četvrtak, 31.01.2008.

Predstavljamo: Senka Juršić (153 bočica do sada)

Nastavljamo predstavljanja najzaslužnijih i najaktivnijih sudionica akcije.
Ovaj put vam predstavljamo Senku Juršić iz Zagreba ( 43 godine), po zanimanju odgojiteljica u vrtiću.

U akciju se uključila bez puno razmišljanja, čim je za nju saznala preko foruma „Nakit snova“. Inače se bavi različitim ručnim radom , a kad je shvatila da njen hobby može poslužiti nečem dobrom i plemenitom primila se posla i do sad je izradila preko 140 bočica i radi ih i dalje.
Njene bočice su posebna priča, šarenilo boja i uzoraka, naprosto plijeni poglede i izdvaja njen rad među stotinama drugih.
Senka se bavi različitim ručnim radom, izradom nakita, ukrašavanjem bočica, teglica, izradom dekoracija, lutkica, pletenjem, slikanjem, oslikavanjem i drugim kreativnim radom od najranije mladosti.
S polimernom glinom ju je upoznao sin, koji je jednog dana došao iz škole s ogrlicom koju je izradio na fimo radionici, na koju je otišao da ne bi morao ići na školski sat.
Ostalo mu je par komadića fimo mase, koje je ostavio na stolu u dnevnoj sobi. Prvo se igrala s materijalom i isprobavala što se sve od njega može napraviti. Kaže kako su njeni prvi uradci bili vrlo čudni, ali se uspjela zaraziti fimom.
Bočice je izrađivala doma, u kasnim večernjim satima, nakon što je obitelj već išla spavati.
Stol u dnevnoj sobi je njeno mjesto rada i ukućani su već navikli da je velik dio stola zauzet fimom, bočicama, časopisima i alatom. Oni su joj ujedno i bili prvi kritičari.
Žali što se nije uspjela uključiti u neku od radionica i nada se da će biti još prilika za to.
Također priznaje da joj je pomalo žao što se akcija pomalo bliži kraju, a s druge strane jedva čeka da se „Bočice nade“ konačno nađu u ručicama djece koja ih trebaju primiti i da saznaju kako smo uz njih, mislimo na njih , kako nisu sami te da im šaljemo poruku nade u njihovo ozdravljenje.
Senka kaže:“Radeći bočice u početku sam uglavnom razmišljala o estetskom izgledu bočice, a kad sam se već malo uhodala, sve više sam razmišljala o djetetu koje će primiti bočicu u svoje ručice, o tome što će pomisliti, što će mu bočica značiti, hoće li će osjetiti naše vibracije, našu pozitivnu energiju i nadu koju mu šaljemo...nadam se toplo da hoće i bilo bi mi drago da na kraju akcije čujemo i njih ...“








edit: senka je u medjuvremenu napravila jos 13 bočica!thumbup

Objavljeno u 22:40 • Komentari (6) • Isprintaj#

utorak, 22.01.2008.

"Bočice nade" u Jutarnjem listu!!!


Jutarnji list je danas (22.siječnja 2008) objavio članak o našoj akciji "Bočice nade", i to ne bilo kakav članak, na naslovnici smo, a tekst i slike se protežu kroz tri stranice duplerice ..
Članak možete pogledati i na netu: JUTARNJI
Zahvaljujemo novinarki Suzani Ciboci na prekrasnom članku i ugodnom druženju.

Što se same akcije tiče, ona se bliži kraju, bočice se završavaju, izrađuju se kutijice u koje će se pakirati, smišljaju se poruke nade...
Već smo uspjeli dostići prvi prag, 1430 bočica!!!!

Objavljeno u 15:20 • Komentari (3) • Isprintaj#

petak, 18.01.2008.

Predstavljamo: Ivana Mađar (123 bočica do sada)

U sklopu aktivnosti na blogu, odlučili smo predstaviti pojedine sudionice koje su se najaktivnije uključile u akciju.
Na ovaj način im namjeravamo zahvaliti na požrvtvovnosti, sudjelovanju i pomoći.
Prvu predstavljamo jednu od najvrijednijih i naajaktivnijih sudionica, koja je u akciji od samog početka.

