ponedjeljak, 26.11.2007.

Dinko Štimac: LET DO EILEITHYE"Let do Eileithye" Dinka Štimca je prva pripovijetka koja je objavljena na B(l)udućnost blogu. Priča je to o jednoj nadzemaljskoj ljubavi ...

Volim te Eileithyo. Volim te toliko da mi to zadaje fizičku bol. Ležim u tami, okružen ravnomjernim disanjem svoje usnule braće i osjećam agoniju. Agoniju? Možda i lažem, osjećam sreću zbog tvojeg postojanja, ali istovremeno ćutim i bol zbog činjenice da nisam s tobom. Ne mogu te gledati – suze mi oči, ne mogu te ne gledati – boli me srce. Ne znam što napraviti, gdje se okrenuti. Jesam li ja jedini koji to ovako snažno osjeća? Reci mi šutljiva i prekrasna Eileithyo, je li moja ljubav normalna? Znam da su te voljeli mnogi, teško te je ne voljeti; znam da usrećuješ mnoge, znam to sve. Znam i još nešto, u mojim mislima ti si samo moja i ničija više.

Download: "Let do Eileithye" (PDF, 178 KB)

Više pripovjedaka pronađite u zbirci "Bludućnost"!

srijeda, 21.11.2007.

Najseksi SF parovi (1)

John Crichton i Aeryn Sun su ljubavni par iz SF serije "Farscape". I definitivno se ubrajaju među najseksi SF parove, što dokazuje i ovaj video uradak ...Jedna od najzabavnijih epizoda cijele serije je "Out of their minds" (2. sezona), kada cijela posada zamijeni tijela. Evo što se dogodi kad John završi u Aeryninom tijelu ...

ponedjeljak, 19.11.2007.

Seksualni život robotaFilmski.net - Muzej seksa na njujorškom Manhattanu do proljeća iduće godine na programu ima izložbu "Action: Sex and the Moving Image".

Postav kustosice Sarah Jenkins, u Museum of sex otvoren je u ožujku ove godine, i istražuje zajedničku povijest seksa i pokretnih slika u poslijednjih 150 godina. Među izlošcima nema čega nema - od seks simbola, preko seksploatacijskih filmova iz 50-tih i "porno chica" do malih kućnih uradaka suvremenih celebritya.

No, od svih ponuđenih izložaka najveću je pažnju javnosti dosad izazvao kratkiš The Sex Life of Robots, a čije je prikazivanje na proteklom Tribeca Film Festivalu izazvalo burne reakcije. Riječ je o uratku filmskog rekvizitera i maketara Michaela Sullivana, koji u slobodno vrijeme snima konceptualne porniće, a lice za "boginju sexa" u ovom najnovijem "posudila" mu je, uz posebno odobrenje - Deborah Harry s kojom je prijateljevao i fotografirao je na vrhuncu slave u 70-tima.

Film započinje tako što robot-dijete i robot-mama surfaju na kućnom računalu u potrazi za pornićima, da bi im se na ekranu počele nizati detaljne scene raznih robo-koitusa ... Sullivan je apsolutno sav materijal za film napravio sam, adaptirajući za njegove potrebe lutke Barbi, G.I. Joe i Ultimate Soldiera i to, prvo sklapelom, potom bojom i nakraju - vodoinstalerskom plastičnom masom. Za jednog robota trebalo mu je, kaže, i po nekoliko dana rada jer je pazio i na najsitnije detalje kako bi lutkice izgledale što više stvarno i što više seksi.

subota, 17.11.2007.

Kratki osvrt na "Bludućnost"

Osim "UBIQ-a", subotnje je posjetitelje Interlibera razveselila još jedna nova domaća SF tiskovina: zbirčica erotskih SF priča nazvana "Bludućnost", koju je uredila Irena Rašeta, a objavio "Mentor". Nakon filtriranja priča pristiglih na natječaj, devet je uradaka uvršteno u prvu domaću SF zbirku kojoj su erotika i problematiziranje spolnosti dominantna tema; za naše je prilike to pionirski pothvat, iako u svijetu, kako je objašnjeno i u uredničinu predgovoru, erotika i SF odavno idu ruku pod ruku.

