustit će još samo utakmicu europskog Superkupa, protiv Atletico Madrida.

Taj je susret na rasporedu 31. kolovoza, a Terry će s Chelseajem moći početi novu sezonu u Ligi prvaka.

Iniesta, Messi i Ronaldo u konkurenciji za Uefinog najboljeg igrača u Europi

14 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Krovna europska nogometna federacija UEFA krajem ovog mjeseca dodijelit će nagradu za najboljeg nogometaša koji igra u Europi za sezonu 2011./2012. Trojica koja su ušla u finalni krug su Iniesta, Messi i Ronaldo.


Po izboru 53 sportskih novinara koji predstavljaju svaku od članica Uefe, najbolja tri igrača koja nastupaju u Europi su Barcelonin duo Andres Iniesta i Lionel Messi, te Cristiano Ronaldo iz Real Madrida.

Između njih trojice birat će se najbolji igrač u prošloj sezoni, a nagrada će pobjedniku biti uručena 30. kolovoza u Monte Carlu prilikom ždrijeba grupne faze Lige prvaka. Titulu od sezone 2010./2011. brani Argentinac Messi.

Svaki novinar birao je pet najboljih igrača s tim da je prvi na listi dobivao pet bodova, drugi četiri itd. Iza spomenute trojice našao se talijanski reprezentativac Andrea Pirlo, a peto mjesto pripalo je još jednom igraču Barcelone Xaviju. Prošle godine završio je na drugoj poziciji.

Na listu deset najboljih nogometaša još su upali Iker Casillas iz Real Madrida, Didier Drogba koji je prošle sezone nastupao za Chelsea, njegov bivši suigrač Petr Čech, Falcao iz Atletico Madrida, te Mesut Özil iz Reala. Na popisu nije bilo mjesta niti za jednog hrvatskog reprezentativca.

Messi i Ronaldo prošle su sezone bili u odličnoj formi. Argentinac je u svim natjecanjima zabio čak 73 gola, dok je Portugalac protivničke mreže tresao ukupno 60 puta. Messi je osvojio i Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac u jednoj europskoj ligi, a Iniesta je proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Pobjednika Lige prvaka u idućoj sezoni čeka 37.4 milijuna eura

13 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic
Bogatija nego ikad nogometna Liga prvaka kreće u svoje novo izdanje. Valuta plaćanja umjesto švicarskog franka postala je euro, a iznosi su ostali isti. Zagrebačkom je Dinamu bolje ne propustiti priliku

Procjena je da će Europska nogometna federacija (UEFA) od komercijalnih prava na Ligu prvaka i Europski superkup tijekom predstojeće sezone uprihoditi 1.34 milijarde eura. Dobar dio toga podijelit će klubovima koji igraju u njezinim natjecanjima.

Samo za posljednju kvalifikacijsku rundu za natjecanje po skupinama Lige prvaka, u kojoj zagrebački Dinamo igra protiv slovenskog Maribora, UEFA je osigurala 55 milijuna eura. To znači da će svaki od 20 sudionika doigravanja, pa tako i Dinamo, samo za nastup inkasirati 2.1 milijun eura.

Nadalje, svaki klub koji izbori ulazak u fazu natjecanja po skupinama, čak i da izgubi svih šest utakmica kao Dinamo prošle sezone, uprihodit će minimalno 8.6 milijuna eura. Na to se dodaju bonusi za pobjedu (milijun eura) i remi (0.5 milijuna eura).

Bonusi za uspjeh vrtoglavo rastu napredovanjem prema kraju natjecanja: sudionici osmine finala zarađuju dodatnih 3.5, četvrtfinalisti dodatnih 3.9, polufinalisti dodatnih 4.9, a finalist dodatnih 3.5 milijuna eura. Pobjednik natjecanja samo za pobjedu u finalu zaradit će 10.5 milijuna eura.

Ukupno će pobjednik natjecanja kraj svibnja iduće godine dočekati bogatiji za 37.4 milijuna eura.

U budžetu za Ligu prvaka koji je UEFA obznanila u petak je i Superkup. Pobjednik ovogodišnjeg izdanja, koje se posljednji put igra na stadionu Luisa II u Monte Carlu, zaradit će tri, a poraženi 2.2 milijuna eura. Utakmicu igraju Chelsea kao pobjednik Lige prvaka i madridski Atletico kao pobjednik Europa lige.

Nagrade za iduću sezonu isplaćivat će se u eurima. U odnosu na švicarske franke, kojima su se rezultati honorirali dosad, riječ je, zbog tečajne razlike, o povećanju svih nagrada za 20-ak posto.

'Dinamo je vladar prostora ex-Jugoslavije, učinit ćemo sve da iznenadimo boljega’

11 kolovoz 2012

Dan uoči plesa kuglica u Nyonu preporoditelj i tvorac europskog Maribora vrlo ozbiljno nam je govorio kako za suparnike u 4. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka ne želi Dinamo i Anderlecht. A da je morao birati između ta dva kluba, odabrao bi Belgijance.

- Ždrijeb se dobro poigrao s nama, dobili smo najtežeg suparnika od svih koji su bili u igri. Dinamo je veliki klub, suvereni je vladar prostora bivše Jugoslavije i šire. Rade najbolje na tom prostoru, meni su služili kao uzor kada sam gradio Mariborovu strategiju razvoja - kazao nam je Zahovič.

U slovenskom nogometnom miljeu često puta se vuku paralele između Zdravka Mamića i Zlatka Zahoviča, zanimljivi tipovi, obojica ambiciozni i puni energije, vole kada se oko njih 'trese tlo’; razlika je samo u tome što Zahoviča navijači obožavaju, dok„Mamić“ratuje sa zapaljivim maksimirskim sjeverom.

- Nemojte me uspoređivati sa Zdravkom, on je daleko ispred mene; u većem je klubu, osim toga njemu je mnogo teže nego meni. Gledajući ovako sa strane, bez da poznajem genezu problema, mislim da se Mamiću čini nepravda, jer čovjek je najzaslužniji što je Dinamo postao vladar ovih prostora.

Zahovič će podvući da su Dinamo i Maribor klubovi prijatelji, uvjeren je da navijači neće pokvariti te odnose. Ipak se nameće pitanje kako obuzdati teško ukrotive Bad Blue Boyse, Mariborove Ljubičice za njih su„male bebe?

- Naše odlične odnose ne može nitko pokvariti, to su dvije utakmice s malo većim nabojem i ništa drugo. Neće biti smak svijeta za poraženog, uvjeren sam da naši navijači neće prelaziti granice dozvoljenog. Imamo volje i snage da Europi pokažemo da nismo barbari.

