jučer smo bili jest kod kineza, nas trinaest, za okruglim stolom i onim što se vrti u sredini, riža, pohano povrće, piletina naravno i saznao sam da austrijski urar zapravo puši, i to mnogo, ali samo kad intenzivno radi, a nikad ga inače nisam vidio s cigaretom pa ni sinoć. također, počeo sam čestitati rođendane 'okolo', okolođendane, ono kad promašiš jedan dan ranije, pravi zaboraviš, a onda se opet sjetiš dan kasnije. i zamijenio sam kupljeni dvd kod gusara na trgu koji prodaje novine. dan ranije kupio sam krivi, objasnio sam mu, razumio je, vratio sam i uzeo sam. jako dobar neki tip, ne priča mnogo, ne mogu reći da je ljubazan ali uvijek je pun razumijevanja i ništa mu nije problem, kupio bih mu kanarinca ako ne već papigu i nečim ga počastio na kraju radnog vremena, samo ne znam kakvo je točno radno vrijeme, nekad ga ima, nekad ga nema...port royale, havana, barbados, montserrat, trinidad, tortuga, grenada, guadeloupe, nevis, saint kitts...
- 12:13 - Komentari (5) - #
razočarao me harvey odmah prvim akordima, a stihom apsolutno potvrdio dojam. da se razumijemo, ja ne vjerujem u genij, ako ih ima takvi obično neki trik podli kriju, ali ako ima neki model na koji svjesno i sa zadovoljstvom nasjedam to je onaj gdje se sudare jako udaljene stvari. na to se dijelom mislilo kad su neki pametni ljudi objavili da je ono što zove se manirizam sjajna stvar bila. a harvey, oh harvey, harvey je tamburao kao da će nam otpjevat općenarodne mudrosti, a onda je i počeo pjevat općenarodne mudrosti. harvey kad svira kao da će propovijed o ljubavi i tuzi, onda garant i pjeva o ljubavi i tuzi. pratite me? dosađujem se kad su i muzika i tekst uporni da mi kažu potpuno istu stvar, kažem to iako znam da ću zvučat ko da pametujem, al evo: kurt wagner. kurt wagner (lambchop) za razliku od harveya zna da mora u nekom trenutku otpjevat nešto naprimjer o pljuvački na plafonu. on je pošten prema slušatelju i razbudi ga tu i tamo. a i orkestar mu tako svira - sve jako fino i nježno i sporo, ali samo mrvicu razjebano, taman kako treba. za razliku od tindersticksa.
lijepu je i korisnu stvar napravio harvey jedino ono kad je prepjevao sergea i time zadužio čovječanstvo.
i jako mi se svidjela basistica rosie westbrook s tim njenim dugačkim žilavim rukama, čak sam i cd kupio,a žena na pultu mi je dala poster i rekla da ju odem tražit autogram te da će joj bit drago.
toliko.
- 01:59 - Komentari (18) - #
zapravo polu-post zbog serijalnosti u donošenju odluka. desna hoće da ju lijeva još malo grije. gospoda na vrhu piju kavu i odgađaju naredbu.
- 10:25 - Komentari (12) - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>