Image Hosted by ImageShack.us

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o nogometnom klubu iz Virovitice i navijačkoj skupini Lude Babe.

managed fund
managed fund Counter
posjetitelja

e-mail adresa:
luda.baba@yahoo.com

Sljedeće utakmice

Finale županijskog rukometnog kupa:
Rk Viro Virovitica
- Rk Slatina
Dvorana tehničke škole
10.12.2009 u 19 sati

Tablica 2. HRL sjever

11. kolo:
1. Brod Konstruktor...20
2. Spaćva...................15
3. Vidovec..................13
4. Trnovec..................13
5. Viro Virovitica.....12
6. Petrijevci.(-1).........12
7. AG Dinas...............10
8. KTC Križevci.........10
9. Koprivnica...............9
10. Požega................8
11. Borovo.(-1)..........8
12. NEXE 2...............0

Arhiva

31.10.2006., utorak

U nedjelju na Borcu protiv Đurađa...

Nakon što smo jedno kolo pauzirali, prvenstvo se nastavlja u nedjelju kada igramo utakmicu 10. kola protiv Svetog Đurađa. Oni su naši stari poznanici jer smo dvije godine igrali u istoj ligi (trećoj županijskoj), a i ove godine igramo u istoj ligi (drugoj županijskoj). Također smo se sastali u županijskom nogometnom kupu prije dvije godine. U Kup utakmici (pretkolo kupa u sezoni 2004/2005) Đurađ nas je pobijedio 3:2 na Borcu. Mislim kako smo gubili 3:0 pa stigli na 3:2, još je Subota promašio penal. U prvenstvima u zadnje tri godine igrali smo: sezona 2004/2005 - u Đurađu je bilo 0:0, na Borcu 4:1 za nas. Sezona 2005/2006 - na Borcu 3:2 za Đurađ, u Đurađu 2:0 za nas. Prošle sezone smo s njima vodili borbu za naslov prvaka koji je na kraju sezone pripao nama ali su oba kluba išla u viši rang zbog preustroja. Ove godine uvedena je četvrta hrvatska nogometna liga koju sačinjavaju najbolji županijski prvoligaši iz nekoliko županija. Naše područje spada pod četvrtu ligu sjever B u kojoj se natječu klubovi iz naše županije, iz pola Koprivničko-križevačke županije (dio do Đurđevca) i iz pola Bjelovarsko-bilogorske županije (istočni dio te županije do Bjelovara). Druge polovice županija Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske natječu se s klubovima iz Varaždinske i Međimurske županije u četvrtoj ligi sjever A. Prvoplasirani iz te dvije lige stječu pravo nastupanja u trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi istok. Treća liga se igra u tri skupine i to istok, zapad i jug. Dakle, zbog uvođenja četvrte lige u koju su ušli najbolji županijski prvoligaši iz nekoliko županija, prva županijska liga je ostala prazna pa su u nju ulazili klubovi iz druge županijske lige tako da je druga županijska ostala prazna. U drugu županijsku je tako s nama koji smo osigurali plasman osvajanjem prvog mjesta u trećoj županijskoj ušao i Sveti Đurađ kao drugoplasirana momčad jer je izrazio želju a imao je uvjete za natjecanje u višem rangu.

Image Hosted by ImageShack.us

Prošlu utakmicu koju smo igrali protiv Svetog Đurađa bila je utakmica koju smo pobijedili 2:0 na njihovom terenu na njihov kirvaj. Već sam pisao o tome ali htio bi podsjetiti na situaciju u drugom poluvremenu te utakmice kada je nekoliko domaćih klupskih funkcionera potpomognuto redarima došlo naplatiti ulaz nama navijačima. Mi kune kod sebe nismo imali tako da ulaz nismo mogli platiti. Pokušali smo ih uputiti da pitaju našu klupu koja bi nam sigurno izašla u susret i platila ulaz za nas ako je potrebno. Uzalud smo im pokušali objasniti da se na Borcu ulaz ne naplaćuje što su oni i sami okusili kada su bili kod nas u gostima. Rekli su nam da to sami moramo riješiti sa svojom upravom. Na kraju smo se povukli deset metara unatrag na cestu. Poručili smo im tada: "Dođite na Borac!". Poslije utakmice su se malo iskupili paprikašem kojim su počastili nas i igrače. U ljutnji i poslije riješili smo kako bi trebali i mi njima naplaćivati ulaz kada dođu na Borac. Zapamtio sam sijedog starčića koji nam je pošto-poto htio prodati ulaznicu tako da ga očekujem vidjeti na Borcu u nedjelju.

Poslijepodne kada sam lijepio plakate sreo sam Herca, pouzdanog igrača i standardnog člana prve jedanaestorice naše momčadi. Rekao mi je da je trening zakazan za pola sedam, kako je tada već debeli mrak trenirati će se na košarkaškom igralištu pod rasvjetom u patikama. Nisu imali treninga cijeli prošli tjedan nakon pobjede u Okrugljači tako da se ne zna koliko će biti pripremljeni za susret s Đurađem. Vjerujem da će se momčad dobro pripremiti tako da ne bi trebalo biti iznenađenja u nedjelju, također sam siguran kako će Sveti Đurađ doći na Borac nabrijan da nam uzme bodove. Prenio mi je vijest kako je Virovitica 1 izgubila u Čazmi u subotu što im je već četvrti gostujući poraz iz četiri utakmice a tako se ne može do prvog mjesta. Bez bodova s gostovanja nema naslova prvaka. Oni su tako osrednje dobri dok smo mi prvi i biti ćemo prvi na kraju prvenstva. U tom slučaju sljedeće sezone biti će samo jedan rang više od nas. Takvo stanje logično nameće neka pitanja o kojima ću nekom drugom prilikom. Postoji priča koja je potekla od razgovora starog od jednog našeg igrača, starog od jednog drugog našeg igrača i nekih drugih staraca koja govori kako bi nas "oni" (pri tome mislim na ljude iz Virovitice 1) najradije ugasili. Sve je jasno kada se zna kako su igrači Virovitice 1 dobili sportsku opremu i kako su mlađi uzrasti dobili sportsku opremu dok mi (Virovitica 2) nismo dobili ništa. Ništa zato, pokazat ćemo mi njima.

29.10.2006., nedjelja

2. ŽNL 9. kolo: Nk Virovitica slobodna

Na Borcu je odavno zavladala jesen. Lišće je promijenilo boje dok ga vjetar i kiša s drveća stresaju na zemlju. Hladnije vrijeme natjeralo je ljude da se povuku u zatvorene i grijane prostore pa je tako terasa birtije bila pusta dok su bicikli i parkirani automobili otkrivali da nekoga ima unutra.

Image Hosted by ImageShack.us

Zbog neparnog broja klubova u ligi svako kolo jedan klub mora biti slobodan a taj klub smo ovo kolo mi. Do stanke smo postigli sedam pobjeda i jedan neodlučeni rezltat što je šampionski učinak. Imamo momčad sastavljenu od dobrih pojedinaca koji igraju zajedno već duže vrijeme tako da su dobro uigrani i imaju momčadski duh s kojim bi mogli pobijediti objektivno jače momčadi. Prilika za potvrdu toga možda će nam se pružiti u županijskom nogometnom kupu u kojem se natječu svi nogometni klubovi iz županije, od najbolje plasiranih Suhopolja i Pitomače (koji igraju u trećoj hrvatskoj ligi) do klubova treće županijske lige. Županijskim prvoligašima kup natjecanje počinje na proljeće pa bi i nama možda kako još nije počelo moglo početi na proljeće. Ove sezone naslov prvaka će nam teško pobjeći, što znači da bi sljedeće sezone trebali igrati prvu županijsku ligu. Vjerujem kako bi s ovakvom momčadi kakvu imamo u ovom trenutku bez problema mogli biti u gornjem domu ljestvice prve županijske lige. Sljedeće sezone ako uđemo u prvu županijsku ipak je za očekivati da se igrački kadar pojača tako da gornji dom ljestvice uopće ne bi trebao biti upitan. Ipak nikad se ne zna. Idemo polako, utakmicu po utakmicu, sezonu po sezonu.

Image Hosted by ImageShack.us

Igralište će utakmicu pričekati do idućeg vikenda kada se u nedjelju igra prvenstvena utakmica druge županijske lige između Virovitice i Svetog Đurađa. Biti će to uvjetno "gradski derbi" budući da se Sveti Đurađ kao prigradsko naselje računa pod grad Viroviticu pa se tako u broj stanovnika Virovitice računaju i stanovnici Svetog Đurađa. Zadnji put kad smo igrali međusobno pobijedili smo ih u Đurađu na njihov kirvaj rezultatom 2:0. Ni ovaj put nemaju se čemu nadati jer će naši ići na tri boda s kojima bi i teoretski osigurali jesenski naslov. Uostalom nitko tko dolazi na Borac u ovoj ligi nema razloga nadati se bodovima. Ovih nekoliko krtica koje su odlučile zaposjesti travnjak također će doživjeti poraz kad ih se Ata dohvati.