Ovakva šansa se ne smije propustiti: Modri protiv Maribora za novi ulazak u Ligu prvaka!

10 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic
Dinamo će igrati protiv Maribora! Prva utakmica će se igrati u Zagrebu 21. ili 22. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

Dinamo će u 4. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Maribora! Prva utakmica će se igrati u Zagrebu 21. ili 22. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

Maribor je lako u prošlom kolu kvalifikacija izbacio klub iz Luksemburga Dudelange, koji je u 2. pretkolu iznenađujuće bio bolji od austrijskog Red Bull Salzburga. Upravo je Dudelangeovom zaslugom Dinamo postao nositelj u play-offu za Ligu prvaka.

Desetorostruki prvak Slovenije svake godine podiže klupski ugled na europskoj razini. Maribor je osnovan 1960. , a 'zlatnu eru' Viole su imale krajem 90-ih godina kada su se domogle i Lige prvaka. Skupina s Dynamom K., Lazijem i Bayerom bila je ipak preveliki izazov. Maribor je još uvijek jedini klub (uz Dinamo, Hajduk i Partizan) s prostora bivše države koji se domogao LP. Ove godine Maribor je na putu prema Ligi prvaka bio bolji od Željezničara (4:1, 2:1) i Dudelangea (4:1, 1:0).

Slovenci su i jedini predstavnik (od mogućih Dinamovih) suparnika koji iza sebe već ima četiri europske pobjede ove sezone. Uzlet Maribora započeo je dolaskom Zlatka Zahoviča na funkciju sportskog direktora kluba. Uz nekadašnjeg reprezentativca prva imena Viola su trener Darko Milanič i Marcos Tavares (nekadašnji član brazilske U-17 reprezentacije). Vrijednost momčadi iznosi 10,4 milijuna eura.

MARIBOR (4-2-3-1): Handanovič - Mejač, Rajčević, Arghus, Trajkovski - Cvijanovič, Mertelj - Mezga, Tavares, Ibraimi - Berič

Champions route
FC Basel 1893 (SUI) v CFR 1907 Cluj (ROU)
Helsingborgs IF (SWE) v Celtic FC (SCO)
FC BATE Borisov (BLR) v Hapoel Kiryat Shmona FC (ISR)
AEL Limassol FC (CYP) v RSC Anderlecht (BEL)
GNK Dinamo Zagreb (CRO) v NK Maribor (SVN)

League route
SC Braga (POR) v Udinese Calcio (ITA)
FC Spartak Moskva (RUS) v Fenerbahçe SK (TUR)
Málaga CF (ESP) v Panathinaikos FC (GRE)
VfL Borussia Mönchengladbach (GER) v FC Dynamo Kyiv (UKR)
LOSC Lille Métropole (FRA) v FC Křbenhavn (DEN)

Dinamu u 4. pretkolu prijete Cluj, Maribor, Helsingborg, AEL i Hapoel Kiryat Shmona

09 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic
Vida, Beqiraj, Čop i Ibanez bili su “šerifi” koji su odstrijelili Sheriffove nade za prolaz u sljedeći krug kvalifikacija Lige prvaka.

U srijedu su to bila njih četvorica, no u strijelce su se mogli upisati i drugi Dinamovi igrači koji su svi bili na zavidnoj razini. U potpunosti su zaslužili da im se s razglasa maksimirskoga stadiona servira bezvremenski hit Boba Marleyja “I Shot the Sheriff”.

Duje Čop bio je posebno sretan jer je opet zabio, ovaj put premijerni europski gol:
- Kao da sam to znao, cijeli sam se dan šalio sa suigračima i tvrdio kako ću postići pogodak. Presretan sam što mi se to ostvarilo.

Ante Rukavina ovaj puta nije zabio, no i on je sjao od zadovoljstva:
- Kad bih mogao birati, izabrao bih za suparnike Izraelce. No, mislim da sve možemo proći. Vrlo smo kvalitetni, jaka je konkurencija. Vidite - tko god uđe, taj zabije. Bit će mnogo utakmica i svi ćemo se naigrati...

Iskusni Šimunić pokušao je ipak “spustiti loptu”.
- Zadovoljio bi me samo plasman u Ligu prvaka, a mi se još nismo plasirali.

Mladi Ademi iskoristio je priliku da se ispriča suigračima i svima za nepodopštinu iz Pule.
- Imao sam gadno razdoblje, bio izvan momčadi, a sad sam opet tu, presretan sam...

Beqiraj je zabio na dvije europske utakmice u nizu, no ne zadovoljava se time:
- Osigurali smo Europsku ligu, moramo još korak dalje. Da, zabio sam, no još nisam pravi, tek ću biti. Ne treba previše slaviti, već se samo malo odmoriti. Ubrzo nas čeka Split...


Dinamovi mogući suparnici

Dinamo je među pet nositelja 4. pretkola Lige prvaka, a mogući su mu suparnici Cluj, Helsingborg, Maribor, AEL i Hapoel Kiryat Shmona.

Ždrijebanje je u petak, u Nyonu, u 12 sati, a termini nadmetanja su 21./22. i 28./29. kolovoza.

Anderlecht najuvjerljiviji, gostujući uspjesi Kobenhavna i Fenerbahčea

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Još u utorak plasman u posljednje pretkolo lige prvaka izborili su Dynamo Kijev i BATE Borisov, a preostalih 12 utakmica odigrano je u srijedu navečer. Većina klubova je potvrdila pozitivne rezultate iz prvih utakmica, a većih iznenađenja nije bilo. Najuvjerljivije je u iduće kolo prošao belgijski Anderlecht, a najuzbudljivije je bilo u dvoboju Club Bruggea i Kobenhavna.


ajviše drame u srijedu je viđeno u Bruggeu. Prvi dvoboj Club Bruggea i Kobenhavna je završio bez golova, a u uzvratu su prvi do prednosti stigli domaćini i to u 24. minuti preko Figuerasa. Rezultatskih promjena nije bilo sve do 61. minute kada je Jorgensen zabio za 1:1. Samo pet minuta kasnije Belgijcima je novo vodstvo donio Odjidja-Ofoe i činilo će Danci preseliti u Europsku ligu. Ipak, s time se nisu složili Bolanos i Cesar Santin, koji su Kobenhavnu prvo u 78. minuti donijeli izjednačenje, a zatim i potpuni preokret u petoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon lošeg rezultata pred domaćim navijačima u prvoj utakmici trećeg pretkola, Fenerbahče je u uzvratu porazio Vaslui s visokih 4:1 i tako izborio nastup u četvrtom pretkolu Lige prvaka. Mrežu Rumunja je načeo Caner Erkin u 12. minuti, ali su domaćini samo dvije minute kasnije izjednačili preko Niculaea. Rezultat koji je garantirao produžetke stajao je sve do 71. minute, a tada je u razmaku od samo pet minuta dva gola postigao Dirk Kuyt. Prolaz turskog kluba zapečatio je Sow u sudačkoj nadoknadi.

