:: bounce zawebancija ::

12.01.2006., četvrtak

"The Amityville Horror 2005"

The Amityville HORROR Kao što naslov veli, trenutno sam pod dojmovima navedenog djelca, horror fimlića koji se trudi da bude u rangu KRUGA, ali to nije.. Dakako, nije da pljujem po njemu, film je zanimljiv, spooky i misteriozno realan (Naime, film je snimljen prema istinitoj priči, al o tome ću nešto kasnije).. Glavne uloge tumače Ryan Reynolds (George) i Melissa George (Kathy).. Priča ide ovako : 13.studenog 1974. cijela je obitelj pobijena na spavanju , u obiteljskoj kući u Amityville-u na Long Islandu.. Uskoro je jedini preživjeli, Ronald DeFeo Jr. priznao da pobio svoje roditelje i i četvero braće i sestara, tvrdeći da su ga glasovi u kući natjerali na ta umorstva. Godinu dana kasnije, George i Kathy Lutz, te njihova djeca, uselili su se u tu kuću misleći da su pronašli dom iz snova.. No, uskoro nakon useljenja, bizarni i neobjašnjivi događaji - vizije i glasovi iz nočnih mora počeli su ih proganjati.. Glumačka postava napravila je dobar posao, iako mu je nekako najbolje legla glavna glumica.. ;-) .. Radnja i tempo događanja savršeno su prilagođeni horror ugođaju, što ne čudi jer je glavni producent filma producirao i "Teksaški masakr motornom pilom", iako baš zbog te činjenice film nije pogodio samo srž.. Kod pravljenaj filmova o misterioznim događajima, duhovima i utvarama, po meni cilj nije u groznim likovima koji se vide na svakom koraku, gadnim prizorima imaginarnih ubojstava i slični low budget gluposti, već u laganom uvođenju u samu priču, laganim zastrašivanjem i nenadanim prikazima strave, koji su po menim najkvalitetnije odrađeni u Krugu.. Kad sam rekao i to, da Vam još malo stavim priču na pladanj.. Ali ne iz filma nego realnosti.. Nizozemska kolonijalna kuća izgrađena je davne 1928. godine, navodno na prostoru na kojem su živjeli oboljeli Indijanci te gdje su odmah bili i pokopani. Nakon toga pa sve do 14. studenog 1974. godine nema nikakvih informacija o kući niti priča o opsjednutosti. Warrenovi su 2 od 9 ljudi koji su pokušali istražiti događanja u kući. Upleli su se u slučaj kada su se upoznali s velečasnim Pecararo koji ih je zatim upoznao s Lutzevima. Lutzevi su se tada već preselili kod Kathyne majke. Prvi puta Warrenovi su ušli u kuću s reporterom Chanell 5 vijesti, profesorom s Duke sveučilišta i predsjednikom američke udruge za paranormalna istraživanja (SPR). Prvi dan Lorraine Warrner non-stop je primala vizualne i audio vizije o tome što se dogodilo u ovoj kući. Nakon toga Ed Warren zaputio se u podrum gdje je ugledao sjene kako se pomiču. Sjene su ga pokušale oboriti na zemlju. Nakon što ih je na kratko uspio otjerati, napad je ponovljen, ovoga puta su ga pokušale podići s zemlje. Ed je tada shvatio da je ovo jedan od vrlo teških slučajeva zla, no nije mogao ni zamisliti koliko je uistinu težak. Steven Kaplan, čovjek koji je pokušao podvaliti Warrenovima prijevaru iz ljubomore što on nije dobio slučaj počeo je pisati knjigu "The Amityville Conspiracy" o tome kako je sve to velika prijevara.
Dva tjedna prije izdavanja knjige Kaplan je doživio srčani udar i umro.
Jay Anson, autor knjige The Amityville horror, kada je bio na posljednjem poglavlju knjige također je doživio srčani udar, ali je i preživio. Nedugo zatim počeo je pisati novu knjigu "666" te je ponovo imao srčani udar, ali ovaj puta je i preminuo. Slučajnost?
- 23:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

moje gluposti, razmišljanja i ostale pametarije stavljene na virtualni papir, irelevantna zamjena za moje webove www.bouncedj.tk i www.crecan.tk za koje sam izgubio usernamove.. Pogledajte i vidite čime se bavim..

Linkovi

BEST by ME

(FILMOVI)
Star Wars I. II. III. IV. V. VI.
The Godfather TRILOGY
Pianist
Carlito's Way
Road To Perdition
Saving Private Ryan
The Others
Blade Runner
La Vita E Bella
Secret Window
Green Mile
Full Metal Jacket
Pasija
Braveheart
Schindlerova lista
Jarhead
Closer
Hitchcockovi klasici
(vrtoglavica, nazovi m radi umorstva)
Sin City
V for Vendetta
The Love Song For Bobby Long
Crash (Fatalna nesreća)
Casablanca
Reservoir Dogs
Lost In Translation
Hotel Ruanda
The Machinist
Istočno od raja
2001. A space Odyssey
Paklena naranča
Pan's Labyrinth


(SERIJE)
Band of Brothers
Narnijske Kronike
(Lav, Vještica i Ormar)
Mućke, Allo Allo, Crna Guja
OZ
M.A.S.H

(STRIPOVI)
Dylan Dog
Star Wars stripovi:
- Old Republic Era
- Republic Era
- Clone Wars
- X-Wing
- Empire Era
- New Republic Era
- Tales
- i sve ostalo :)

(IGRE)
MAFIA City Of Lost Heaven
TES:Morrowind
Star Wars KOTOR
(Knights Of The Old Republic)
Star Wars KOTOR2
Vampire The
Masquerade : Redemption
DIABLO 2 EXPansion SET
Max Payne
Unreal Torunament '99
HALF LIFE 2my hOBBIES

web design
produkcija i remix glazbe
book writing
novinarstvo (Bouncanje)
slikanje i crtanje
grafika, obrada grafike
STAR WARS
recenzije, kolumne