..WHERE MAJICK HAPPENS...
Blog.hr
Matica

Image Hosted by ImageShack.us. : All Souls Night : .

Bonfires dot the rolling hillsides
Figures dance around and around
To drums that pulse out echoes of darkness
Moving to the pagan sound.
Somewhere in a hidden memory
Images float before my eyes
Of fragrant nights of straw and of bonfires
And dancing till the next sunrise.
I can see lights in the distance
Trembling in the dark cloak of night
Candles and lanterns are dancing, dancing
A waltz on ALL SOULS NIGHT.
Figures of cornstalks bend in the shadows
Held up tall as the flames leap high
The green knight holds the holly bush
To mark where the old year passes by.
Bonfires dot the rolling hillsides
Figures dance around and around
To drums that pulse out echoes of darkness
Moving to the pagan sound.
Standing on the bridge that crosses
The river that goes out to the sea
The wind is full of a thousand voices
They pass by the bridge and me.
This piece was inspired by the imagery of a Japanese
tradition which celebrate the souls of the
departed by sending candle-lit lanterns out on
waterways leading to the ocean, sometimes in
little boats; along with imagery of the Celtic
All Souls Night celebrations, at which time huge
bonfires were lit not only to mark the new year,
but to warm the souls of the departed.

Music and Lyrics by Loreena McKennitt~ Sister Grimm ~

02.12.2007., nedjelja

Priče koje vode negdje drugdje

Momak iz grada u kojem anđeli spavaju
svečano izjavljuje "kako nogama stoji
čvrsto u oblacima!
Momak koji mi je u svojih sad već mnogo godina života nekako
promaknuo, svojim me riječima sa stranica nebitnih novina
probudio iz svijeta sumorne nedjelje u blještavi svijet anđela
i oblaka..vratio u te iste oblake...i sigurna sam da neće zamjeriti što ću ga još mnogo puta citirati.
Momak kažem..bilo bi tužno nekog takvog nazvati Muškarcem, iako on to jeste..ali Momak jer ima bezvremensko stajalište..a riječ Muškarac mi zvuči nekako dotrajalo, najte zamjerit! ;)
Riječ je o čovjeku imenom Željko Prstec sa misijom da svom bogatom stvaralaštvu pridoda i osnivanje muzeja anđela, jedinstvenog na Europskom tlu, kako kažu novine..a ja kažem Go, Buddy!
I da morate zamisliti grad u koji bi bio smješten..sigurna sam bio bi to Varaždin, rodni grad gore spomenutog umjetnika.
Priznajem ima nešto čarobno u tim trenucima kad otkrijete nešto lijepo, nešto novo što dolazi danas veoma rijetko i još k tome od čovjeka..
I da još jednom ponovim novine: ...a kako je rekao uvaženi likovni kritičar Klemm: "Tebi gledaoče ostavljam da na Prstecovim slikama pronađeš anđela kojeg ćeš zavoljeti. Sigurno na nekoj slici čeka da ga otkriješ."
Pa eto pozivam Vas ovim putem da i vi otkrijete i uživate u tom čarobnom svijetu među oblacima zajedno sa našim umjetnikom...adresa je vrlo jednostavna http://www.zeljkoprstec.hr/ - ostalo znate...

- 10:55 - [ ODAJE ] (2) - [ ŠKRINJA ] - #

11.03.2007., nedjelja

ZNAS DA ZIVIS U 2007. KAD .....