Belgijski prvak Anderlecht plasirao se u četvrto pretkolo Lige prvaka s izrazito uvjerljivih 11:0 protiv litavskog Ekranasa. Belgijci su u prvoj utakmici na domaćem terenu slavili s 5:0, a gol više su zabili u uzvratnoj utakmici igranoj u Vilniusu. Put je Anderlechtu olakšan u 25. minuti kada je domaći vratar Zubas zaradio crveni karton, a zanimljivo je da se ni jedan igrač u listu strijelaca nije upisao dva puta. Pogotke su redom postizali Kljestan, Praet, Yakovenko, De Sutter, Molins i Fernando.

Švedski Helsingborgs je s prve utakmice u Wroclawu donio pobjedu od 3:0 nad Slaskom, a uzvratna utakmica je završila 3:1 za domaćine. Slask je poveo golom Diaza, ali je rezultat preokrenuo Sorum hat-trickom u periodu od 43. do 68. minute. Uvjerljivu pobjedu iz prve utakmice u prolaz je pretvorio i slovenski Maribor protiv luksemburškog Dudelangea. Na gostovanju u Luksemburgu jedini gol za Slovence je zabio Mertelj. Maribor je ukupno slavio s 5:1, a svih 90 minuta je odigrao hrvatski veznjak Dejan Mezga.

Renato Kelić je odigrao svih 90 minuta u drugom porazu Slovana iz Libereca od rumunjskog Cluja. Rumunji su poveli golom Kapetanosa u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, Šural je izjednačio u 58. minuti, a Cluj je do pobjede stigao golom Sougoua u četvrtoj minuti sudačke nadoknade drugog dijela i tako s ukupnih 3:1 prošao dalje.

Opasno je živio švicarski Basel. Nakon pobjede 1:0 nad Moldeom u Norveškoj, švicarski se klub u 32. minuti uzvratne utakmice našao u zaostatku. Strijelac vodećeg gola za Molde bio je Berget. Odlučujući trenutak ovog dvoboja dogodio se u 75. minuti kada je David Degen osigurao Baselu prolaz u četvrto pretkolo.

Partizan je nakon poraza na Cipru, s istih 1:0 izgubio i na domaćem terenu od AEL Limassola te će svoj europski put nastaviti u četvrtom pretkolu Europske lige. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Dossa Junior. Panathinaikos je s visokih 3:0 svladao škotski Motherwell i tako prošao dalje s ukupnih 4:0. Strijelci za grčku momčad bili su Christodoulopoulos, Mavrias i Sissoko.

Izraelski predstavnik Hapoel Kiryat Shmona je pitanje pobjednika protiv Neftčija riješio još u prvoj utakmici na domaćem terenu pobjedom 4:0, a dvoboj u Bakuu je završio 2:2. Golovima Ledleya i Samarasa Celtic je s 2:0 pobijedio HJK u Helsinkiju te se s ukupnih 4:1 probio u posljednje pretkolo Lige prvaka.

Sigurni Dinamo s četiri pogotka vratio dugove Šerifu

Image and video hosting by TinyPic
Zagrebački Dinamo i ove će sezone zaigrati na posljednjoj stepenici prije grupne faze Lige prvaka. Sastav Milana Milanovića nije predstavljao preveliku zapreku - Čačićevi su nogometaši s četiri pogotka rutinski prošli u sljedeći krug...


Hrvatski je prvak osigurao svoje mjesto u četvrtom pretkolu Lige prvaka. Uz 1:0 iz Tiraspola, Dinamo je na Maksimiru dokazao da je bolja momčad od prvaka Moldavije i bez problema "vratio dugove" za ispadanje na jedanaesterce prije dvije godine.

Šerif je u susret krenuo nešto aktivnije od Dinama, u skladu s najavama tražeći pogodak koji bi ga vratio u igru za prolaz u sljedeći krug natjecanja. U uvodnim minutama dobrim se udarcem istaknuo Marko Stanojević, uz nekoliko udaraca iz kuta za goste.

Međutim, sav njihov trud pao je u vodu pogreškom vratara Vladislava Stojanova.

Naime, u 16. minuti Fatos Beqiraj puca iz slobodnog udarca, a Stojanovu naizgled neopasna lopta ispada iz ruku i Domagoj Vida lakoćom je šalje u praznu mrežu za vodstvo.

Taj je pogodak dao novu mirnoću Modrima. Šerif je povremeno znao doći do Ivana Kelava, no bez konkretnijih prijetnji, a Dinamo je nakon nekoliko neuspjelih kombinacija, dobre šanse Beqiraja i pada Vide u kaznenom prostoru ipak udvostručio vodstvo.

Mehmed Alispahić je u 34. minuti lijepo proigrao čvrstog i uobičajeno upornog Beqiraja, koji se othrvao čuvaru i precizno poslao loptu u suprotnu stranu Šerifovog gola. Da stvar bude gora za Moldavce, ozlijedio im se Joao Pereira, te je gostujući trener Milan Milanović bio primoran obaviti i jednu zamjenu.

išta se bitnije nije promijenilo ni početkom nastavka, a Dinamo je u 52. i 53. minuti zamalo došao i do trećeg pogotka, ali Beqiraj i kapetan Milan Badelj iz vrlo izglednih situacija nisu bili dovoljno precizni.

Jedino što je prijetilo uspješnoj večeri hrvatskog prvaka bile su baklje ubačene u teren, zbog kojih je utakmica jednom i nakratko prekinuta, a sudac je uputio i dva službena upozorenja o mogućem prekidu susreta.

Prednost Dinama povisio je Duje Čop u 78. minuti, netom po svom ulasku na teren, kaznivši nesporazum u obrani Šerifa, a "točku na i" postavio je Luis Ibanez, također pričuva s klupe. Dodavanje Josipa Pivarića silovito je smjestio iza nemoćnog Stojanova.

Tako će Čačićevi nogometaši, koji su na kraju čuli i pljesak i ovacije s većeg dijela tribina, odigrati još jednu europsku jesen jer ih u slučaju ispadanja u sljedećem kolu čeka nastup u skupinama Europske lige, no prvi im cilj i dalje ostaje - Liga prvaka.

Bez Sammira i Pokrivača
Zagrebačka je momčad uzvrat protiv Šerifa odradila bez Sammira i Nikole Pokrivača, koji su uoči utakmica kažnjeni za svoje noćne izlaske. Arijan Ademi, koji je bio udaljen iz prve momčadi zbog nezadovoljstva zamjenom u Puli, ponudio je ispriku i dobio je novu priliku u modrom dresu.