Image Hosted by ImageShack.us

Popodne poslije Borca prolazio sam pored igrališta u Vukosavljevici gdje se igrala utakmica između Mladosti iz Vukosavljevice i Napretka iz Rušana. Svratio sam pogledati kako se igra i vidio sam kako je Mladost iz Vukosavljevice solidnom igrom pobijedila Napredak iz Rušana 3:1. Toliko je barem bilo kada smo otišli s igrališta ne puno prije kraja utakmice. Što se tiče rezultata 9. kola odigranog danas, Mladost iz Starog Graca pobijedila je kod kuće Slogu iz Kladara rezultatom 1:0, tako da Sloga Kladare više nije konkurent za prvaka. Ostajemo samo mi i Graničar iz Okrugljače. Rezultat iz Starog Graca javio mi je Darko koji je također navijač ali ove sezone ne ide s nama na utakmice zato što igra za Mladost iz Starog Graca. Bio je s nama jedino na gostovanju u Cabuni u kolu kada je njegova momčad bila slobodna. Jučer sam se navečer našao s njim i Nikolom nakon što su se vratili iz Koprivnice gdje su bili na utakmici Slaven - Dinamo, i Darko mi je predvidio da će pobijediti Kladare. Rekao mi je da su dvije utakmice zaredom izgubili zato što se nisu skupili. To su kronični problemi ekipa u županijskim ligama kada nema dovoljno igrača za sastaviti momčad. U tom kontekstu nisu ni čudni rezultati poput 0:13 i slično.

28.10.2006., subota

Kako je Nk Virovitica pala iz druge hrvatske u treću županijsku ligu...

Spominjao sam više puta kako je Nk Virovitica pala iz druge hrvatske lige u treću županijsku ali nisam ulazio previše u to jer je stvarno duga priča ali kako ne bi ostao dužan pokušati ću ispričati kako se to dogodilo. Ako netko zna nešto što ja ne znam ili ako misli da nešto što ću napisati nije točno neka me slobodno u komentaru ispravi ili nadopuni.

U sezoni 2000/2001 osvojena je dvostruka županijska kruna (prvenstvo prve županijske nogometne lige i županijski nogometni kup) i izboren je viši rang natjecanja koji je tada bio treća hrvatska nogometna liga. Igrači koji su bili prvaci županijske lige i izborili treću ligu bili su stara garda poput golmana Kožnjaka - Šone, zatim braće Majtanić, itd...

Sezona 2001/2002 bila je prva sezona koju je Virovitica odigrala izvan županijske lige. Za razliku od igranja županijske lige koja se može igrati na čisto amaterskoj bazi i dobrovoljnom zalaganju za nastup u trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi ipak su potrebna određena financijska sredstva, a kako je po pitanju nogometa tada Virovitica još bila mamurna od Mladosti 127 financijsku potporu nogometnom klubu nije bilo moguće pronaći. Tada dolazi pismo namjere od Pave Bošnjaka koji namjerava uložiti u Nk Viroviticu. Prvu trećeligašku sezonu Virovitica završava u gornjem domu tablice, na šestom mjestu. Tada za nju brani Pušić, a uz braću Majtanić igraju i Viljevac, Gomerčić, Šisler, Lokinger, Pšihistal, Pilinger, Adamović...

Nakon završetka prve trećeligaške sezone za predsjednika je izabran Pavo Bošnjak. Doveden je novi trener Tonko Vukušić. Započelo se sa radovima na travnjaku na kojem je novouveden sustav za navodnjavanje terena. Zbog radova na terenu Virovitica odigrava svoje utakmice na stadionu u Suhopolju. Sastavljena je nova ambiciozna momčad koja je od početka prvenstva zasjela na prvo mjesto i tamo ostala do kraja prvenstva. Za tu ekipu Virovitice igrali su Francem, Grigić, Pranjić, Ratković, Pšihistal, Miličić... Najposjećenija i najvažnija utakmica sezone bio je derbi protiv Bjelovara u proljetnom dijelu sezone. Utakmica se igrala na Borcu na kojem su tada bili završeni radovi na igralištu. Okupilo se čak 1000 ljudi, došla je skupina navijača iz Bjelovara, i u odličnom ambijentu Virovitica je pobijedila 3:2 nakon što je vodila 1:0 i gubila 2:1. Posljednje kolo, kada je naslov već bio u rukama momčadi Virovitice, igralo se na stadionu Nk Tvin protiv momčadi Tvina. Bio je to gradski derbi kojeg je Virovitca dobila rezultatom 8:1.

Nakon što je izboren drugoligaški status krenulo se sa pripremama za drugu ligu. Pavo Bošnjak je zacementirao svoje mjesto predsjednika, Tonko Vukušić je ostao trener, klub se želio bolje organizirati i privući nove sponzore iz grada i županije, započelo se sa pripremama koje su započeli mnogi igrači od kojih se selekcijom izdvojilo dvadesetak koji su odabrani da brane boje kluba. Pokušalo se krenuti sa izgradnjom tribine ali nakon što su iskopane rupe za temelje gradnja je prekinuta intervencijom građana koji su bili protiv rušenja starih lipa i nikad poslije nije nastavljena. Cilj u novoj sezoni 2003/2004 bio je plasirati se među prvih 6 momčadi, odnosno u ligu za prvaka. Drugoligaška sezona 2003/2004 otvorena je na Rokovo, 16. kolovoza 2003. utakmicom protiv Valpovke koju su pred krcatim Borcem nogometaši Virovitice pobijedili 4:0. Prvi dio sezone Virovitica je bila plasirana visoko na tablici zahvaljujući dobrim igrama, domaćim pobjedama i osvojenim bodovima s gostovanja. Momčad sačinjavaju kvalitetni uvozni igrači pa tako uz već spomenuta pojačanja koja su izborila drugu ligu a koji su i dalje glavni nosioci igre boje momčadi brane Čiković, Babić, Pavličić, Čorović, Filipović...

Tonko Vukušić odlazi mjesec i pol nakon početka sezone, neko vrijeme momčad je vodio Damir Pervan koji je bio trener prije Tonka Vukušića a za vrijeme Tonka pomoćni trener, poslije na trenersko mjesto sjeda Tomislav Radić. Nakon odlaska Tonka Vukušića momčad pada na prvenstvenoj ljestvici i nakon što je na početku prvenstva bila treća sada se bori za ulazak među prvih šest. Borba se vodi sve do zadnjeg kola i domaće utakmice s Metalcem u kojoj su Virovitici trebala tri boda ali odigrala je samo 0:0 tako da je u ligu za prvaka ušao Metalac.

Još prije tog susreta sve je više jačao nemir u Nk Virovitica. Predsjednik Pavo Bošnjak bio je nezadovoljan radom uprave jer je sam bio najveći, realno jedini sponzor nogometnog kluba i svi računi išli su njemu na naplatu. Također pojavili su se problemi oko licenciranja kluba koje je tražio HNS potaknut od UEFE koji je tražio da klubovi koji se žele natjecati u prvoj i drugoj ligi moraju ispuniti određene uvjete koje Nk Virovitica ne ispunjava kao npr. tribine, rasvjeta, semafor, itd... Tražila se pomoć od grada čiji je gradonačelnik u to vrijeme bio Ivica Kirin. Vodstvo kluba se sastalo s gradonačelnikom nekoliko puta i svaki put je dobila obećanja da će se problemi rješavati na korist kluba, sporta, virovitičkog nogometa, itd... Novci od Pave Bošnjaka prestali su stizati u Nk Viroviticu tako da su u drugom dijelu sezone plaće igračima kasnile ili ih uopće nije bilo. Prvu i jedinu drugoligašku sezonu Virovitica je završila na trećem mjestu lige za ostanak sigurno osiguravši ostanak u drugligaškom društvu.

Na završetku sezone raskinut je ugovor između kluba i Pave Bošnjaka. Krenula je trakavica u kojoj su se smjenjivale razne opcije kojima je cilj bio očuvanje drugoligaškog statusa kojeg je Virovitica svojim nastupom u drugoj ligi izborila ili zamjenom statusa s nekim drugim klubom i nastupom u nižem rangu natjecanja, u trećoj hrvatskoj ili prvoj županijskoj ligi. Vrijeme je odmicalo i pripreme za novu sezonu su već trebale početi a klub nije imao ni upravu ni igrače s kojima bi krenuo u novu sezonu.

Pokušavao se postići dogovor s Nk Tvinom i gradom Viroviticom ali to se svelo na nevjerojatno drzak pokušaj spajanja virovitičkih nogometnih klubova gdje su se Virovitica i Tvin trebali spojiti u jedan klub koji bi se zvao Tvin. Za mene je to nečuveno i jednako spajanju kao da netko predloži spajanje dviju država npr. Hrvatske i Srbije, u jednu državu koja bi se zvala Srbija. Isto tako gledam na spajanje Virovitice i Tvina u jedan klub - Tvin. Na svu sreću svakog navijača Borca do tog spajanja nikad nije došlo već je status Nk Virovitice prepušten Nk Tvinu koji je zaigrao u trećoj hrvatskoj ligi, dok je Virovitica objavila "gašenje" i pala u najniži rang natjecanja - treću županijsku ligu. Protiv bivšeg gazde Pave Bošnjaka pokrenuta je sudska parnica i mislim kako je već održano nekoliko ročišta i kako je sud presudio u korist Nk Virovitice.