1. Slucajno uneses password u brojcanik mikrovalne.
2. Nisi igrao soliter s pravim kartama vec godinama.
3. Imas listu od 15 telefonskih brojeva kako bi dobio 3 clana svoje
obitelji.
4. Saljes e-mail osobi koja sjedi za stolom do tebe.
5. Tvoj razlog zasto nisi u kontaktu sa obitelji i prijateljima je taj sto
oni nemaju e-mail!
6. Parkirao si se u dvoristu vlastite kuce, uzimas mobilni i zoves da vidis
ima li koga u kuci da izadje i pomogne ti iznijeti namirnice iz auta!
7. Svaka reklama na TV-u ima web adresu u dnu ekrana.
8. Napustanje kuce bez mobilnog telefona je razlog za paniku (koji nisi
imao prvih 10, 20 ili 30 godina zivota) i razlog da se vratis kuci i uzmes
ga.
10. Ustajes ujutro i ides on-line cak prije ispijanja prve kave.
11. Pocinjes pokretati svoju glavu lijevo desno da se nasmijes. : )
12. Citas ovo, klimas glavom i smijes se.
13. Cak jos gore, tocno znas kome ces proslijediti ovo
14. Tako si zauzet da nisi primijetio da nema stavke broj 9 na ovoj listi!
15. Sad si zastao i provjeravas da li stvarno nema stavke 9 na ovoj listi!
SAD SE SMIJES SAMOME SEBI.

ma ja inache mrzim spamove ali ovo me neki dan nasmijalo do suza i iznenadilo u isto vrijeme.
jesmo li zaista tako jadni ili bismo tek postali jadni da nije baš tako u ovim ludim vremenima?

- 17:58 - [ ODAJE ] (4) - [ ŠKRINJA ] - #

01.12.2006., petak

POTRAGA ZA POSLOM ILI KAKO GUBIMO VRIJEME


Tražeći intenizivno posao ovih dana mogu slobodno reći da od 100% oglasa nađenih na vodećim portalima ponude posla mali postotak njih zaista nude ono što stoji u oglasu.Iza ostalih kriju se privatni tzv.davatelji usluga,tzv.financijske kuće koje nude karijeru,tzv.posrednici za raznorazne banke i ostali...
Kad sam se ozbiljno bacila u pretragu portala s ponudom posla ostala sam iznenađena ponudom sadržaja i to isprva u pozitivnom smislu.Baze podataka u koje možete unijeti svoj životopis,tzv.čarobnjaci za izradu i prijevod životopisa,razni savjeti pri zapošljavanju i izradi molbi,tzv.agenti ili tražilice ponude poslova prema zadanim branšama..sve se to isprva čini kao wow! No nakraju ispada da je sve to zapravo dvosijekli mač,i vrlo brzo Vam se obije o glavu vlastita ambicija kao i povjerenje koje ste ukazali navedenima..ne,niste prevareni ni izigrani..samo ste se si ucrtali metu ravno posred čela,te u međuvremenu poželite stoput promijeniti brojeve telefona kako bi Vas prestali zvati za nekakva izmišljena zanimanja i tratiti Vaše vrijeme..naravno najradije biste to odmah i istresli dotičnima u slušalicu nakon što Vam nakon pola sata objašnjavanja kako,zašto i gdje kažu ime firme i prokužite da je riječ o još jednoj patki,ali Vas u tome spriječava fin odgoj kao i osnova kulture ponašanja koju ste stekli s godinama.Uostalom Vi ste u bazi podataka i nemate pravo žalbe ako Vas takvi zovu.Na pojedinim portalima čak imate opciju čijim odabirom Vaši podaci postaju dostupni isključivo na traženje poslodavca i to uz njihov prvi kontakt...no Vi naravno idete na otvorenu opciju uvjereni kako time imate veću šansu da pronađete i budete pronađeni..pa tko Vam kriv.
Slično je i sa posrednicima pri zapošljavanju i njihovim bazama podataka..Na kraju dođete do zaključka kako ni sam HZZ ni ostali ne nude ništa konkretno i kako od svega toga nemate zapravo ništa,pa se prihvatite dobrog starog oglasnika koji je između ostalog poznat i po svojoj božemesačuvaj ponudi posla.Kad prekrižite sve neprihvatljive opcije i ostavite onaj pristojan dio ponude opet morate biti na oprezu!Zašto? Pa zato što ono što se isprva čini kao najpristojnija ponuda tipa rada u uredu,zapravo je još jedna patka u nizu!Kako ipak s jednom velikom razlikom! Jer nazovete li njih nećete biti samo prevareni već i pokradeni!Da,pokradeni! Ne,njima ne trebaju zaposlenici ali ako želite Vi se slobodno možete prošetati do njihovog tzv.ureda i izgubiti koju čuku vremena ukoliko imate vremena na pretek i ono Vam ne znači ništa.Ono što njima treba jest Vaš poziv uz nadu da će Vas što dulje zašprehavati i na taj način oderati za što više love.Kojim to davateljima tel.usluga ide u džep,na koji način i koliki je njihov postotak za prevaru,zašto se takvi oglasi stalno ponavljaju i zašto se to dopušta već je jedna sasvim druga priča...
Na kraju već očajni i dobrano isfrustrirani zaključite kako je možda najbolje zaviriti u vlastiti tel.imenik i zvati sve koje znate,u nadi da oni znaju nekog,ili opet taj netko nekog...i tko zna možda se čak i za koje zvjezdano stoljeće actually negdje i zaposlite.No da ne biste mislili kako je opcija:"prek veze" super ponovit ću samo riječi nekog poznatog:"Kad duguješ banci i posrednicima dužan si dok ne otplatiš! Kad duguješ prijatelju,duguješ čitav život!" Ne,to nisu samo naklapanja koju dođu s godinama..to zaista jest tako.I svaka čast iznimkama,ali one ionako samo potvrđuju pravilo.