Zlatna gošća Maksimira
U poluvremenu utakmice maksimirske su tribine dobile priliku pozdraviti zlatnu Sandru Perković, koja je na Olimpijskim igrama u Londonu stala na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Pljesak i ovacije, razumljivo, nisu izostali.

Partizan bez Lige šampiona

Image and video hosting by TinyPic
S obzirom da je i utakmica u Limasolu završena istim rezultatom, u nastavak takmičenja zasluženo su se plasirali Kiprani, dok je "crno- belima" preostalo da sreću potraže u play-offu Lige Evrope....

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u plej-of Lige šampiona, jer su na svom stadionu poraženi od kiparskog AEL-a sa 0:1(0:1).

S obzirom da je i utakmica u Limasolu završena istim rezultatom, u nastavak takmičenja zasluženo su se plasirali Kiprani, dok je "crno- belima" preostalo da sreću potraže u plej-ofu Lige Evrope....

Fudbaleri Partizana za razliku od prve utakmice, u revanšu nisu imali mnogo dobrih prilika za pogodak, a jedine prave stvorili su u finišu meča, kada je već bilo gotovo rešeno pitanje pobednika.

AEL je poveo kada je posle kornera u 23. minutu golman crno-belih Vladimir Stojković izboksovao loptu pred šesnaesterac, Žorž Monteiro je glavom vratio i ona je prošla pored mnogo igrača obe ekipe i došla do Žuniora koji je ostao sam na petercu i lako postigao pogodak.

Odmah nakon vodećeg pogotka, fudbaleri gostiju ostali su sa igračem manje, pošto je Monteiro u 28. minutu dobio drugi žuti karton jer je sapleo Vladimira Volkova u kontranapadu. Crno-beli su u prvom i većem delu drugog poluvremena pokušavali šutevima iz daljine, ali su oni bili bezuspešni.

Konkretne prilike za Partizan viđene su od trenutka kada je u 62. minutu fudbaler iz Libije Mohamed Zabija zamenio kapitena Sašu Ilića. Zabija je odmah krenuo sa konkretnom igrom i šutevima, ali je prvi odbranio golman Matijas Degra, dok je drugi završio malo pored gola.

Najbolju priliku za crno-bele propustili su u poslednjih pet minuta regularnog dela utakmice Nikola Ninković i Lazar Marković. Ninkoviću je šut glavom sa ivice peterca posle centaršuta Volkova dobro odbranio Matijas Degra, dok je Marković šutirao pored gola, iako je bio sam na osam metara od gola.

Utakmici na stadionu Partizana prisustvovalo je oko 20.000 ljudi, a među njima je bilo 300 gostujućih navijača. Više puta tokom meča sa svih tribina stadiona u Humskoj jedan čulo se skandiranje "uprava napolje".

Meč je odigran je na stadionu Partizana pred oko 20.000 gledalaca, a sudio je Karlos Gomes iz Španije. Strelac: Žunior u 23. minutu. Žuti karton: S. Marković, Ostojić (Partizan), Lorenco (AEL) Crveni karton: Lorenco (AEL)

Partizan: Stojković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, S. Marković, Babović (Ninković od 46’), S. Ilić (Zabija od 61’), Tomić, L. Marković, S. Šćepović (Mitrović od 73’).

AEL: Degra, Airosa, Ouon, Žunior, Karlitos, Dede, Edmar (Moreira), Bebe (Žilberto od 60), Lorenco, Nikolau, Vu.

Sretno klubovima sa prostora bivše Jugoslavije u revanšima 3. pretkola Lige Prvaka...

08 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic

Dinamo - Šerif ponovno nakon dvije godine.

Image and video hosting by TinyPic
Hoće li "čuvar zakona" ponovno "privesti osumnjičenika" i baciti ga za kaznu u Europsku ligu? Ili je vrijeme za revanš?

Osebujan je bio uvod u uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka između Dinama i Šerifa. Kao i prije dvije godine, Modri s dosta nervoze dočekuju moldavskog prvaka koji je 2010. slavio nakon izvođenja jedanaesteraca.

Utakmicu su zasjenile suspenzije Sammiru i Nikoli Pokrivaču zbog kojih neće konkurirati za utakmicu. Dvojac se provodio na moru u nedjelju, na dan kad igrači nisu imali slobodno.

Dok je Brazilac mogao računati na sigurno mjesto u prvoj postavi da incidenta nije bilo, i Pokrivač je vjerojatno bio u opcijama Ante Čaćića s obzirom na ozljede Matea Kovačića i Adriana Calella, ali i na svoju minutažu u posljednjim utakmicama.

Što se tiče same sportske strane priče, Dinamo čeka svojevrsni deja vu. Uzvratna je utakmica trećeg pretkola, igra se u Maksimiru, a protivnik je Šerif. Moldavski prvak koji je izbacio Zagrepčane 2010. u istoj fazi natjecanja boljim izvođenjem jedanaestearaca te označio kraj trenerskog mandata Velimira Zajeca na klupi Dinama.

Iako su pred Dinamom i u slučaju ispadanja nove dvije europske utakmice, trener Čačić istaknuo je da želi oploditi pogodak Fatosa Beqiraja u Tiraspolu i približiti se korak od plasmana u skupinu Lige prvaka, gdje se Dinamo prošle sezone nije proslavio.

"Ispred nas je utakmica koja nam osigurava najmanje osam europskih utakmica i u nju ulazimo s prednošću iz Moldavije, ali i maksimalno koncentrirani. Imamo veliku i značajnu prednost iz prve utakmice, ali utakmicu ćemo igrati kao da je jedina i tako tražiti pobjedu i prolaz u play-off", tvrdi, iako je pitanje koliko su igrači koncentrirani s obzirom i na nedavno udaljavanje Arijana Ademija iz momčadi. Ademi se ispričao suigračima te je vraćen u kadar, za razliku od Sammira i Pokrivača koji će biti samo promatrači.

Modri će igrati i bez ozlijeđenog Ivana Krstanovića, pa su u napadu praktički sigurni Beqiraj i Ante Rukavina.

Šerif je, kao i Dinamo, u prethodnom kolu prvenstva slavio 1:0, protiv Iskre-Stal. Unatoč europskom rezultatskom zaostatku, trener Milan Milanović tvrdi da su njegovi igrači spremni opet "pritvoriti osumnjičenika".