U kratkom roku okupljena je momčad sastavljena od mladih domaćih igrača koja je nastavila nastupati kao Nk Virovitca u trećoj županijskoj ligi u sezoni 2004/2005. Prvu utakmicu odigrali su u Vukosavljevici gdje su igrali protiv domaće Mladosti i pobijedili 4:1. Wummy je postigao dva gola, mislim Subota jedan i ne znam tko je zabio četvrti. Nova momčad Virovitice bila je specifična po tome što je imala najviše braće od velike većine ekipe jer za nju su igrali braća Obrovac, braća Andrović, braća Knežević, braća Lesić. Od početka su za novu momčad Virovitice igrali uz nabrojane i golman Kožnjak - Šona, Subota, Vaso, Mika, Beni, Bodalija, Gric... Ispričavam se ako sam nekoga izostavio a sigurno jesam jer dosta je igrača prolazilo kroz momčad. Specifičan lik je bio rezervni a ponekad i glavni golman Celi. On je priča za sebe, svakako legenda pa ću to ostaviti za neki drugi put.

27.10.2006., petak

7 bodova prednosti nakon 8 kola...

Rezultati 8. kola:

Tehničar Cabuna - Mladost Vukosavljevica 1:2
Napredak Rušani - Mladost Stari Gradac 3:1
Sloga Kladare - Sloga Dugo Selo Lukačko 2:3
Bušetina - Sveti Đurađ 4:2
Graničar Okrugljača - Virovitica 2:3
BNK Brezovica je slobodan

U 8. kolu Virovitica je pobijedila u derbiju u Okrugljači i povećala prednost pred pratiteljima. Sloga Kladare je izgubila kod kuće od imenjaka iz Dugog Sela što je po meni iznenađenje i tim porazom otpala iz kruga konkurenata za naslov prvaka. Mladost iz Starog Graca je nakon domaćeg poraza u prošlom kolu od Sloge iz Dugog Sela ponovno izgubila utakmicu, ovaj put u gostima kod (ne više) posljednjeg Napretka iz Rušana.

Tablica nakon 8. kola:

1. Virovitica.................................8 7 1 0 27-8 22
2. Graničar Okrugljača....................7 5 0 2 30-14 15
3. Sloga Dugo Selo Lukačko............7 4 2 1 16-10 14
4. Sloga Kladare............................7 4 0 3 28-12 12
5. Bušetina...................................7 4 0 3 21-20 12
6. Tehničar Cabuna........................8 3 1 4 19-17 10
7. Mladost Stari Gradac................7 3 1 3 13-15 10
8. Mladost Vukosavljevica...............7 3 0 4 12-17 9
9. Sveti Đurađ...............................8 2 1 5 15-23 7
10. Napredak Rušani........................7 1 1 5 12-41 4
10. BNK Brezovica.........................7 0 1 6 11-27 1

Parovi 9. kola:

Sveti Đurađ - Graničar Okrugljača
Sloga Dugo Selo Lukačko - Bušetina
Mladost Stari Gradac - Sloga Kladare
Mladost Vukosavljevica - Napredak Rušani
BNK Brezovica - Tehničar Cabuna
Virovitica je slobodna

Virovitica je slobodna u 9. kolu dok naš prvi pratitelj Graničar iz Okrugljače gostuje u Svetom Đurađu. Ako Graničar pobijedi u Đurađu bodovna razlika između Virovitice i Graničara bila bi 4 boda. Teoretski Virovitici trebaju 3 boda kako bi osigurala naslov jesenskog prvaka. Biti će zanimljivo vidjeti ishod utakmice Sloga Dugo Selo Lukačko - Bušetina jer nas očekuje gostovanje u Dugom Selu zadnje kolo prije zimske pauze, a nogometaši Sloge iz Dugog Sela su se popeli do trećeg mjesta na ljestvici tako da će se vidjeti mogu li nastaviti s dobrim igrama i protiv ekipe Bušetine. Zanimljiv susret biti će i onaj između Mladosti iz Starog Graca i Sloge iz Kladara u kojoj će se vidjeti tko će prema gore a tko prema dolje na ljestvici, odnosno koji klub je u usponu a koji u padu nakon što su oba kluba ušla u sezonu s reputacijom dobrih momčadi sposobnih za plasman u sam vrh prvenstvene ljestvice.

26.10.2006., četvrtak

Slobodni tjedan...

Bio sam biciklom u gradu pa sam svratio do Borca. Tamo je bio poveći broj parkiranih automobila, te ljudi koji su igrali košarku, sjedili na terasi birtije i kartali, a nekoliko ih je trčalo po travnjaku igrališta. Ata je sjedio za stolom na ulazu u birtiju pa sam došao do njega i pitao ima li treninga i kada su treninzi. Rekao mi je da su igrači ovaj tjedan dobili slobodno tako da nema treninga. Kada ćemo igrati utakmicu županijskog kupa nije mi mogao reći. Treninga dakle nema ovaj tjedan jer smo za vikend slobodni, a kada bi ih i bilo sigurno bi bili slabo posjećeni. Jedini od igrača koji je došao u vrijeme treninga kojega nije bilo bio je Vaso, kapetan naše momčadi, koji je došao trenirati jer paralelno s igrom za Viroviticu igra i za veterane Virovitice koji također dobro stoje na tablici i također imaju par kola do završetka polusezone.

Razgovarali smo tako dok nas nisu prekinuli povici sa strane. Oružar ekipe Virovitice 1 prepoznao me kao navijača pa je krenuo razgovor sastavljen od pitanja i odgovora na temu za koga navijamo. Ogovor je bio za Viroviticu. Prišao nam je, predstavio se kao Goran, poslije sam čuo da ga zovu "Romićev čato" što mi se čini kao izraz koji ga bolje opisuje. Tražio je da idemo s njima u subotu u Čazmu pokraj Bjelovara navijati za Virovitcu 1. Vrlo im je važna ta utakmica zbog plasmana na tablici i zbog rušenja negativne tradicije koja govori kako još nisu osvojili bod u gostima. Usput rečeno, Nikola mi je pričao kako ga je prije par dana sreo stari Viljevac i pitao što ne dođemo navijati za Viroviticu 1. Čato je govorio kako bi im dobro došla podrška u Čazmi i kako mu je General rekao da skupi navijače. Rekao sam mu da će se teško dogoditi da se uspijemo skupiti i otići u Čazmu u subotu. Realno to je skoro pa nemoguće. Poslije sam se našao s Nikolom kojemu sam ispričao kako nas zovu da idemo u Čazmu. Složili smo se, odnosno potvrdili ono što smo znali otprije, kako ne možemo navijati za Viroviticu 1. Imamo svoju ekipu za koju navijamo. Postoje još drugi razlozi zašto ne želimo navijati za Viroviticu 1 ali to je duga priča pa ću te razloge objasniti neki drugi put.

Našem razgovoru u troje pridružio se bivši predsjednik Piksi tako da smo bili četvorica u ugodnom razgovoru. Pitali su me što nisam došao od početka na derbi u Okrugljaču. Priznao sam da smo kiksali što nismo došli brojniji i u pravom izdanju ali ja sam uistinu bio spriječen. Čuli su da pišem o klubu na internetu što podržavaju. Rekli su mi da mogu slobodno napisati kako se Tole oporavio od ozljede pa napominjem i to. Vaso mi je predložio da poslikam malo sam Borac, drveće koje je stvarno lijepo u ovo doba godine, jer tko zna što se može dogoditi. Izdaleka nam je naše riječi i slutnje potvrdio Čato Romićev koji nam je govorio kako će se lipe rušiti jer se gradi stadion, samo se čeka dozvola od Šumarije.

Složili smo se da je stadion pod velikim ?.

22.10.2006., nedjelja

2. ŽNL 8. kolo: Nk Graničar Okrugljača - Nk Virovitica (2:3)

Derbi polusezone odigran je u Okrugljači pred sedamdesetak gledatelja. Momčad Virovitce istračala je u najboljem sastavu kojeg ima, a taj je: Graša na golu, zadnji čovjek obrane ili libero Mika, stoperi Vlado i Keki, bočni igrači Dina i Herc, vezni red Tole, Vaso (kapetan) i Mela, napadači Jure i Wummy. Prvo poluvrijeme domaći su bili bolji i poveli 2:0 od čega je prvi gol bio iz jedanaesterca. Na početku drugog poluvremena smanjujemo rezultat, nabačenu loptu u šesnaesterac na drugoj vratnici dočekuje Dina, najviše skače i glavom šalje loptu u gol. Graša, iza kojeg smo stajali tijekom drugog poluvremena rekao nam je da ćemo pobijediti. Bio je siguran u to i uvjerio je i mene. Jasno se vidio se polet i odlučnost naše momčadi da preokrene rezultat. Graničar napada ali naši stoperi dobro pokrivaju napadače domaće momčadi. Kako bi spriječio prodor domaćeg napadača prema našem golu, Vlado Petras ga ruši metar izvan kaznenog prostora. Graničar ima dobru poziciju za izvođenje slobodnog udarca ali ne iskorištava priliku. Zanimljiva je bila reakcija suca nakon tog prekršaja. Sudac je svirao prekršaj i mirno stajao, tek nakon povika sa strane igrališta od nekoga od domaćih sudac poseže za kartonima i dodjeljuje Vladi žuti karton. Više puta tijekom utakmice su suci reagirali nakon sugestija publike tako da je postojala dvojba tko sudi na ovoj utakmici. Drugi i izjednačujući zgoditak postigao je Jure. Dobio je loptu na šesnaest metara, napravio je dribling, prodao bicikl domaćim obrambenim igračima, otvorio si prostor za udarac i opalio srednje visoku loptu u suprotnu - lijevu stranu protivničkog gola. Nakon postignutog pogotka Jure skida dres. Svi igrači slave i čestitaju mu. Poslije dobiva žuti karton zbog skidanja dresa. Ispod je slika slavlja naših igrača, koji su ovoga puta nastupali u žutim dresovima, nakon izjednačujućeg pogotka.


