neverinov blogneverinov blog

Zašto su otok Krk, Međimurje i Općina Lovran ispred svih ostalih u vezi problema s otpadom?


U Rijeci je u knjižari Ribook 8.11.2017. održana tribina o zbrinjavanju otpada. Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner s Krka je pojasnio ključne aspekte problematike zbrinjavanja otpada, napose političko-ekonomske perspektive kao i pozivitni primjer zbrinjavanja otpada na otoku Krku. Pojasnio je zašto će doći do drastičnog poskupljenja usluga riječkog komunalnog društva Čistoća i kako će građani morati plaćati konceptualne greške sadašnje vlasti. Govorilo se i o Mariščini kao problemu i kako je treba reorganizirati.

Mnogima je politika i briga o javnoj stvari zadnja rupa na sviralu što je razumljivo. Kao da se ja bavim Plenkovićem i jatacima jer mi je srcu drag.

Međutim, to što vas čeka poskupljenje od 400% na mjesečnoj razini i što će vaši gradovi i općine plaćati penale Europskoj uniji bi vam trebalo nešto i značiti.

U Radničkoj Fronti sam ali za tribine zovemo i ljude koji nemaju veze sa nama jer nam nije bitno tko je otkuda ako se bori za pravu stvar.ps. nije istina da se ništa ne može činiti. Postoje udruge koje svaki dan dahću političarima za vrat.

Oznake: Vjeran Piršić, marišćina, rijeka, Otpad, Radnička Fronta, tribina o otpadu

Post info
04.12.2017. (13:49)
17 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

<< Arhiva >>