Davor Šišović: "Subota, dan za SF" (Glas Istre)

utorak, 13.11.2007.

Tatjana Jambrišak: "Valhala ili: Krikovi tisuću vrsta""Punoljetni ste, a živite sami? Sanjate o dugim nogama, prekobrojnim grudnim implantima, a poderana očica na mrežastim čarapama dovodi vas do ludila?
Ipak, ne volite izlaske, mračne ulice i barove za samce? Sve vam je teže pronaći uzbudljiv video-program? Na tijelu vaše najmilije plavuše Ingrid više nema mjesta za nove zakrpe, a skupa Ginedroidka vam odavno već ne pruža zadovoljstvo kao u prvim noćima?

IMAMO RJEŠENJE ZA VAS!

To je proizvod našeg doba. Potpuno siguran, čist, pouzdan i nadasve diskretan. Pružit će vam dane i mjesece nevjerojatnih putenih doživljaja. I sve to za manje od tri kredita po minuti!

SINESTETIČKA SEKSTAZA ime je sistema kojeg vam danas nudimo. Nevjerojatno bogata baza programa koji na vas djeluju kroz sva čula. Dodirnite najmekša tijela najljepših Zemljanki, okusite slasne sokove raskalašenih Aldebaranki, uživajte u ljubavnim zovovima i krikovima tisuća vrsta, sudjelujte osobno u plesnom parenju ženki s Tau Ceti!"


Ostatak priče možete pročitati u zbirci "Bludućnost" ...

četvrtak, 08.11.2007.

Tatjana Jambrišak na Interliberu

ja-boja-1mala.jpgDanas u 18h na štandu Mentora i SFere (paviljon 6, štand 18B) u sklopu programa "Udavi autora" moći ćete daviti Tatjanu Jambrišak.

Tatjana Jambrišak odrasla je u Zagrebu, završila studij jezika, i sad podučava, prevodi, uređuje i organizira. Od 1987. aktivna je članica SFere, zagrebačkog društva za znanstvenu fantastiku. Bavi se i 3D art programima.

Za priče Duh novog svijeta, Crveno i crno i Ima li bolje zabave, moje dame?, kao i za ilustracije na siteu www.tatjana.ws dobila je nagrade SFERA. Napisala je tridesetak pripovjedaka različite duljine objavljivanih u časopisima Futura, Alef i Playboy, podlistku Jutarnjeg lista, fanzinima Parsek i Eon te zbirkama u izdanju Nove stvarnosti i SFere. Novela Crveno i crno uvrštena je Ad Astru - antologiju hrvatske znanstvenofantastične novele 1976.-2006. Autorsku zbirku svojih priča Duh novog svijeta objavila je 2003., a ove godine izašlo joj je troknjižje Slova iz snova (pjesme), Blogomdana (kolumne i blogovi) i Nikad bivša (krstke priče).

Od početka je jedan od recenzenata i urednika na redovnim godišnjim zbirkama najboljih priča domaćih autora znanstvene fantastike, a od 2005. godine i zbirke Kap crne svjetlosti glavna je urednica godišnjih zbirki. U biblioteci SFera do sada je uredila knjige Darka Macana, Zorana Krušvara, Dalibora Perkovića i Gorana Konvičnog, a za Mentor je uredila zbirku kolmuni o stripu Stripocentrik kultnog hrvatskog stripaša, Darka Macana.