CoPyRiGht: SisterGrimm -2006.


- 13:06 - [ ODAJE ] (2) - [ ŠKRINJA ] - #

05.11.2006., nedjelja

A Day With SisterGrimm


All Photos bY: SisterGrimm/2006

Space is the Place: Sava,Jarun

Pasof: BIN *a loyal long-time friend of SisterGrimm


- 15:32 - [ ODAJE ] (1) - [ ŠKRINJA ] - #

07.10.2006., subota

KVAZINTELEKTUALIZAM (na blogu,kao i u svakodnevnom životu izvan kutije...)

Gdje su naši tekstovi zapinjali drugi su si dali truda i dizali čitave revolucije obijesti,stručnih termina i efektnih fraza koje ni sami nisu razumijeli...revolucija po klaiću,općoj enciklopediji,lošim jutrima i zakašnjeloj menstruaciji...u što vjerujemo? U moć riječi! Koga slijedimo? Slijedimo riječ! U to ime se svečano zaklinjemo biti ovcama onima koji su jači od nas ili onom nekom/nečem u nama jačem od nas samih...egu...i njoj u ženskom licu...riječi..u ovom slučaju.....
Svi žele biti pametni..ne posredstvom sive kore i onim bogom-danim već onim nečim većim..nečim čime se mjeri posebnost...valjda..tima nekim njima...a za to je danas dovoljno reći da si student...baviš se nečim pored toga...pišeš nešto uz to...pogledi ti čudno vrludaju i uvijek si spreman na kritiku vješto upakiranu..opet..efektno sročenu...pravi kvaziintelektualac!
Evo par riječi koje sam ja naučila još kao mala a koje bih recimo rado ovdje ubacila:laži,preseravanje,glumatanje..pa onda one nešto kasnije a jednako nezdrave:egoizam,frustracija,nesamopuzdanje....=in the end= kvaziintelektualizam...
Ma da! Svi ste vi boemi,oličenje intelegincije,interspika koje samo vi razumijete...ma da!svijet je jedna velika pozornica pa eto! Imate izgovor!
Ma dajte ljudi više pišite na hrvatskom!cijenim načitanost i obrazovanje jednako kao plodnost našeg jezika ali kad uzmeš nečiji tekst pa onda tebi treba doslovno rječnik stranih riječi dođe ti zlo od silnih nabrajanja a tekst kao takav na kraju ni nema svoju poantu sem one koja očito dobro pali tj.uf,jebote al je ovaj pametan!bljuv!bljak,fuj,kažem!
I kao što neki imaju deset faca do uspjeha tako neki imaju svojih deset fraza do nečega,dobro okinutih u pravom trenutku uz dozu samozadovoljstva na licu naravno uz skrivenu pozadinu onih dugih sat vremena vježbe pred ogledalom prije izlaska na ulicu...
Mali savjet!dajte više budite u pravom smislu te riječi! A Riječi kao takve prepustite nama koji čini se sasvim dobro znamo pisati i bez riječnika stranih riječi! Hvala!