Image Hosted by ImageShack.us

S rezultatom 2:2 bili smo apsolutno zadovoljni, po bod smo i došli a gubili smo dva razlike, ali kako smo zaigrali drugo poluvrijeme nakon povratka od dva gola zaostatka znali smo da možemo izboriti pobjedu i mi i igrači. Domaćin sve više gubi konce igre i sve je nemoćniji, odnosno nogometaši Virovitice su sve bolji. Treći gol za nas i za vodstvo koje će nam donijeti pobjedu zabio je Wummy nakon što je Jure s loptom ušao u šesnaesterac i prebacio ju na drugu stranu, a kako je golman izašao na njega, na drugoj strani bio je Wummy koji s loptom nakon par dodira utrčava u gol skoro se zabivši u stativu. Mreža se zatresla za vodstvo Virovitice. Imali smo još šansi za povećanje vodstva ali nam se ispriječila vratnica dok sam već vidio loptu u golu. Nogometaši domaćeg Graničara ne mire se sa poražavajućim rezultatom pa pokušavaju zaprijetiti ali kako ne uspjevaju čine nekoliko ružnih startova na našim obrambenim igračima Kekiju i Miki od kojih neki nisu ni suđeni. Netko od naših igrača ili netko s klupe u jednom trenutku utakmice dobio je žuti karton zbog psovanja Boga ali nisam točno vidio ni čuo tko je to bio. Zanimljivo je bilo odugovlačenje vremena našeg golmana Graše koje je bilo stvarno profesionalno. Nakon jednog udarca domaćina koji je otišao daleko preko gola Graša sam ide po loptu van igrališta što naravno oduzima vrijeme. Nakon drugi puta sudac ga upozorava da se vrati u igralište. Do kraja utakmice domaći su imali šansu izjednačiti ali nakon prizemnog centaršuta kojeg naša obrana nije otklonila domaći napadač sa udaljenosti od deset metara puca neprecizno preko gola. Više šansi za poravnanje rezultata domaći nisu imali. Nakon zadnjeg sučevog zvižduka naši igrači mogli su pobjedonosno podići ruke nakon sjajnog preokreta i osvojena tri boda u gostima kod najvećeg konkurenta za prvo mjesto u drugoj županijskoj ove godine. Nakon šampionske partije naslov ne bi trebao biti upitan. Mi smo šampioni.

Mi navijači nismo popratili ovaj derbi kako smo trebali. Došli smo tek ja i Tiho i to tek na drugo poluvrijeme nezagrijani i bez transparenata. Bila bi duga priča da objašnjavam razloge zbog kojih nismo popratili utakmicu od početka pa bi samo rekao da smo imali obaveza koje su nas pogodile u krivo vrijeme. Ostali navijači također nisu došli zbog loše organizacije gostovanja. Za razliku od nas igrači su odigrali odlično i sve im čestitke na odličnoj pobjedi.

20.10.2006., petak

Svi na derbi u Okrugljaču!...

Derbi polusezone igra se u nedjelju u Okrugljači između domaćeg Graničara i gostujuće Virovitice. Virovitica je prva s 19 bodova i utakmicom više od Graničara koji je drugi s 15 bodova. Još je Graničar kao drugoplasirana momčad domaćin a dolazi mu prvoplasirana momčad Virovitice. Većeg derbija u drugoj županijskoj (barem u ovoj polusezoni) nema. Uz veliki derbi sljedeće kolo igra se i derbi u sjeni jer se sastaju treća i četvrta momčad prvenstva: Sloga Kladare i Sloga Dugo Selo Lukačko. Također moram reći kako sam mislio da je Mladost iz Starog Graca dobra momčad a onda oni doma izgube od cabunskog Tehničara i padnu s trećeg na šesto mjesto na ljestvici.

Što se tiče utakmice u Okrugljači mi bi bili zadovoljni i s bodom. Ako odigramo neodlučeno i osvojimo bod s velikom vjerojatnošću smo prvi na polusezoni - jesenski prvaci. Ostala bi nam četiri boda prednosti i utakmica više. Samo u slučaju "kiksa" ispustili bi tu prednost. Naravno to bi bilo u slučaju neodlučenog rezultata. Pobjeda bi bila fenomenalna i mogli bi otvoriti šampanjac, a poraz ne bi bio tragičan jer računamo kako na proljeće Graničar mora doći nama u goste na Borac.

Polazak navijača za Okrugljaču je zajedno s igračima. Sastanak je u 14 sati na Borcu. Kad se svi okupimo nešto poslije 14 i 30 kreće se za Okrugljaču. Mjesta u autima se uvijek nađe, a ako ga bude falilo nađe se i ekstra auto kako bi svi stigli na odredište. Na gostovanjima smo uvijek dobro raspoloženi i raspjevani. Kao prilog i ilustracija ispod je slika Ludih Baba s gostovanja u Dinjevcu prije godinu dana, u jesenskom dijelu sezone 2005/2006. Na slici se vide naši transparenti i dvije Lude Babe.

Image Hosted by ImageShack.us

U 7. kolu druge županijske lige odigrane su sljedeće utakmice:

Virovitica - Bušetina 3:0
Sveti Đurađ - Sloga Kladare 1:4
Sloga Dugo Selo Lukačko - Napredak Rušani 4:1
Mladost Stari Gradac - Tehničar Cabuna 2:3
Mladost Vukosavljevica - BNK Brezovica 2:1
Graničar Okrugljača je bio slobodan

Tablica nakon 7. kola izgleda ovako:

1. Virovitica.................................7 6 1 0 24-6 19
2. Graničar Okrugljača....................6 5 0 1 28-11 15
3. Sloga Kladare............................6 4 0 2 26-9 12
4. Sloga Dugo Selo Lukačko............6 3 2 1 13-8 11
5. Tehničar Cabuna........................7 3 1 3 18-15 10
6. Mladost Stari Gradac................6 3 1 2 12-12 10
7. Bušetina...................................6 3 0 3 17-18 9
8. Sveti Đurađ...............................7 2 1 4 13-19 7
9. Mladost Vukosavljevica...............6 2 0 4 10-16 6
10. BNK Brezovica.........................7 0 1 6 11-27 1
11. Napredak Rušani........................6 0 1 5 9-40 1

U 8. kolu sastaju se:

Tehničar Cabuna - Mladost Vukosavljevica
Napredak Rušani - Mladost Stari Gradac
Sloga Kladare - Sloga Dugo Selo Lukačko
Bušetina - Sveti Đurađ
Graničar Okrugljača - Virovitica
BNK Brezovica je slobodan

17.10.2006., utorak

Trening otkazan, prijateljska utakmica u četvrtak...

Danas je otkazan trening momčadi Virovitice zbog slabog odaziva. Svega pet ljudi je došlo na trening tako da sam i ja, da sam imao kopačke, možda mogao uskočiti. Razmišljao sam ponekad o tome da treniram s ekipom ali sam zaključio da bi se u tom slučaju ograničio samo na zagrijavanje i kondicijski dio treninga, odnosno da bi napustio trening kada bi se počelo trenirati s loptom. Ipak su oni ozbiljna ekipa i nema smisla od treninga raditi zajebanciju. Na trening su došli Foret, Terry, Beni, Gric i Vaso, od kojih ovaj posljednji također nije mogao trenirati zbog primljenih udaraca na utakmici lige veterana tako da mu predstoji nekoliko dana odmora kako bi se oporavio.

Image Hosted by ImageShack.us

U četvrtak s početkom u 16 i 30 igrati će se prijateljska nogometna utakmica između ekipa Virovitica 1 i Virovitica 2. Naša ekipa je Virovitica 2 i igrati ćemo protiv ekipe Virovitice 1 odnosno ekipe Bratstva iz Gornjeg Bazija koja se je ovo ljeto zajedno sa upravom preselila na Borac. Vjerojatno se neće skupiti 11 igrača kako bi bili kompletni jer neki igrači preko tjedna rade, drugi su ozljeđeni (kojih ima dosta), a treći su u Zagrebu ili Osijeku na faksu tako da će biti problem skupiti jedanaestoricu. Za popunjavanje broja ekipa Virovitice 1 dati će nam nekoga od svojih igrača. Biti će to dobra pripremna utakmica prije velikog derbija u Okrugljači u nedjelju.