Ivana Mađar, (27) komercijalist iz Kladara kod Pitomače, kaže: „Akciji me privukla ideja da radeći nešto što volim i što me veseli, nekome izmamim osmijeh na lice i bar na trenutak uljepšam sumornu svakodnevnicu.“
Na pitanje što očekuje od ove akcije, kaže: „Teško je reći očekujem, radije bi rekla „nadam se“... A nadam se da će se dječica uistinu razveseliti ovim malim znacima pažnje, koji su napravljeni samo za njih, i od srca. Nadam se da će shvatiti da uvijek, pa i onda kad je najteže, postoji netko tko misli na njih.“
Ivana je do sada napravila preko 120 bočica. Inspiraciju traži u likovima iz mašte, pregledava dječje slikovnice, koristi puno veselih boja. Služi se različitim tehnikama izrade i oblikovanja polimerne mase, najdraže joj je raditi kaleidoskope, mokume gane s metalnim listićima, a u zadnje vrijeme je počela koristiti i claygun. Kaže: „Nikad ne znaš što će ispasti od raznobojnih „glistica“, ali rezultat je uvijek lijep!“
Na početku akcije bočice je radila doma sama, kako je akcija rasla, počela je odlaziti na radionice kod drugih sudionica akcije, te ih organizirati i sama.
O radionicama može reći samo sve najljepše, za nju je to mjesto gdje se druži i upoznaje s drugim djevojkama, uči nove tehnike i usavršava svoj rad. Ivana kaže: „Najljepše od svega je vidjeti kako velika srca imaju te žene!“


     

     




Posjetite Indijin blog

Objavljeno u 15:05 • Komentari (5) • Isprintaj#

utorak, 15.01.2008.

Objava 2

Poslušajte intervju za Hrvatski radio 2 program, kojeg je u emisiji "Abeceda zdravlja" s našom "kontinentalnom" koordinatoricom Ivanom T. i članicom foruma Lidijom K. vodila novinarka Sabine Jaganjac.











Zahvaljujemo Hrvatskom radiju na podršci akcije!

Objavljeno u 19:28 • Komentari (2) • Isprintaj#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga


Click on the flag for english version of this blog




"Bočice nade" su bočice lijekova, ukrašene polimernom glinom u veselim i zanimljivim uzorcima i bojama i darovane oboljelima od malignih bolesti kao znak pažnje i simbol nade. Svaka je bočica jedinstvena i malo umjetničko djelo, a unutar svake nalazi se pisamce sa različitim porukama nade.

U ovu akciju krenule smo početkom 2007. godine te smo na ovaj način željele razveseliti naše male anđele kojima, nažalost, djetinjstvom dominiraju ove opake bolesti. Učinilo nam se prikladno da bočice podijelimo djeci 15. veljače 2008. povodom "Nacionalnog dana djeteta oboljelog od malignih bolesti" u RH, a dijeliti će se na onkološkim odjelima bolnica u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Na ovim stranicama možete pratiti naš napredak, vidjeti koje su novosti vezane uz naš rad, upoznati ljude koji nam omogućavaju da provedemo ovu akciju.... Možete postavljati pitanja, ostavljati komentare, uključiti se u našu akciju ukoliko želite i napraviti koju bočicu koja će izmamiti smješak na lice jednog malog anđela....




KONTAKT:

bocicenade@net.hr



Koordinatori akcije:

Kontinentalna Hrvatska:
Ivana Tomašević, Bjelovar

Dalmacija:
Azra Mehmedović, Split
Milica Bolanča, Makarska

Zagreb:
Blaženka Pošta

Rijeka:
Ana Novak, Lovran


Urednice bloga:

Azra Mehmedović
Ana Novak
Milica Bolanča
Ivana Tomašević
Dantea Krnčević

Brojač bočica:

1577


Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr
Nakit snova

ZAHVALE:

Ovaj kutak iskoristit ćemo za zahvale svima koji nam pomažu da se ova akcija uspješno dovede do kraja:

g. Niskozemac sa foruma Index.hr
Milena S.

Maris Interijeri, Zagreb
Tiskara Kalisto, Bjelovar
Gos-Art
Perla nakit
NBhobbyart, Zagreb

Također bismo se voljele zahvaliti i dragim sestrama i doktorima koji nam sakupljaju bočice u bolnicama i ambulantama širom Hrvatske, te svim novinarima koji su i medijski popratili ovu akciju. kiss