utorak, 01.11.2011.

Čujete li vapaj očajnika

Bože, daj mi snage da prepoznam svoj put i tvoj naum samnom!

Znam de se prečesto pouzdajemo samo u svoje snage, a Tebe zaboravljamo Oče naš!

Oprosti nam, mi smo samo slabi ljudi, ali se tu i tamo sjetimo da smo Tvoja djeca, sigurna samo pod Tvojom zaštitom.

Pokaži nam put, ulij sigurnost. Molimo Te!


Hrvatski narode,

Savezu za Hrvatsku i ostale stranke koje sebe volite nazivati čuvaricama hrvatskih nacionalnih interesa: Probudite se! Priča o osvajanju nekoliko mandata totalno je političko ludilo i tragedija. Pobjeda mora biti jedini cilj. Mi nismo u Švicarskoj, SAD-u, Francuskoj ili Argentini. Nama vrijeme izmiče!!

Hrvatska je meta agresije, žrtva brutalnoga rata kojeg ne prepoznajemo jer se u njemu koriste sva oružja osim onih fizičkih. Nevidljiva oružja ne prepoznajete, ne čujete i ne vidite kad pogađaju svoju metu, ali ona su podjednako razorna kao i hitac iz tenka ili puške. Sve što je izboreno Domovinskim ratom na pragu je totalnog nestanka. Ako izlazite na izbore samo kako biste zauzeli nekoliko saborskih fotelja iz kojih ćete zastupati hrvatskih narod, vi uopće niste shvatili u kakvom je teškom stanju naša država i njen narod.

Boriti se za nekoliko saborskih mjesta isto je kao da ste za Domovinskog rata ispalili nekoliko hitaca iz puške u zrak i proglasili pobjedu jer ste učinili NEŠTO. Ali u ratu ne možete samo učiniti NEŠTO, morate pobijediti. Ne pita vas se možete li. Vi to jednostavno MORATE. U ratu nema drugog ili trećeg mjesta. Ili ste pobjednik ili ste gubitnik. Pobjeda na ovim izborima nije pitanje pobjede neke ideje ili načela. Ne samo toga. Više ne.

Tko misli da je pobjeda na izborima neostvariva, taj nema snage za one prave izazove. Jer pobjeda na predstojećim izborima, a pritom mislim na osvajanje najmanje natpolovične većine, neće uopće biti pobjeda. To će biti tek maleni korak. Tek prvi korak. To će biti početak hrvatskog otpora agresiji! To neće biti pobjeda u ratu, to će tek biti trenutak u kojem ćete se uključiti u rat! Nakon tog koraka slijede prava iskušenja. Imat ćete nezamislivo golemu štetu za sanirati i nepregledan broj neprijatelja za odbiti, uništiti ili udobrovoljiti.

Tko nije kadar napraviti ovaj maleni početni korak, taj uistinu nije spreman na one velike. Hrvatska računa s vama, čak i ako to možda ne zna. Fizičke ratove znamo dobivati, ali one političke tek moramo naučiti voditi. Jedino oružje koje imate je ono koje čući vaših između ušiju i ono koje vam lupa u prsima. Hoćete li ga znati iskoristiti? O odgovoru na to pitanje mogla bi ovisiti budućnost čitavog hrvatskog naroda.

Narod treba vašu pobjedu. Nitko vas ne pita možete li vi to. To više nije pitanje izbora. To više nije pitanje šansi. Vi to jednostavno MORATE.

Aleksandar Kostjuk, 31. listopada, 2011. god. fb

- 07:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.