Uz dozu šale je najavio: "Atmosfera u momčadi je odlična. Imali smo posjed lopte protiv Iskre-Stal i svi su se igrači svojski trudili. Imamo jaku momčad. U Zagrebu nam je dovoljan i jedan pa da prođemo na jedanaesterce."

Liga prvaka, treće pretkolo:
Dinamo - Šerif (1:0) 20:30 h

Partizan večeras priželjkuje jesen

Image and video hosting by TinyPic
Petostruki uzastopni šampioni Srbije moraju da nadoknade poraz iz prvog meča duela sa AEL-om (0:1) čime bi obezbedili fudbalsku jesen u Evropi

Fudbaleri Partizana igraju protiv kiparskog AEL-a revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica se igra od 20.45 (RTS1) na stadionu u Humskoj, a u prvom meču je bilo 1:0 za Kiprane.

Izabranici Vladimira Vermezovića pokušaće na krilima punih tribina u Humskoj da isprave bledu igru sa Kipra. Ulog je veliki, plasman u plej of ne znači samo predvorje Lige šampiona, nego i sigurnu kartu za Ligu Evrope, ukoliko budu eliminisani u eventualnom baražu za najjače klupsko takmičenje.

Protiv Partizana je i tradicija poslednjih godina, naime crno-beli nisu nalazili načina da na svom terenu izbacuju rivale. Redom su se u Humskoj radovali Artmedija, Makabi Petah Tikva, Apoel, Genk, Šamrok.
Vermezović je ostavio još jednu dilemu pred večerašnji meč, da li će u veznom redu igrati Lovre ili Saša Marković. Čini se da je Marković bliži timu. Ukoliko se trener Partizana Vladimir Vermezović odluči za tu varijantu crno-beli će na večerašnjem meču istrčati u sledećem sastavu (4-2-3-1):

Stojković
Aksentijević - Ostojić - Ivanov - Volkov
Saša Marković - Saša Ilić
Lazar Marković - Babović - Tomić
Stefan Šćepović

uzvratne utakmice 3.pretkola Lige Prvaka

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Dynamo i BATE prošli neugodna gostovanja

Image and video hosting by TinyPic

U uzvratnim susretima trećeg pretkola Lige prvaka Dynamo iz Kijeva i BATE Borisov su na gostovanjima u opravdali ulogu favorita te su izborili plasman u nastavak natjecanja.

Nakon što su u prvom susretu poraženi s 2:1 na gostovanju u Kijevu nogometaši Feyenoorda na svom su stadionu dočekali Dynamo.

Domaćini su od prve minute krenuli angažirano s jasnim ciljem da što prije dođu do pogotka koji bi im osigurao plasman u daljnju fazu natjecanja. Već u petoj minuti s ruba šesnaesterca je pokušao Sekou Cisse, ali je njegov udarac zaustavila vratnica.

Desetak minuta kasnije Cisse promašuje još jednu veliku priliku. Nakon centaršuta s desne strane, ostao je sam na pet metara, ali njegov pokušaj glavom brani Koval. Na drugoj strani pokušao je uzvratiti Andrij Jarmolenko, ali bez rezultatske promjene.

Do kraja prvog dijela domaćini su imali više loptu u svojim nogama i još nekoliko prilika, ali se na odmor ipak otišlo s početnih 0:0.

I nastavak susreta ponudio je dominaciju Feyenoorda, ali većih opasnosti za Dynamo nije bilo. I kada su svi očekivali posljednji sučev zvižduk, a domaćini su sve svoje snage dali u napad Denys Garmash je pronašao Brown Ideyea koji zabija za konačnu potvrdu prolaska Dynama.

Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević odigrao je svih 90 minuta pri čemu je zaradio i žuti karton dok je Niko Kranjčar cijeli susret proveo na klupi za rezervne igraće.

U drugom susret Debrecen je na svom stadionu pokušao sačuvati 1:1 protiv BATE Borisova, ali su gosti ipak opravdali ulogu favorita. Već u 25. minuti BATE dolazi do vodstva, a strijelac je bio Dmitri Mozolevski.

Sve nade domaćina u vodu su pale početkom drugoga dijela kada je Nikolov u razmaku od samo šest minuta zaradio dva žuta kartona te svoju momčad ostavio u teškoj situaciji. Brojčanu prednost gosti su kapitalizirali već u 59. minuti kada je asistenciju Alexandera Hleba iskoristio Aleksandr Volodko i zabio za konačnih 2:0.

Partizan zna kako da nadoknadi gol minusa

07 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic
Fudbaleri Partizana su sedam puta od 13 pokušaja uspeli da nadoknade gol minusa posle prvog meča, a kao domaćinima im je to pošlo za nogom u šest od devet prilika

Partizan će u sredu od 20.45 na stadionu u Humskoj pokušati da nadoknadi gol minusa (0:1) protiv AEL-a sa Kipra u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona. Statistika ne igra ključnu ulogu na travnatom tepihu, ali može da posluži za dizanje samopouzdanja. Tako je i u ovom konkretnom slučaju kada su crno-beli u pitanju.

Partizan je kroz istoriju 26 puta imao zadatak da nadoknadi zaostatak iz prvog meča, a devet puta je prošao dalje. Od toga je 19 puta prve mečeve gubio kao gost, a osam puta na svom terenu prošao dalje.

Statistika je, međutim, bolja kada su u pitanju samo zaostaci od jednog gola. Posle 13 takvih poraza Partizan je prošao sedam puta, a posle gubitka devet mečeva na strani, šest puta je na svom terenu obradovao svoje navijače.
Poslednji put tim iz Humske je nadoknadio rezultat 0:1 1990. godine, kada je posle penala u revanšu šesnaestine finala Kupa UEFA prošao dalje. Tačno deset godina kasnije Partizan je poslednji put pretekao rivala na svom terenu, posle poraza od Slijeme na Makti (1:2) slavio je kod kuće rezultatom 4:1.

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović kazao je da će njegovom timu trebati mnogo sreće, pameti i ozbiljnosti da bi pobedio kiparski AEL.

"Trebaće nam mnogo sreće, pameti i ozbiljnosti. Verujem da uz to možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu... Moramo da budemo strljivi i oprezni, ali moramo i da napadnemo protivnika mnogo žešće nego što smo to činili u prvom meču", rekao je Vermezović novinarima na stadionu Partizana.

"Moji igrači veruju u dobru igru i prolaz u sledeću fazu takmičenja. Sutra će biti sve moguće. Vežbali smo razne kombinacije za taktiku, ali još imam jednu dilemu oko sastava", istakao je Vermezović.

Trener crno-belih je kazao da pored ranije povređenih Branka Pauljevića, Marka Šćepovića i Eduarda sutra neće igrati ni Zvonimir Vukić i Dejan Babić, koji su se nedavno povredili na treningu. On je istakao da se "sutrašnjom utakmicom ništa ne završava" i da ne želi da se njegovi igrači opterete pritiskom važnosti meča.