Tanju, dakle, možete daviti pitanjima o svijetu njezine Une Razum koja živi u Zagrebu iz kojeg su pobjegli svi muškarci, o pisanju i uređivanju općenito, o tome zašto vam priča nije ušla u SFerakonsku zbirku ili o tome kako je biti žena u hrvatskom SF svijetu. Tatjaninu priču Duh novog svijeta možete skinuti s neta u pdf. formatu odavde, a njezine nove pripovijetke možete čitati na blogu carobnibrijeg.blog.hr. Kakvu je sinestetičku sekstazu složila u priči Valhalla za zbirku B(l)udućnost doznajte na danas na štandu Mentor-SFera!

srijeda, 07.11.2007.

Milena Benini: "Kerberov singularitet""Nisko i –že, duboko i –blje, klizim kroz toplu tamu. Pod sklopljenim kapcima, nejasne slike trepću mi mozgom; to bi trebala biti personalizirana pornjava, ali je blijeda, blesava, bezvezna: ja sam ovdje anonimno.

Slijedim sjajnu zelenu crtu tik izvan moga dohvata. Moji botovi su ovuda prošli prije mene, označili mi put. Otvaram oči kad zeleno svjetlo ojača: stigla sam.

Moje odredište je privatni indeks koji traži da mu se predstavim. Ulaz čuva troglavi pas – defoltni skin – ali ja mu gladim ogromne glave svojim bestežinskim rukama i nogama, i dajem mu da me lizne. Dovoljno je glup da pomisli kako mi se sviđa. Pušta me da prođem.

Kad uđem u indeks, pozivam svoje radne rutine. Sad sam stvar od kutova i uglova, bez greške uklizavam u rupe u indeksu, spajam se s njegovim pozadinskim procesima. Škakljaju me dok ispuštam pipke, stječem dojam o obliku i protoku. Uvjereni u moje pravo prvenstva, procesi sline uz moje uglate i umnožene udove, željno iščekujući moje zapovijedi.

Dosad je sve bilo pitanje softvera. Sad dolazi red na biover. Kreativnost.
Kovitlajući se kroz infogel, dohvaćam tračak ovoga, usisavam red onoga u sebe, spajam ih. Ovo ide ovamo, a ono više ne spada tamo, nego u onaj drugi otvor. Visoko i –še, dolje i lijevo, desno, unutra, van. Poezija u virtualnom pokretu. Čista umjetnost."


Ostatak priče možete pročitati u zbirci "Bludućnost" ...

Milena Benini na Interliberu

Danas u 18h na štandu Mentora i SFere (paviljon 6, štand 18B) u sklopu programa "Udavi autora" moći ćete daviti Milenu Benini.

Spisateljicu, urednicu i prevoditeljicu Milenu Benini teško da treba posebno predstavljati ikojem domaćem SF fanu. Do sada je dobila dvije nagrade SFERA – za roman "Kaos" i novelu "McGuffin Link" – te objavila zbirku pripovjedaka "Jednorog i djevica" (koju ćete na Interliberu moći kupiti po izuzetno povoljnoj cijeni, a ako dođete imeđu 18 i 19 sati, moći ćete dobiti i autogram!), ali još uvijek ne posustaje u pisanju odličnih priča.

Jedna takva odlična priča je "Kerberov singularitet": priča o virtualnoj stvarnosti koja je stvarnija – i privlačnija – od stvarnoga života, a koju ćete moći pročitati u zbirci "Bludućnost" (također po vrlo povoljnoj cijeni nabavljiva na Interliberu!).

utorak, 06.11.2007.

"Bludućnost", Mentor i SFera na InterliberuZbirku SF pripovjetki "Bludućnost" bit će moguće kupiti na najvećem sajmu knjiga u Hrvatskoj - Interliberu, od 7. do 11. studenog, na štandu Mentora i SFere (paviljon 6, štand 18B) po povoljnoj cijeni.

