I sam sam imao pomalo uspjeha u magijskim istraživanjima. Na putu kraljice Shammu, susreo sam djevojku bez obje ruke koja je gorljivo razgovarala s nekim, meni nevidljivim stvorom. Nije na mene obraćala pažnju, a ja sam, imajući na umu da je usred razgovora, pristojno čekao priliku da joj se obratim. Kada me napokon pogledala, obratila mi se ovim riječima:

Kad bih ti rekla gdje se nalazi knjiga koju je bog mudrosti pisao vlastitom rukom, dovoljno bi bilo da pročitaš prve dvije stranice! Prva bi ti stranica otkrila tajne i neba i zemlje i planina i mora, razumio bi govor svih zvijeri i sve bi te zvijeri služile. Druga bi ti stranica otkrila tajne samih bogova i sve tajne što ih zvijezde skrivaju...

Više od toga mi nije govorila, okrenula je leđa i nastavila, na nepoznatom jeziku, razgovarati sa svojim nevidljivim drugovima. Nastavio sam dalje kao da se ništa nije dogodilo, ali sam ubrzo otkrio da su mi zalihe vode čudesno obnovljene.

Kada sam iste večeri ovu priču ispričao Djadjaemankhu, naredio je da pred mene dovedu živu gusku kojoj je potom odsjekao glavu. Djadjaemankh me zamolio da mrtvoj ptici naredim da ustane. To sam i učinio, a guska je ustala i spojila se s odsječenom glavom. Idući dan smo pokušali učiniti isto, ali je guska ostala ležati mrtva.

Danas, gotovo deset godina kasnije, cijela mi se priča čini pomalo nategnuta.



Novosti

utorak , 07.01.2014.




Dhritarashtra je odlučio Vasudeva Krishni pokloniti tisuću (1000) jelenjih koža iz Kine.
Ovako je govorio Dhritarashtra: Poklonit ću mu tisuću (1000) jelenjih koža iz Kine, ali i razne druge vrijedne stvari!

Nakon mnogo godina vladanja, Dhritarashtra uz Gandhari, Kunti i Viduru, napušta Hastinapuru i kreće u šumu na posljednje putovanje. Poginuli su u šumskom požaru negdje na Himalajama.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>