Na pola terena je, inače, trenirala ekipa Virovitice 1. Što reći o toj ekipi, igrači su plaćeni za svoje igre u kunama za razliku od naše ekipe Virovitice 2 koji nisu. Naša ekipa bi bila zadovoljna s novom opremom za prvu ruku. Sjećam se Wummyja kako mi je jednom prilikom pričao kako bi mu dobro došlo 300 kuna za kopačke. I uz sve te novce koji se ulažu u ekipu Virovitice 1 oni još ne postižu željene rezultate. Tako je to s plaćenicima. Plaćaš ih da igraju za tebe i računaš na njih, a kada se pojavi netko tko će ih platiti više tada su protiv tebe. Naša ekipa bi bolje iskoristila svaku kunu koja bi se u nju uložila - garantirano. Ekipa Virovitice 1 za sada u četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi zauzima 4. mjesto na tablici (4 pobjede i 3 poraza, 12 bodova). Ispred njih su ekipe Kalinovca, Garića iz Garešnice i Papuka iz Orahovice. Doma pobjeđuju zbog prednosti domaćeg terena i zbog pomoći sudaca, dok su do sada sve utakmice u gostima izgubili (Kalinovac, Grabrovnica, Garešnica).

Što o ekipi Virovitice 1 (bivšem Bratstvu Gornje Bazije) kažu Čačinački Alkosi koji su ovog proljeća, na sam Uskrs, igrali s njima (odnosno nisu Alkosi igrali već igrači Nk Mladost Čačinci) utakmicu prve županijske lige pročitajte klikom na link: Mladost Čačinci - Bratstvo Gornje Bazije

Što se tiče prijateljske utakmice u četvtak, nažalost sam neću moći doći na utakmicu zbog obaveza koje imam to popodne. Zauzet sam, inače bi sigurno došao, ali nikad se ne zna pa možda i dođem.

15.10.2006., nedjelja

2. ŽNL 7. kolo: Nk Virovitica - Nk Bušetina (3:0)

Došao sam na Borac sat vremena prije početka utakmice kako bi bez žurbe razvio zastavu i postavio transparente. Pola sata prije početka utakmice počeli su dolaziti ostali navijači i igrači. Vrijeme je bilo odlično za igru. Okupilo se nešto više ljudi nego na prošlim domaćim utakmicama tako da sam ovom prilikom nabrojao 80 gledatelja. Sudio je Darko Gojmerac.

Navijačka novina na ovoj utakmici je bila ta da smo imali slova ispisana na komadima stiropora. Na svakom komadu bilo je ispisano jedno slovo, a ukupno je bilo deset slova i to: V - I - R - O - V - I - T - I - C - A. Kada je trebalo dizali smo slova u zrak s tim da je svatko imao po jedno slovo. Uspjeli smo izvesti tu sinkroniziranu akciju nekoliko puta tijekom utakmice, s tim da je povremeno netko imao po dva slova u rukama jer nisu svaki put svi sudjelovali u koreografiji. Uz to smo imali standardni repertoar svojih navijačkih pjesama.

Trener nas je opet iznenadio početnom postavom. Započeli smo utakmicu s tri napadača. Wummy i Jure su igrali špice, dok je Beni bio malo povučenija špica. Sastav je bio: Graša na golu, Mika zadnji čovjek obrane, stoperi lijevi Dina a desni Keki, bočni lijevi Boss a desni Herc, u sredini Vaso (kapetan) i Mela, i u napadu Wummy, Jure i Beni. U prvoj akciji Boss je probio lijevu stranu ali nije uspio centrirati što je problem koji se ponavlja jer Boss je dešnjak tako da ima problema s nabacivanjem lijevom nogom. Uspijeva proći što mu ide dobro ali ne uspjeva uputiti centaršut jer se mora vraćati, namještati loptu na desnu nogu što oduzima vremena i suparnički obrambeni igrač stiže odnjeti loptu. Uz navijačku podršku Ludih Baba ekipa Virovitice igra i pokušava ugroziti gol ekipe iz Bušetine.

Image Hosted by ImageShack.us

Na prvi pogodak morali smo čekati do pred kraj prvog poluvremena. Mela je izveo slobodni udarac za nas sa udaljenosti od preko 20 metara. Uputio je visoku loptu, svi su očekivali nabacivanje u šesnaesterac na skok nekome od naših igrača ali lopta je preletjela sve igrače i golmana i završila ispod prečke u golu iza leđa golmana Bušetine. Mela majstore! Gostujuća ekipa je u prvom poluvremenu imala jednu pravu šansu kada je lopta slučajno došla do njihovog igrača koji je bio sam u šesnaestercu ali nije dobro zahvatio loptu pa je otišla daleko od našeg gola. To je normalno jer svatko mora stvoriti makar neku priliku pred tvojim golom. Zadovoljni smo dočekali poluvrijeme.

U drugom poluvremenu nastavila se dobra igra naše ekipe. Bušetina je imala nekoliko boljih prilika od onih u prvom poluvremenu tako da je Graša morao nekoliko puta intervenirati kako bi sačuvao svoju mrežu netaknutom i odlično je intervenirao. Do 2:0 smo došli nakon nabačene lopte u šesnaesterac koju je nabacio Mela, a Beni je skočio i glavom prosljedio loptu u mrežu. Prva izmjena koju je napravio naš trener bila je da je iz igre izvadio Vasu, a ušao je Slađo. Vaso je na izlazu kapetansku traku predao Hercu. Naravno da su Lude Babe na izlazu pozdravile svoga kapetana. Evo ga ispod na slici.

Image Hosted by ImageShack.us

Herc je s kapetanskom trakom zauzeo mjesto u napadu dok je Beni zauzeo mjesto na desnom boku. Poslije je u igru ušao Terry na poziciji lijevog bočnog umjesto Bossa. Kod trećeg pogotka opet je Mela mislim imao svoj udio jer je upravo on opalio loptu snažno prema golu Bušetine, loptu skreće Wummy i ona završava u mreži za 3:0. Takav je bio i konačni rezultat utakmice s kojom su mislim svi bili zadovoljni. Igrači su dobro odigrali i sigurno pobijedili. Mi navijači smo dobro navijali, a skupilo nas se pristojan broj čim smo mogli držati svatko po jedno slovo riječi Virovitica. Gledatelji koji su došli na Borac mogli su vidjeti dobru nogometnu predstavu. Na kraju su tri boda upisana i prednost pred drugim na tablici je povećana na 4 boda, uz to da imamo utakmicu više. Najbolji igrač utakmice je sigurno Mela s jednim postignutim golom i dvije asistencije.

14.10.2006., subota

Jure igra u nedjelju...

Glavna vijest je da Jure Duvnjak igra u nedjelju. Bio sam jučer vani i sreo Juru koji mi je iz prve ruke prenio tu za nas dobru a za protivnike lošu vijest. Rekao je da je došao i da će igrati još tri (!?) utakmice do stanke pa će onda valjda u Osijek. Bio je na posljednjem treningu gdje su ga Dara trener i igrači izvijestili o zadnjoj utakmici u Kladarama i predstojećoj domaćoj protiv Bušetine. Jedino mi nije jasno koje su to tri utakmice do stanke jer mislim da su do stanke samo dvije utakmice. Do kraja jesenskog dijela prvenstva još je 5 kola. Igramo sad doma protiv Bušetine, pa u gostima u Okrugljači, pa smo jedno kolo slobodni, poslije stanke igramo još s Đurađem doma i zadnje kolo u gostima u Dugom Selu. Možda je nastala zabuna oko kola u kojem smo slobodni ili pak igramo kup utakmicu zupanijskog nogometnog kupa koji se igra svake godine a već mu je krajnje vrijeme i trebao bi početi.

Skuplja se i navijačka podrška koja bi u nedjelju trebala biti brojna. Očekuje se lijepo vrijeme pa bi i posjećenost utakmice, budući da su plakati bili polijepljeni po gradu još u utorak, trebala biti pristojna. Mislim da do sada otkako smo pali u treću županijsku nikad nismo imali 100 gledatelja na utakmici. Naši igrači u dresu Virovitice pred toliko ljudi su igrali jedino u Svetom Đurađu kad je bio njihov kirvaj gdje je bilo stotinjak ljudi više-manje.

Jučer navečer smo tako bili na Borcu. Na klupama smo sjedili Nikola, Baturina, Bićvić, Tvrdi i ja. Pili smo i pričali. Komentirali smo kako je sve hladnije što je nekima bilo super jer vole zimu i zima im je bolje godišnje doba od ljeta. Meni to nije tako jer mi je ljeto definitivno bolje godišnje doba od zime, iako po tom pitanju mislim kako je svako godišnje doba lijepo i dobro na svoj način pa mi se tako i ova jesen sviđa baš zbog nekih svojih posebnosti. Gore u prostoriji su plesali Česi koji se gore svako malo znaju sastajati. Pao je komentar: "Kako smo mi dobri prema manjinama.". Sjetio sam se događaja od ovog proljeća kada se trebala na Borcu igrati prvenstvena utakmica protiv Nk Podravec iz Dinjevca. Tada sam došao na Borac u rano popodne neki vikend u petom mjesecu. Bio je lijep i topao proljetni dan. Čim sam se približio Borcu primjetio sam kako ima neobično puno ljudi. Zatim sam primjetio autobus s češkim registracijama. Tamo kod klupskih prostorija, ispred birtije su bili posloženi instrumenti i razglas a svi stolovi su bili zauzeti. Pored svake stolice i instrumenta bila je čaša piva. Inače se pivo točilo u velikim količinama. Gosti iz Češke su sa sobom donijeli pune bačve piva iste onakve kakve služe za točenje točenog piva. Bila je fina atmosfera, imali smo i glazbu i lijepo vrijeme, sve je bilo spremno za praznik nogometa ali protivnik se nije pojavio. Gosti iz Dinjevca nisu došli tako da su se naši nogometaši podijelili u dvije ekipe i zaigrali jedni protiv drugih zbog publike koja je došla na utakmicu da ipak vidi nogometa. Poslije je utakmica zabilježena rezultatom 3:0 za Viroviticu. Šteta što tada gosti nisu došli sudjelovati u spektaklu, bolje bi bilo da su došli makar izgubili i većim rezultatom od 3:0.

13.10.2006., petak

Nakon 6. kola prvi smo na ljestvici...

Briljantnom pobjedom u Kladarama nad domaćom Slogom, a kako je Graničar iz Okrugljače izgubio u susjedskom derbiju u Bušetini, momčad Virovitice zasjela je na vodeće mjesto prvenstvene ljestvice druge županijske lige. Kako je u sljedećem 7. kolu momčad Graničara slobodna, u nedjelju na Borcu protiv Bušetine u prilici smo povećati bodovnu prednost pred pratiteljima.

Rezultati 6. kola:

BNK Brezovica - Mladost Stari Gradac 1:2
Tehničar Cabuna - Sloga Dugo Selo Lukačko 3:0
Napredak Rušani - Sveti Đurađ 4:4
Sloga Kladare - Virovitica 0:1
Bušetina - Graničar Okrugljača 2:1
Mladost Vukosavljevica je bila slobodna

Tablica nakon 6. kola:

1. Virovitica.................................6 5 1 0 21-6 16
2. Graničar Okrugljača....................6 5 0 1 28-11 15
3. Mladost Stari Gradac................5 3 1 1 10-9 10
4. Sloga Kladare............................5 3 0 2 22-8 9
5. Bušetina...................................5 3 0 2 17-15 9
6. Sloga Dugo Selo Lukačko............5 2 2 1 9-7 8
7. Tehničar Cabuna........................6 2 1 3 15-13 7
8. Sveti Đurađ...............................6 2 1 3 12-15 7
9. Mladost Vukosavljevica...............5 1 0 4 8-15 3
10. BNK Brezovica.........................6 0 1 5 10-25 1
11. Napredak Rušani........................5 0 1 4 8-36 1

Parovi 7. kola:

Virovitica - Bušetina
Sveti Đurađ - Sloga Kladare
Sloga Dugo Selo Lukačko - Napredak Rušani
Mladost Stari Gradac - Tehničar Cabuna
Mladost Vukosavljevica - BNK Brezovica
Graničar Okrugljača je slobodan

10.10.2006., utorak

Plakati za utakmicu protiv Bušetine...

Posljepodne sam napravio plakate za utakmicu u nedjelju protiv Bušetine. Utakmica počinje u 15 sati i 30 minuta kao što je počela i utakmica prošlog kola u Kladarama. Ovaj put sam napravio 20 plakata, 10 u crvenoj i 10 u plavoj boji, koje sam krenuo ljepiti već standardnom rutom kojom obilazim panoe za plakatiranje. Za obilazak i ljepljenje svih 20 plakata trebalo mi je oko sat vremena. Krenuo sam malo poslije 17 sati, a bio sam gotov poslije 18 sati kada je već skoro pao mrak. Oko 18 stigao sam i na Borac i zaljepio sam plakat na ulaznu kapiju. Vidio sam igrače kojima je taman završavao trening. U svakom slučaju morali su ga prekinuti zbog mraka. Primijetio sam izdaleka da je bio dobro posjećen, činilo mi se kao da ih se okupilo desetak.

Pobjeda protiv Sloge u Kladarama je bila briljantna. Stvarno je ekipa pokazala čvrstinu. Naši stoperi Vlado i Keki su odlično odigrali, kao i Graša koji je fenomenalno branio, a i Mika je bio odličan. Mela koji je zabio pobjedonosni gol također zaslužuje sve pohvale za odličnu igru, kao i Gric koji je ušao kao zamjena i borio se kao lav. Sve pohvale i našem kapetanu Vasquezu koji kada zauzme svoje mjesto u veznom redu ovoj momčadi dođe kao vaser-vaga. Pohvale i našem treneru Dari koji je dobro posložio momčad, a potez postavljanja Mike na zadnjeg čovjeka obrane čini se kao pun pogodak.

Sljedeća utakmica kod kuće protiv Bušetine mogla bi biti prava prvenstvena. Mi smo sigurno favoriti u toj utakmici ali to nikako ne znači da će to biti laka utakmica. Trebati će u utakmicu ući maksimalno ozbiljno kako bi se došlo do pobjede. Tole neće moći igrati zbog ozlijede, a nadamo se da će biti oporavljen do derbija u Okrugljači. Jure, koji nije bio u momčadi protiv Kladara, je upisao faks tako da je za očekivati da će puno izostajati iz momčadi jer je preko tjedna na faksu tako da na treninge ne može dolaziti a vjerojatno niti svaki vikend na utakmicu. Čini se kako smo u tom slučaju tanki u napadu jer uz Wummyja i Benija nemamo igrača (uz Herca) koji može odigrati u napadu.

08.10.2006., nedjelja

2. ŽNL 6. kolo: Nk Sloga Kladare - Nk Virovitica (0:1)

Na igralište u Kladarama stigli smo ja i Nikola kao navijačka podrška ekipi Virovitice na vrlo važnom gostovanju, derbiju kola u kojem su se susrele druga i treća momčad na prvenstvenoj ljestvici. Uz nas, igrače, trenera Daru Klimeka i bivšeg predsjednika Piksija tu su bili i drugi koji na svaku utakmicu, bilo doma bilo u gostima dolaze i pružaju podršku ekipi a to su stari Obrovac, stari Subota, stari Hercigonja.

Utakmica je već počela kada smo došli na igralište u Kladarama. Kako nam se nije dalo a nismo imali ni vremena izvjesiti sve transparente jer je utakmica već bila počela izvjesili smo samo jedan i to "Forza Virovitica". Kad sam ga vješao ljudi su mi dobacivali. Prvo jedni starci sa strane da će transparent tu i ostati na što sam se samo nasmijao. Zatim je neki debeli klinac s druge strane ograde vikao da ne smijem to vješati na ogradu na što se nisam obazirao. "Forza Virovitica" je bio izvješen. Poslije su nas domaći starci zajebavali da smo izvjesili svoju reklamu. Vrijeme je bilo odlično makar nam je, na klupicama na kojima smo sjedili sunce tuklo ravno u glavu. Tog posljepodneva u Kladarama na utakmici okupilo se oko 40 gledatelja.

Dara je momčadi Kladara suprotstavio sljedeći sastav momčadi Virovitice u formaciji 3-5-2: Graša na golu. Zadnjeg čovjeka obrane igrao je iskusni Mika, lijevi stoper bio je Vlado, a desni Keki. Lijevi bočni bio je Boss, a desni Herc. U sredini su igrali Vaso (kapetan), Tole i Mika. U napadu su igrali Wummy i Beni.

U prvom poluvremenu momčad Sloge iz Kladara bila je bolja momčad. Više su imali loptu u nogama i više se igralo pred našim golom. Njihove su akcije bile opasnije i dosta vremena bila je gužva pred našim kaznenim prostorom. Obrana je letjela na sve strane kako bi odbila napade, izbila loptu, otklonila opasnost ali činilo se kao da igrača Sloge ima više na terenu jer čim su naši malo izbili loptu našao se neki drugi igrač domaćih da loptu prihvati. S druge strane naši napadi nisu bili tako opasni niti tako učestali, a dojam je bio da nas je premalo u napadu pa se uvijek nađe neki domaći obrambeni igrač koji nam odnese loptu. Lopte su frcale prema našem golu tako da je Graša bio kao na streljani iako je puno tih lopti završilo van okvira gola. Nakon viđenog u prvom poluvremenu bili smo zadovoljni sa 0:0.

U drugo poluvrijeme, nakon što su oba trenera svojim igračima dali upute, obje su ekipe odlučno krenule po pobjedu. Prvu akciju odigrali smo preko desnog boka na kojem je igrao Herc i uspjeli smo zaprijetiti. Kladare uzvraćaju jednako opasno ili čak opasnije kada Puh ulazi u naš šesnaesterac ali Vlado ga zaustavlja. Ispod na slici je detalj s utakmice kako Vlado Petras pokriva napadača Sloge iz Kladara Puha.