Osim toga, Mentor i SFera će povoljno prodavati i druge SF i ine knjige te stripove, a održat će se i dva predstavljanja:


  • subota, 10.11., 10h - premijerno predstavljanje novog književnig časopisa “Ubiq” (urednici Tomislav Šakić i Aleksandar Žiljak)

  • subota, 10.11., 16:30h - predstavljanje multimedijalnog projekta “Izvršitelji nauma gospodnjeg” Zorana KrušvaraSvakoga dana od 18 do 19 sati (a po potrebi i dulje) održavat će se program pod nazivom “Udavi autora”. Domaći SF pisci (Darko Macan, Tatjana Jambrišak, Dalibor Perković, Milena Benini i Zoran Krušvar) bit će vam na raspolaganju da ih davite svojim pitanjima o pisanju, objavljivanju, SF-u, ne-SF-u, mukama i dragostima domaćeg izdavaštva, tajnama uspjeha i svemu ostalom što vam padne na pamet.

Dođite!

Bludućnost

Ovaj blog i knjiga kojoj je posvećen neprimjereni su za mlađe od 17 godina!


"Bludućnost" je zbirka SF pripovjedaka koje govore o budućnosti bluda.

Cijena: 29 kn

~ Profil Megastore
~ Superknjižara
~ Narudžba na: darko(at)mentor.hr (plaćanje unaprijed)

Na B(l)udućnost blogu možete čitati još priča na istu temu.

Priče

Priče slati na adresu:
ire(at)sfera.hr
s naznakom "Bludućnost"


Priče u zbirci:

~ Milena Benini: "Kerberov singularitet"
~ Tomislav Beštak: "Ljubav"
~ Boris Švel: "Nevjerojatne pustolovine baruna Trenka"
~ Tatjana Jambrišak: "Valhala"
~ Ana Domini: "Vruće noći male Suzi"
~ Ed Barol: "Odabir"
~ Marta Horvat: "Prerušeni đavo"
~ Tereza Rukober: "Susret"
~ Danijel Bogdanović: "De cadenza"

Priče na blogu:

~ Dinko Štimac: "Let do Eileithye"
~ Ivana D. Horvatinčić: "Posao koji ispunjava snove"
~ Ivana D. Horvatinčić: "Štorija o Chickoyi/ama"
~ Ivana D. Horvatinčić: "Sexolin i politika"

NAJSEKSI SF PAROVI

~ John Crichton i Aeryn Sun (Farscape)
~ Rachel i Deckard (Blade Runner)
~ Buffy i Angel (Buffy, ubojica vampira)
~ John Sheppard i Teyla Emmagan (Stargate: Atlantis)
~ Dana Scully i Fox Mulder (Dosjei X)

Preporuke

Top 10 SF djela koja se bave b(l)udućnošću (poredano kronološkim redom):

~ Virginia Woolf: "Orlando" (1928.)
~ Theodore Sturgeon: "Venus Plus X" (1960.)
~ Ursula K. Le Guin: "The Left Hand of Darkness" (1969.)
~ Ira Levin: "The Stepford Wives" (1972.)
~ Joanna Russ: "The Female Man" (1975.)
~ Samuel R. Delany: "Trouble on Triton: An Ambiguous Heterotopia" (1976.)
~ James Tiptree, Jr.: "Houston, Houston, Do You Read?" (1976.)
~ Tatjana Vranić: "Partenogeneza" (1980.)
~ Margaret Atwood: "The Handmaid's Tale" (1985.)
~ Octavia Butler: trilogija "Xenogenesis" - "Dawn" (1987.), "Adulthood Rites" (1988.), "Imago" (1989.)

BANNERI: Podržite B(l)udućnost blog!

~ bijela pozadina
~ crna pozadina
~ mini baner

PRESS

~ "Subota, dan za SF" (Glas Istre)
~ Recenzija u Glasu Istre

Powered by Blogger Templates.

Blog.hr adjustments by Nelchee.

Sve pripovijetke © autori

Ostali sadržaj:

Creative Commons License

Posjetitelji: