DOBRA RIJEČ

Zborite dobrim riječima: riječima kao bliske ruke hranjivima, kao bosiljak nakon kiše mirisnima, kao vjetar uzbudljivima,
kao otvorena vrata odlučnima, kao smrt blagima. Krijepite ih dobrim mislima kako bi uvijek bile sočne i svježe.

Zlim riječima putove od sebe i do sebe učinite neprohodnima: naselite ih neumornim riječima i mirisima dobrote. Dobre misli i riječi uklonit će od vas svaku bolest, a drugima će, ljekovite, zacjeljivati rane.

I ako vam ostane samo jedna dobra riječ i samo jedna dobra misao, nemojte je štedjeti. Podajte je prvom na koga se namjerite: tako vam dobrih riječi i misli nikada neće uzmanjkati. A na smjer koji vam je poći neka pokazuje djetinjstvo vaše duše.

S. Lice


< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


komentari Da/Ne

design by: N-dizajn

Opis bloga

Riječi su toliko snažne, izgovorene u prazno su ništa, zapisane skriveno ništa, ali podijeljene... to je već nešto :)

... čovjek koji ne pravi greške, obično ne radi ništa ...

... put od 1000 milja započinje jednim korakom ....

Sve veličine ovoga svijeta ne vrijede koliko jedan dobar prijatelj. (Voltaire)

četvrtak, 03.06.2010.

high....



| komentari (7) | printaj | # |

i veli meni moj prijatelj... :D

evo me.. stavila sve moguće pjesme u kompu da se mixano vrte.. hehe koji džungus !!! koja raznolikost :) ovih dana se pitam ''tko sam uopće''.. upitala sam to svog najboljeg prijatelja: nemam osjećaj da znam tko sam i da imam nešto za dati drugome. primam, ali kome je uopće privlačno to što ja imam i da li uopće išta imam?? i tako vrtim ja njemu svoja razmišljanja, svoje jadikovke o pozitivnoj NULI po koji put.. ali ovaj put malo sustavnije i dobijem odgovor već idući dan:

...gdje drugi vide osobu koja nije definirana ja vidim osobu koja zna sta je zivot i sta ti zivot moze donest pa koja onda ostaje otvorena za sva nova ucenja koja ti zivot donese,a to smatram velikom osobinom koju nema malo tko ljudi,danas svi ostaju zatvoreni u krugu koji imaju i nisu se spremni otvoriti za nesto vise sto tebi jako dobro ide i stalno se "nadogradjujes" u cemu ja vidim samo napredovanje i to veliko,ne ne pozitivnu nulu..ako netko vidi osobu koja nije za vezu ja vidim osobu koja ti moze pruziti veliku sigurnost,osobu koja moze pruziti toliku ljubav da je malo tko moze uopce primiti,a kamoli dati nesto slicno,osoba koja je jako pazljiva,brizna i koja ce paziti da ne povrijedi ne samo svoje voljene nego nikoga oko sebe..ti si jednostavno drukcija od velike vecine i zato se ne uklapas i mnogo puta se mozda osjecas da si manje vrijedna,ali ja bas mislim da je suprotno da si ti posebna i vise vrijedna osoba..mislim da ti neces zivot trositi u gluposti da znas tocno kako ce ici dalje,ali to ne znaci da ti moras sad imati neki veliki cilj i njega sljediti treba imati puno velikih ciljeva i zelja i pratiti ih sve pa za kojeg ti Bog da mogucnost njega ostvariti,a ti mi se cinis i jesi jako sposobna i svestrana osoba i siguran sam da mozes to..JEDNOSTAVNO SI OTVORENA ZA SVE DOBRO STO ZIVOT DAJE a vjeruj mi malo tko je takav,jer svi su zatvoreni u neke svoje kutije malih zelja i ciljeva..zasto bi bilo nemoguce dirati i skidati zvijezde ?!? pa ja ako mislim da je to moguće ja cu tako i zivjet i uzivat sta me briga sto me drugi smatraju ludim zbog toga..;)
i samo da znas meni si ti doista posebna osoba,ali to nije puno bitno ti trebas biti sama sebi posebna osoba,trebas vjerovati u sebe,a imas razloga za to jer cinis dobro !!


srećo moja, možda će ti se činiti da sam izdala našu intimnost riječi, ipak si ti moj najbolji prijatelj koji me zna do dna, i ono lijepo i ono manje lijepo, a i ono ''prljavo'' u mom životu.. i ako ti tako kažeš, to mi mnogo znači.... samo moram sama sebi to posvijestit da sam i ja netko i nešto..
već zadnjih par tjedana živim dosta sretno, čak me sitnice koje su me nekad proganjale i ostavile noćima otvorene oči - to sam sve sama pobijedila, nadišla, suočila se, doduše sa suzama, ali nakon kiše dođe sunce :)) možda sve ovo ne pišem radi drugih nego da negdje arhiviram, a onda koja pokoja riječ, kritika, pohvala svih vas dobro dođe.. tu sam negdje dragi moji, samo nekad zalutam.. al tu sam! :))



| komentari (4) | printaj | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.