Image Hosted by ImageShack.us

I dalje napada ekipa Sloge tako da je Graša zaposlen, puno vremena je lopta kod njega koju on onda dodaje slobodnim obrambenim igračima ili ispucava. Igrači Sloge dolaze s loptom u naš šesnaesterac ali obrana odlično rješava sve opasne situacije. Obrani pomažu i drugi igrači koji se vraćaju natrag a nakon oduzete lopte trče naprijed u kontre. U jednoj takvoj kontri lopta uspjeva doći do Benija koji ulazi s loptom u šesnaesterac i puca po golu iako je sa strane imao sasvim samog Wummyja koji je čekao da ubaci loptu u mrežu. Golman je obranio taj Benijev udarac tako da smo propustili najbolju šansu koju smo do tada imali. Nedugo poslije momčad Sloge iz Kladara se našla u velikoj prilici. Njihov igrač je uputio nezgodan udarac sa manje od 20 metara. Lopta je bila visoka i spuštala se taman pod prečku. Graša je bio malo van gola ali je stigao napraviti dva koraka unatrag, bacio se i prstima odbio loptu na prečku. Na odbijenu loptu startali su Graša, Mika i igrač Kladara i sva trojica su se u istom trenutku zabili jedan u drugoga na mjestu gdje je bila lopta. Lopta je otišla van terena i naš gol je spašen. Nakon takvog sudara Graša je morao uzeti predah. Tko zna i igra nogomet zna koliko su takvi sudari gadni za golmane. Bila je to majstorska igra naše obrane i golmana koji nisu dopustili momčadi iz Kladara da postignu pogodak.

Image Hosted by ImageShack.us

Momčad Kladara i dalje napada ali obrana je sigurna i dobro koordinira svoje akcije s golmanom. Na Beniju je načinjen prekršaj sa strane šesnaesterca iskosa ali ne uspijevamo iskoristiti tu priliku. Dosta akcija nam prolazi preko desnog boka na kojem igra Herc tako da smo imali par dobrih centaršuteva i izborenih kornera, a i udarac po golu iz akcija preko te strane. Trener iz igre vadi Toleta a u igru ulazi Gric koji zauzima mjesto na lijevom boku dok Boss odlazi više u sredinu. Kladare imaju priliku iz kornera gdje naša obrana sigurno izbija loptu. Nedugo zatim dolazimo u vodstvo. Mela s loptom na protivničkoj polovici kreće okomito prema golu, otvara se rupa i on špicem udara i šalje prizemnu loptu uz desnu stativu. Lopta je imala felš tako da je bježala od golmana. Neobranjivo i Virovitica vodi 1:0. Svi naši igrači slave i čestitaju si na terenu. Nedugo zatim izlazi iz igre i drugi od braće Obrovac, Wummy umjesto kojega ulazi Terry koji zauzima mjesto na desnom boku dok Herc odlazi više u sredinu. Na putu do svlačionice braća Obrovac su prošla pored nas pa su malo sjela i popričali smo. Tole još ima problema s ozlijedom mišića koju je dobio na treningu i zbog koje nije igrao prošlo kolo tako da kaže da je dugo vremena vukao nogu za sobom po terenu. Nadamo se da će uskoro biti bolje. Desna strana našeg napada je i dalje aktivna pa imamo dobru priliku ali udarac brani golman domaćih. Mela je pretrpio gadan start domaćeg igrača koji ga je iz klizećeg starta udario po gležnjevima dok je strijelac gola za našu momčad odlazio od njega s loptom. Gric se na lijevom boku uhvatio u koštac s domaćim nogometašima, igrao je tvrdo tako da je bio neprelazan za domaće koji su htjeli izjednačiti rezultat. Dobio je žuti karton zbog prigovora, odnosno psovanja sucu a igrao je na granici crvenog kartona jer je poslije dobivenog žutog napravio nekoliko oštrih startova u koje je ušao maksimalno čvrsto. Na slici ispod je taj neprelazni lijevi bok na granici crvenog kartona.

Image Hosted by ImageShack.us

Kladare žele postići izjednačujući pogodak ali oštrica njihovih napada je otupjela i nisu više tako opasni kao u ranijoj fazi utakmice. Imaju prilike iz kornera koje naša obrana čisti a kod prilika iz igre tu je također naša obrana i sigurni Graša koji otklanjaju svaku upasnost po naša vrata. Iz igre izlazi Boss a ulazi Foret. Do kraja utakmice momčad Sloge iz Kladara ima još nekoliko kornera koji im ne donose željeni zgoditak. Sudac je u 18 i 10 osvirao kraj utakmice. Starci pored su komentirali kako je odsvirao kraj 5 minuta ranije. Utakmica je trebala početi u 16 i 30. Na znam kada je počelo drugo poluvrijeme tako da je moglo početi ranije ali ne mogu tvrditi jer ne znam sigurno kada je počelo, u 17 i 30 ili 17 i 25.

Konačni rezultat: Virovitica 1 - Kladare 0. Važna tri boda su upisana u važnoj gostujućoj pobjedi. Važnost gostujućih pobjeda je presudna u osvajanju naslova prvaka u bilo kojoj ligi. Gostujuće pobjede pokazuju snagu momčadi jer ako momčad može istrčati na gostujući, nepoznati teren i pobijediti u stranom okruženju to pokazuje snagu s kojom se može postati prvak. Poslije utakmice nas je čekala standardna gostujuća gajba. Čuli smo kako je Graničar iz Okrugljače izgubio u Bušetini od Bušetine 2:1, tako da smo sada prvi na ljestvici sa 16 bodova (5 pobjeda i 1 neriješena) dok Graničar ima 15 bodova (5 pobjeda i 1 poraz). Slijedeće kolo igramo doma s Bušetinom pa zatim idemo u goste u Okrugljaču kod Graničara.

07.10.2006., subota

Sažetak 5. kola i najava 6. kola...

Citiram kako piše u Virovitičkom listu: "Nogometaši iz Okrugljače zabilježli su i petu uzastopnu pobjedu. Pobjedom protiv "fenjeraša" Napretka ekipa Virovitice zadržala je priključak s vođećim sastavom lige." Dodao bi da je Graničar iz Okrugljače pobijedio Slogu iz Kladara u derbiju kola i tako se odljepio od pratnje na vrhu ljestvice.

Rezultati 5. kola:

Graničar Okrugljača - Sloga Kladare 5:2
Virovitica - Napredak Rušani 3:1
Sveti Đurađ - Tehničar Cabuna 2:1
Sloga Dugo Selo Lukačko - BNK Brezovica 1:1
Mladost Stari Gradac - Mladost Vukosavljevica 3:1
Bušetina je bila slobodna

Tablica nakon 5. kola:


1. Graničar Okrugljača....................5 5 0 0 27-9 15
2. Virovitica.................................5 4 1 0 20-6 13
3. Sloga Kladare............................4 3 0 1 22-7 9
4. Sloga Dugo Selo Lukačko............4 2 2 0 9-4 8
5. Mladost Stari Gradac................4 2 1 1 8-8 7
6. Bušetina...................................4 2 0 2 15-14 6
7. Sveti Đurađ...............................5 2 0 3 8-11 6
8. Tehničar Cabuna........................5 1 1 3 12-13 4
9. Mladost Vukosavljevica...............5 1 0 4 8-15 3
10. BNK Brezovica.........................5 0 1 4 9-23 1
11. Napredak Rušani........................4 0 0 4 4-32 0

Parovi 6. kola:

BNK Brezovica - Mladost Stari Gradac
Tehničar Cabuna - Sloga Dugo Selo Lukačko
Napredak Rušani - Sveti Đurađ
Sloga Kladare - Virovitica
Bušetina - Graničar Okrugljača

Utakmice se igraju u nedjelju 8. listopada. Derbi 6. kola igra se u Kladarama gdje idemo u goste ekipi Sloge. Idemo pokušati postići što bolji rezultat, pokušati pobijediti ili makar odigrati neriješeno. Vodeći Graničar ide u goste Bušetini.

05.10.2006., četvrtak

Čestitamo Dan oslobođenja...

Za one koji ne znaju 5. listopada je Dan oslobođenja Virovitice, u spomen na 5. listopada 1944. godine kada je Virovitica oslobođena od okupatora. Kako bi se shvatio značaj oslobođenja Virovitice potrebno je sagledati vrijeme i prostor u kojem se taj događaj zbio. To se desilo u okruženju u kojem su jedinice Narodno oslobodilačke vojske već oslobodile veći dio zemlje. Italija je kapitulirala a Savezničke Angloameričke armije su ugrožavale njemačke položaje u Sjevernoj Italiji. Crvena armija je napredovala preko teritorija Rumunjske i Bugarske u pravcu Srednje Europe. S obzirom na takav razvoj situacije Njemačka Vrhovna komanda donosi odluku o povlačenju svojih jedinica iz Grčke i Albanije preko Makedonije i Srbije. Cilj je povlačenja pregrupiranje i dislociranje na području Hrvatske.

