neverinov blogneverinov blog

POREZ NA NEKRETNINE ili (Maleni pod zvijezdama)

27 godina šutljivi smo podanici (svaka čast izuzecima) SDP/HDZ garniture. Ovim porezom postajemo roblje nakon čega i vitlanje hrvatskom zastavom postaje isprazan čin.

Hoćete li svojom šutnjom ostvariti ono što je Antun Branko Šimić upozorio da si ne smijemo nikad dopustiti?

ps. ako ste mislili da će cijene nekretnina pasti jer će banke nastojat riješiti se praznih stanova s kojima drže umjetno napuhane cijene stanovanja nekako vjerujem da će te se prevariti jer su se Hrvatska udruga banaka i država sigurno dogovorile da se njih zakon ne dotiče kao što su ishodile da Hrvatska narodna banka odbije Zadrugu za etično financiranje (jedinu hrvatsku banku u rukama hrvatskih građana).

ps 2. još jedna turobna vijest jest što će te tim porezom vjerovatno financirati Suškovu paravojsku HVO koja je činila ratne zločine po BiH u naše ime.

Uživajte u 2017.godini kada ste još uvijek bili slobodni građani (barem po ustavu).
Post info
24.06.2017. (11:30)
20 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

Staza starih bogova (Trebišća, 22.06, 10:30)s radošću Vas pozivamo na prvu ovogodišnju planinarsku turu po "Stazi starih bogova"* (Mitsko-povijesna staza Trebišće-Perun) sljedećeg četvrtka, 22.06 s početkom u 10:30 kod rotora na ulazu u Mošćeničku Dragu.

Slikovit i napušten zaseok u u dubini Potoške drage** skriva tajnu o vječnoj bitki između Peruna i Velesa.

U planinarskoj ruti u trajanju od 6 do 7 sati (ovisno o raspoloženju polaznika) nudi se stručno vođenje kroz Potošku valu i priču dolaska naših slavenskih predaka na ovo područje.Na putu do dva zaseoka na samoj litici kanjona, Detani i Potoki, čeka Vas objašnjenje o dolasku Slavena, njihovoj kulturi, dolasku i mitološkom svijetu, plod znanstvenih istraživanja o slavenskim narodnim pjesmama.
Nakon kraće stanke i punjenja boca s čistom vodom nastavlja se do Trebišća gdje nas dočekuje Teatar Perunika sa svojim mitološkim igrokazom. Zatim sljedi okrijepa s domaćim namirnicama i pićem te slobodno vrijeme za uživanje u prirodi i slapovima, druženju, posjeti interpretacijskom centru, punjenju boca sa živom vodom profiltriranom kroz mahovinu i vapnenac.

Kotizacija je po promotivnoj cijeni od 100 kn po osobi (malodobna djeca besplatno)

Povratak po dogovoru kako presudi većina sve do Sv.Petra gdje je istoimena i najstarija crkvica gdje se završava priča sa pokrštavanjem Slavena/Hrvata dva stoljeća nakon dolaska.

POLAZAK 10.30
DOLAZAK 17.30-18:00 (ili po dogovoru)

Poziv ture se nalazi u prilogu. S toga, zaokružite 22.06. sa Starim bogovima.

Nadamo se Vašem odazivu! Molimo Vas da proslijedite ovaj poziv.

*Turistička ponuda "Staze starih bogova" je plod suradnje Općine Mošćenička Draga, Javne ustanove PP "Učka", LAG "Terra liburna", TZ Mošćenička draga, Ekomuzej Moščenička draga, Katedra čakavskog sabora Mošćenička Draga i udrugom Dragodid te će se kandidirat na podmjeru 7.4 Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

** Potoška vala je zaštičena arheološka zona pri Ministarstvu kulture RH

https://www.facebook.com/events/1923619497918649/?active_tab=about


https://vimeo.com/198553646?ref=fb-share&1

Oznake: Staza starih bogova, Mošćenička Draga, Trebišća, Perun, Veles, Mokoš, Jarilo, morana

Post info
17.06.2017. (18:17)
8 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

Klasa optimistLakše od pisanja je dati intervju pa postati na blog

Evo mene u Klasi optimist

Oznake: suhozid, Dragodid, LAG Terra liburnija

Post info
15.06.2017. (11:41)
13 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

Tribina: Što je ljevica danas? (jučer iz Rijeke)
SDP se pogubio već s Račanom 2000.godine kad sam prvi i zadnji put glasao za njih. Iako Račan s pogledom unazad naspram aktualnih političara pari ko državnik nemojmo zaboraviti da su već tada krenuli s prodajom ispod pulta HT-a DT-u. Dokaz tome je da je ugovor i dalje tajan što znači da nije u nacionalnom interesu.

Da ne duljim, rađa se nova ljevica koju će mnogi pljuvat što je očekivano nakon 27 godina srozavanja dijaloga i građanskog odgoja. No, dok god postoji jedna osoba koja viče na nepravdu i pokušava preokrenuti kotač povijesti, ima nade za nas.

Post info
08.06.2017. (11:31)
16 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>