utorak, 13.04.2021.

Zašto su Hrvati sjebani - moguće teorije verzija 1. (čitaj prva)

1. Nacionalizam kao pop kultura

Gradska djeca su užasna djeca. Bezobrazni su i uvijek gledaju je li netko Srbin, Bosanc, Mađar, Talijan ili Makedonac (iako su uglavnom svi zagorci, slavonci, dalmatinci i hercegovci. Hercegovci). Ovisi gdje gledaš. Osijek, Zagreb i Split nisu isto ali je princip jednak. U Istri... ne daj bože da si Hrvat na slovenskom teritoriju. Slovenskom... U Istri.
Ima Bosanaca, Srba, Makedonaca, Kineza ali... Svi su Srbi da pitaš nekog. Brđanin odgaja brđanina - za "dobar dan" nikad nisu čuli, ne znaju kako izgleda krava i glasnice su im propale zbog života u stanovima. Ali zato su glasni kad treba govoriti riječi kao što su "kurva", "goni se u 3 pm" i kada treba braniti svoje... "LOKALPATRIOTIZAM BRATE, KOMPA , LEGA_ LOKALPATRIOTIZAM: Ne, idiote... Ovo čak nije ni nacionalizam, mislim - je ali nije. Više... ULTRA TEŠKA FAŠISTIČKA DISKRIMINACIJA SVEGA ŠTO ONI MISLE DA JE DRUGAČIJE. Problem je u tome što uglavnom Hrvat gleda jesi li dovoljno Hrvat - iako si rođen na teritoriju Hrvatske, roditelji su ti rođeni na teritoriju Hrvatske, baba ti je iz Like i nisi vidio dalje od hrvatskog sela u kojem živiš i došao si se školovat u famozne jako loše organizirane studentske gradove - ALI. NISI DOVOLJNO HRVAT ČU'EŠ. AK NE VOLIŠ TUĐMANA I PAPU NISI HRVAT _ BOG I HRVATI! Kakav Bog, kakvi Hrvati debilu jedan. Bratić zna cijelu nacističku himnu na pamet i fura kalaš ispod vrata. KOJI K DJECO?! Sestrična ide u Osijeku u srednju školu i sprdaju je zbog naglaska, nije dovoljno hrvackije ili osječanskije. Nije vidjela svijeta dalje od Virovitice. LOKALPATRIOTIZAM TE_BRA. Nekako mi nedostaje vrijeme kada su se metalci i rokeri mrzili. Čak i to ima više smisla nego ovo. I onda nek' mi dođe neka baba sa strane sa nekakvim svojim bijednim statistikama i nek' mi kaže kako su mladi apolitčni. Itekako su politični. Samo malo... mrvicu... ograničeni.

Seoska djeca su isto sjebana jer uglavnom ne vide dalje od sela, nemaju za more, a drugi iole dobrostojeći su previše arogantni da bi se spustili među obične pučane. Možda ne razumiju što je Ovčara ali znaju nabrojati sve domaće hrvatske sorte jabuka i krušaka, koja krava se kako zove i imaju radne navike. I okusili su malo bolju hranu od salame. Što se mene tiče - u boljem su položaju. Cijene rad, vrjedniji su i znaju kako se loži vatra. Otporniji su na nepravdu, nesigurnost i malo bolje opće pripremljeni za život - stvarnost ih previše ne dira. Ono što bi u gradskom mjestu smatrano neprimjerenim, užasnim i odbojnim jer svi jako vole pokazati što misle iako u stvarnosti ne misle uopće, na selu će se tračati dosta ali nije toliko čudno. Još uvijek nije sve striktno određeno u njihovim životima, nisu nafilani medijima toliko (većinom) koliko su to gradska djeca jer zapravo nemaju toliko vremena stalno blejati okolo i biti ogorčeni iako su im roditelji latentni ili ultra jaki pijanci i rijetko vode preveliku brigu o njima. Reklo bi se - "old school". Zamjerka je što se često drže onog zacrtanog i teško se sami interesiraju za nešto novo - što bi ih samo moglo unaprijediti, ne unazaditi. Dobra podloga - loša izvedba. Ne zamaraju se odjećom, trendovima i žive bezbrižnije. Zapravo... imaju još najviše šanse biti djeca unatoč malo upitnim roditeljskim poduhvatima.