"Potrebno je da budu rasterećeni, jer samo tako mogu nešto da pokažu. Greške koje budu napravili su samo moje greške", dodao je Vermezović.

Onje ocenio da će fudbalerima Partizana biti lakše da prođu u narednu rundu ako budu kontrolisali igru.

"Ne plašim se AEL-a. Koncentrisan sam na igru moje ekipe, jer sve zavisi od nas. Nije važno sa kakvom taktikom će oni izaći na teren, jer smo spremni za sve varijante. Imamo veliku odogovornost i pokazaće se koliko smo spremni da igramo Ligu šampiona ili Ligu Evropa", kazao je strateg Partizana. "Spremni smo i za produžetke i za penale, koje ćemo vežbati na narednom treningu", dodao je on.

Sutra su na rasporedu samo dvije uzvratne utakmice 3.pretkola

06 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic

Podsjetimo: u prvoj utakmici je Dynamo K. pobjedio sa 2:1 na domaćem terenu,dok su BATE i Debrecen odigrali 1:1 u Bjelorusiji

05 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic
Čačić je zadovoljan pobjedom nad Istrom, za Sheriff opet najavljuje novi, 26. put promijenjeni sastav.
inamo je pobijedio u Puli, dojam nije baš briljantan, ali plavi su odradili što su trebali, k tome su odmorili nekoliko igrača za susret sa Sheriffom.

- Odradili smo posao, tamo nikad nije lako, pogotovo sad nije bilo jer je teren bio užasan. Imali smo grešaka, tehničkih i taktičkih, radimo na korekcijama.Domaćin je bio uobičajeno agresivan. Ali, ni u jednom trenutku naša pobjeda nije bila dovedena u pitanje. No, sad se okrećemo novoj, 26. utakmici, onoj sa Sheriffom - rekao je Ante Čačić.

- S novim, 26. sastavom?
- Naravno, pa to nije ništa novo - uzsmijeh će Čačić.

Jerko Leko nije uspio zabiti jedanaesterac za uvjerljiviju pobjedu.

Glavno da smo pobijedili. A htio sam pucati, Sammir je zabio prvoga, ipak je on kapetan. Valjda sam razmišljao o tome kako je on zabio, pa sam pucao u istu stranu, a golman me pročitao. Ne, nije mi to prvi u karijeri, u Kijvu jednom nisam zabio. No, dobro, sve ide dobrim tijekom, nije bilo lako igrati. Teren je bio užasan, tvrd, kvrgav, nisu za zalijevali. Istra je bila uobičajeno agresivna, no znali smo na to odgovoriti – kazao je Leko i okrenuo se Sheriffu.

- U super smo raspoloženju, bit će dobro. Treba potvrditi tu pobjedu iz Tiraspola i onda u petak čekati ždrijeb.

Hoće li opet biti 'čupanja'?

- Potrudit ćemo se da ne bude 'čupanja', da odigramo utakmicu na europskoj razini.

Kako do Lige prvaka? Dinamo može na Partizan, Maribor...

03 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic
Potencijalni Dinamovi protivnici u 4. pretkolu Lige prvaka već se znaju, a lakih nema...

Manje
ili više zadovoljni, dinamovci su se vratili s gostovanja kod Sheriffa.
Pobjeda 1:0 i nije neki veliki zalog uoči uzvrata, no uz malo Čačićeve
sreće te uz činjenicu da je njegova momčad tri klase ispred protivnika
sljedećeg tjedna u Zagrebu valjda neće biti problema...



U posljednjoj rundi, prođe li preko Moldavaca, mogući suparnici su
im izraelski Hapoel Kiryat Shmona koji je sa 4:0 pobijedio Debreceni,
Maribor je blizu prolaska Dudelengea, švedski Helsingborg ima 3:0 s
gostovanja kod Slaska, a neizvjesno će biti u uzvratima Partizana i AEL
Limassola (Grci u prvoj slavili 1:0) te Cluja i Libereca (Rumunji prvi
susret dobili 1:0). Cluj bi mogao postati nositelj ispadne li Bate pa
onda neće biti mogući suparnik Dinamu.



Svi rezultati prvih utakmica 3. pretkola

02 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Uz slabu igru, ali odličan rezultat Dinamo odnio pobjedu iz Tiraspola

Image and video hosting by TinyPic
U prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka u Tiraspolu nogometaši
Dinama upisali su minimalnu pobjedu protiv Šerifa rezultatom 1:0. Bila
je to utakmica u kojoj hrvatski prvak nije pokazao raskoš u igri i
posebno dobre obrambene kretnje, no na kraju može biti zadovoljan
pogotkom u gostima pred uzvrat u Zagrebu.



Dinamo je izvukao pobjedu u Tiraspolu. Tako bi se najkraće
mogla sažeti prva utakmica trećeg pretkola Lige prvaka u Tiraspolu između
Šerifa i hrvatskog prvaka. Iako igrom nije impresionirao, sastav Ante Čačića
došao je do važnog pogotka u gostima zahvaljujući akciji Badelj - Beqiraj već u
14. minuti utakmice.



Imali su Modri dobru priliku već u prvom dijelu udvostručiti
vodstvo preko strijelca Beqiraja, no ukupno 14 pokušaja domaćina naspram šest
Dinamovih dovoljno govori na kakvim je mukama bio zagrebački sastav, posebice
sredinom drugog poluvremena. Ipak, nepreciznost žutih i faze držanja lopte
pridonijele su očuvanju vrijedne prednosti maksimirskog sastava pred uzvrat u
Zagrebu idući tjedan.



S Nikolom Pokrivačem uz kapetana Badelja te Jerka Leku kao
ofenzivnog veznog, Dinamo je krenuo po pozitivan rezultat protiv moldavskog
prvaka. Početne minute naznačile su da će to biti utakmica bogata prilikama,
činilo se i golovima, ali pao je samo jedan.

Bilo je to već u 14. minuti ogleda. Milan Badelj riješio se čuvara na sredini
terena i povukao loptu prema kaznenom prostoru domaćih, uz savršen tajming
asistirao Fatosu Beqiraju koji u petom nastupu ove sezone uspijeva postići svoj
prvi pogodak smirenom egzekucijom.



