utorak, 27.11.2012.

Nova razina kreativnosti

Da krenem od početka ili bubnem drito u sridu? Ajmo kombinirati: moja potreba i inspiracija da ostavljam tragove boje za sobom evoluirala je od platna, preko zidova i ormara, i sletjela na, ni manje ni više, nego pamučne vrećice/torbe, nazovite ih kako želite.
To je sad bilo drito u sridu. A sad ajmo samo mrvicu na početak - želja da se okušam u oslikavanju tekstila pojavila se davno, a u realizaciju sam krenula tek početkom mjeseca, kad sam za rođendan dobila tri piksice boje za tekstil, i jednu platnenu vrećicu. Naravno, ta je vrećica završila kao 'pokusni kunić', a sam ju mackala i trackala, a finalni je proizvod bio više nego zadovoljavajuć - pa sam je poklonila onoj, koja je omogućila da s tim pothvatom i krenem, mojoj sestri. Boje se fiksiraju peglanjem, a ono što je najbolje, nakon fiksiranja se može prati na 40°C :)
Pokusni kunić izgledao je ovako:


S obzirom da mi se ovaj način izražavanja kreativnosti i ostavljanja tragova svoje mašte na uporabnim predmetima jako svidio, ubrzo je došla i nova narudžba torbi, koje sam opet u rekordnom roku oslikala, i sve su brzo našle svoje nove vlasnike. Iz vrećice u vrećicu bolje upoznajem tehniku i izvedbu i sad sam već potpuno ufurana u proces, toliko da sam zapostavila sve ostale podloge...
Evo dvije prošlotjedne, od kojih je Micica već u/na rukama nove vlasnice, a Noćna je rezervirana :)



U međuvremenu sam i seki napravila još jednu, u čast i slavu njezine idolice Pink, a evo najnovije iz mog kista, pegle i perilice, evo, danas oprane, opeglane i pofotkane na posebnom fotosešnu kakav zaslužuju, gospođice imena
"Priroda" (također rezervirana, a dobit će uskoro i dvije sestre srodnih tema)



i "Fly away with me", koju sam 'freehandala' direkt na torbu, bez prethodne skice na papir, pa sam u jednom mometu pomislila - bože što mi je to trebalo, da bi na kraju ispali više nego kul :)


Kaj velite?

Usput, (boldam jer mi uvijek vele da sam presramežljiva kad je rječ o ponudi mojih radova, pa...) ak imate želje i sami posjedovati ovakvu unikatnu (jer ni sama ne bih mogla ponoviti sliku na identičan način ;) ) te ekološki o(ne)svještenu torbu, ili mislite da je idealan poklon za nadolazeće blagdane, javite se na desno naznačen kontakt (u nekom od boxova). :)

naravno, uskoro ću oslikati i objaviti i još 'komada', a trebala bih dobiti i crne platnene vrećice, pa se veselim i oslikavanju podloge drugačije boje :)

Oznake: platnene torbe, ručni rad, oslikavanje


- 16:18 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.