Ali svima više-manje su roditelji nafilani teorijama zavjere, "ljudskim pravima" (prije onim sebičnim pravima) i uglavnom su prevareni, istrošeni i latentni pijanci ili na nekim težim dozama fanatizma, marihuane ili Normabela i gledaju kako da smjeste nekom drugom kao što je život smjestio njima. I onda se deru na djecu, pa im djeca psuju majku, pa oni njima psuju majku. I tako... Hepi kroejšan femili.

Ljudi u Republici Hrvatskoj žive u kutijama i razgovori su im uglavnom istrošeni, besmisleni, truli i stalno se ponavljaju. Ali se i dalje svi drže one komunistički sheme - stvaraj iluziju obilja. Iluzija je dominantna kulturu u RH. U komunizmu je barem postojala kontrakultura. Mogu li to zamisliti u, sada, našoj suvremenoj prekrasnoj Republici? - Phahahahahhahahahhahahahhahahhahahahha. Ne.
I svi vole reći što misle... ne ne... krivo... svi vole reći ono što oni smatraju da je ispravno da se misli - sve drugačije nije dozvoljeno. Nema im tko više govoriti striktno što da misle pa su si sad svi umisliti da su Tito. Ili su opsjednuti oko HDZ ili SDP. I uglavnom ne misle ništa drugo osim toga. I nemoj slučajno dati do znanja... da ti nešto tu ne odgovora. Rasprava - svršena. Kao i njihov seksualni život '94 od zadnjeg rvacskog posljeratnog baby booma. Ako ne računaš obiteljsko silovanje.

2. "Hercegovački doseljenici iz Švicarske na području RH" - istraživanje utemeljeno na antropološkom pristupu promatranja i vođenja intervjua sa jednim "čovekom"

- "A naš imam ja imanje u 'ercegovini." - (Oklems ti da li znaš za moje brdo?)
- "Znaš meni je jedan doktor iz HDZ-a sredio invalidsku mirovinu" - (Jedva sam pare u džep si naturo)
- "Imam ja finu švajcarsku mirovinu... ja sam radio sa papirima naš. Sad su zaposlili dva čoveka da rade moj posao. Naradio sam se ja." - (U Afriku sam slao da hrane se pošalje)
- "Ja sam završio samo osnovnu u 'ercegovini. Pa sam završio srednju u Švajcarskoj." (Imam sve razrede škole osnovne i to one normalne ne one posebne)
- "Pričam ja dva jezika" - ... (Ne pravi se pametan da ne bi te išprdo, lupit ću te po glavi sa tastaturom)
- "Ako je papa rek'o da se cijepimo moramo se cijepit. Pa i on se cijepio"- (Ne psujem u korizmi, buldožeri, puške, noževi.)
- "Naš ja znam tog doktora, ja znam ovog na carini, znam ja ovog u policiji, znam ja ovog odvjetnika... Znaš ja ti sebi sve sredim sam, ti ne znaš ništa."
(Znaju me u Srbiji, na moru i u Požegi)
- " Ne volim ove goropadne žene" - ??? - "Moja žena neće da farba kosu ni da čisti lice. Neće ni da priča samnom, drži se sveta, a izgleda ko sova." - ????????????? (Sada me povezuju sa visokom kulturom, žene častim kurom, a ne manikurom).

Ukratko. Čika Đuro.

Tko bi rekao da je toliko maloumnih potuđmanjenih prosera izašlo iz jednog čovjeka. Da je samo jedan takav... pa ajde....

Gospodo. ČIKA ĐURO. Naš čo'ek.

een>


- 01:07 -

Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2021 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Prosinac 2021 (1)
Listopad 2021 (2)
Kolovoz 2021 (1)
Srpanj 2021 (1)
Svibanj 2021 (3)
Travanj 2021 (3)
Ožujak 2021 (2)
Studeni 2020 (2)
Listopad 2020 (2)

Opis bloga

Linkovi