P.s. Za slučaj da se koji takav ovdje nađe ili prepozna a nije ništa uhvatio od teksta evo par riječi da se lakše snađe ili bolje osjeća:nesublimiranost,demant,ateriranje,neasketizam,supersticij..wtw. za ostatak si pretražite knjižice...
- 19:56 - [ ODAJE ] (6) - [ ŠKRINJA ] - #

17.09.2006., nedjelja

ŠTO ZNAČI TA JEDNOSTAVNOST?

Razmišljam ovih dana o promjenama u životu i svemu što donose..o kompliciranosti ljudstva,moralu,etici..o tome što nas čini ljudima u smislu vrline..što zapravo znači biti čovjek? opet u smislu vrline i svega što nam se nameće..o onome što se podrazumijeva kao normalno..o onome za što nas uvjeravaju da je normalno...što si to zapravo namećemo sami pod normalno i u koju to svrhu? ili smo samo životinje.. ipak..nakraju? ili je i to jedan od izgovora koji volimo koristiti kad onak za ozbač-ozbiljno zajebemo?
iskreno..cijeli se život izrugujem jednostavnosti..u smislu konzervativnosti..u smislu običnosti i rutinskih,nametnutih navika..no eto situacija me ovih dana tjera da se pitam jesu li naši stari ipak u pravu? treba li žena zaista biti žena kao dobra,mila,tiha radnica..majka,kućanica,supruga..a muški kakvi već jesu u tom istom passe tonu?nekako me sve tjera na to da počinjem misliti da je tome tako kako bi se ljudi ograničili i poštedili mnogočega...sakrili svoje pravo ja..možda su one neugledne žene kakve viđamo zapravo umjetnice pošteđene tereta svog talenta kako bi izbjegle kritiku..možda su sve poslušne vjerne supruge zapravo divlje u srcu i pomalo razuzdane ali znaju da na kraju to ne služi ičemu sem vlastitoj zadovoljštini i nekim sjećanjima...kako uskladiti životinju u sebi sa čovjekom kakav bi trebao biti a da putem ne povrijediš,ne razočaraš,ne izdaš baš nikoga pa ni sebe?
možda upravo ta životna jednostavnost nametana i podrazumijevana godinama skriva tu tajnu...
iako to na koncu opet znači raditi protiv sebe..udati se,kuhati,prati,glačati,biti majka,biti dobar djelatnik,ne žaliti se i ne biti glasna..zatomiti sebe i sakriti se od povrijeđenosti i razočaranja,od gubitaka i boli..možda ipak i nije tako visoka cijena?!


- 20:12 - [ ODAJE ] (6) - [ ŠKRINJA ] - #

29.08.2006., utorak

Good night..good night..farewell and goodbye..she said!


Pod je svjetleći..i nepostojan...neprobojan..u tisuću boja...
moji snovi polako postaju tvoji...i ja polako postajem tvoja....
a ono što mnogi ne razumiju jest da je dio mene umro već tisuću puta...
i koliko mogu..i umijem dati..koliko se usuđujem..a koliko se bojim opet sjebati..sasvim je druga priča...

Ne volim ljude iza zavjese dima..iza oblaka osobnosti...skrivanje među riječima..
biti mlad tamo gdje smo svi odrasli...i sva ta lica nestaju...smiješeći se prestaju biti...
"..pogubljena konjica prošlosti...." ..rekla sam jednom..samo rijetki su shvatili...
a ovo su ograde od kovanog željeza...i ja kao ratnik među njima...kao licemjer sa vječno ružičastim obrazima...samo da nisam toliko bijela...na trenutak..možda bih sama u sebe povjerovala...
: ovo je sasvim druga shema..i ja se dajem i prepuštam snima..