Neposredno nakon pogotka Ante Rukavina glavom je pokušao
povisiti prednost nakon ubačaja Leke s boka, ali nije uspio pogoditi okvir.
Dinamo se potom "ispuhao", a inicijativu prepustio borbenim
domaćinima. Već sredinom prvog dijela Marko Stanojević zamalo je izjednačio
nakon centaršuta Georgijeva, a najbolja prilika u prvih 45 minuta stigla je u
26. minuti. Slovenac Tadej Apatič odigrao je dupli pas sa Srbinom Pešićem koji
ga je krasno proigrao petom, ali nije bilo pogotka.



Držali su domaćini posjed i inicijativu sve do kraja prvog
poluvremena, a nepreciznost u napadu mogla im se osvetiti pred odlazak na
odmor. Sammir je proigrao Beqiraja u čistoj situaciji u kaznenom prostoru,
Crnogorac je, međutim, krenuo petljati i propustio dokrajčiti Moldavce već u
prvom dijelu. Nastavak je, stoga, ponudio sličnu priču: Šerif drži inicijativu,
Dinamo pokušava parirati iz kontre i perioda dužeg držanja lopte u posjedu.



iz jednog od čak sedam udaraca iz kuta na utakmici (Šerif ih
je imao deset) Modri su priprijetili početkom nastavka kada je Leko tukao
glavom, a Rukavina zakasnio iz blizine pospremiti loptu u gol. Marko Stanojević
sredinom drugog dijela bio je istaknuti čovjek u napadu prvaka Moldavije; u
osam minuta tri je puta bio blizu okvira gola, ali ispostavilo se da Ivan
Kelava nije trebao intervenirati.



Aktivne su obje momčadi bile u završnoj četvrtini susreta
nakon obavljenih izmjena, a za poravnanje rezultata Šerif je imao 14 minuta
prije kraja. Akcija je uslijedila nakon brzog izvođenja prekršaja na sredini
terena; Pešić je dobio loptu na desnu stranu i na desetak metara tražio
Stojanova koji puca glavom u naletu, ali Moldavcima lopta nikako nije htjela u
okvir. Od 12 udaraca prema vratima samo je jedan natjerao Kelavu na
intervenciju.



Sama završnica utakmice protekla je relativno mirno za
hrvatskog prvaka; u igru su ušli Calello, Čop i Alispahić, no nisu donijeli
značajniju aktivnost u napadačkim akcijama Zagrepčana. Na kraju se može
ustvrditi da Dinamo može biti vrlo zadovoljan rezultatom i pogotkom u gostima,
no živjeti "na nož" u uzvratu, uz ovakvu igru, bit će vrlo opasno.

Image and video hosting by TinyPic




Minimalan poraz Partizana na Cipru

Image and video hosting by TinyPic
Fudbaleri Partizana doživeli su mnimalan poraz od AEL-a 1:0 (1:0) u
prvom meču 3. kola kvalifikacija Lige šampiona. Iako je rezultat
utakmice odigrane u Limasolu na Kipru mogao biti i drugačiji u svakom
pogledu, crno- beli mogu da žale za propuštenim prilikama, kojima bi
sebi uveliko olakšali posao koji ih očekuje za sedam dana u revanšu u
Beogradu.

Za susret sa šampionom Kipra AEL-om iz Limasola trener crno belih Vladimir Vermezović odlučio
se za sledeći tim: Stojković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov,
Saša Marković, Babović, Tomić, Ilić, Lovre i Stefan Šćepović.


Njima se suprostavila jedanaestorka AEL-a: Degra, Airosa, Karitos,
Ouou, Žunior, Bebe, Žilberto, Dede, Horhe Lourenco, Dikson, Vou.

Image and video hosting by TinyPic

Dinamo s boljom "artiljerijom" opet protiv Šerifa

01 kolovoz 2012

Image and video hosting by TinyPic

Moldavski Šerif "upucao" je Dinamo prije dvije godine u istom trećem
pretkolu Lige prvaka u kojem se opet sastaju. Opet se prva utakmica igra
na istoku Europe. Kakve su šanse za ponavljanje povijesti?




Šerif je presudio kratkotrajnoj trenerskoj epizodi Velimira
Zajeca na klupi Modrih. Naslijedio ga je Vahid Halilhodžić i kasnije osigurao
nastupanje u skupini Europske lige. Ogledi s Moldavcima dakle nisu posljednji
Dinamovi ove sezone, ali u slučaju neuspjeha sigurno bi bili posljednji za
trenera Antu Čačića. Dinamo danas nedvojbeno ima bolju momčad nego prije dvije
godine, neki iz one momčadi koja je doživjela nesretnu lutriju jedanaesteraca,
poput Sammira i Ante Rukavine, dvije su godine iskusniji, a dojam je da je baš
napadački red ovaj put konkretniji od tadašnjeg (Miroslav Slepička - Dodo).



Opreza nikad dosta, pogotovo kad su utakmice Dinama u
pretkolima u pitanju. Rijetko Modri prolaze glatko, a Ludogorec je bio samo
posljednji primjer. Međutim, bugarski prvak prema mnogima je jača momčad od
moldavskog prvaka.



Slaže se s tom tezom i trener Dinama Ante Čačić koji je
podcrtao ciljeve ove sezone: "Pred nama su dvije utakmice kojima želimo
osigurati minimalni cilj, europsku jesen. Isto tako, vjerujemo kako možemo
proći Šerif, a onda ćemo napraviti sve kako bismo ponovili prošlogodišnji
podvig i još jednom igrali Ligu prvaka."



Bio jači ili ne, Dinamo je protiv Šerifa svakako favorit kao
momčad koja je prošle godine osjetila igranje u Ligi prvaka i momčad koja već
pet godina nastupa u skupinama europskih natjecanja.



U Tiraspol nisu otputovali Mateo Kovačić, Arijan Ademi, Ante
Puljić i Ivan Tomečak. Modri su bez Kovačića igrali i protiv Cibalije, a u
kombinaciji s izostankom Milana Badelja, osjetio se manjak kreativnosti.
Zagrepčani će se najviše uzdati u odličnu formu Rukavine, a i Duje Čop je u
subotu zabio prvijenac. Čeka se Fatos Beqiraj, dok su braniči pokazali da su
opasni u prekidima.



"Učinit ćemo sve kako bismo si olakšali uzvrat u
Zagrebu. Radi se o kvalitetnom protivniku od kojega je Dinamo "na
papiru" bio bolji i prije dvije godine pa je svejedno ispao tako da moramo
biti oprezni, ali ne i u strahu. Cilj je zabiti gol ili dva te tako dočekati
utakmicu na Maksimiru", podcrtao je Čačić.



Dok se Dinamo poskliznuo već na prvoj stepenici prvenstvene
utrke, Šerif nakon tri kola ne zna za krivi korak. Na kontu je devet bodova,
ali kako ističe trener Milan Milanović, i umor:



"To je europski ritam. Želimo li igrati u Europi,
moramo ga prihvatiti. Mislim da protiv Dinama neću mnogo mijenjati, makar nemam
još sve odgovore na pitanja o sastavu. Većih bi promjena moglo biti u
prvenstvenim utakmicama."



