Jer život nije lutrija već ono što od njega napravite

15 prosinac 2016



Nalazite se na dnu? Neka, bravo za Vas!
Znači spremni ste za nove mogućnosti!
Sjetite se, mogućnosti se obično stvaraju kad se nalazite na dnu, a ne na vrhu. Dugoročno gledano, najbolja stvar koja Vam se mogla dogoditi je da "zastružete" pločnik. Ako ste se pritom " najeli" komada blata i prašine, tada ste na pravom putu prema sebi.

Kako se bliži kraj godine tako su moje misli vratile se na početak same 2016-te.... Krenula sam u nju puna zaleta i novih nadanja, planova koji očito nisu bili na čvrstim temeljima. Jesam li bila svjesna tih činjenica? Sad kad razmislim pa i jesam, ali duboko su bile spremljene za neko drugo vrijeme.
Uslijedio je novi šok i moje se život u kasno proljeće okrenuo u nekom novom smjeru. Smjeru prema dolje, moj krug se raspao. Ne moram Vam reći kako sam bila ljuta na sve redom, na Boga najviše jer sam se pitala čime sam zaslužila takav angažman?!
U moj život ušla je osoba koja je promijenila moja razmišljanja iz temelja. Rekla mi je sve ono što tada nisam željela čuti, a trebala sam. Cijelo moje tijelo i um se borio s njome. Iako se nisam predavala njezinim riječima, svakodnevno sam odlazila k njoj na čašicu lijeka.
Nije ona Baba Vanga niti vrač. Ona je osoba koja je svoje životno iskustvo upotrijebila da pomogne drugim ljudima.
Sigurno ćete biti sumnjičavi i pitati se koliko ona naplaćuje po satu, odgovor je ništa.
Ono najvažnije što sam tijekom proteklih mjeseci naučila je tko sam zapravo ja. Što ta osoba koja živi u mome tijelu želi od života, kakve ljude želi oko sebe, i najvažnije što zaslužuje. Sve je to zapravo vrlo jednostavno i nema nikakve teške mudrosti. Moj život se opet okrenuo, samo ovaj put prema gore.
Prva odluka koju donesete je najteža, sve ostalo ide samo od sebe. Prva odluka je ta da prihvatite tko ste i tko zapravo želite biti. Nikad nije kasno da budete i živite po svome, svaki dan je novi početak, uzmite najbolje iz njega.
Prošlost neka Vam bude temelj znanja i pouke. Budite ponosni na sebe i na ono što ste postigli u životu. Budite zahvalni na svemu što Vas okružuje jer je tu sa razlogom da vas podsjeti da ste čovjek.
Sigurno imate budilicu na telefonu koja vas ujutro budi. Budilicu nazovite imenom, nekim citatom koji vam znači. Nevjerojatno je kako mi budilica svako jutro " baci" osmijeh na lice.

Svi mogu živjeti s optimističnim pogledom na svijet dijeleći svoje životne avanture, uspjehe, pa čak i promašaje s drugima. Samo treba biti svjestan da su i drugi isto prošli i ustrajali. Nada je srž optimizma. Kada dijelimo svoje iskustvo dajemo drugima alat potreban za izgradnju, razvoj i ustrajnost i to nas može napuniti pozitivnom energijom. Neka vam motivacija bude uspjeh drugih ljudi kako biste i vi postigli više. Imajte na umu da će, kao i za sve drugo, naporan rad uvijek dati rezultate. Jer život nije lutrija već ono što od njega napravite.

Oznake: život, spoznaj sebe, pozitivan stav