26

nedjelja

rujan

2021

Kiša mijenja moje raspoloženje
Nije da moram ali kišu slušam
Nije da trebam ali kišu hvalim
Nije da želim ali kiša me zaustavi
na vrijeme.
Na vrijeme da prihvatim jesen,
I opazim da sam u hodu troma,
Da pozdravim sva moja proljeća
I pokopam sva topla ljeta
Ostavljajući zimi da me zamrzne
Do nekog boljeg sutra

Oznake: kiša

24

petak

rujan

2021

Stan

Prodala sam stan. Prodala sam i namještaj kojeg nisu trebali novi vlasnici. Sad sam sve moje stvari prebacila u stan koji sam iznajmila. Sve u kartonskim kutijama. Dosta toga sam i bacila, naročito iz šupe. Jos sam do 1.10. u njemu. Bez emocija sam. Mirna. Bezvoljna..

Oznake: stan

09

četvrtak

rujan

2021

Vjenčanje

U zgradi do mene jučer je bilo vjenčanje. Skromno, tiho, bez galame i halabuke. Mlada u bež plesiranoj suknji i bluzici, a on u odijelu. Auto s bijelim mašnama, a svatovi onako raznoliki. Nekih 5 auta sam nabrojala. Susjedi su ispred ulaza poslagali stolove, kolače i piće. Cvijeće u vazi iz nečijeg vrta. Znam ih, dugo su skupa, podstanari. Dobri, mladi ljudi. Išla sam baciti smeće i vidjela. Susjeda iz moje zgrade mi je sve objasnila: "Idem ih vidjeti, došli su od matičara, nisu išli na slikanje, nisu se vjenčali u crkvi, sad će tu biti pa onda idu na večeru. Stan im je mali pa su tu vani." Onako s nekim prezirom je to rekla. Ali tako to bude.
Na brzinu sam zgrabila jednu kovertu, stavila 300 kuna, jednu bocu nekog vina, i jednu mirisnu svijeću... Srdačno sam im čestitala, valjda će ih sreća poslužiti. Velika sreća.

Oznake: Oženili se Iva i Alen

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.