Bože...kako li će tek ovo završiti?
I postoji li koji krug pakla u kojem još nismo zajedno bili?
S rukom u ruci..ti kukavica...ja hrabra budala...
svakakve smo snove snili...
pa sretno nam buđenje...dok nadobudni čekamo suđenje..onako u stilu...
ta tko će li nas osuditi što smo na životu?

..a lijepo sam ti rekla ...još davno...da me ostaviš na miru...
samo što ne znaš slušati...


Copyright : SisterGrimm / 2006.


- 04:22 - [ ODAJE ] (17) - [ ŠKRINJA ] - #

18.08.2006., petak

DRUGAČIJA VREMENA...
Ovo su nova drugačija vremena
Pao sam pod utjecaj svojih mijena
I lošeg vremena,iz nekog razloga prestao pisati...
Njena je ulica kamena sa šarenim prozorima
I ja više ne idem u tu ulicu..
Stignem do zdenca želja i tamo dugo stojim
Pitajući se što bi ona htjela...
Politika je postala zarazna i svi se njome bave..
Svatko ima svoje mišljenje i barem po jednu pametnu..
A ja...,ja sam prestao pisati...
Iz obaveze prema sebi jer moja su
Razmišljanja drugačija..i nije tu sad problem
Ovih vremena da mi tište pero...
Jednostavno se više ne snalazim u njima
I ne umijem pisati o svakodnevici
Na način da je prodam pod senzaciju....
A tu je naravno i ona..
Njoj sam poklonio svoju zadnju pisanu rečenicu..
Ionako je bila posvećena njoj i nisam je želio zadržati...
Ona je to razumjela...,
ja neću nikad..

Riješio sam se baviti fotografijom
Predstavljala je izazov i jedno kratko vrijeme
Lijek za moja uspavana pera...
One su bile krila i njima sam toliko mnogo više rekao..
Mogao sam obuhvatiti osjećaj širom raširenih ruku
Kao da cvjetam sam u sebi,u svojevrsnom ludilu
Koje se zvalo zadovoljstvo i nije odisalo njenom prisutnošću...
Nakon dugo vremena djevojka iz kamene ulice čiji sam
Hod lak poput vjetra nad krošnjama
Pamtio i pio uz njega svojih samotnih večeri
Sa bocom vina uz svijeću...je nestala..,iako..
Obilježila me...ostavila je svoj znamen..
Tamo negdje unutra...na srcu...
Tamo se ugnijezdila kratko ali dovoljno
Da ostavi klicu sjećanja i nostalgije
I ono prokleto pitanje : gdje sam pogriješio?
Kao da ženama treba razlog...
E,pa meni je trebao...

Freud se u svojim djelima svakako pobrinuo
Da ga i nađem...štoviše...bio je toliko ljubazan i milostiv
Da je nudio cijeli buket razloga...
Uz večernju kavu namijenjenu ovakvim noćima
Zaključio sam kako bih se osjećao bolesnijim
No što jesam kad bih prihvatio ijedno od ovih objašnjenja..
Freuda sam po prvi puta doživio kao
Zabavljača skrenutih masa koji je nudio mnogo istine...
Kako ipak..odlučio sam se držati Fromma...
Njegove su mi teorije mnogo bolje sjedale.
A i osjećao sam se normalno...ispijajući svoju dozu
Crnog otrova tamo negdje iza ponoći...
Mislio sam ako već nemogu spavati..
Uvijek se mogu onesvjestiti od iscrpljenosti...
A kofein dakako nema ništa s tim ;)
Tko zna možda negdje usput i zaboravim
Kako sam to točno i gdje uspio sjebati cijeli svoj život..


~ °° ~


Copyright: / Sister Grimm / 2006.


- 13:45 - [ ODAJE ] (8) - [ ŠKRINJA ] - #

16.08.2006., srijeda

BRIJAČI KOJI MI UVIJEK IZMAME OSMIJEH...Image Hosted by ImageShack.us

- 10:04 - [ ODAJE ] (3) - [ ŠKRINJA ] - #

18.07.2006., utorak

Europska Unija ilti Europska manija...