U Virovitici je od prvih dana okupacije bio lociran značajan neprijateljski garnizon. Slavonske jedinice Narodno oslobodilačke vojske u dva su maha 1943. godine pokušavale da je osvoje, u čemu nije bilo uspjeha. Do listopada 1944. oslobođeni su Požeška i Daruvarska kotlina te u njima mjesta: Pakrac, Slavonska Požega, Grubišno Polje, Daruvar i Podravska Slatina tako da je tada Virovitica bila jedini veći garnizon na sjeveru Slavonije u rukama neprijatelja. Dana 4. listopada izveden je napad i nakon oštrih borbi neprijatelj je 5. listopada bio razbijen i poražen, a Virovitica oslobođena.

Image Hosted by ImageShack.us

01.10.2006., nedjelja

2. ŽNL 5. kolo: Nk Virovitica - Nk Napredak Rušani

Zbog obaveza trenutno ne stignem pisati na blogu tako da izvještaj i slike s utakmice očekujte za par dana kada riješim obaveze i nađem vremena za pisanje.

Za sada recimo da je utakmica završila rezultatom 3:1 za Viroviticu. Na poluvremenu 1:0. Gosti iz Rušana su se pokazali kao tvrđi orah nego što se očekivalo. Njihovi domaći porazi - 13:0 od Graničara iz Okrugljače, i 7:0 od Sloge iz Kladara nisu realni jer oni u te dvije utakmice nisu nastupili u punom sastavu već su utakmicu odigrali s 9 igrača jer ih se nije skupilo jedanaestorica. Na utakmicu s nama došli su kompletni s zamjenama tako da je to velika razlika.

Rezultat se kretao tako da je za 1:0 zabio Vaso, za 2:0 Mela. Napredak smanjuje zaostatak golom iz jedanaesterca a konačnih 3:1 postavlja Terry.

Dakle:

Bila je to domaća utakmica u kojoj su tri boda trebala biti sigurna. Ipak Napredak je iznenadio i odigrao čvršće i bolje nego što se moglo očekivati sudeći prema prijašnjim porazima kod kuće od Okrugljače 13:0 i od Kladara 7:0. Razlika je u tome što Napredak u tim utakmicama nije bio kompletan nego je igrao sa 9 igrača, dok je kod nas na utakmicu došao sa 13 igrača što predstavlja veliku razliku. S 9 igrača protiv 11 si hendikepiran a još tijekom utakmice i fizički padaš jer 9 igrača mora raditi koliko i ovih 11. Nasuprot tome, s 13 igrača od kojih 11 igraju brojčano si ravnopravan a još imaš mogućnost zamijeniti dva igrača, uvesti svježe igrače koji će dati dodatni polet momčadi. Konačni rezultat utakmice bio je 3:1 za Viroviticu iako se očekivala puno uvjerljivija pobjeda.

Rana jesen je posjetila Borac. Lišce je s drveća padalo na travnjak. Vrijeme je bilo ugodno za igru. Gledatelja se okupilo sedamdesetak. Tole nije mogao nastupiti zbog ozlijede. Na treningu je osjetio bol u mišiću pa je bolje bilo da se ne forsira protiv slabog protivnika već neka se odmori i bude spreman za gostovanje u Kladarama. Jure je odrađivao kaznu zbog žutih kartona pa ga također nije bilo u momčadi. Trener je očito malo eksperimentirao sa momčadi u ovoj utakmici tako da su na teren istrčali: Graša, Vlado Petras kao zadnji čovjek obrane ili libero, lijevi stoper Đaro, desni stoper Keki, lijevi bočni Boss, desni bočni Herc, u vezi Mika, Vaso (kapetan) i Mela, u napadu Wummy i Beni.

Image Hosted by ImageShack.us

Odmah na otvaranju utakmice imali smo dvije šanse iz kojih smo mogli postići pogodak ali nismo ih iskoristili. Pleli smo mrežu na sredini terena ali nismo bili učinkoviti tako da nismo dolazili u izrazite prigode. Vaso je u jednoj prigodi uspio ući u šesnaesterac ali je pucao preko gola. Wummy se također našao u prilici ali pogotka nije bilo. Golman gostiju se tijekom jedne intervencije malo ogulio pa mu je morala biti pružena pomoć tako da je usljedio kratak prekid. Mi smo pleli i pleli mrežu oko gostujućeg gola, u tome su sudjelovali i obrambeni i igrači sredine terena a i bočni igrači ali pravih rezultata, odnosno golova nije bilo.

Image Hosted by ImageShack.us

Igrači Napretka rijetko su u prilikama ali kada jesu pokazuju da znaju igrati. Imali su jednu izrazitu priliku u prvom poluvremenu iz akcije po desnoj strani s koje su prebacili loptu na lijevu stranu. Tamo je loptu prihvatio njihov napadač, nastala je rupa u našoj obrani, i kroz tu rupu sa udaljenosti od 25 metara dobro je pucao po golu no loptu skokom u desnu stranu sigurno amortizira Graša. Bilo je nekoliko sumnjivih sudačkih odluka, nekoliko zaleđa koja su nam suci svirali makar se nama u dva navrata činilo da su to bila pasivna zaleđa, odnosno da je igrač bio u zaleđu ali nije utjecao na igru a poslije je loptu primio igrač iz drugog plana koji nije bio u zaleđu. Možda je previše očekivati da suci prepoznaju pasivna zaleđa u drugoj županijskoj ali trebali bi ako je to pravilo nogometne igre. Pogodak smo ipak postigli kada je Mika pucao na gol s desne strane iskosa, golman Napretka je odbio loptu na peterac gdje se našao i dobro snašao Vaso koji posprema loptu u mrežu. Do kraja poluvremena golmanu Napretka je opet pružena pomoć zbog iste ozlijede, oguljene butine. Vrijeme je nadoknađeno ali rezultat se nije mjenjao. Igrači idu na poluvrijeme a mi očekujemo da Virovitica poveća vodstvo u drugom poluvremenu, jer kod 1:0 dovoljno je da neki krumpir završi u tvojoj mreži a to se može uvijek desiti pa da bodovi pobjegnu. Na slici je prikazan igrač napretka kako pokušava odigrati okružen našim igračima.

U drugom poluvremenu nastavlja se naš pritisak na vrata gostiju iz Rušana. Mela prolazi sam njihovu obranu i golmana te posprema loptu u mrežu. Rezultat je 2:0 za Viroviticu. Dalje se igra na polovici gostiju iz Rušana. Gradimo akcije ali ne uspjevamo ih doraditi do završnice tako da izostaje realizacija. Gosti iz kontra-akcije stižu do našeg šesnaesterca gdje je gostujući igrač srušen i sudac pokazuje na jedanaesterac za Napredak. Gostujući igrač je siguran u izvođenju udarca sa jedanaest metara i smanjuje naše vodstvo na 2:1. U igri se ništa nije promijenilo. Mi pletemo mrežu, gradimo akcije, pokušavamo ugroziti protivnički gol ali ne uspjevamo poentirati. Wummy je dobio kritike od publike da previše ide u solo akcije. Primjetio sam da je nekoliko puta imao bolje rješenje što bi bilo dodavanje. Napredak pokušava ugurati još jednu loptu u našu mrežu i to se svodi na pucanje po golu iz bilo koje pozicije uz nadu da će loptu netko zakačiti pa da će ipak završiti u golu. Pucali su izravno na gol iz slobodnog udarca s centra igrališta. Naravno da lopta nije došla ni blizu našeg golmana. Napravili smo tri izmjene. U igru su u drugom poluvremenu ušli Gric, Terry i Slađo. Dobar dio drugog poluvremena igrali smo s napadačkom postavom gdje je Herc bio skoro kao treća špica. Konačnih 3:1 postavio je Terry koji je dobio loptu na desnoj strani oko 7-8 metara od gola iskosa. Primio je loptu i iz drugog dodira ju zakucao u mrežu pored istrčalog golmana i igrača koji nisu stigli blokirati njegov udarac. Od tada se lakše disalo jer se vidjelo na Napredak ne može zabiti još 2 gola kako bi izjednačio. Na kraju je sudac označio kraj utakmice i novu pobjedu ekipe iz Virovitice. Tri boda su upisana.

Mi navijači smo se skupili na standardnoj poziciji. Nisam očekivao da će nas se okupiti više. Danas je derbi Hajduk - Dinamo na Poljudu tako da je Nikola išao tamo. Ja sam došao sam na Borac prije utakmice, poslije je došao Čizma i njegov prijatelj - punkeri, zatim Abdija, pa Baturina i Tvrdi. Mahali smo zastavom i pravili buku sa spravom koju nam konobar posuđuje - vranoplaš. Nismo bili grlati, tek smo se tu i tamo nešto proderali ali neusklađeno. Iduće kolo u Kladarama moramo biti pravi.

Image Hosted by ImageShack.us

Poslije utakmice su se igrači, a i navijači, a i osoblje počastili prasetinom i pivom. Fino smo jeli vani na drvenim stolovima. Igrači misle kako je utakmica bila katastrofa i kako je bila među lošijim utakmicama koje su se mogle gledati na Borcu. Meni nije izgledalo tako strašno. Napredak je došao u punom sastavu sa izmjenama tako da nije čudo što su pružili jači otpor nego našim konkurentima kada su igrali s 9 igrača. Dara trener je razmišljao je li momčad u krizi. Rekao bi da nije. Slijedeće kolo u Kladarama moramo biti pravi.