U posljednjoj utakmici Šerif je slavio 1:0 golom Samardžića.
Milanović kaže da rado Dinamu prepušta status favorita.



"Znam da ćemo mi dati 100 posto, a ova momčad ima potencijal.
Imamo sjajne mlade igrače poput Pešića i Stanojevića, nadam se da će se
pokazati u najboljem svjetlu."



Liga prvaka, treće pretkolo:



Šerif Tiraspol - Dinamo 19:00 h




Crno-beli s optimizmom dočekuju večerašnji meč s kiparskim prvakom AEL u Larnaki

Image and video hosting by TinyPic
Fudbaleri Partizana večeras (19.45, RTS)
u Larnaki igraju prvi meč trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona protiv kiparskog prvaka AEL.
Protivnik Partizana crno-belih je u predvečerje duela uspeo da
registruje još jednog, šestog po redu, portugalskog fudbalera Orlanda
Saa, tako da trener Vladimir Vermezović dobija novi argument da ih
naziva „portugalskom ekipom“.

Uprkos „legiji stranaca“ iz
Portugala, Angole i Brazila, u timu srpskog predstavnika veruju da
pobeda na gostovanju nije za njih nemoguća misija.

- Idemo da
pobedimo, jer svaki put kad izađemo na teren imamo istu želju. O
drugačijem ishodu ne razmišljamo. Popeli smo se jedan stepenik bliže
Evropi, pa nas zato očekuje i nešto teži zadatak nego u prethodnom kolu.
AEL je jaka, čvrsta ekipa, ali mi idemo da igramo fudbal, da ponovimo
sve što je bilo dobro u meču s Maltežanima i da pokažemo da smo
popravili ono što nije valjalo - rekao je Goran Lovre, koji se oporavio
od povrede.

Poznavaoci fudbalski prilika na Kipru tvrde da će stadion „Adonis Papadopulos“ „goreti“ od podrške navijača domaćeg tima.

-
Nas to ne može da uplaši, jer smo mnogo puta igrali i pred boljim
navijačima nego što su Kiprani. Što se mene tiče, lepše je igrati pred
punim tribinama - rekao je Vladimir Volkov.


Bez dočeka

Kad su fudbaleri Partizana juče
popodne stigli u Larnaku, na aerodromu ih nisu dočekali predstavnici
medija. Crno-beli su sinoć odradili trening. Ekspedicija Partizana
smeštena je u hotelu „Golden bej bič“.


AEL      19:45     Partizan

Larnaka. Stadion „Adonis Papadopulos“. Kapacitet 22.000. Sudija: Stanislav Todorov (Bugarska).

AEL:
Degra - Ajrosa, Oun, Dosa Žunior, Dede - Žilberto, Lusijano Bebe, Vuo,
Monteiro, Karlitos - Dikson. Trener: Pambos Hristodulu.

Partizan:
Stojković - Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, Marković, Lovre
(Ilić), Babović, Tomić, Marković - S. Šćepović. Trener: Vladimir
Vermezović.

Video: Dynamo preokretom pobijedio Feyenoord, Grci bez problema u Škotskoj

Počelo je i treće pretkolo nogometne Lige prvaka u kojem će protiv tiraspolskog Šerifa zaigrati i zagrebački Dinamo, a u
prva dva dvoboja odigrana u utorak navečer iznenađenja nije bilo. Samo dvije utakmice, igrane u Kijevu odnosno u sjevernom
Lanarkshireu, donijele su dobar nogomet uz jednu neizvjesnu završnicu

Prva utakmica dana igrana je u zemlji jednom od domaćina nedavno
minulog Eura. Ukrajina i grad Kijev, odnosno domaći klub Dynamo,
ugostili su nezgodni Feyenoord iz Nizozemske, klub koji je protekle
sezone u Eredivisie igrao sjajno, a s time je nastavio i u novoj sezoni.

Jaki klub iz Rotterdama bio je vrlo teška prepreka za klub hrvatskih reprezentativaca Nike Kranjčara i Ognjena Vukojevića,
ali je uspio na kraju doći do pobjede. Učinili su to Ukrajinci odličnim
preokretom i karakternim povratkom iz rezultatskog deficita. Nakon što
je uz solidnu igru s obje strane prvo poluvrijeme završeno bez golova, u
drugom su dijelu pala sva tri.

Poveo je gostujući sastav već u četvrtoj minuti nastavka pritom šokiravši Kijevljane, a strijelac je bio Schaken.
No, Nizozemci nisu bili dugo u vodstvu jer su u 56. minuti sami sebi
zabili gol i izjednačili rezultat. Lopta se u mrežu odbila od Immersa, koji je 20 minuta kasnije zaradio i žuti karton. Pobjednički gol za Dynamo zabio je u 69. minuti Ideye Brown te je time osigurao svojoj momčad minimalnu prednost pred uzvrat od 2:1.

Hrvatski nogometaši u dresu Dynama nisu se istaknuli posebno
dobrom igrom u ovom susretu, dapače, bila je to partija za zaborav
dvojice Kockastih. Vukojević je izašao u 55. minuti kada je Dynamo
krenuo po izjednačenje, a zamijenio ga je ukrajinski napadač Artem Milevskij. Kranjčar je i ranije napustio teren, igrao je samo prvih 45 minuta te ga je odmijenio Gusev, također domaći igrač, a nakon te dvije izmjene Dynamo je proigrao te na kraju zasluženo slavio.

Sažetak Dynamo-Feyenoord


U drugoj utakmici dana sastale su se momčadi Motherwella i grčkog
Panathinaikosa u Škotskoj, a u utakmici u kojoj bi sve osim pobjede Grka
bilo iznenađenje, nije bilo velikih i dužih peripetija ili šokova.
Grčki je klub rano poveo, u vodstvo ga je već u 14. minuti ogleda doveo Christodoulopoulos, a ta je prednost mirno održavana do kraja utakmice od strane kluba iz Atene.

Do kraja susreta Panathinaikos je kontrolirao igru i imao
inicijativu, premda su se Škoti borili svim snagama da izbjegnu
neminovni poraz. Međutim, ne samo da ga nisu uspjeli izbjeći, već je
gostujuća ekipa i podebljala, točnije udvostručila, svoju prednost. Na
2:0 za Pao postavio je Mavrias 15 minuta prije kraja dvoboja i to je, kako se kasnije pokazalo, bio konačan ishod utakmice.

Motherwell Vs Panathinaikos

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.