Sjedim ja tako lijepo neki dan na poslu..zeka... sve ležero...bez presinga i sličnih sranja...osmijeh na licu...začudo,ah eto...
kad eto meni stranke na vrata...točnije..ispostavilo se naknadno-kćerke jedne od stranaka,i tak reda radi počinju finjak pitanja...kako mama,kako škola...?šta posao?pa koliko godina imate?šta?u vrapču?s toliko godina?naravno odmah uviđam kako mi je posao mila majka spram toga kaj to dete tam svaki dan gleda...uglavnom mala stažira još kojih par mjeseci nakon kaj je odgulila fine četiri godine u medicinskoj školi...
no da nebi sve zvučalo tako idilično priča ofc.postaje gorom i to na na sljedeći način:daklem mala nakon kaj je završila i napatila se četiri godine u medicinskoj,nabrisala se guzica i nasisala krvi na praksi,zavozila hrpetinu para, a bogami pojela isto toliko;)sad će lijepo nakon odguljene prve faze svog staža morati natrag u školske klupe!a zašto?!pa eto tako što se našoj vladi lijepo sprdnulo da oni to hopa u skladu sa pravilima europske unije nametnu i našim ljudima ovdje još fine dvije godine za odgulit...zavozit...pojest...naučit...dobit slom živaca.kako ipak...ajde da se tu još radi samo o mladima,nego jok!u tu mnogo sretnu grupaciju spadaju svi oni koji nisu tik pred penziju...jebote!blago li se njima u pizdu materinu!tako će lijepo tete u pedesetoj sa preko trideset godina staža vriti neki novi stručnjaci učiti kako da rade svoj posao!eh,njima možda u europskoj uniji i trebaju te extra dvije godine,budući da oni imaju jednu sestru koja zna vaditi krv,jednu koja zna brisati guzicu...ali naše su medicinske škole i fakulteti predobri (što se istina ne bi moglo baš uvijek reći i za osoblje,ali..)da bi toga trebalo i ovdje,ta imamo jedan od najboljih studija medicine...istina možda ne najmoderniji ali itekako kvalitetan i naše se osoblje itekako cijeni svuda diljem svijeta,ako ne i više no ovdje..al,eto vam ga na mili moji...pa ajmo sve ispočetka!tko tu koga jebe?!eh...
samo da je nama uć u Europsku uniju!Hvala Bogu pa već vijore zastave i zastavice po cijelom gradu,masovno se planira i preuređuje..vrše se reforme...dižu se cijene...sve to u standardu...
a vanjski dug raste...i raste...premda stričeki i tete iz unije vele da i to treba smanjiti:)))je,pitam se samo od čega kad ovi naši sve pokradu!e,ne znaju oni još nas!
možda od love koju nam daju kad im napokon prodamo ovu našu državu!oni će sigurno znati što sa njom;što sa hrvatskom poljoprivredom i svim onim o čemu ovi naši ne žele pojma imati...tko zna možda će jednoga dana ovdje živjeti i pravi europljani...kad naš narod pocrka od gladi da bi im se ovi kreteni s vrha umilili...a tko preživi...ajmo lijepo miki u jeftinu radnu snagu...

ali,hej!ne brinite!
zamislite šta bi tek bilo da želimo u Ameriku;)

trebam li uopće spomenuti da mi se raspoloženje drastično promijenilo?

- 21:13 - [ ODAJE ] (6) - [ ŠKRINJA ] - #

<< Arhiva >>

EVER / AFTER

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


"...vrijeme prošlo i vrijeme sadašnje...
možda su oba u vremenu budućem...,
a vrijeme buduće u prošlom sadržano..."


T.S.Elliot


.. A POISON TREE ..

I was angry with my friend:

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.


And I watered it in fears

Night and morning with my tears,

And I sunned it with smiles

And with soft deceitful wiles.


And it grew both day and night,

Till it bore an apple bright,

And my foe beheld it shine,

And he knew that it was mine,


And into my garden stole

When the night had veiled the pole;

In the morning, glad, I see

My foe outstretched beneath the tree.

by William Blake